Huawei E3372s ongelma

  • 12 January 2022
  • 12 kommenttia
  • 555 katselukerrat

olen nyt sen verran monta tuntia painiskellut nettitkkuongelman parissa, että on jo pakko kääntyä viisaampien puoleen.

Minulla on kaksi 4G nettitikkua E3372h ja E3372s . Kummassakin on  Pre-Paid liittymä. Ensin mainittu toimii moitteetta ja pääsen sillä Hi-Link sivulle http://192.168.8.1/html/content.html#home tarkastamaan teksitiviestit eli tässä tapauksessa varoitukset Pre-Paid liittymäni alhaisesta saldosta mutta tuo E3372s nettitikku ei tuota sivua suostu avaamaan. Kummassakin netti toimii kyllä. Tuota E3372s tikkua olen nyt kokeillut kolmessa eri läppärissä (kaikissa win 10) ja missään tuo Hi-Link sivu ei aukea. Alla havaitsemiani havaintoja näiden tikkujen käytöstä.

1. Ensimmäisellä kerralla tuo E3372h tikku ehdottaa automaattisesti jotain asennusta ja kun sen hyväksyy niin tuo HI-Link sivu aukeaa automaattisesti. E3372s tikku ei ehdota mitään. Poikkeuksena tästä on kuusi vuotta käyttämättä ollut Win7 kone jossa tuo heti ehdotti tuon Hi-Linkin asennusta. Tuossa koneessa myös näin, että tuossa tikussa on Hi-link ohjelma vaikka sitä en Win10 koneissa näekään.

2. E3372h tikkun nettiyhteys oli kolmessa tietokoneessa muotoa Ethernet. Tuossa E3372s tikussa  se on aina puhelinverkkoyhteys. E3372h tikussa nopeus 50Mbs ja tuossa ongelmana olevassa E3372s tikussa puhelinverkkoyhteydessä noin 10Mbs.

3. Kummassakaan ”omatietokone” valikossa tuo nettitikku ei näy omana asemanaan. Ainoastaan asennusvaiheessa tuo E3372h tikku siellä hetken näkyi.

4. Kummassakaan nettitikussa ei ole mitään resetointinappia joilla nuo saisi takaisin tehdasasetuksiin. Tosin yritin kyllä painaa tuon tikun reikien alla olevaan peltiläpyskää ja ehkä se jotain muuttikin kun verkkosovittimissa tikku on nyt vain “Huawei Mobile”. Aiemmin oli mielestäni pidempi nimi.
Olen koittanut muuttaa DNS palvelintakin tuohon 192.168.8.1 osoitteeseen mutta ei se mitään auttanut.

Tuon E3372s tikun ostin käytettynä ja en sen historiasta tiedä mitään. Oma käsitykseni kuitenkin on, että noissa nettitikuissa  pitäisi aina olla joku ohjelma mukana jonka se automaattisesti pyytää asentamaan ja jonka jälkeen noihin tekstiviestien lukuun ja asetuksiin pääsisi käsiksi joko Mobile Partnerin tai sitten tuon Hi-Linkin kautta. Nyt olen tämän kanssa kyllä täydellisessä pattitilanteessa ja olisi hienoa jos joku viisaampi osaisi minua tässä nyt auttaa.

Jotenkin tuon tikun asetuksiin nyt pitäisi päästä käsiksi. Minulle on sitten ihan sama menenkö sinne jonkun Mobile Partnerin kaltaisen ohjelman kautta vai tuon HI-linkin kautta mutta ongelma tosiaan on, että en pääse sinne nyt mitään kautta.

 

Parhaimman kuuloinen ratkaisu ongelmaani löytyi vanhoista keskusteluista tuolta nimimerkiltä KoTe60:

“ Kaikki HiLink-tikuksi muuntamiseen tarvittavat työkalut löytyy Tools-paketista:

1. 3372s-153_Update_22.286.03.00.00.exe  = universaali HiLink-firmware; päivityksen jälkeen tikku asentuu ja näkyy Laitehallinnan verkkosovittimissa NDIS based sharing device:nä. Toimii kuitenkin kunnolla vasta seur. vaihdeiden jälkeen.

