Kysymys

E 1820 Lakkasi toimimasta perheemme toisessa koneessa.

  • 1 marraskuu 2010
  • 16 kommenttia
  • 859 katselukerrat

Normaaleja 3-4 päivän toimimattomuusjaksoja oli toki elokuussa, ja kaikki muut mahdolliset hidastukset, tuttua.  Nyt ongelma on kriittisempi.  Varsinaisessa läppärissämme HP:ssä, missä on ongelmana Win-pääkäyttäjän salasanan hukkuminen, kyvyttömyys päivittää Java-ohjelmaa yms on Tikku nyt ilmeisesti Totaalilakossa.  Ja päivityksiä verkkoon pitäisi tehdä.  
Muutaman viikon tikkku toimi nätisti vuorotellen molemmissa koneissamme (Tai eihän se koskaan ilman kiroilua toimi),mutta nyt toimii vain PB-Mini-läppärissä.  
Voiko syy olla  WIN7 ja WIN-Vista käyttöjärjestelmien erossa?  Onko tikku päivittänyt itseensä jonkun uuden ajurin?  Voiko Java-ohjelman päivityksen puute aiheuttaa tätä?   Onko syynä blogiini heittämäni Piraattipuolueen linkki?  Hmmm.  Pakko ryhtyä nyt huutelemaan netistä apua.  
Meillä ei ole kotiverkkoa käytössä.  Tikussa vilkkuu valo, mutta ei pala tasaisesti.  Yhteyttä ei synny vaikka tuntikausia yrittäisi.  
Saaunalahden avustaja taas on, blogiani lainatakseni "kuin remonttimies joka istuu tupakalla fundeeraamassa".  Remonttimies saattaa edes murahtaa, mutta tämä ei tee mitään.  

Kiitos vastauksesta; kokeilin USB-piuhaa.  Ei vaikuta.  Uuden koneen sillä tosin sai käyntiin, elikkä piuha, n. 70 cm on kunnossa.  Tuo uusi kone joutuu pöytäkonetta useammin hankaliin asentoihin, tikku toimii, joten ei luulisi olevan asennosta kiinni.  Koneet ovat vierekkäin pöydällä ikkunan edessä, toisessa toimii, toisessa ei.  Pasilan linkkitornit näkyvät tähänkin periferiaan, joten luulisi yhteyttä löytyvän. 
Uudessa koneessa tuo USB paikka on huomattavasti jäykempi kuin vanhassa, yritän siis jossain  vaiheessa hieman vääntää tikkua.  

16 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Olisko siellä heikohko kuuluvuus. Käytä usb-piuhaa ja vedä tikku jonnekin ikkunan viereen. e1820 on niin  asentoherkkä, että pieni muutoskin saa aikaan muutoksia yhteyden laatuun.
HUONO VERKKO TUHOSI TÄMÄN TEKSTIN, YRITÄN KIRJOITTAA UUDESTAA; 

Tikku toimii toisessa käyttöprofiilissamme.  Olisiko siellä "asetukset ?????"  kunnossa.  Tuo "asetuksesi kunnossa", sehän on Saunalahden vakiovitsi käyttäjilleen.  Vai voisiko olla tikun ajurit sen käyttäjän osalta paremmin kunnossa ???.

Tavallisessa käyttäjäprofiilissani tikku ei toimi.  Olen palauttanut kaikki Internetasetukset oletustilaan.  Ei auta. 

Saunalahti on aika suuri työllistäjä Suomessa.  Paha vaan, että tämä työ ei oikein tunnu tuottavalta. 
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
En muista kertaakaan saaneeni nettitikkuja asentumaan tai toimimaan 100% wintoosissa, jos käyttäjätili ei ole ylläpitäjän oikeuksilla. Ylläpitäjän oikeudet siis lähes pakolliset.


 Voiko Java-ohjelman päivityksen puute aiheuttaa tätä?


Ei voi, tikku toimii ilman java "moottoria".


  Onko syynä blogiini heittämäni Piraattipuolueen linkki?


