Kysymys

(E1820) Pätkiminen ja ratkaisut siihen

  • 4 syyskuu 2010
  • 80 kommenttia
  • 1720 katselukerrat

Moi,
Kirjoitan nyt sen takia kun olen koittanut selvittää, että miksi pätkii pahasti aina joka päivä kello 17.00 jälkeen. Päädyin tulokseen, että on liika käyttäjiä ja nekin warettaa ihan täysillä!! Saunalahti saisi mun puolesta sulkee kaikki torrent dc ptp ohjelmien portit, koska noi käyttäjät saa vain hallaa verkkoon, ja haittaa toisten liikenettä sillä.
(tai sitten tääl ulvilassa päi on vikaa 2100mhz verkossa)

Elikkäs testimenetelmänä käytin pingiä, se loosas yksi paketti sillo tällöin. Okei, sitä ei huomaa mitenkään surfatessa, mutta kun aloin taas pelaamaan, niin joka kerta kun se tekee tota niin pelissä lagittaa ihan täysillä, ärsyttävästi!
Okei, pitki iltaa n- kello 20.00 se alkaa loossailee 2-5 pakettia kerralla.. surfaaminenki siinä vaiheessa on mahdotonta.
No ei se mitään, päätin alkaa tutkii MDMA:lla signaali voimakkuutta, se oli ihan ok joku -80 -90 siinnä ni pomppi.. joka puolella kämppää kattelin sitä, katolla kävin heilumassa ja pitkin pihaa siellä riehuin läppärin kanssa, en oikeen saannut mitää ihmellistä aikaseksi, samoja signaaleja.
Nyt sitten päätin, että laitetaan aktiivi, jatko usb joholla tonne pihakke se usb-tikku, siellä se nyt on.. mutta joo nopeudet joo 700kt/s, MUTTA edellen se pätkii.. okei. eletään tätä päivää.. mietitään katolle viemistä tiivissä boksissa tonne LA-radioantennimastoon.. (kuulostaa pelottavalta)

Kun aikani selailin nettä, huomasin, että toisella kaverilla oli samaisia ongelmia, joka johtui 2100Mhz verkon liikakäyttäjistä.. hmm... *päässä raksutti* okei, testataan sitten 900mhz 3g- verkkoa.. huh? AT- komentoa kehiin linux- terminaalin, wala signaalit laski -101db MUTTA PÄTKIMINEN LOPPUI KUN SEINÄÄN! okei, lopputulos on se, että täytyy se tonne mastoon viedä se tikku, kun signaali on liian heikko.. tikku alkaa lagaa 1000ms pingeihin, kun lataa 1Mbit/s tavaraa.. eli se johtuu ihan puhtaasti tosta signaalin heikkoudesta.. toivottavasti. ilmoittelen lisää sittenku oon jonku ip 44 boksin hommannu ja vienny se ylös 🙂

80 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

...
testataan sitten 900mhz 3g- verkkoa.. huh? AT- komentoa kehiin linux- terminaalin
...


Millä maskilla 2100-taajuus veks? Erikoista sikäli tuo 900-verkon paremmuus, kun yleensä 900 sotkee nopeamman 2100-taajuuden käyttöä ja pitää saada 900 pois sotkemasta  😕
tolla 2000000000000

Huomasin erään asian, ettei modeemi enää toimi wintoosassa sen jälkeen kun sinne on AT komentoja menny laittaa... aika löl oikeesti 😃 taisin rikkoo senki jotenki.?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Mistä tollasen maskin kaivoit?

