Kysymys

EDGE/3G ja ulkoine antenni

  • 1 toukokuu 2010
  • 6 kommenttia
  • 917 katselukerrat

Kävinpä mökillä. Pihalle päästyäni olin kovin iloinen, kun puhelimessa (5800 XM) näkyi 3G-merkki.

Iloni siitä aleni, kun illan mittaan 3G muuttui EDGEksi ja lopulta sekin sitten GPS:ksi. Huawei 160 kyttö oli aika tuskaista.

No. Kai se on antenni ostettava. Mutta millainen? EDGE vähintään olisi tavoite, mutta voinko samalla antennilla tavoitelle 3G:tä kun ei senäään kartan mukaan kaukana ole? Vai erilaisetko pitää antennit olla?

Tätä ajattelin

CSG Networks Magneettiantenni Nettitikku E160/E169/MF636+:lle

5 dBi 900/1800/2100MHz

Ympärisäteilevä, 5dBi antenni 900/1800/2100MHz-taajuuksille, ZTE/Huawei-liittimellä.

Dipoliantenni ZTE/Huawei-modeemeille, erityisen hyvä esim. Saunalahden/Elisan Nettitikun kaveriksi. Sopii suoraan E169/E160/MF636+:n liittimeen, eli et tarvitse erillistä sovitinkaapelia.

6 kommenttia

Lisää antennin hintaan muutama kymppi, ja laita mökille kunnollinen suunta-antenni. Saat taatusti toimivan 3G:n, ja hinta per harmaa hius on mitätön. Vaikkapa REN 68011 nappaa sinne mökille kaikki 900-, 1800- ja 2100 MHz -verkot.
Itsellä on tuo antenni, kaipa ihan ok. Mutta enemmän voisi olla tujua, koska se on ympärisäteilevä. Itsellä sellainen systeemi, että mokkulareititin A-Link WNAP ikkunalaudalla ja antenni ompi ikkunan ulkopuolella.

Jos tilaat antennia, itsellä kahdesti negatiivisia kokemuksia Infitek Ky:stä, eli tilasin marraskuussa 09 antennin postiennakolla, vieläkään ei ole tullut. Ja toinen yrittämä tammikuussa 2010, ei vieläkään tullut.
Kiitos vinkeistä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Onkohan suuntaavasta antennista hyötyä, mikäli se sijaitsee sisätiloissa?
http://3g-antennit.fi/

Suosittelen.
Käyttäjätaso 1

http://3g-antennit.fi/

Suosittelen.


Samoin,hyvät ostokset tein minäkin ja nopea toimitus.

Parasta on laittaa antenni sille taajuudelle jota aikoo käyttää,eli nykyään yhä useammin 900MHz haja-asutusalueilla.
Ympärisäteilevillä tikuilla ei mökkikäytössä ole edes makkaratikuksi,eikä ne laajakaista-antennitkaan niin tehokkaita ole kuin vain yhdelle taajuudelle sovitettu harava eli dipoli.Ostin tuolta halvimman tee-se -itse mallin kokeeksi jossa ei vielä hirveän iso vahvistuskaan ole .Hinta taisi olla 24 ja siihen tarvikkeet päälle koko hoito alle 70 .
Suhteettoman kallis osa on rotanhäntä joka tulee nettitikun ja kaapelin väliin.

Tukiasemaan matkaa n. 20 km mutta tämä riittää kun ei suuren suuria vuoria ole välissä.     

Osallistu keskusteluun