Saunalahti on piraattipuolueen tukija. Ovat jo aikaa tajunneet sen että tekijänoikeudet on keksitty vain jarruttamaan luovuutta ja kehitystä. Saunalahti on/oli kehityksen huippua Suomessa.


Tikussa vilkkuu valo, mutta ei pala tasaisesti.  Yhteyttä ei synny vaikka tuntikausia yrittäisi.


Tämä on todella omituista, ettei edes GPRS/2G/EDGE-verkkokaan toimi vaikka tukiasema "näkyy". Tikun tulee palaa yhtäjaksoisesti tummansinistä valoa kun tikku on yhteydessä 3G/HSPA-verkkoon.


Saaunalahden avustaja taas on, blogiani lainatakseni "kuin remonttimies joka istuu tupakalla fundeeraamassa".  Remonttimies saattaa edes murahtaa, mutta tämä ei tee mitään.  


Ohjelmaa koskaan kokeilematta, veikkaisin että tämä on lähinnä vitsi kuin todellinen ongelmanratkaisija.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki

Tikku toimii toisessa käyttöprofiilissamme.  Olisiko siellä "asetukset ?????"  kunnossa.  Tuo "asetuksesi kunnossa", sehän on Saunalahden vakiovitsi käyttäjilleen.  Vai voisiko olla tikun ajurit sen käyttäjän osalta paremmin kunnossa ???.

Tavallisessa käyttäjäprofiilissani tikku ei toimi.  Olen palauttanut kaikki Internetasetukset oletustilaan.  Ei auta.
 

Yleensä nettitikut toimivat vain sillä käyttäjäprofiililla millä ne on asennettu ja silloinkin vaaditaan järjestelmänvalvojan oikeuksia kun nettitikkua käytetään.


Saunalahti on aika suuri työllistäjä Suomessa.  


Tietääkseni saunalahdella on "vain" 40-50 työntekijää, mutta jos tarkoitat 3. osapuolen työllistämistä kuten asiakaspalvelu, huolto, rakennus, myynti jne. olet varmaankin oikeassa - nämä jäljempänä mainitut eivät ole saunalahden työntekijöitä.
Kiitos vastauksista, jokainen uusi tiedonmurunen auttaa aina hieman eteenpäin, ainakin saa karsittua jotakin, esim. tuon Javan, pois laskuista. Sitä tietoa vaan löytyy niin tuskallisen hitaasti. 
Administrative-Passwordin kadottaminen ei varmaankaan ole vaikuttanut asiaaan; se tapahtui kuusi viiikkoa siten ja tikku lakkasi toimimasta tuossa tärkeimmässä käyttäjäprofiilissa viikko sitten.  Ja tikku on suoraan asetettu kaikille käyttäjäprofiileille.  Jossain "asetuksissa" siis vikaa?  
Varalla olleesta käyttäjäprofiilista tosiaan yhdistyy verkkoon suht ongelmattomasti mutta tuosta tärkeimmästä ei.  Kannattaisiko kopioida jotkut ajurit tai vastaavat toimimattomaan profiiliin?  
Kiitos kaikille, jotka yrititte auttaa.  Ei edelleenkään tikku, E1820 toimi tuossa tärkeimmässä profiilissammi.  Ja kyse on perimmiltään samasta, mistä useimmilla muillakin, jotka ongelmoivat nettitikun käynnistymisen kanssa.  Eri valmistajien palikat ja niiden asetukset eivät pelaa yhteen; Nettitikku; windows; puhelinasetukset; verkkoasetukset; mobiililaajakaistan asetukset... mitä niitä kaikkia lieneekään.  Se asia ei varrmaankaan ole vaikea; ruksit ruutuun jossakin oikeassa valikossa, tietäisi vain missä.    Kiitos. 
Käyttäjätaso 3
Jos koneen käyttöjärjestelmää ei halua uudelleen asentaa järjestelmänvalvojan salasanan palauttamiseksi niin yksi vaihtoehto on hommata mokkula reititin. Esim A-link WNAP johon laitetaan mokkula kiinni ja RJ45 verkkokaapelilla mokkulareititin koneeseen. Silloin koneeseen ei tarvitse asentaa mitään mokkulaohjelmistoja.
Juolahti mieleen eräs mahdollinen ratkaisu ongelmaani, ja kun nyt olen raivaamassa tietä tämän risukon halki, niin pistänpä ajatuksen tähän, ennen kuin edes ryhdyn testaamaan sitä.  Tämä senkin takia, että tulee tämän sotkuisen tien jokainen mutka tutkittua. 