Eikö tunnistu mitenkään w:ssa eli eikö näy laitehallinnassakaan? Jos sisäiset muistit disabloi, niin silloin winin ei pitäisi reagoidakaan mitenkään, kun sen tökkää kiinni, mutta pitäisi sen silti näkyä laitehallinnasssa. Ei se kuitenkaan briketti ole, kun linux ymmärtää...
ei se briketti ole, kun se toimi signaalit tulee ja kaikki.. mutta tulee modem hang up joka kerta kun yrittää yhdistää (koitettu mobile partner, saunalahti laajakaistalla ja sillä wintoosan omalla) ennen toimi kaikil 😃  
Tosin tossa rupesin epäilee tota usb johtoa, jos ei se pelitä sen kanssa kunnolla wintoosassa..
Linuxiki rupes kernel paniccii vetää kun sen 900mhz pakottaa sinne.. :(  siis hetken päästä kun on käyttäny nettii.. tunteja joutuu käyttää ennenku panicoi
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Eli se yhteysohjelma löytää sen tikun. Profiilissa jotain häikkää? Ei kyllä muuta tule mieleen kuin roaming status, koska apn:n olet varmasti tarkistanut. Syscfg:n 4. parametri?
Kyllähän niitä on tietysti useitakin at-komentoja, joilla saa tikun sekaisin  😉.

Mikä muuten huihaissa kertoo, että operoit varmasti 900-taajuudella eli abs. kanavanumeron?
Veikkaan et se aktiivijohto  kusee vaa sen kans toosalla 🙂 tarvis käydä tuolta räystäästä hakee se tikku ja koittaa suoraa joku kerta.. ennenku vien se tonne antenniputkeen katolle :D

tiedän siittä, että ne signaalit on heikommat ja taajuden pakottaminen sille aluelle, + se et se lakkaa tökkiis  siis se luku 2miljoonatrilioona tulee sinne syscfg:lle jotenki noin AT^SYSCFG=14,2,2000000000000,2,4  
netistä ei vaan tahdo löytyä mistään noi E1820 komennot... nijo lähde on tää: http://www.siptune.net/siptune.net/forum/viewtopic.php?f=3&t=22&start=140

asiasta toiseen, tiekkönä miten saan tonne se 21M nopeuden, kun se näyttää vain 1440000... tuolla kun yhdistää wvdialilla, vaikka se on linkkimastoon 5megaisena yhdistetty. tarviiko tonne uus firmware laittaa?

edit: ja sit tiedoksi et älkää lähtekö sit tonne tukkii/warettaa tota 900mhz verkkoa, sen te teette jo 2100mhz verkossa, on se kivaa kun pian ei pysty pelaa missää verkossa ni joutuu ostaa 50euroo maksava adsl yhteyden 😞
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
En noista akt.johdoista tiedä, kun itse käytän aina akt.hubeja välissä. Yhteysohjelman pitäisi kyllä resetoida tuo tikku perustilaan, joten voi hyvinkin olla ongelma tuossa kaapelissa/usb-virrassa.

Ton löysin kans EUM:stä, mutta mistään en ole löytänyt vahvistusta (siis muualta) tuon maskin toimimisesta. Se kun on jotenkin outo, kun huihain muut maskit on kahden neljän merkin mittaisen hexa-tavun muodossa  😕 Ja toi voidaan tulkita 3FFFFFFF:ksi, joka taas on kaikki 3G-taajuudet. Tuo oli kaivettu muistaakseni jostain 1552-Mobile Partnerista. Ei noita googolillakaan hirveästi löydä. Joltain ruskisivulta löyty selitykset tuolle syscfg:lle, mutta siitä on aikaa.

Sauniksen firmiksessä tuki vain 14,4 megaan asti. Joissakin netistä löytyvissä firmiksissä on tuki 21,1 megaan, mutta niiden muista ominaisuuksita en tiedä (900-tuki?).

On muuten paikasta kiinni tuokin tukkoisuus (ja ehkä vähän operaattorista). Yritän käyttää aina 2100-taajuutta, koska se on minun käyttöpaikoissani se parempi. Kaikki 900-solut on ilta-aikaan melko tukossa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


En noista akt.johdoista tiedä, kun itse käytän aina akt.hubeja välissä. Yhteysohjelman pitäisi kyllä resetoida tuo tikku perustilaan, joten voi hyvinkin olla ongelma tuossa kaapelissa/usb-virrassa.