2. Update_WEBUI_12.005.01.02.422.exe  ; ajo päättyy virheilmoitukseen 19, mutta aukaisee PC Ui -portin.

3. Update_WEBUI_16.100.05.00.03.exe ; HiLinkin "hallintaohjelman" lataus tikulle

4. Irrotuksen ja takaisin tökkäämisen jälkeen tikku asentuu automaagisesti HiLinkkinä, ja hallintasivu löytyy em. osoitteesta. Hallinnan kielivalinnassa ei ole suomea.  “

 

Tools paketin latasin ja ensimmäinen ongelma oli tuo virhekoodi 10 mikä nimimerkilläkin McPaHA oli. Tuosta pääsin sillä eteen päin, että samanaikaisesti ajoin DC-Unlocker ohjelman.

En kuitenkaan pysty asentamaan 22.286…. versiota tikulle koska sitten se kysyy jotain salasanaa josta minulla ei ole aavistustakaan koska tikun olen käytettynä ostanut. Salasanoista kokeiltu nyt: admin,1234, password,salasana,0000 ja tuon oman tikkuni S/N koodi.
 

 

Jollain oli myös ollut ongelmia tuossa aiemmassa keskustelulinkissä asennuksen kanssa mutta ajureiden asennuksella oli hän päässyt eteen päin. Itse latasin tuolta ajurit:

https://huawei-drivers.ru/huawei-e3372-driver-windows-download.html

devsetu64 ja driversetupin tuolta koitin asentaa Win10 ollessa testitilassa. En oikein tiedä asentuiko ne ajurit edes loputa koska asennuksesta ei lopultakaan tullut mitään ilmoitusta, että ne olisi onnistuneesti asennettu.

 

Pahoittelut mammuttimaisesta viestistäni. Olen tämän tikun kanssa vaan paininut varmaan pari kymmentä tuntia joten ajattelin kysyä nyt täältä Elisalta neuvoja kun näyttäisi paras tietämys täällä asiasta olevan. Kovin kiitollinen olisin jos joku voisi minua tässä asiassa nyt auttaa.


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

12 kommenttia

Sen verran päivitystä, että tuolta sain Flash Coden itselleni:

 

https://huaweicodecalculator.com/login

ja se näytti salasanaksi kelpaavan. Nyt homma tyrehtyikin sitten tähän:

 

 

Yhtenä ongelmana tässä voi myös olla, että tuo Com-portti (Huawei 3G PC UI....) aukeaa DC-unblokker ohjelmalla vain noin 20 sekunniksi ja sen jälkeen häipyy laitehallinnasta taas kokonaan.

 

Salasanankin sain nyt syötettyä mutta seuraava herja on:

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Molemmat tikut taitavat olla sitä ikäluokkaa, ettei päätä kannata hakata seinään Windows 10 tai 11 toimimattomuden kanssa. Käytä suosiolla Windows XP, Windows 7 tai Linux-konetta.

Voit myös yrittää löytää USB-tikkuja hyödyntävän reitittimen. Huomaa, että reitittimien tikkutuki on tikkukohtaista.

Voi tosin olla helpompi löytää kirpputorilta sisäänrakennetulla LTE:llä varustettu reititin, kuten vaikka Huawei B593 tai B315, kuin yhteensopivaa USB-reititintä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Voi tosin olla helpompi löytää kirpputorilta sisäänrakennetulla LTE:llä varustettu reititin, kuten vaikka Huawei B593 tai B315, kuin yhteensopivaa USB-reititintä.

Telewelleissä taitaa olla aika hyvä tikkutuki, mutta kyllä todennäköisemmin omasta mielestänikin silmiin osuu joku Huawein B-sarjan vanhempi reititin, jossa on virhalähde ja ETH-portteja.

Molemmat tikut taitavat olla sitä ikäluokkaa, ettei päätä kannata hakata seinään Windows 10 tai 11 toimimattomuden kanssa. Käytä suosiolla Windows XP, Windows 7 tai Linux-konetta.

Voit myös yrittää löytää USB-tikkuja hyödyntävän reitittimen. Huomaa, että reitittimien tikkutuki on tikkukohtaista.