Pohjimmiltaan kysymys on siis siitä, että tikku toimii yhdessä KANSIOSSA, ja TOISESSA KANSIOSSA ei toimi.  Olisiko siis tuossa toimivassa kansiossa modeemin ajuritiedostot ???  säilyneet ehjinä ja toisessa kansiossa (käyttäjäprofiilissa) ne olisivat siis vahingoittuneet tai menneet jollakin tavalla "lukkoon" . 

Jos en siis muuta keksi, niin yritän etsiä Huawe-kansion ja kopioida sieltä tiedostot toimimattomaan kansioon/profiiliin. 

Siis pähkä-älyn pähkäily jatkuu ja tietoa etsitään.  Ja kiitokset vastailusta, itse pääsen sattuneesta syystä aiika harvoin tänne palstalle. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Noin äkkiä mietittynä epäilen kyllä vahvasti, ettei tule onnistumaan tuolla tavalla. Kun kyse ei ole pelkästään tiedostoista oikeassa paikassa vaan myös kaikki käyttöjärjestelmätason rekisterilinkitykset pitää olla oikein jne. Mutta kyllähän ihmeellisessä it-maailmassa kaikkea "outoa" tapahtuu ja jos onnistuu, niin ilmoita ihmeestä.

Ongelmana kuitenkin lienevät käyttöoikeudet ja niiden aiheuttamat virheet noissa tuskailemissasi "asetuksissa". Varsinkin W7 on erikoinen tapaus sikäli, että ilman riittäviä käyttöoikeuksia jonkin ohjelman alla tehdyt asetus-muutokset eivät tallennu eikä tuosta ilmoiteta mitenkään käyttäjälle. Eli kaikki asennukset ja muutokset pitää tehdä järjestelmänvalvojan oikeuksin.

Ja tietenkin W7 / E1820 -parivaljakon ollessa kyseessä, kannattaa yhteys AINA määrittää suoraksi WWAN-verkkoyhteydeksi (jolloin noita murheellisia yhteysohjelmia ei tarvita). Tuosta lisätietoja W7:n ohjeissa esim. haulla "mobiililaajakaista".

Riippuen tietysti vähän siitä, mitä laskee itselleen tuntipalkaksi, niin tuo ´peikon´ ehdottama reititinpurkin hankinta ei olisi pöllömpi vaihtoehto. Kustannuksia tulee jostain 50 eurosta ylöspäin ja omat murheensa noissakin tietysti on. Itselläni on tuon Wnapin lisäksi ainakin Dovadon 4GR:ssä toiminut tuo tikku luotettavasti.
Uusi E1820 tikkuni toimii huonommin, kuumempana ja hitaammin verrattuna viikon vanhaan Option iCON 505 tikkuun, jonka hankin kolmanneksi tikuksi. Toinen E1820 on edelleen A-Link WNAP (b) reitittimessä suunta-antennilla. Molemmissa käytössä Windows 7 Ultimate 64 EN Administrator valtuuksilla, profiileilla kikkaaminen ei tulisi mieleeni, koska hallittavuus kärsisi ilmeisesti merkittävästi sellaisessa käytössä. iCON 505 ja toinen Nopsa tuli hankittua nopsan edullisuuden vuoksi ja tarpeesta käyttää läppäriä "reissukoneena". E1820 tuli "kaupan päällisenä" ja nyt on hyvä mahdollisuus verrata toimivaan iCON 505 tikkuun. Yleisenä ongelmana täällä on heikko signaali, joka antaa "lisämaustetta" keskeneräisen tekniikan käytössä. Palstalla paljon mainostettu "junan vessa" ei helpolla toteudu em. olosuhteissa.
Tikku tosiaan kuumenee välillä liikaa, kone myös tietenkin.  Ensimmäisessä yhteydessä näistä ei pitäisi olla haittaa. 
Mukava kuulla vertailuista muihin tikkuihin.  Kiitoksia. 
Käyttäjällä "EJH/ eikö kukaan tosiaan tiedä neuvoa"  näyttää olevan ohimennen sanottuna kaikki ongelmat jotka minullakin keskimäärin on, ja hän näyttää nyt tällä palstalla pähkäilleen 17 pv niiden kanssa. 
Minä ilmeisestikin lyön tuon ennätyksen. 