Itselläni on kans aktiivi usb-hubi. Mutta mikä tuo aktiivinen usb-johto on? Muutkin on kyselly, mutta on tullut vastaukseksi vain linkkejä kauppoihin, mistä semmoisen voi tilata.  😛
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Vähän pitempi piuha, jossa vahvistin. Joissakin näyttäis olevan jonkinlainen lisävirransyöttökin, mutta ei kaikissa. Kun on käytännössä havainnut, miten olennaista tuo lisävirta niin monessa tapauksessa on, jotta modeemi pystyy käyttämään kaikkia ominaisuuksiaan, niin vähän arveluttaa. Kun näyttää, että hubinkaan kans ei y-kaapeli pahaa tee... 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Vähän pitempi piuha, jossa vahvistin. Joissakin näyttäis olevan jonkinlainen lisävirransyöttökin, mutta ei kaikissa. Kun on käytännössä havainnut, miten olennaista tuo lisävirta niin monessa tapauksessa on, jotta modeemi pystyy käyttämään kaikkia ominaisuuksiaan, niin vähän arveluttaa. Kun näyttää, että hubinkaan kans ei y-kaapeli pahaa tee... 


Joo itsellänikin on hubissa y-kaapeli kun tämä MF668 ottaa kyllä kaiken mitä saa irti.. En sitten tiedä, olisiko parempi laittaa se toinen haara koneeseen, tai jopa toiseen aktiivihubiin.  😃
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tuo riippuu taas hubista. Yksi kympin marketti hubi sai lekaa, kun siinä ei virrat riittäneet. Nyt on käytössä 3 Haman hubia ja ne näyttää pelittävän aika hyvin. Ja toisena 24/7 modeemina on SM-215, jonka max. virta on 1 A.
aktiivijohto on 5metriä maksimissaan samanlainen, kun normaali johto mutta on sellanen mötti päässä ja niitä voi ketjuttaa 5 maksimissaan.

Käytännössä aikusten oikeesti, sen sisällä on 2-porttinen USB-Hubi josta on vain yksi portti käytössä. ohjelmat tunnistaa sen hubiksi.

jajoo asiasta toiseen, on mulla tossa lista:
Any          : AT^SYSCFG=2,0,3FFFFFFF,2,4
2G only      : AT^SYSCFG=13,1,3FFFFFFF,2,4
3G only      : AT^SYSCFG=14,2,3FFFFFFF,2,4
2G preferred : AT^SYSCFG=2,1,3FFFFFFF,2,4
3G preferred : AT^SYSCFG=2,2,3FFFFFFF,2,4

To set the band used, you could use these:

Any band:    3FFFFFFF
EGSM(900):  00000100
DCS(1800):  00000080
PCS(1900):  00200000
GSM850:      00080000
WCDMA2100:  00400000

jos leikkii ja säätää, niin on pakko laittaa toi WCDMA2100 manuaalisesti takaisin, muuten se ei vaihda sitä heti 😃
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

aktiivijohto on 5metriä maksimissaan samanlainen, kun normaali johto mutta on sellanen mötti päässä ja niitä voi ketjuttaa 5 maksimissaan.Mutta siis laitetaanko tuohon jotenkin virransyöttö mukaan vai mistä se niitä ampeereita kerää lisää?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

aktiivijohto on 5metriä maksimissaan samanlainen, kun normaali johto mutta on sellanen mötti päässä ja niitä voi ketjuttaa 5 maksimissaan.
...
jos leikkii ja säätää, niin on pakko laittaa toi WCDMA2100 manuaalisesti takaisin, muuten se ei vaihda sitä heti :D


On niitä pitempiäkin, mutta niissä taitaa olla lisävirransyöttö.

Tuo lista googolilla löytyy. Mutta kaipaamaan jää sitä WCDMA900-maskia. Vai toimisko tuo EGSM-maski, kun taajuusalue on sama?
ei se amppeereita kaipaa, kun jännitettä. hubissa/aktiivijohdossa on se hakkuriregulaattori joka mahdollistaa sen, tekee suomeksi sähkön uusiksi, puhdas 5V.. ei tollanen yksittäinen pieni tikku vie varmaan sitä maksimivirtaa(amppeereita). jos se veisi, niin se ei toimis ollenkaan.

