Kysymys

DNA MOKKULA+DNA LAKKO+SAUNALAHTI PREPAID LAAJAKAISTA

  • 2 tammikuu 2010
  • 15 kommenttia
  • 1254 katselukerrat

  • Kommentaattori
  • 287 kommenttia
KANSALAISET... Niin kuin jo kaikki varmaan jo tietävät niin dna:n asiakaspalvelu meni lakkoon 19-12-2009 Työtuomioistuimen mukaan laiton lakko mutta se asia kuuluu herroille ratkaista. Ei minulle. Miten tahansa niin oma dna mokkula jossa oli 1-mb paketti niin romahti seuraavana päivänä 20-12-2009 nopeuteen 30-50 kb. No tottahan toki se otti aivoon kuin tiesin että A:Asiakaspalvelu on lakossa. B:Joulupyhät ja uudenvuoden pyhät ovat ovella. No niinhän siinä kävikin. Ensinmäinen vikailmoitus puhelimetse 23-12-2009 kuin en päässyt läpi ennen sitä. Luvattiin pistää eteenpäin kiirellisenä. Kysyin että koskeeko lakko myös huoltoa? Ei koske sanoi dna asiakaspalvelu. Samana iltana nettiyhteys katkesi kokonaan. 0.00-kb. Koko joulupyhä ilman nettiä. Uusi vikailmoitus puhelimetse 28-12-2009 Nyt oli 23-12-2009 Tehty vikailmoitus hävinnyt. Ei löytynyt joten tehtiin uusi. Mitään ei tahpatunut ajalla 28-12-2009 / 30-12-2009 paitsi että nettiyhteys palasi nopeudella 56-kb. Kysyin uudelleen 28-12-2009 asiakaspalvelusta että koskeeko lakko huoltoa. Nyt sanottiin että kyllä koskee. Ota nyt siitä sitten selvää. 31-12-2009 sain dna tekniseltä s-postia jossa sain vikailmoituskoodin sekä ilmoituksen että vika on todellinen ja on tukiasemavika. Asia tutkitaan kiireellisenä ja että ollaan yhteydessä. No tuli taas vähän pyhiä vastaan niin että toivottavasti viikolla-1 saadaan taas toimimaan. Loppiainen 06-01-2010 mutta sitten on pyhät pyhitty. Lakosta ei kukaan tiedä että koska sitä yritetään seuraavan kerran ratkoa ja dna:n nettisivuilla ei sitä infoa ole julkaistu. Minä yritän ainakin saada oman määräaikassopimukseni purettua heti lakon päätettyä. Maksava asiakas jätetään heitteelle ilman toimivaa nettiä. Muistaakseni niin olisin jossakin dna:n toimitusehdoissa joskus lukennut että asiakkaalla on oikeus purkaa määräaikaissopimus mikäli on jäännyt ilman yhteyksiä enemmäksi aikaväliksi kuin 2-vuorokautta. Ei koske työtaistelun aikana ollutta katkosaikaa. Ei varmaan ei mutta työtuomioistuimen mukaan niin lakko on laiton. Katsotaan kunka käy? Mutta muutama kysymys suomen kansalle koskien tuota saunalahti prepaid laajakaistaa. Paketti maksaa 40-euroa. Mutta olenko nyt ymmärtänyt asian niin että kuin toinen käyttökuukausi alkaa niin taxa on sitten 1.90-euroa/mb/päivä? Siis jos käytän nettiä enempi kuin 2-mb/päivä 30-päivän ajan niin saldoa vähenee 57-euroa? Tuohan on sikakallista toimintaa. Tai sitten meni lasku väärin. Olisi nimittän käyttöä nyt dna:n lakon aikana sekä mukava nettiyhteys tuohon kakkoskoneeseeni. Pieni 10-tuuman kannettava. Mutta jos taxa on noin hurjaa niin sitten ei. Mitkä ovat kokemukset tikun toimivuudesta Windows Xp:ssä?

15 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

1. Ei koske työtaistelun aikana ollutta katkosaikaa. Ei varmaan ei mutta työtuomioistuimen mukaan niin lakko on laiton. Katsotaan kunka käy?

2. Mutta muutama kysymys suomen kansalle koskien tuota saunalahti prepaid laajakaistaa. Paketti maksaa 40-euroa. Mutta olenko nyt ymmärtänyt asian niin että kuin toinen käyttökuukausi alkaa niin taxa on sitten 1.90-euroa/mb/päivä? Siis jos käytän nettiä enempi kuin 2-mb/päivä 30-päivän ajan niin saldoa vähenee 57-euroa? Tuohan on sikakallista toimintaa. Tai sitten meni lasku väärin. Olisi nimittän käyttöä nyt dna:n lakon aikana sekä mukava nettiyhteys tuohon kakkoskoneeseeni. Pieni 10-tuuman kannettava. Mutta jos taxa on noin hurjaa niin sitten ei.