KUN KIRJOITIN SIITÄ, ETTÄ poistaisin Huawein tiedot TOIMIMATTOMASTA käyttäjäprofiilista ja kopioisin ne uudestaan, niin oikeastaan olisi parempi antaa koneen tehdä se.  Siis WINDOWS / Poista ohjelman asennus /Laajakaista Huawei  ja sitten:  laitetaan tikku sisään,jolloin se ilmeisesti asentaisi ohjelmat uudestaan, ja silloin niiden siis pitäisi olla kunnossa. 
    NÄIN SIIS TEORIASSA, minähän en sitä pääse kokeilemaan, kun ilman Adimin-tunnussanaa en voi poistaa ohjelmia. 

Mutta luulisi tuon POISTA ASENNUS / ASENNA UUDESTAAN  korjaavan ongelman ?  Jolloin saisin Huawein yhdistämään verkkoon tuön nykyisin toimimattoman käyttäjäprofiilin ollessa aktiivisena. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ainoa pomminvarma (kop, kop puuta) keino saada mobiililaajakaista toimimaan W7:ssa kaikilla käyttäjäprofiileilla (myös vieras-tileillä) on määritellä se ns. Mobile Broadband -yhteydeksi. Ja tämä nimenomaan tällä Huawein huipputikulla E1820. Koska ongelman aiheuttajahan on tuo täysin tarpeeton yhteysohjelma ja sen käyttöoikeudet.

Eli toimivalla profiililla sisään. W7:n ohjeista haulla "mobiililaajakaista" saa näkyviin ohjeen Mobiililaajakaistan käyttäminen jne., jota seuraamalla muodostetaan Mobiililaajakaistayhteys. Tuon muodostamisessa oleellista on tietää Tukiaseman nimi (typerä suomennos tarkoittaa APN:ää), joka on internet.saunalahti ja muistettava valita automaattinen yhdistäminen muotoon Muodosta yhteys aina automaattisesti. Ei käyttäjätunnusta eikä salasanaa.

Nuo ohjeet on harvinaisen selkeät Windowsin ohjeiksi, joten homma onnistuu, jos hiiri ja näppis pysyy kädessä.

Kun tuo yhteys on kerran määritelty, muodostuu yhteys aina automaattisesti riippumatta valitusta käyttäjäprofiilista.

Ainoa MUTTA ´Etanatikun´ tapauksessa on se, onko tuolla toimivalla profiililla riittävät oikeudet tuon yhteyden määrittelyyn. Olen itse kokeillut tuon normi-Tavallinen käyttäjä -profiilista ja siinä se ainakin toimi. (Vieras-profiililla tuota määrittelyä ei voi tehdä, mutta yhteys toimii, kun on muualla määritelty). Kannattaa ainakin kokeilla riittääkö oikeudet.
Kiitos selityksestä !  Tuo Mobile Broadband-määritys kuulostaa myös aika hyvältä.  Vanhemmassa koneessamme, HP:ssä, jossa tuo toinen, tärkein profiilimme ei suostu tikkua yhdistämään, on Windows Wista. 
Uudemmassa koneessani, jossa etanatikku toimii ongelmitta, on Win 7. 
Kokeilen ja testaan noita ehdottamiasi, asia etenee vauhdikkaasti. 
Minulla on luja luottamus siihen, että tämä selviää parissa kuukaudessa 😞
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Sorry, tuo ongelmakoneen käyttis jäi epäselväksi.

