Vastattu

Dataroaming

  • 5 March 2013
  • 6 kommenttia
  • 48361 katselukerrat

Mikä data roaming on? Mulla on käytössä äskettäin laitettu iphone 4 ja siihen saunalahti nopsa netti. Onko siitä hyötyä vai haittaa jos se on päällä? Yhteys iphonen kautta ipadiin ja tietokoneeseen kotona. Kumpi mahtaa viedä enemmän puhelimen akkua bluetooth vai wi-fi jako?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 5 March 2013, 08:19

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei,

Kannattaa käyttää Wifi-jakoa, sillä se on nopeampi ja vie vähemmän akkuja.

Roaming tarkoittaa verkkovierailua. Verkkovierailun kannattaa pitää poissa käytöstä, koska ulkomailla puhelin voi helposti ilman tätä estoa sukeltaa toisen operaattorin verkkoon ja näin saada sinulle mukavia laskuja vaikkapa datasiirrosta. puhutaan useista euroista megatavua kohti.
Sillä roamingilla ei siis oo käytännössä mitään virkaa? Siis jos pysyttelee suomessa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Myös Suomessa kannattaa Roaming pitää pois päältä. Esimerkiksi Lappeenrannassa luuri voi helposti yhdistyä MegaFonin verkkoon (Venäjän teleoperaattori) ja toimiihan siellä välillä myös MTS (Mobile TeleSystems) joka on myös Venäjän operaattoreita. Ulkomailla verkkovierailu on kallista, joten sitä ei kannata pitää päällä ulkomaillakaan vaan etsiä mieluummin vapaa Wifi-verkko (WLAN).

Ainakin MegaFonilla pitäisi olla tukiasemia ihan Suomen ja Venäjän rajamailla, joten MegaFon kantaa hyvällä säällä jopa Lappeenrantaan saakka.
Okei. Kiitos hyvistä vatauksista.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ole hyvä!

Jos pelkäät että puhelimesi menee itsestään ulkomailla nettiin, sinun kannattaa vielä kirjautua Oma Saunalahteen ja sieltä numerolistasta valita haluamasi numero ja sieltä "Muokkaa asetuksia" ja sieltä "Estä data ulkomailla", lopuksi valittuasi sen tallenna. Tämän jälkeen esto on SIM-kortissa eikä SIM mene verkkovierailuun datassa missään maassa Suomen ulkopuolella.

Dataesto ulkomailla ei estä ulkomailla tehtäviä puheluita tai tekstiviestejä.
Oiva vinkki jälleen kerran 🙂