Kysymys

E1820 kumma ongelma

  • 21 heinäkuu 2011
  • 20 kommenttia
  • 3280 katselukerrat

Hei! Käytössäni on Huawei 1820e mokkula. Asensin Windows 7 SP1-packin ja sitten mokkula lopetti toimintansa uudelleen käynnistyksen jälkeen. Mobiililaajakaista-ohjelma tunnistaa mokkulan ja käynnstysnäppäin tulee normaalisti vihreäksi. Tekstiviestit lähtee ja tulee, mutta yhdistettäessä verkkoon, tulee ilmoitus, jotta yhdistäminen ei onnistunutkaan.

Yritin uudelleen ja uudelleen sekä eri usb-portteihin, mutta vika on sama. Yritin peruuttaa SP1-packin asennuksen, mutta se ei poistanut ongelmaa. Lisäksi koitin poistaa koneesta tuplana näkynyttä mobiililaajakaistayhteyttä. Olen tumpelo, mutta onko sillä esimerkiksi väliä, että nyt mokkula on com-portissa 12 ja 13?

Onko ajatuksia, miten saisi homman toimimaan. Läppärini on ASUS 1101H.

20 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

...mutta yhdistettäessä verkkoon, tulee ilmoitus, jotta yhdistäminen ei onnistunutkaan.


Antaako W7 tuossa jonkin virheilmoituksen; se nro kiinnostaisi. Myös se, miten modeemin merkkivalo käyttäytyy, kertoisi jotain modeemin toiminnasta.


...Lisäksi koitin poistaa koneesta tuplana näkynyttä mobiililaajakaistayhteyttä.


Ylempi Modeemi ja VPN -otsakkeen alla oleva Mobiililaajakaista on puhelinverkkoyhteys, jota esim. tuo yhteysohjelma käyttää.
Alempi Mobiililaajakaistayhteys on modeemissa olevan verkkokortin kautta, suoraan W7:aan määriteltävä ja ilman yhteysohjelmaa toimiva ns. wwan (=Mobile Broadband) -yhteys. Eli kyseessä on kaksi eri yhteyttä. Jos poistat ylemmän, yhteysohjelma ei tykkää ja jos yrität poistaa alemman, se taitaa ilmaantua aina takaisin, kun W7 tunnistaa sen modeemin verkkokortin.


... mokkula on com-portissa 12 ja 13?


Laitehallinnassa pitäisi tuon modeemin varaamana näkyä vielä useampia portteja eli modeemi, pari commia ja verkkokortti. Ja näin pitää ollakin. Jos näkyy esim. kaksi Huawei-modeemia tuolla Laitehallinnassa, silloin on jokin "solmussa".


Onko ajatuksia, miten saisi homman toimimaan. Läppärini on ASUS 1101H.


Mahdollisesti tuleva virheilmoitus kertoisi vähän enemmän, mutta: Oletko tarkistanut yhteysohjelman apn-asetuksen (=käyttöpisteen nimi; Asetukset-Lisäasetukset-Yhteydet ja sitten pari kertaa Ominaisuudet). 

Toisaalta; koska ongelma ilmiintyi SP1:n päivityksen seurauksena, herää epäilys, että voi johtua myös modeemin ajureista. "Tarina" ei kerro, milloin modeemi hankittu, mutta yleisesti E1820:n mukana tulleet ajurit ovat melko vanhat, eivätkä toimi kunnolla kaikissa W7:issa. SP1 on voinut tuoda muassaan jotain, joka oli noille vanhoille ajureille "liikaa". Voi myös olla, että MLK-sovellus on sellaista versiota, joka ei toimi W7:ssa. Elisan lataussivuilta löytyy uudempi Huaweille tarkoitettu versio, jossa on myös uudemmat ajurit mukana. Sivustolta löytyy myös uusimman version päivityspaketti, mutta sen asennus hieman tökkii, joten tuo eka on suositeltavampi.

