Vastattu

E392 + SL Nopsa ei löydä verkkoa

  • 25 heinäkuu 2012
  • 22 kommenttia
  • 1744 katselukerrat

Hommasin tuollasen avoimen (uuden) Huihai E392 mokkulan kun vanha E367 alkaa temppuilla mutta mokkulahan ei löydä verkkoa lainkaan vaan vilkuttelee vihreää paristi muutaman sekunnin välein. Samaa tekee myös puhelimen kortilla ja kortit toimii ongelmitta puhelimessa/E367 tikussa. Nettinä SL Nopsa on kytky, puhelimen liittymä ei ole kytky ja tuo E392 tikku on avoin.

Testasin myös DNA:n ja Soneran korteilla, näillä ei mitään ongelmaa vaan homma toimii kertalaakista.

Minkähän takia nuo Saunalahden kortit ei pelitä tuossa E392 mokkulassa?

EDIT: Testattu myös koneessa jossa ei ole koskaan mokkulaa ollutkaan kiinni, ongelmaa ainoastaan SL korteilla. Sonera/DNA toimii jokaisessa testatussa koneessa (Win7/Linux).
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi KoTe60 26 heinäkuu 2012, 16:19

Eipä siinä muuta, kuin yrittää saada vikailmoittelun kautta operaattorikin vakuutettua, että tukiasemassa on jotain häikkää.

Päivitysten suhteen kannattaa pitää mielessä vanha totuus: toimivaa ei kannata päivittää. Jos laite toimii joltakin osin huonosti ja on varma tieto siitä, että päivitys korjaa tuon ongelman, silloin päivitys kannattaa tehdä.

Katso alkuperäinen viesti

22 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Moikka!

Onko Elisalla verkkoa alueella muuten esim. kännykän kautta haettuna? Entä onko kuuluvuuskartan mukaan? Oletko yrittänyt pakottaa verkkoa johonkin tilaan esim. H tai W?
Elisan masto on tuossa <300m päässä, signaali 100% ja mdma näyttää <-51dBm E367:lla. Puhelimessa myös täydet kentät ja tätä kirjoittelen tuon E367 kautta, mutta mieluummin ottaisin tuon uuden tikun käyttöön.

Verkon pakotus ei muuta asiaa, testattu.
Sain tuon nyt sen verran yhdistämään että GSM pakotettuna toimii EDGE:llä, mutta WCDMA/AUTO ei pelitä vaan jää vilkuttelemaan vihreää valoa ja Mobile Partner jää satuilemaan että on rekisteröitymässä verkkoon, mitään ei kuitenkaan tapahdu vaikka oottelis 15min.

Mutta miksi muut operaattorit toimii vaikka kellään ei ole täällä DC/LTE mastoja lähimaillakaan (lähin >30km).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tupla-vilkku-vihreellä en ole saanut 3G:lle pakotettua Huawein tikkua pysymään muuten kuin pakottamalla tikun väärälle taajuudelle. Mutta tästä ei voi olla kysymys, jos tikku on "pakasta vedetty". Millä taajuuksilla eri operaattoreiden verkot alueella on?

Tuliko tuo Mobile Partner E392:n mukana?
Pelkästään 900MHz verkkoa tarjolla kaikilla.

Tikulla olevalla MP:llä testattu kyllä, vaatiiko Saunalahti että ajetaan sen omalla softalla tämän tikun kanssa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ei Saunis mitään vaadi yhteysohjelman suhteen (parempi kokonaan ilman!). Kysäisin MP:n versiota siksi, jos jokin vanhempi versio MP:stä ei käskyttäisi tikkua oikein verkonvalinnan yms. suhteen.
Käyttäjätaso 1
juuh kirjoitti:
Pelkästään 900MHz verkkoa tarjolla kaikilla.

Tikulla olevalla MP:llä testattu kyllä, vaatiiko Saunalahti että ajetaan sen omalla softalla tämän tikun kanssa?

Älä vaan mene ajamaan Saudalahden softaa mihinkään lukitsemattomaan tikkuun jos et haluu olla Sauniksen asiakas lopun ikääs.
Sain nyt yhteyden aukeamaan hieman nopeammin, mutta edelleen vauhtia puuttuu.

Alla olevalla komennolla saa yhteyden jo auki, 2-4 vilkuttaa vihreää.

AT^HSPA=1

Seuraavaa tarjoaa kun asetettu jokin muu kuin 0/1.