Voi tosin olla helpompi löytää kirpputorilta sisäänrakennetulla LTE:llä varustettu reititin, kuten vaikka Huawei B593 tai B315, kuin yhteensopivaa USB-reititintä.

No siitä ei ole epäilystäkään etteikö tällaiseen ajan käyttö olisi täysin järjetöntä mutta itse vaan harmittaa kun tuota en toimimaan saa ja sillä tästä nyt tullut jonkin sortin pakkomielle:-)

Nyt pääsin pykälän taas eteenpäin. Ongelmana tosiaan on tuo kun tietokone hukkaa tuon Huawei com portin laitehallinnasta. Painamalla useasti sitä DC-unblockerin suorita nappulaa sain asennettua:3372s-153_Update_22.286.03.00.00.exe tiedoston. Nyt avautuu jo Hilink mutta nettiin ei pääse:
upload_2022-1-12_22-44-0.

Myös uusi Ethernet verkkoyhteys löytyi. Puhelinverkkoyhteys katosi.

Nyt onkin sitten ongelmana se, että tuota COM porttia en saa enää auki ollenkaan. En edes hetkeksi jolloin en saa myöskään asennettua Update_WEBUI_12.005.01.02.422 ohjelmaa joka oli mainittu seuraavana steppinä.

Hi-link väittää myös, että kaikki on up to date eli en saa sieltäkään nyt päivitettyä mitään.

Sanoisin, että melkoisella varmuudella juurisyy nyt ongelmiin on tuo COM portin aukeamattomuus. Siihen pitäisi nyt lääke löytyä. Lähellä tämä jo on, ehkä:)

Tietokoneena minulla on Dell M6600 mikäli tämä sitten kuitenkin on jotenkin tietokoneeseen liittyvä ongelma.

No sain nyt ne portit pysymään auki  vain valitsemalla laitehallinnasta "päivitä laitteistoon tehdyt muutokset". Ongelmana onkin sitten error code 19. Paljon puhuvasti “lataus epäonnistui”.

Käyttäjätaso 7

Tietokoneena minulla on Dell M6600 mikäli tämä sitten kuitenkin on jotenkin tietokoneeseen liittyvä ongelma.

Et ole yksin ongelmasi kanssa. Varsin pitkälle kyse on uudempien Windowsien ongelmasta , sillä ne eivät enää tue noita kivikautisia tikkuja suoraan. Voi olla mahdollista jostakin löytää ajureita , mutta enpä suosittele.

Kuten edellä jo on kerrottu , niin viisainta on laittaa ne tikut suosiolla SER-keräykseen ja hankkia tilalle vaikkapa käytetty mobiilireititin. Ne kommunikoivat tietokoneen kanssa ihan standardilla ethernetillä ja WiFillä. Harvoin ne takkuavat.

PS. Suosittelen myös hankkimaan prepaidien tilalle Elisan latausliitymän , sillä sen saldot näkee suoraan Oma Elisasta eikä tarvita tekstiviestejä. Kaiken lisäksi latausliittymän päiväveloitus on 0,66€ ja prepaidin 0,99€.

https://elisa.fi/kauppa/puheliittymat/latausliittymat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

@ alkuperäiseen viestiin

huawei mokkuloissa s tarkoittaa serial ja h tarkoittaa hilink. aina ei kirjaimet kerro totuutta eli joskus s mokkulat ovat olleet hilink moodissa (niinkuin mulla yksi). h:ssa on virtuaaliverkkokortti ja web käyttöliittymä ja s tuo virtuaalisen com portin ja windowssa luodaan puhelinverkkoyhteys (point-to-point). s:ssä on yleensä hallintaohjelma joka ei ole nettisivu.

kirjoittamasi perusteellaa sanoisin että sinun s-mokkula oli tosiaan serial. minun tapauksessa se olisi etu ja olisi muuten pikku käyttöä tuollaiselle, esim voi käyttää putty:lla at komentoja.

nyt kun lähdit ns. päivitysrumbaan niin voi olla jo että homma meni jo puihin. ja vaikka päivitys olisi onnistunut niin en näkisi hilink mokkulalla niin paljon käyttöarvoa. tosin hilink softassa on versioita ja eroja.

ja vielä lisänä. ser kierrätys voi olla hyvä idea muutenkin. vaikka 3372* ei tule hulluksi lte-m signaaleista niin voi olla mahdollista että jotkin versiot tulee. se tarkoittaa että lte-m signaalit sekoittaa laitteen siten että lte ei toimi (ja niin umts verkko suljetaan melkein huomenna). (mokkula ei muuten tue lte-m:ää).