3. Mitkä ovat kokemukset tikun toimivuudesta Windows Xp:ssä?


1. Ei koske Force Majeure esteitä eli semmoisia, joille itse palveluntarjoaja ei voi mitään. Tälle työtaistelullehan dna ei voinut mitään. Mikäli työtaistelu todetaan laittomaksi, liitto maksaa sakot mikäli se on toiminut organisoijana. Tässä tapauksessa ilmeisesti TU tai ict-alan toimihenkilöt. Tai sitten jokin muu vaikka PAM. Mainitakseni samalla, puhelinoperaattoreiden työpaikoilla noudatetaan usein juuri tuota ict-alan työsopimusta. Myös puhelinmyyjien.

2. Olet ymmärtänyt oikein, jos lasket sen tuolla tavalla. Voit tilata palvelun viikoittain, jolloin 1 viikko maksaa 6,90 . Tällä laskutavalla keskimääräinen 30 päivän kuukausi maksaa vajaa 30 ja nopeus on enintään 4 Megaa. Normaali MobiililaajakaistaPaketti 5 Megan nopeudella olisi 5 kalliimpi kuukaudessa.

3. Itselläni on Win XP Pro, MegaData ja käytössä juuri tuo E1552, jonka maksimi on se 3,6 Megaa. Tässä verkosta saa oikein hyvällä tuurilla reilut 2 Megaa tikulla E169 ja saman tällä E1552-tikulla eli olen tyytyväinen kun kuukausimaksu MegaDatalla on 9,95 kuukaudessa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Paketti maksaa 40-euroa.


Paketti? Ethän sinä pakettia tarvitse kun sinulla on jo päätelaite valmiina.

Hankit Saunalahti Prepaid-liittymän ja lataat sinne rahaa (alkusaldo + minimilataus 10 € riittää ensimmäiseksi pariksi viikoksi) jotta saat viikkodatan tilattua. Kun raha on liittymässä, lähetät tekstiviestin DATA7 numeroon 15020. Sitten vain kalenteriin muistutus että viikon kuluttua pitää aktivoida seuraava viikon jakso (jos siis haluat käyttää aktiivisesti dataa).

Sinänsä laskit oikein että jos toimit normaalilla päiväkattohinnalla 30 päivää, saldoa hupenee 57 €. Mutta jos tilaat viikkodatoja, kuukauden hinnaksi tulee noin 27,60 € - 34,50 €.
http://www.digitoday.fi/mobiili/2009/05/19/saunalahdelta-kallis-prepaid-nettiliittyma-maksuhairioisille/200912630/66?offset=70
Käyttäjätaso 3

http://www.digitoday.fi/mobiili/2009/05/19/saunalahdelta-kallis-prepaid-nettiliittyma-maksuhairioisille/200912630/66?offset=70


Miten niin kallis?

Prepaidilla saa 4 megan yhteyden noin kolmellakympillä kuussa kun 5 megainen normaali maksaa sen 35 euroa kuussa. Ja jos sattuu viikko ettei dataa tarvitse niin prepaidissa ei tarvitse sitä viikkoa tilata.

Ja mitä olen prepaidia käyttänyt, niin se 4 megaa on todellista vauhtia eikä huhupuhetta kuten puoliruotsalaisella kilpailevalla yrityksellä. (Toki, kun Telia saa mobiiliverkkonsa rakennettua Suomeen toimivaksi niin heidän kestotarjouksensa 3,6 megaa kympillä kuussa aiheuttaa muillekin hinnoittelumuutoksia) Mutta tässäkin tapauksessa prepaidista luopuminen on helppoa ja halpaa, ei ole sidoksissa vuosia.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

(Toki, kun Telia saa mobiiliverkkonsa rakennettua Suomeen toimivaksi niin heidän kestotarjouksensa 3,6 megaa kympillä kuussa aiheuttaa muillekin hinnoittelumuutoksia) Mutta tässäkin tapauksessa prepaidista luopuminen on helppoa ja halpaa, ei ole sidoksissa vuosia.


Minä tartuin tuohon TeliaSoneran 9,90 e/kk, 24 kk sopimus, nettitikku ja 3,6 megaa max nopeus. Kämppä on alueella jossa Soneralla tosi hyvin kenttää, kokeilin tuon ensin. Koskahan muuten Saunis vastaa tuohon omin tarjouksin? Itellä on sitten kaikkien Saunis (Elisa), DNA ja tulossa tuo Sonera langattomat yhteydet.
Kumman nettitikun sait sitten??
::)


Paketti maksaa 40-euroa.