AT^HSPA?
^HSPA: 3

OK
AT^SYSINFOEX
^SYSINFOEX:0,0,0,1,,0,"NO SERVICE",0,"NO SERVICE"
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Eli ei ole rekisteröitynyt mihinkään verkkoon. Jos ei ole COPS:n käyttö tuttua, niin kokeile MP:n manuaalirekisteröinnillä. Mitä verkkoja se löytää? Pystyykö rekisteröitymään Elisan 3G-verkkoon?
Pakotettu Elisan verkkoon ja saa yhteyden auki mutta nopeutta puuttuu. Keskellä korpea en usko ruuhkaa olevan, vuoden päivät on toiminut melkein tuplasti nopeammin.

AT+COPS=1,0,"Elisa"

OK

AT+COPS?

+COPS: 1,0,"Elisa",2

AT+CSQ
+CSQ: 31,99

AT^SYSINFOEX
^SYSINFOEX:2,3,1,1,,3,"WCDMA",41,"WCDMA"

AT^HSPA?
^HSPA: 1

Muut ei toimi, paitsi 2 ja silloin antaa

AT^SYSINFOEX
^SYSINFOEX:2,1,1,1,,1,"GSM",3,"EDGE"
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ekan SYSINFOEX:n mukaan kaikki ok, mutta miksi HSPA on 1? Anna sen olla 3 tai 4; 1:llä pitäis olla HSDPA, jolla ainakin uppi surkea. Joskus Huaweit sekoilleet HSPA:n muutoksen jälkeen, jos ei tee virta- tai CFUN-resettiä päälle.

Millaiset nuo nopeudet oikein on? Eka lauseen mukaan nyt puolet aikaisemmasta, mutta lopusta saa käsityksen, että toimisi vain EDGEllä?

Saako yhteyden auki 3G:llä? Miten tai millä yhdistät (MP RAS vai NDIS?, wwan?, suora puhelinverkkoyhteys?)? Millaiset pdp-profiilit tikulla (CGDCONT)? 

MP sekoilee wwan-profiilin kanssa eli se ei yleensä saa sitä muutosta tallennettua tikulle. Jos käytössä W7, yhdistä wwan-yhteys Verkkoyhteyksistä. Kun siihen antaa oikean APN:n, W7 "muistaa" SIMmin ja toimii myöhemmin autona.
HSPA on siksi 1 koska muut ei toimi paitsi 0 joka tiputtaa EDGE:lle, muut vilkuttaa vain vihreää kahdesti parin sek. välein kuten aikasemmin kirjoitin eikä löydä verkkoa. Tämä on juuri se ongelma 😠 0-4 taas toimii DNA/Sonera korteilla ongelmitta.

CFUN resettiä oon tehnyt joka kerta kun muuttanut asetusta, myös mokkulaa olen repinyt välissä irti.

Sain sisään tulevan nousemaan nyt melkein entiselleen, ~1200-1300kt/s (ennen tullut ~1500-1750kt/s riippuen kelistä) ja ulospäin hiastelee sen 40kt/s, tämä ilmeisesti siitä kun ei HSPA+ nyt toimi (ennen ollut >400kt/s).

HSPA=1 tekee seuraavaa

AT^SYSINFOEX
^SYSINFOEX:2,3,1,1,,3,"WCDMA",41,"WCDMA"

HSPA=3:lla rekisteröi itsensä 2G verkkoon

AT^SYSINFOEX
^SYSINFOEX:2,3,1,1,,1,"GSM",3,"EDGE"

ja jos pakottaa 3G verkkoon niin hukkaa verkon eikä löydä sitä vaikka miten pitkään oottelee

AT^SYSCFGEX="02",400000,1,4,800c5,,
OK

AT^SYSINFOEX
^SYSINFOEX:0,1,1,1,,0,"NO SERVICE",0,"NO SERVICE"

AT+CGDCONT?
+CGDCONT: 1,"IP","internet4","0.0.0.0",0

Käytän Linuxia wvdialin kanssa ja ajelen AT-komennot minicomin kautta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
AT^SYSCFGEX="02",400000,1,4,800c5,, :  tämä on 2100-komento; 900:lla vaihda 400000 muotoon 2 ja 12 nollaa. En nyt muista oliko tuo 4. parametri (=4) PS/CS-valinta vai mikä, mutta tottunut käyttämään siinä 2:sta.

Uppi on 40 kt/s eli HSDPA:n normaali (384 kbit/s).