Voi muuten olla, ettei toi toinen kone jaksa sitä johtoa(miniläppäri jossa windows).. mutta toi Ibari P2 vanha läppäri toimii iha ok vaikka on v1.1 usb vain siinä.. tosin se kernel panic.. ärsyttää 😞 tarvii nyt seurata tekeekö enään sitä, kun poistin tiedostoja (flash"levy" oli täynnä).. mahtoiko johtua siittä, näkee sit huomenna toimiiko aamusti viellä :)

P.S: koitin nyt kello 23.00 lauantai, tota 2100mhz verkkoa, huh huh mikä hajoaaminen siellä, toimii kyllä nopeesti mutta pätkien(huomaa pelissä erittäin hyvin kyn pysähtyy ja ukko pomppii minne sattuu)  otan mielimmun isomman latenssin, kunhan se ei hukkaa paketteja se ei olis niin paha  :(
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=62ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=69ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=69ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=54ms TTL=64
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=85ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=50ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=60ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=165ms TTL=64
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=57ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=53ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=79ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=57ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=55ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=65ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=102ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=60ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=55ms TTL=64
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=48ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=53ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=64ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=62ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=72ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=57ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=53ms TTL=64
Request timed out.
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=79ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=58ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=52ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=61ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=58ms TTL=64
Request timed out.
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=58ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=75ms TTL=64
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=61ms TTL=64
Request timed out.
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=61ms TTL=64
Request timed out.
Reply from 10.0.3.1: bytes=32 time=59ms TTL=64
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

... ei tollanen yksittäinen pieni tikku vie varmaan sitä maksimivirtaa(amppeereita). jos se veisi, niin se ei toimis ollenkaan.


Enpä allekirjoittais. Nuo aikaisemmat virtasyöpöt HS?PA-modeemit (esim. E230, ZTE636) jähmettyivät, kun virtaset kävi vähäksi, mutta uudemmat rajoittaa toimintaansa. Lähinnä vastaanottopuolen häiriönpoisto- ja vahvistusominaisuuksia karsitaan, jotta virta riittää. Ja tämä näkyy heti esim. nopeudessa, kun operoidaan vähän huonommalla signaalilla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


... ei tollanen yksittäinen pieni tikku vie varmaan sitä maksimivirtaa(amppeereita). jos se veisi, niin se ei toimis ollenkaan.


Enpä allekirjoittais. Nuo aikaisemmat virtasyöpöt HS?PA-modeemit (esim. E230, ZTE636) jähmettyivät, kun virtaset kävi vähäksi, mutta uudemmat rajoittaa toimintaansa. Lähinnä vastaanottopuolen häiriönpoisto- ja vahvistusominaisuuksia karsitaan, jotta virta riittää. Ja tämä näkyy heti esim. nopeudessa, kun operoidaan vähän huonommalla signaalilla.


Tuossa olen kyllä samaa mieltä syöpöistä. Koska Win xp pro ei havaitse ollenkaan esim E169-tikkua jos piuha on liian pitkä, täytyyhän ne ampeerit loppua kesken. MF668-tikun koneeni kehottaa laittamaan siirtämään usb High Speed -väylään. Kehotusta ei tule, jos välissä on aktiivihubi. Toimii siis ilman hubia, mutta käyttiksen mukaan hitaammin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


ei se amppeereita kaipaa, kun jännitettä. hubissa/aktiivijohdossa on se hakkuriregulaattori joka mahdollistaa sen, tekee suomeksi sähkön uusiksi, puhdas 5V..


tarkoittaakos tuo sitä, että usb-liitännästä saa ulos 5 voltin jännitteen?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkkiei se amppeereita kaipaa, kun jännitettä. hubissa/aktiivijohdossa on se hakkuriregulaattori joka mahdollistaa sen, tekee suomeksi sähkön uusiksi, puhdas 5V..


tarkoittaakos tuo sitä, että usb-liitännästä saa ulos 5 voltin jännitteen?


