Vastattu

Elisa 4g nurmijärvi etelä-suomi

 • 31 toukokuu 2015
 • 18 kommenttia
 • 2369 katselukerrat

Hei miten tuo teidän 4g nettipaketti 50meganen toimii kyseisellä alueella. Meinaan 3g ja 21mb antaa downloadia parhaillaan vain 3mb ja uppi alle 1mb. Meinaan kun alueellani ON täysi peitto 4g eli pitäisi toimia silti mokkulani löytää vain 1 max kaksi tolppaa kenttää?. Mokkula on reitittimessä jatkopiuhalla (ilman jatkoa nopeudet putoaa puolella).

Onko muilla palstalaisilla minkälaisia nopeuksia kyseisillä datapaketeilla 21mb ja toi 50mb?

Kirkonkylälle 8km matkaa ja taitaa 4g mastot siellä sijaita... 

Niin mokkula on ZTE823 3/4g vempain...
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi madmantrue 13 kesäkuu 2015, 09:00

Lupailin palailla asiaan kun 4g paketti käytössä. No se unohtui tulla kirjoittamaan kun itselle ihan hyvin nopeuksiin pääsin downloadit on sellasta +20 ja uppi +10 parhaillaan jopa 30megaa saanu downloadiin. Joten näillä mennään. Kiitoksia vinkeistä yms.
Katso alkuperäinen viesti

18 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Alle 1km matkaa kirkonkylälle ja toimii hyvin ainakin 4G super. Tällä hetkellä näytti 50/30 ja tuo on niitä huonoja lukemia. 4G+ tulon jälkeen=kapasiteetti tuplaantui on nopeudet pysyneet iltaisinkin minimissään tuossa luokassa muutamaa kertaa lukuunottamatta. Veikkaan, että tuo 8km on hiukan turhan kaukana ainakin näihin kirkonkylän mastoihin, kyseleppä joltain moderaattorilta, mistäpäin löytyis lähin sulle.
osaatko neuvoa keltä kysyä ku ei näy viel ainakaan täälläpäin? Ei luulisi 8km vaikuttavan olen kuullut kantavan yli puolet tosta ja enemmänkin. 4g 800mhz sain 3mb ja uppi 0.50 🙂
Käyttäjätaso 2
Modet taitavat olla paikalla vain Ma-La. Uskoisin, että löytyy lähempääkin mastoja, nuo maaston muodot ja kaikki muutkin mahdolliset esteet voivat sitten vaikuttaa kuuluvuuteen. Ulkoisella antennilla saa sitten helposti myös parannettua kuuluvuutta. Ja niistä löytyy paljon juttua tällä palstalla.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Lisää asiakasnumerosi tietoihisi, niin voidaan tarkemmin katsoa tuota kuuluvuutta osoitteessasi. Samalla voidaan katsoa, mistä suunnasta kuuluu parhaiten 🙂
 • Laitoin ammattimies YV tulemaan...
  No niin pienellä hieno säädöllä ja paikan vaihdolla yms olen saanut tolla 21mb yhteydellä tälläiset.pingi 15-20ms download 10.5-12.2mb upload 4.7-5.5mb mielestäni aika jees. Nyt kun paikka on LUULTAVASTI paras koko asunnossani, niin voisi laittaa ton 50mb yhteyden testaukseen. Uskoisin että ihan kiitettävästi toimii tuossa kohdassa.