Paketti? Ethän sinä pakettia tarvitse kun sinulla on jo päätelaite valmiina.

Hankit Saunalahti Prepaid-liittymän ja lataat sinne rahaa (alkusaldo + minimilataus 10 riittää ensimmäiseksi pariksi viikoksi) jotta saat viikkodatan tilattua. Kun raha on liittymässä, lähetät tekstiviestin DATA7 numeroon 15020. Sitten vain kalenteriin muistutus että viikon kuluttua pitää aktivoida seuraava viikon jakso (jos siis haluat käyttää aktiivisesti dataa).

Sinänsä laskit oikein että jos toimit normaalilla päiväkattohinnalla 30 päivää, saldoa hupenee 57 . Mutta jos tilaat viikkodatoja, kuukauden hinnaksi tulee noin 27,60 - 34,50 .
  Löysin tuolta arkistolaatikostani E230 tikun joka on ollut sonera käytössä. Kännykästä taas löytyy saunalahti prepaid sim kortti jossa on tällä hetkellä saldoa yli 20-euroa. Toimiiko jos pistän bastun prepaidin kyseiseen tikkuun? Pitääkö tikulle tehdä jotain säätömuutoksia? Jos pitää niin mitä? Pitääkö simmi ottaa tikusta irti kerran viikossa ja pistää kännyyn kiinni että saa tuon seuraavan viikkojakson aktivoidua? Pitääkö se hoitaa sms:änä? Eikö seuraavaa viikkojaksoa voi hoitaa netin kautta? Jos voi niin miten se tehdäään? Soneran E230 ei pitäisi olla sim-lukittu. Onko tästä kellään mitään sen tarkempaa tietoa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

http://www.digitoday.fi/mobiili/2009/05/19/saunalahdelta-kallis-prepaid-nettiliittyma-maksuhairioisille/200912630/66?offset=70


Tässä kannattaa huomioida, että nykyään tätä pakettia myydään halvemman tikun kanssa hintaan 39 eikä niinkuin alussa hintaan 79 .
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

3. Onko tästä kellään mitään sen tarkempaa tietoa?

2. Pitääkö tikulle tehdä jotain säätömuutoksia? Jos pitää niin mitä? Pitääkö simmi ottaa tikusta irti kerran viikossa ja pistää kännyyn kiinni että saa tuon seuraavan viikkojakson aktivoidua? Pitääkö se hoitaa sms:änä? Eikö seuraavaa viikkojaksoa voi hoitaa netin kautta? Jos voi niin miten se tehdäään? Soneran E230 ei pitäisi olla sim-lukittu.

1. Löysin tuolta arkistolaatikostani E230 tikun joka on ollut sonera käytössä. Kännykästä taas löytyy saunalahti prepaid sim kortti jossa on tällä hetkellä saldoa yli 20-euroa. Toimiiko jos pistän bastun prepaidin kyseiseen tikkuun?


Tällä kertaa vastaukset käänteisessä järjestyksessä:

3. On. Minulla.  8)

2. Viikkopaketin tilaaminen: http://saunalahti.fi/prepaid/mobiililaajakaista.php
    * Lähetä Nettitikun Mobiililaajakaistaohjelmalla tietokoneesi kautta tekstiviesti DATA7 numeroon 15020
    * Viikkopaketti sisältää tiedonsiirtoa rajoituksetta kotimaassa
    * Liittymääsi lähetetään viesti kun viikkopaketin voimassaoloaika on päättynyt

Ylläolevassa tarkoitetaan esim Mobile Partner tai Mobile Connect -sovellusa, riippuen käyttöjärjestelmästäsi.

1. Toimii mikäli tikku ei ole Soneralle lukittu. Ei muuta kuin kokeilemaan.  🙂
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Em tunne tarkemmin tuon tikun ominaisuuksia mutta ainakin minun (WeBee) tikussa on textiviestin lähetys mahdollisuus ennen nettiyhteyden avaamista eli simiä ei tarvitse siirrellä tikun ja puhelimen välillä viikkopaketin tilaamista varten.

Viikkopaketin voimassaolo loppuu aina keskiyöllä eli klo 00:00. Tässä kannattaa olla tarkkana ellei halua maksaa"turhaan" sillä jos nettiyhteys on auki ennen kuin tilaa uuden viikko paketin niin laskuri ehtii raksuttaa päiväkäytön maksun eli 1,90.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Löysin tuolta arkistolaatikostani E230 tikun joka on ollut sonera käytössä. Kännykästä taas löytyy saunalahti prepaid sim kortti jossa on tällä hetkellä saldoa yli 20-euroa. Toimiiko jos pistän bastun prepaidin kyseiseen tikkuun?