Jep. Tai siis oletuksena kaikkia laitteita käsitellään low-power -laitteina, jolloin jännite on 4,4V (usb2.0) ja laite voi pyytää high-power -jännitteen, jonka max on 5,25V. Usb3.0:ssa low-power V on 4,0V.
ei se amppeereita kaipaa, kun jännitettä. hubissa/aktiivijohdossa on se hakkuriregulaattori joka mahdollistaa sen, tekee suomeksi sähkön uusiksi, puhdas 5V..


tarkoittaakos tuo sitä, että usb-liitännästä saa ulos 5 voltin jännitteen?


Jep. Tai siis oletuksena kaikkia laitteita käsitellään low-power -laitteina, jolloin jännite on 4,4V (usb2.0) ja laite voi pyytää high-power -jännitteen, jonka max on 5,25V. Usb3.0:ssa low-power V on 4,0V.


Lähdettä tuolle jännitevaihdolle? Johdon päässä vaan pitää esiintyä tietty jännite.
Meinaan olen ollut käsityksessä että virtaprofiili on oletuksena se 100mA ja laite voi pyytää 500mA profiilia. Ja tämäkin oikeasti vain 'ohjeellinen' että host tietää noin suurinpiirtein kulutuksensa. Jännitettä ei tietääkseni säädetä...
http://www.usb.org/about/faq/ http://www.beyondlogic.org/usbnutshell/usb2.htm

ja usb standardi usb orgista:
All hubs and functions must be able to provide configuration information with as little as 4.40 V at the connector end of their upstream cables. Only low-power functions need to be operational with this minimum voltage.
Functions drawing more than one unit load must operate with a 4.75 V minimum input voltage at the connector end of their upstream cables.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

Lähdettä tuolle jännitevaihdolle? Johdon päässä vaan pitää esiintyä tietty jännite.
Meinaan olen ollut käsityksessä että virtaprofiili on oletuksena se 100mA ja laite voi pyytää 500mA profiilia. Ja tämäkin oikeasti vain 'ohjeellinen' että host tietää noin suurinpiirtein kulutuksensa. Jännitettä ei tietääkseni säädetä...
http://www.usb.org/about/faq/ http://www.beyondlogic.org/usbnutshell/usb2.htm

ja usb standardi usb orgista:
All hubs and functions must be able to provide configuration information with as little as 4.40 V at the connector end of their upstream cables. Only low-power functions need to be operational with this minimum voltage.
Functions drawing more than one unit load must operate with a 4.75 V minimum input voltage at the connector end of their upstream cables.


Noita virtoja käsitellään yksikköinä, jonka koko on 100 mA (3.0  150 mA). Yhdellä root hubilla voidaan käsitellä enintään 5 yksikköä (-> max. 500 mA; 3.0 6 yks. -> 900 mA).

Miten niin, jännitettä ei säädetä kun tuo lainaus usb.orgista kertoo juuri siitä. Eli pointti on, että oletuksena jännite on 4,4V ja virta 100 mA ja laite kertoo, että 5V  (+- 5%) tarvitaan ja samoin lisävirran tarpeen.


Miten niin, jännitettä ei säädetä kun tuo lainaus usb.orgista kertoo juuri siitä. Eli pointti on, että oletuksena jännite on 4,4V ja virta 100 mA ja laite kertoo, että 5V  (+- 5%) tarvitaan ja samoin lisävirran tarpeen.


Tuo standardi kertoo vain kuin 'jäykkä' lähdön pitää olla, se sallii 'säätämisen' tietyissä rajoissa jota tuskin on kovin kannattavaa tehdä.

USB slaven konfigurointi pitää onnistua kaapelin päässä näkyvällä 4.4V jännitteellä, siis enumerointi ja power tarpeen kättelyt + muut. Jos tehoa tarjotaan enemmän niin jännitteen stabiilisuusvaatimus kasvaa.
Käytännössä E1820 tikun navoissa pitää olla tuo 4.75V jännite ja sillä laitteen pitää toimia oikein. Jos ei ole niin host(PC) on viallinen kun ei pysty syöttämään riittävää tehoa,  jos jännite on kunnossa niin tikku on viallinen jos ei sillä toimi. Yleismittarilla tuskin näkyy mitään, tarvitaan parempaa mittalaitetta joita harvalla on.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki


No ei sitä edestakaisin "säädetä" vaan laitteet jaetaan kahteen kategoriaan high- ja low-power -laitteisiin ja tunnistautumiseen täytyy riittää 4,4V ja 100 mA, aivan kuten seur. sanot.

