Kysymys

E353 yhteysongelma

  • 31 heinäkuu 2013
  • 5 kommenttia
  • 1388 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 2 kommenttia
Mikä ratkaisuksi kun alkuperäinen Huawei E353:n yhteysohjelma latasi automaattipäivityksenä uuden Saunalahden yhteysohjelman ja päivitti siinä sivussa ilmeisesti tikun firmwaren. Päivitys meni putkeen ja uusi softa aukeaa, verkko löytyy ja yhdistyy, mutta nettisivut eivät aukea, virustorjunta ei päivity ym.

- Windows 7:n verkonhallinta ilmoittaa "unidentified network". 

- Verkkovierailu sallittu yhteysohjelmasta.

- APN: internet.saunalahti (vakioasetus + kokeiltu lisäksi luoda käsin uusi yhteysprofiili)

- Kokeiltu 2G ja 3G, ei vaikutusta ongelmaan.

- Softa ajureineen poistettu ja asennettu tikulta uudelleen.

- Verkossa ei vikaa, toimii muilla laitteilla.

Yhteys siis muodostuu mutta joku asetus tai muu tuossa vielä mättää kun sivut eivät enää aukea. Alkuperäisellä softalla kaikki toimi. Millä saada yhteys siis toimimaan?

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hai axp4r ja lämpimästi tervetuloa Palstalle!

Ikävä kuulla ongelmista päivityksen kanssa.

Auttaisiko asiaan yhtään yhteyden muodostus käyttäen WWAN- tai puhelinverkkoyhteyttä?

- Poista mobiililaajakaista käynnistyvien sovelluksien listalta.

- Avaa Windowsin puhelinverkkoyhteys ja luo uusi yhteys.

- APN eli tukiaseman nimi on tyypillisesti internet.saunalahti ja soittonumero *99#.

Tämän jälkeen yhteys muodostuu käyttäen puhelinverkkoyhteyttä Windowsissa.

Hauskaa päivän jatkoa!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
axp4r kirjoitti:
Mikä ratkaisuksi kun alkuperäinen Huawei E353:n yhteysohjelma latasi automaattipäivityksenä uuden Saunalahden yhteysohjelman ja päivitti siinä sivussa ilmeisesti tikun firmwaren. Päivitys meni putkeen ja uusi softa aukeaa, verkko löytyy ja yhdistyy, mutta nettisivut eivät aukea, virustorjunta ei päivity ym.

- Windows 7:n verkonhallinta ilmoittaa "unidentified network". 

- Verkkovierailu sallittu yhteysohjelmasta.

- APN: internet.saunalahti (vakioasetus + kokeiltu lisäksi luoda käsin uusi yhteysprofiili)

- Kokeiltu 2G ja 3G, ei vaikutusta ongelmaan.

- Softa ajureineen poistettu ja asennettu tikulta uudelleen.

- Verkossa ei vikaa, toimii muilla laitteilla.

Yhteys siis muodostuu mutta joku asetus tai muu tuossa vielä mättää kun sivut eivät enää aukea. Alkuperäisellä softalla kaikki toimi. Millä saada yhteys siis toimimaan?

Äkkiseltään tuntuma, että johtuu MLK4:n kolmoseen verrattuna erilaisesta tavasta muodostaa yhteys, eli MLK4:ssa on vihdoin viimein luovuttu noista antiikkisista puhelinverkkoyhteyksistä ja siirrytty käyttämään ns. wwan-yhteyttä. Ongelma saattaa johtua siitä, ettei koneelle ole koskaan määritelty yhtään wwan-yhteyttä, eikä ohjelma osaa tuota määritystä tehdä. Mutta tämä on taas ihan mutua, koska omilla koneillani tuota tilannetta ei ole vastaantullut, sillä jokaiselle simmille on jo määritelty wwan-yhteys.