Kokeiles Vista-koneessa seuraavaa: toimivalla profilla sisään, yhteysohjelma päälle ja yhteys päälle. Sitten vaihda käyttäjää -> toimimaton profiili (toimivaa profiiliä ei kirjata ulos). Pääsetkö nettiin?

Tuo toimi aika käsittämättömästi W7:ssa noin eli Vieras-tilillä oli vaihdon jälkeen toimiva internet-yhteys, mutta missään ei näkynyt, mikä tuo yhteys on eli toimi taustalla käyttäjältä piilossa. Tämä tuolla Mobiililaajakaista-sovelluksella.

MUTTA: koska ongelmana on tuo admin-salasanan häviäminen, ehkä kannattaisi ruveta kräkkäämään tuo salasana esiin. Itselläni ei tuosta operaatiosta ole kokemusta.
Vista-koneellani kokeilin tuota ehdottamaasi, jätin täydet yhteydet profiiliin, vaihdoin toiseen käyttäjätiliin, mutta selain ei yhdistänyt verkkkoon.  Yritin täältä myös käynnistää Mokkulatikkua, mutta ei yhteyttä, kuten ei ennenkään. 

On kyllä todettava, että tänään on Vistassa, siellä puolella joka tavallisesti toimii, todella suuria yhteyongelmia.  Onkohan Saunalahden verkossa jotakin ongelmaa.  No ei kai, koska tällä Win7-PackardBell-koneellani pääsin tänne.  HP-koneella emme nyt kummallakaan profiililla pääse verkkoon. 

Alkaakohan HP/Windows Vista olla sipissä?  Kovalevyvaurioita?   

En usko tuon Admin-Passwordin puuttumisen liittyvän tähän.  Windows Defender kai antaa ASENNETTUJEN ohjelmien, niiden, jotka ovat aikanaan asennettu tuon Admin-Paswordin ollessa käytössä, olla ja toimia ihan rauhassa. 

Yritän kai seuraavaksi pähkäillä mahdollisia virheitä kovalevyllä; virheentarkistus yms. 

Koneen,HP/Vista, liiiallinen lämpeneminen, vaikka se on 3 cm irti maasta, aiheuttaa ilmiselvästi häiriöitä.  Mutta kun ei yhdistä edes aamulla ensimmäiseksi. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Pysyikö modeemi yhdistettynä (merkkivalon perusteella) tuon käyttäjän vaihdon jälkeen? Mutta kuten sanottu, tuo toimi 7:ssa noin, mutta vista on vista. Ai niin, näkyykö verkkoyhteyksissä se mobiililaajakaista-puhelinverkkoyhteys? Antaako yhdistää sen? Vai antaa virheilmon 619 tai 620 tai 628 jne. (tuo vähän vaihtelee)?

Tuolla salasana-jutulla tarkoitin sitä, että vain ja ainoastaan täysillä ylläpitäjän-oikeuksilla saa varmasti muutettua mahdolliset vikaantuneet asetukset järjestelmästä ja ohjelmista.

Ns. satunnainen temppuilu toiminnassa, lämpeneminen ja muu "outo" käytös, on aina hankala selvitettävä. Esim. lisääntynyt lämpeneminen kannettavissa parin-kolmen vuoden käytön jälkeen on yleensä varma merkki ilmankierron tukkeutumisesta. Ainoa hoito tuohon on hajottaa kone ja imuroida. EIKÄ missään tapauksessa kannata käyttää paineilmaa purkamatta konetta (kuten neuvottu jossakin "alan" lehdessä), sillä nuo "villakoirat" juntataan vaan pahemmin kiinni. Kovalevy-ongelmat ilmiintyvät yleensä vähän myöhemmin, mutta noihin vaikuttaa myös kuinka kovalla käytöllä kone on ja myös komponenttien laatu.

Osallistu keskusteluun