Toimii, mikäli tikussa ei ole operaattorilukkoa. (Todennäköisesti lukkoa ei ole.)

Pitääkö tikulle tehdä jotain säätömuutoksia?


Ei. APN on valmiiksi oikein eli internet.

Pitääkö simmi ottaa tikusta irti kerran viikossa ja pistää kännyyn kiinni että saa tuon seuraavan viikkojakson aktivoidua?


Ei tarvitse. Pystyt lukemaan ja lähettämään tekstiviestit Huawein tikulla (joko Huawein omalla hallintaohjelmistolla esim. Mobile partner tai AT-komennoilla). Viikkodataa ei pysty tilaamaan muilla tavoin kuin tekstiviestinä.

Saldokysely pyyntönä numeroon *100# ei toimi tikussa, joten saldo pitää tarkistaa lähettämällä tekstiviesti TILI numeroon 18258.


3. Onko tästä kellään mitään sen tarkempaa tietoa?

2. Pitääkö tikulle tehdä jotain säätömuutoksia? Jos pitää niin mitä? Pitääkö simmi ottaa tikusta irti kerran viikossa ja pistää kännyyn kiinni että saa tuon seuraavan viikkojakson aktivoidua? Pitääkö se hoitaa sms:änä? Eikö seuraavaa viikkojaksoa voi hoitaa netin kautta? Jos voi niin miten se tehdäään? Soneran E230 ei pitäisi olla sim-lukittu.

1. Löysin tuolta arkistolaatikostani E230 tikun joka on ollut sonera käytössä. Kännykästä taas löytyy saunalahti prepaid sim kortti jossa on tällä hetkellä saldoa yli 20-euroa. Toimiiko jos pistän bastun prepaidin kyseiseen tikkuun?


Tällä kertaa vastaukset käänteisessä järjestyksessä:

3. On. Minulla.  8)

2. Viikkopaketin tilaaminen: http://saunalahti.fi/prepaid/mobiililaajakaista.php
    * Lähetä Nettitikun Mobiililaajakaistaohjelmalla tietokoneesi kautta tekstiviesti DATA7 numeroon 15020
    * Viikkopaketti sisältää tiedonsiirtoa rajoituksetta kotimaassa
    * Liittymääsi lähetetään viesti kun viikkopaketin voimassaoloaika on päättynyt

Ylläolevassa tarkoitetaan esim Mobile Partner tai Mobile Connect -sovellusa, riippuen käyttöjärjestelmästäsi.

1. Toimii mikäli tikku ei ole Soneralle lukittu. Ei muuta kuin kokeilemaan.  :)
  WOW... Nyt ei sitten muuta kuin kokeillemaan. Jos tuo E230 tikku on sim lukittu niin ostan sitten uuden bastu prepaid nettipaketin hintaan 39-euroa. Dna tikku E169 ei ole sim lukittu mutta tarvitsen sitä tuohon pöytäkoneeseen. Tyhmä kiittää viisasta. Harmittaa vain että en ajettellut tätä ideaa jo heti 21-12-2009 silloin olisi joulupyhätkin mennyt mukavasti koneen ääressä.


3. Onko tästä kellään mitään sen tarkempaa tietoa?

2. Pitääkö tikulle tehdä jotain säätömuutoksia? Jos pitää niin mitä? Pitääkö simmi ottaa tikusta irti kerran viikossa ja pistää kännyyn kiinni että saa tuon seuraavan viikkojakson aktivoidua? Pitääkö se hoitaa sms:änä? Eikö seuraavaa viikkojaksoa voi hoitaa netin kautta? Jos voi niin miten se tehdäään? Soneran E230 ei pitäisi olla sim-lukittu.

1. Löysin tuolta arkistolaatikostani E230 tikun joka on ollut sonera käytössä. Kännykästä taas löytyy saunalahti prepaid sim kortti jossa on tällä hetkellä saldoa yli 20-euroa. Toimiiko jos pistän bastun prepaidin kyseiseen tikkuun?