Myös Mobiililaajakaista-sovelluksen poisto ja uudelleenasennus voisi aukaista solmun (tikku irrallaan ja bootti väliin). Mikäli ongelma ei tuolla tokene, seuraavaksi voisi koettaa ladata toisen koneen kautta tuon uudemman version.
Kannattaa kokeilla yhteensopivuustilassa ajaa tota ohjelmaa
Eli .exe tiedostoa oikealla hiiren napilla ja sieltä ominaisuudet ja yhteensopivuus välilehti
Suorita ohjelma yhteensopivuustilassa ja listasta vista service pack 2
Hei!

Lisään ogelmani tarkennuksia. Asensin siis Windows 7 SP1:n ja poistin sen. Molemmissa tapauksissa vika ilmeni samalla tavalla eli mobiililaajakaista käynnistyi, tekstiviestejä pystyi lähettämään, mutta yhdstäminen ei onnistunut. Vaihdoin koneeseeni (Eee PC 1101HA) Saunalahden toisen tikun E160E ja vika ilmeni toisen tikun kanssa samalla tavalla. Toisessa koneessa ne toimivat moitteetta.

Laitehallinnassa näkyy asennettuina levyasemien kohdalla HUAWEI TF CARD Storage USB Device ja modeemeissa HUAWEI Mobile Connect - 3G Modem #2. Porteissa (COM ja LPT) näkyy asennettuna HUAWEI Mobile Connect - 3G Application Interface (COM11) sekä 3G PC UI Interface (COM12). Verkkosovittimissa näkyy asennettuna HUAWEI Mobile Connect - 3G Network Card #3.
Yhteensopivuusongelmien vianmääritys tarjosi yhteensopivuusasetukseksi Windows XP (Service Pack 2). Koitin kyllä yhteensopivuutta myös Vistan SP "kakkosella". Mitään vaikutusta asialle ei ollut, vika ilmeni samanlaisena eli yhdistettäessä virheilmoitus "Yhteysyritys epäonnistui. Varmista, että asetuksesi ovat oikein. Haluatko yrittää uudelleen?".

Kun laitan Ohjauspaneelista Verkko ja Internet -sivun auki ja valitsen edelleen Verkko- ja jakamiskeskuksen alta "Yhdistä verkkoon" sekä valitsen avautuneesta ikkunasta Mobiililaajakaistan (ainoa näkyvä yhteys) ja klikkaamalla oikealla saan esiin "yhdistä" ja "omainaisuudet". Kun valitsen "omainaisuudet", tulee esiin ikkuna, jossa sanotaan "Ilmeni odottamaton virhe".
Kun edelleen valitsen Verkko ja Internet välilehdeltä Internet-asetukset ja tämän alta "Muodosta yhteys internettiin", niin avautuu ikkuna "Haluatko käyttää yhteyttä, joka on jo muodostettu?", niin nyt ikkunassa näkyykin kaksi yhteyttä: HUAWEI Mobile Connect - 3G Modem #2. Sama yhteys on esillä kaksi kertaa täsmälleen samalla tekstillä. Onkohan siis asetuksissa mobiililaajakaista jotenkin tuplasti asennettuna?

Hain Elisan sivuilta uusimman Mobiililaajakaista-yhteysohjelman, mutta sen asentamisella ei ollut vaikutusta ongelmaan. Tekstiviestit lähtevät, mutta yhteyttä ei synny.
Modeemini E1820E on hankittu syyskuussa 2010. Sitä ei ole sen jälkeen päivitetty, mutta en ole mitään uutta firmwarea tms. sille löytänyt.
Modeemin merkkivalo käyttäytyy normaalisti eli sininen vilkkuu, kuten normaalistikin ennen yhdistämistä.
Tarkistin käyttöpisteen nimen yhteysohjelmasta: inetrnet.saunalahti ja PDP-tyyppi on IP.
Sitten lopuksi: jos yritän yhdistää langattomien verkkojen kuvakkeen kautta mobiililaajakaistaa, niin Windows 7 antaa virheilmoituksen: "Virhe 711 Toimintoa ei voitu thedä loppuun, koska se ei pystynyt käynnistämään etäkäytön yhteyksienhallintapalvelua ajoissa. Yritä tehdä toiminto uudelleen." Onko kenelläkään ajatusta, miten virheeni korjattaisiin ja mokkula saataisiin toimimaan?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Kirjoittelin seuraavaa viimeisen viestisi aikaan. Tuo viimeisin virheilmoitus voi viitata noiden ajureiden lisäksi siihen, että etäkäyttöpalvelu on pois käytöstä. Jos klikkaat väärällä napilla työpöydän alapalkin päällä, voit valita Tehtävienhallinnan ja Palvelut-välilehdeltä löytyvät asennetut ja käynnistetyt palvelut. Tuo etäkäytön yhteyksien hallinta on nimeltään RasMan, jonka tilana pitäisi olla käynnissä ja jos ei ole, voit väärän napin alta käynnistää palvelun.