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

Yhdyn aikaisempien kirjoittajien viisaisiin sanoihin ja suosittelen melkein mitä tahansa mobiilireititintä nettitikun korvaajaksi.

Huawein tuen mukaan nuo softat ovat ihan ajantasalla. Sieltä veikkasivat, että 4G antenni olisi rikki. Tiedä häntä sitten mutta taitaa olla pakko luovuttaa. 3G tikulla nyt en sinällään mitään kyllä tee. Sellainen minulla jo onkin ylimääräisenä.

 

No olipa upea kokemus tuon kanssa sählätä päivä tolkulla:grin:

Tietokoneena minulla on Dell M6600 mikäli tämä sitten kuitenkin on jotenkin tietokoneeseen liittyvä ongelma.

Et ole yksin ongelmasi kanssa. Varsin pitkälle kyse on uudempien Windowsien ongelmasta , sillä ne eivät enää tue noita kivikautisia tikkuja suoraan. Voi olla mahdollista jostakin löytää ajureita , mutta enpä suosittele.

Kuten edellä jo on kerrottu , niin viisainta on laittaa ne tikut suosiolla SER-keräykseen ja hankkia tilalle vaikkapa käytetty mobiilireititin. Ne kommunikoivat tietokoneen kanssa ihan standardilla ethernetillä ja WiFillä. Harvoin ne takkuavat.

PS. Suosittelen myös hankkimaan prepaidien tilalle Elisan latausliitymän , sillä sen saldot näkee suoraan Oma Elisasta eikä tarvita tekstiviestejä. Kaiken lisäksi latausliittymän päiväveloitus on 0,66€ ja prepaidin 0,99€.

https://elisa.fi/kauppa/puheliittymat/latausliittymat

Kiitos vinkistä. Onpa merkittävästi edullisempi tuo Elisa näemmä. Syy miksi olen Teliassa pysynyt on sen ylivoimainen kuuluvuus mökillä. Muistelen, että Saunalahtea tuolla joskus (n.10v sitten kokeilin) niin siinä missä Telia toimi moitteetta kesti Sunalahden liittymällä Iltalehden avaaminenkin minuutteja ja usein se ei onnistunut ollenkaan. No, liekö tuokin parantunut jo muillakin kun tuosta on jo aikaakin niin paljon.

Telialla kyllä maksiminopeudeksi luvataan 100Mbs ja tuolle Elisalle 50Mbs. Taitaa itsellä olla Teliallakin 50Mbs aika maksimi mitä olen saanut missään. Paljon on siis siitä kiinni kuinka lähelle maksimia todellinen tiedonsiirtonopeus asettuu.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Telian prändäämä E3372h taitaa olla vieläkin eräässä paikassa käytössä. Siitä heti uutena joidenkin ohjeiden mukaan poistin hi-link ominaisuuden ja asensin tavallisen “alkuperäisen” ohjelmiston, jossa tuli kiinalainen työpöytäsovellus. Joitain koodeja se vaatii, taisin netistä ne löytää vai olikohan joku sivu jonne piti jokin numerosarja syöttää niin sai koodin.

Sen jälkeen muuten hyvin toiminut 4G:ssä yhteisverkon alueella, mutta kun toi Telian oman verkon alueelle meni vain 3G verkkoon → yhteisverkon alueelle takas ja toimii 4G:ssä.

Pitää katsoa jos tulee vastaan ne vanhat tiedostot ja ohjeet, liekkö Elisan palstalta alunperin ohjetta lukenut sen muuttamiseksi pois hi-link:istä. Syy miksi Hi-link moodia en hyväksy on se, ettei silloin saa portteja auki, eikä suoraan julkista IP:tä koneelle.