Selvittelyä varten kiinnostaisi, mitä sieltä W7:n verkonhallintalistalta löytyy, ja eritoten Mobiililaajakaistayhteys-osiosta tai onko koko osiota näkyvissä (ks. kuva). Samoin kiinnostaa, mitä em. listalla näkyy ylhäällä "Yhteys muodostettu..." silloin, kun MLK4:lla yhteys on yhdistetty.

 
Kun sainoit tuosta SIM:stä niin muistuikin mieleen että MLK4:n ensimmäisessä käynnistyksessä tuli joku SIM:iin liittyvä herja. En muista tarkasti mitä siinä sanottiin, mutta jostakin väärästä asetuksesta, profiilista tms. valitti. MLK4 sammutti itsensä jotta tämä profiilli tms saadaan päivitettyä ja käynnistin softan käsin uudelleen. Kokeilin äsken toisella SIM:llä ja herjaa ei tule sillä mutta yhteys ei myöskään toimi. Molemmat SL:n SIM:t noin vuoden vanhoja.

Tässä muutama kuva. 1. aluksi kun yhdistää ja 2. hetken päästä kun ei enää yritä yhdistää.



Asetuksia:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Yhdistyy, mutta verkkoyhteyttä ei kuitenkaan muodostu. Vähän omalaatuinen tilanne. Mikähän tuossa sitten on oikein yhdistetty?!?! Yhteyden nimi tuosta ainakin puuttuu, jonka Winkun pitäisi lisätä tuohon automaattisesti (verkon tai IMSI:n mukaan). Jotain erikoista tuossa on, mutta johtuukohan tuo W7:n kielestä, vai mistä?

Kokeile ilman tuota sovellusta, eli MLK4 kiinni, ja klikkaat tuolta verkonhallinnasta tuota yhteyttä ja Connect. Jos yhteyttä ei ole määritelty, pitäisi tulla kysely apn:sta ja automaattisesta yhdistämisestä. Jos jonkinlaiset (kenties väärät) määritykset on jo annettu, noita kyselyjä ei tule. Jälkimmäisessä tapauksessa tuon yhteyden päältä väärän napin alta pääset yhteyden ominaisuuksiin (Settings?), niin sieltä pitäisi tarkistaa apn ja automaattisen yhdistämisen asetus.

 

Suomenkielisessä tuo apn on nimetty typerästi Tukiaseman nimeksi, muttei mitään tietoa, mikä se on engelskan kielisessä. Koska Saunalahti virtuaalioperaattorina "verkkovierailee" Elisan verkossa, niin automaattiyhdistäminen pitää sallia aina. 

 

Huom: kuten edellä huomaat, yhteysohjelmaa EI tarvita yhteyden hallintaan. MLK4 on vielä siinäkin mielessä kehittymätön, ettei se myöskään tajua, vaikka yhteys on jo päällä. Jos siis yhteys on päällä ilman MLK:ta, ja haluat esim. lähettää tekstiviestin tms. syyn takia avata MLK:n, katkaise yhteys ensin verkonhallinnasta ja klikkaa vasta sitten MLK käyntiin.
Todella hämärä tilanne tosiaankin. Vuosien mittaan ollut kymmenisen eri mokkulaa käytössä ja nyt ensimmäistä kertaa tämän typpisiä ongelmia. Kokeilin sulkea MLK4:n ja yhdistää WIndowsin puolelta. Sama homma jatkuu ja asetukset ovat nähdäkseni kunnossa. Alla pari kuvankaappausta.

Alan kallistua sen kannalle että tuossa uudessa softassa ajureineen joku mättää, eikä vähiten siksi että aiemmin toimi täysin ongelmitta ja MLK4:ään ei tehty käsin mitään muutoksia. Lähinnä ihmetyttää jos näitä ongelmia ei ole muilla joille sama päivitys on pudonnut. Mistähän löytäisi Huawein alkuperäisen softan niin voisi sillä kokeilla?

Osallistu keskusteluun