Toisena mahdollisuutena edelleen se, että modeemin ajurit on jotenkin sekaisin. Voisi koettaa poistaa ajurit ja asentaa ne uudelleen. Eli:
- tikku irti
- etsi C:Program Files:in tai Program Files (x86):in alta Huawei Modems -kansio ja sieltä DriverUninstall-ohjelma, kilkkaa sitä hiiren väärällä napilla ja valitse Suorita Järjestelmänvalvojana
- odottele hetkinen eli minuutti pari
- käynnistä kone uudelleen
- etsiydy em. Huawei-kansioon ja aja järjestelmävalvojana DriverSetup-ohjelma (Huom. tikku koko ajan irti)
- odottele hetkinen
- tökkää tikku kiinni; W7 asentelee ajurit lopullisesti; jos Mobiililaajakaista-sovellus tai sen asennus pomppaa näkyviin, sulje se.
- kokeile, voitko avata sen Mobiililaajakaista-puhelinverkkoyhteyden Ominaisuudet?

Mobiilaajakaista-sovelluksesta: Toivottavasti poistit aikaisemman version ennen uuden asentamista. Vai osasiko uuden asennus poistaa aikaisemman? MLK:n asennus ei ole aina mitenkään etevä noissa tilanteissa...

Ajatuksia löytyy, mutta tilanteeseen soveltaminen on se ongelma...

Edittaus: RasMan-palvelua ei voikaan käynnistää tuolla tavalla vaan: valitse Käynnistä-valikko - Kaikki ohjelmat - Apuohjelmat - Suorita ja Avaa-laatikkoon kirjoita msconfig ja Ok. Palvelu välilehdeltä lisää ruksi Etäkäytön yhteyksienhallinnan eteen. Kuittaa Käytä ja Ok ja Käynnistä uudelleen.

Tuo RasMan-palvelun puuttuminen ainakin estää puhelinverkkoyhteyden käytön.
Hei!

Homma ei toiminut.

Järjestelmän määrityksissä etäkäytön yhteyksienhallinta oli tilassa "Pysäytetty". Lieneekö asialla vaikutusta asiaan?
Ja voiko sen käynnistää. Kaikki palvelut olivat valittuna eli sikäli asia oli ok.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Käynnistys tuon edellisen viestin edittauksen mukaisesti. Mutta, mutta: mitä tarkoittaa "Kaikki palvelut olivat valittuna" tai siis, missä ne olivat valittuna? Jos tuolla msconfig:in Palvelut välilehdellä näkyy ruksi sen Etäkäytön yhteyksien hallinta -palvelun edessä, niin sitten en ymmärrä. Tuo ruksi tarkoittaa sitä, että palvelu käynnistetään automaattisesti bootissa ja jos palvelu Tehtävienhallinnassa näkyy Pysäytetty-tilassa, niin jonkin pitäisi pysäyttää se? Menee mietintään...
Hei!