Tällä kertaa vastaukset käänteisessä järjestyksessä:

3. On. Minulla.  8)

2. Viikkopaketin tilaaminen: http://saunalahti.fi/prepaid/mobiililaajakaista.php
    * Lähetä Nettitikun Mobiililaajakaistaohjelmalla tietokoneesi kautta tekstiviesti DATA7 numeroon 15020
    * Viikkopaketti sisältää tiedonsiirtoa rajoituksetta kotimaassa
    * Liittymääsi lähetetään viesti kun viikkopaketin voimassaoloaika on päättynyt

Ylläolevassa tarkoitetaan esim Mobile Partner tai Mobile Connect -sovellusa, riippuen käyttöjärjestelmästäsi.

1. Toimii mikäli tikku ei ole Soneralle lukittu. Ei muuta kuin kokeilemaan.  :)
    Hyvikselle kiitokset. Soneran E230 toimii hyvin bastun prepaidilla. Ei ollut E230 sim lukittu.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Soneran E230 toimii hyvin bastun prepaidilla. Ei ollut E230 sim lukittu.


Mukava kuulla, että meni näin hyvin tällä kertaa.  🙂

KANSALAISET... Niin kuin jo kaikki varmaan jo tietävät niin dna:n asiakaspalvelu meni lakkoon 19-12-2009 Työtuomioistuimen mukaan laiton lakko mutta se asia kuuluu herroille ratkaista. Ei minulle. Miten tahansa niin oma dna mokkula jossa oli 1-mb paketti niin romahti seuraavana päivänä 20-12-2009 nopeuteen 30-50 kb. No tottahan toki se otti aivoon kuin tiesin että A:Asiakaspalvelu on lakossa. B:Joulupyhät ja uudenvuoden pyhät ovat ovella. No niinhän siinä kävikin. Ensinmäinen vikailmoitus puhelimetse 23-12-2009 kuin en päässyt läpi ennen sitä. Luvattiin pistää eteenpäin kiirellisenä. Kysyin että koskeeko lakko myös huoltoa? Ei koske sanoi dna asiakaspalvelu. Samana iltana nettiyhteys katkesi kokonaan. 0.00-kb. Koko joulupyhä ilman nettiä. Uusi vikailmoitus puhelimetse 28-12-2009 Nyt oli 23-12-2009 Tehty vikailmoitus hävinnyt. Ei löytynyt joten tehtiin uusi. Mitään ei tahpatunut ajalla 28-12-2009 / 30-12-2009 paitsi että nettiyhteys palasi nopeudella 56-kb. Kysyin uudelleen 28-12-2009 asiakaspalvelusta että koskeeko lakko huoltoa. Nyt sanottiin että kyllä koskee. Ota nyt siitä sitten selvää. 31-12-2009 sain dna tekniseltä s-postia jossa sain vikailmoituskoodin sekä ilmoituksen että vika on todellinen ja on tukiasemavika. Asia tutkitaan kiireellisenä ja että ollaan yhteydessä. No tuli taas vähän pyhiä vastaan niin että toivottavasti viikolla-1 saadaan taas toimimaan. Loppiainen 06-01-2010 mutta sitten on pyhät pyhitty. Lakosta ei kukaan tiedä että koska sitä yritetään seuraavan kerran ratkoa ja dna:n nettisivuilla ei sitä infoa ole julkaistu. Minä yritän ainakin saada oman määräaikassopimukseni purettua heti lakon päätettyä. Maksava asiakas jätetään heitteelle ilman toimivaa nettiä. Muistaakseni niin olisin jossakin dna:n toimitusehdoissa joskus lukennut että asiakkaalla on oikeus purkaa määräaikaissopimus mikäli on jäännyt ilman yhteyksiä enemmäksi aikaväliksi kuin 2-vuorokautta. Ei koske työtaistelun aikana ollutta katkosaikaa. Ei varmaan ei mutta työtuomioistuimen mukaan niin lakko on laiton. Katsotaan kunka käy? Mutta muutama kysymys suomen kansalle koskien tuota saunalahti prepaid laajakaistaa. Paketti maksaa 40-euroa. Mutta olenko nyt ymmärtänyt asian niin että kuin toinen käyttökuukausi alkaa niin taxa on sitten 1.90-euroa/mb/päivä? Siis jos käytän nettiä enempi kuin 2-mb/päivä 30-päivän ajan niin saldoa vähenee 57-euroa? Tuohan on sikakallista toimintaa. Tai sitten meni lasku väärin. Olisi nimittän käyttöä nyt dna:n lakon aikana sekä mukava nettiyhteys tuohon kakkoskoneeseeni. Pieni 10-tuuman kannettava. Mutta jos taxa on noin hurjaa niin sitten ei. Mitkä ovat kokemukset tikun toimivuudesta Windows Xp:ssä?
    NYT TOIMII... 04-01-2010 KELLO 10:30 MUTTA KESTIHÄN SE....

Osallistu keskusteluun