USB slaven konfigurointi pitää onnistua kaapelin päässä näkyvällä 4.4V jännitteellä, siis enumerointi ja power tarpeen kättelyt + muut. Jos tehoa tarjotaan enemmän niin jännitteen stabiilisuusvaatimus kasvaa.
Käytännössä E1820 tikun navoissa pitää olla tuo 4.75V jännite ja sillä laitteen pitää toimia oikein. Jos ei ole niin host(PC) on viallinen kun ei pysty syöttämään riittävää tehoa,  jos jännite on kunnossa niin tikku on viallinen jos ei sillä toimi. Yleismittarilla tuskin näkyy mitään, tarvitaan parempaa mittalaitetta joita harvalla on.


Tuossa mulla kyllä karkaa ajatus, mitä tarkoitat. Ei se pelkkä jännite takaa sen tikun toimimista täysin ominaisuuksin. Eikä se, että tikku ei saa tarpeeksi virtaa esim. kannettavan usb-portista tarkoita sitä, että jompikumpi on rikki. Mutta tikun toimintaan se vaikuttaa. Yleisesti kannettavien root hubit eivät pysty tuohon 500 mA:n virransyöttöön. Hyvällä signaalilla (voimakkuus, laatu) tikun ei tarvitse toimia täydellä teholla ja se toimii ok, mutta kun signaali heikkenee ja häiriöt lisääntyvät, kasvaa myös tikun virrantarve ja ongelmia ilmenee. Yleensä näkyy ensin nopeuden huononemisena, pätkimisenä jne. Ja näitä juttuja on tullut testattua useilla laitteilla kymmeniä tunteja, joten ei ole ihan mutua.
noni sain virityksen tehtyä tonne katolle, signaali parani toho 2100Mhz -67-70db  (22)   ja 900mhz -90, joka antaa lähes ilman lagia ladata 1Mbit/s ja maksimia 1.7Mbit/s 300ms...
elikkä lisä-antennia TAI sitten korkeamalle mastoputkeen.. sit tulee usbi johto tarvii ketjuttaa aktiivijohtoja, muutenki toi 5m johto on nippanappa riitti sillai, että läppäri on komerossa ylimällä hyllyllä ja siihen tulee johto, aika jämpti on :D:D:D  ainakin boksissa on tilaa usb-hubille jos sellainen tarvii alkaa laittaa :)

otin kuvia,http://rikungalleria.titanix.net/main.php/v/Misc_pictures/mokkula_viritykset/ ' TARGET='_blank, ... HUOM. VIRITYKSIÄ!! nimeltään äkkiä-väsätty-autotallissa-systeemi, saa nauraa xD

http://rikungalleria.titanix.net/main.php/v/Misc_pictures/mokkula_viritykset/20100906_008.jpg.html?g2_imageViewsIndex=1 ' TARGET='_blank

edit: otin 3 lisäkuvaa maasta 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
No tuossa on jo yritystä  😃.

Tuossa olis muuten hyvä kokeilla lisävirta-hubin vaikutusta. Olis mielenkiintoista tietää, miten vaikuttaa, koska varsinkin tuo 900:n vaimennus jo sellainen, että modeemi panee parastaan.

Tiedätkö kuinka kaukana nuo tukarit suuriapiirtein ovat? Varsinkin tuon 900:n pitää olla jo kaukana vai onko kuin pahoja vuoria välissä? Täällä, missä tätä kirjoittelen on tukariin matkaa tasan 5 km (900), hyvin antennisuunnassa ja kantoaaltovaimennus 85 dBm (Sierra 309 ilman antennia).

Osallistu keskusteluun