Toimiiko se E367 samassa paikassa normaalisti HSPA+:lla? Kun alkaa jo epäilyttämään, että vika on tukarissa?!?
Ohops, lipsahti vikaperin nuo mutta lopputuloksen kannalta ei merkitystä. Ainoa millä linja nousee paremmaksi kuin EDGE on HSPA=1.

E367 kanssa tuo uppi jämähtää myös tuohon 40kt/s, vaikka Saunalahen oma softa sekä mdma näyttää HSPA+, monella eri koneella (testattu nyt 3:ssa eri koneessa). Tämä hiastelu on nyt ollut parisen viikkoa.

Mokkula ei siis ole tukiasemassa kiinni vaan suoraan Linux koneessa, testannut kaikki USB-portit eikä auta. Win7 koneissa E367:lla HSPA+ olevinaan toimii, mutta ulos menevä vauhti kielii muuta. E392 tikkua en saa toimimaan Win7 kanssa 3G verkossa lainkaan, vain ja ainoastaan EDGE.

Alkaakohan mennä jo tarpeeksi sekavaksi selittelemiseksi.. Pitänee huomenna testata kaupungissa työreissulla kaikkia kortteja mitä ne sanoo jos ei nyt illan mittaan ala elpyä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tarkoitin tukarilla ihan sitä Elisan 3G-tukiasemaa; en reitintä tms. "tukiasemaa". Tuon takia kannattaakin testata jossain muualla.

Kaikenkaikkiaan kuitenkin erikoista tuo E392:n käytös.
Aivan joo, onhan se mahollisuus sekin että tuo lähitolppa on jumelissa kun monta viikkoa on jo takunnut, tottunut siihen että välillä on näitä hitaampia hetkiä mutta nyt vähän alkaa jurppia.

Sen pistin merkille kun pompottelee idle/aktviisena linjaa niin tuolla E367 HSPA+ nousee henkiin satunnaisesti, tosin nopeudet ulospäin edelleen alle 1/4 mitä ne ovat ennen olleet melkeinpä päivästä/kellonajasta riippumatta.

Saatavilla olevat verkot

http://i.imgur.com/zJxQt.png

MP:n väkisin rekisteröinti

http://i.imgur.com/V82ZI.png

Kikkailemalla sai Win7 puolellaki E392 HSDPA mutta iloahan siitä ei ole kun ei HSPA+ saa lainkaan.

http://i.imgur.com/PcKu1.png

Huomenna sitten testiä kaupunki olosuhteissa.
Noniin, kaupungissahan tämä toimii oikein hyvin.

http://i.imgur.com/I605H.png

http://www.speedtest.net/result/2084927047.png

Jääkö tässä sitten ainoaksi vaihtoehdoksi että tuo tukiasema johon kotona yhdistää on jollain tapaa jumissa? Pitää vielä kotimatkalla tehdä parissa kohtaa testejä.
Käyttäjätaso 1
Auttasko uus firmis vois ainakin kokeilla kun vihreetä vilkuttelee.
Matkalla testailin myös liikkuvassa autossakin eikä mitään ongelmaa tuon E392 kanssa yhdistää 3G verkkoon HSPA+:na. Kotosalla ei vaan suostu muuhuin kuin EDGE tai HSDPA.

Mistäs tuohon saa uutta firmwarea? Koittanut etiskellä mutta ei oikein satu vastaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Eipä siinä muuta, kuin yrittää saada vikailmoittelun kautta operaattorikin vakuutettua, että tukiasemassa on jotain häikkää.

Päivitysten suhteen kannattaa pitää mielessä vanha totuus: toimivaa ei kannata päivittää. Jos laite toimii joltakin osin huonosti ja on varma tieto siitä, että päivitys korjaa tuon ongelman, silloin päivitys kannattaa tehdä.
Vikailmotuksen kyhäsin pari päivää takaperin, siitä ei ole tietoa onko asialle oikeasti tehty jotain näin lyhyessä ajassa vai onko vain monen tekijän yhteensattuma että tänään iltasella rupesi taas HSPA+ toimimaan oikein myös tuolla E392 tikulla ja nopeudet ovat taas normaalin tuntuiset.

Pikaisella testillä tuo E392 antaa parempaa nopeutta kuin E367 joka oli juuri tarkoitus selvittää.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Moikka,

Mukava kuulla, että alueesi tukiasema on saatu kuntoon.

Elisan tavoitteena on tehdä Elisa-verkosta niin hyvä, että sitä on mukava käyttää kaikkialla. Kiitos, kun luotat Elisan verkkoon.

Osallistu keskusteluun