Jotain lisää, kommentoin seuraavassa viestissä lisää. Kun avaan ohjauspaneelin/verkko ja internet/verkkoyhteydet,
niin listassa näkyy langaton verkkoyhteys, lähiverkkoyhteys, 3g ja sitten 2 kpl mobiililaajakaistoja, joita ei saa
poistettua. Olisiko tässä ongelma eli jostain kumman syystä ko. yhteydet ovat jääneet olemaan, vaikka mobiililaajakaista
on poistettu.
Eli siis, kun kirjoitan komentoriville msconfig aukeaa järjestelmän määritykset. Palvelut-välilehdellä ovat
kaikki palvelut ruksattuina. Osassa tosin lukee "pysäytetty" ja osassa " käynnistetty". Etäkäytön
yhteyksienhallinta on ruksattu, mutta se on pysäytetty.
Painotan vielä, että koitin täsmälleen samoja temppuja Saunalahden toisella liittymätikulla E160E ja se
käyttäytyy aivan samoin. Tekstiviestit lähetevät, mutta nettiyhteys ei pelitä.
Kaappasin kuvan järjestelmän määritykset ruudusta, jonka takana näkyvät nuo olemassaolevat yhteydet, joista siis kahdelle oikeanpuoleiselle ei voi tehdä mitään.

https://picasaweb.google.com/115414599839889795452/Tietokone?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPiz59vS__e_8AE&feat=directlink
Korjaan, tässä linkki kuvaan, jossa näkyvät molemmat ruudut:

https://picasaweb.google.com/lh/photo/U-HTxOmN0pm1dpNhHKuk4D9TR5QVLkqY_y1mBZhBGlE?feat=directlink
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Hyvä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

En ainakaan minä keksi muuta syytä tuon palvelun pysäytykselle kuin sen, että puhelinverkkoyhteyksiin on jonkin ihmeellisen virhetilanteen seurauksena päässyt kaksi samannimistä yhteyttä ja Windowsin rekisterit ovat tuon päällekkäisyyden takia "solmussa". Ja päällekkäisyydestä johtuen ei pysty myöskään muokkaamaan tai poistamaan tai määrittelemään yhteyden ominaisuuksia. Koska tuo yhteys liittyy myös etäkäyttöpalveluun, virhetilanteen takia Windows pysäyttää sen.

Tuplayhteyden poisto luultavasti onnistuisi rekisterejä manipuloimalla, mutta se ei ehkä ole turvallisin tapa. Parempana vaihtoehtona on järjestelmän peruuttaminen palautuspisteeseen, jolloin ainakin Windowsin järjestelmätietojen (esim. rekistereiden) pitäisi palautua aikaisempaan, virheettömään tilaan (Ohjauspaneeli - Palauttaminen). Kun laittaa raksin ruutuun "Näytä lisää palautuspisteitä", voit valita sopivan.
Hei!

Koitin palauttaa tietokoneen pari viikkoasitten olleeseen tilaan, jossa ei ongelmaa havainnut. Eipä auttanut. Nyt tuli toinen virhe eteen: ks. kuvalinkki.

On käsittämätöntä, että ilman erityistä säätämistä kone voi mennä tällaiseksi.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/noJw88rx9WdTH7nsqgRHJj9TR5QVLkqY_y1mBZhBGlE?feat=directlink
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Täytynee palata ongelman juurille eli siihen SP1:n asennukseen, joka tuntuu jostain syystä menneen pieleen. Koska palautuspisteen käyttökään ei pystynyt tilannetta korjaamaan tuota asennusta edeltäneeseen, toimivaan tilaan, on tuosta asennuksesta täytynyt jäädä jotain ylimääräistä järjestelmään. Vianmääritystyökaluilla (Ohjauspaneeli-Toimintokeskus) voisi koettaa selvittää, tunnistaako W7 ongelman ja antaako mitään lisätietoa, mikä mättää.

Sinällään yhdistelmä W7 + SP1 + Mobiililaajakaista + E1820 vanhoilla ajureilla -yhdistelmä ainakin omalla koneellani toimii ja SP1:n asentui aikoinaan ilman mitään säätämistä. Esim. Microsoftin tukisivuilta on kuitenkin luettavissa, että SP1:n asennukseen voi liittyä eri laitteilla yhteensopivuusongelmia. Paras tietolähde oman koneen osalta on laitevalmistajan tukisivustot, joilta löytyy eksaktia laitekohtaista tietoa.

Ja aina on mahdollisuutena myös koko W7:n uudelleenasennus, vaikka tietojen talteenottoineen ja ohjelmien uudelleenasennuksineen melko isotöinen operaatio onkin.

Osallistu keskusteluun