  Mitä mieltä noista saaduista nopeuksista olette tosiaan 21mb yhteydellä ja nimeomaan mokkulalla (ILMAN LISÄANTENNIA). Saattaa hyvinkin olla että laitan tilaukseen 4g antennin jossain vaiheessa, suunta josta sain tuon nopeimmin toimimaan on täysin avara, ja antennin kun katonrajaan laittaa niin IHAN AUKEAA. Mikä on jees.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  3G yhteys voi tulla ihan eri mastosta kuin 4G. Lisäksi signaali on eri taajuusalueella ja muutenkin ihan erilainen 3G radiosignaaliin verrattuna, joten tuosta 3G:lle tehdystä paikanhausta ei välttämättä ole mitään hyötyä 4G:n kanssa. Kokeiluhan ei oikeastaan maksa mitään, ainakaan jos tilaat verkkokaupasta SIM-kortin etkä tee määräaikaista sopimusta.
  Käyttäjätaso 2
  Kuten kimppikoo sanoikin, kokeilu ei maksa mitään, tilaa 4g:n sim kortti ja testaa ilman mitään lisäantenneja, muistaakseni 28 päivän palautusoikeus kuuluu näihin, vaikka olisi määräaikainen. Uskoisin, että tulet saamaan parempia nopeuksia kuin nuo 3g:n lukemat, mitkä ovat sinänsä ihan ok.
  Joo no toi 3g nopeushan on nyt niin että että minulla on mokkulassa käytössä 4g verkko mutta 21mb se paketti joten tiedä nyt sitten. Ja tuota tuota sain vastauksen liittyen mastoon ja oli juuri päinvastaisessa suunnassa kuin ennen 🙂. 5metrin siirto sai aikaan ihmeitä. Mutta mutta eipä tässä mä laitan sen 50mb yhteyden ja katon mitä tuleman pitää... Ilmoittelen miten lähtee toimimaan.
  Lupailin palailla asiaan kun 4g paketti käytössä. No se unohtui tulla kirjoittamaan kun itselle ihan hyvin nopeuksiin pääsin downloadit on sellasta +20 ja uppi +10 parhaillaan jopa 30megaa saanu downloadiin. Joten näillä mennään. Kiitoksia vinkeistä yms.
  Ainiin ja reilun 70e sijoituksella (lisäantennilla)3g/4glte/wifi ) sain aikaan ihmeitä. Oli kokeilussa ni nopeudet on nyt sitä mitä kuvittelinkin yli 35mb jatkuvasti download uppikin 12-20 välillä). Se oli ilman antennia niin SÄÄSTÄ riippuvainen tuo nopeuden otto nyt tänä kesänäkin kun tuulista ja sateista ollut ni ilman antennia nopeudet putosivat jälleen vaikka oli se hyväksi todettu paikka 🙂. Mut ei enää tarvitse ilmoja miettiä senkun surffailee ja striimailee hd videoita pätkimättä.
  Käyttäjätaso 2
  Heip, saiskos joltain modelta vaikka yksityisviestillä tietoa tukiasemista lähettyvillä, viime aikoina modeemi (b593-u) ruvennut arpomaan 800mhz ja 1800mhz verkkojen välillä. Suuntaavaa ulkoista antennia en viitsisi asennella, kun toiminut muuten kiitettävästi (kumpikin verkko), eli jos riittäis vain modeemin uudelleen sijoitus talon sisällä...
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? viesti tipahtaa laatikkoosi aivan kohta 😉
 • Käyttäjätaso 2
  Nyt, kun olette onnistuneet "tuhoamaan" Nurmijärven kk:n alueen nopeudet (joka ilta DL alle 5megaa) tuomalla lähimpään tukiasemaan 800mhz verkon entisen toimivan 1800mhz sijaan.. liekö uudelleen suunnattu tai jotain kun todella harvoin onnistun saamaan yhteyden 1800mhz:n verkkoon, niin kuin monta päivää täytyy todistella nopeutta, että sopimuksen voi purkaa? Alkaa meinaa pinna loppua tuskaisen verkon takia... no toimihan se melkein vuoden..
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  Eikö olisikin kätevää, jos Elisan firmiksessä olisi tuki taajuuslukitukselle? Minkähän takia sitä ei ole?
  Käyttäjätaso 2
  Niin Elisahan aina "parantaa" verkkojaan, uskomatonta mitä touhua täälläkin. Itseltä villi veikkaus, että laitettu kapasiteettiä lisäämään 800mhz mastoon ja suunnattu vanhat 1800mhz toiseen suuntaan, mahdollisesti sinne mihin, joku elisalainen juuri muuttanut? Elisa kun itse ei näytä suostuvan tätä kommentoimaan. 

  Taajuuslukitun modeeminhan elisa voisi toki lähettää, jos haluu asiakkaansa pitää näillä verkon "parannuksilla". Firmiksiähän ei tunnetusti päivitetä.
  Käyttäjätaso 2
  Noniin, sain pitkästä aikaa kiinni 1800Mhz verkkoon ja nopeudet taas entiset. Tämä siis 800Mhz verkossa

  85.76.96.X2.63 Mb/s13.60 Mb/s15 ms

  ja tämä juuri äsken 1800Mhz

  85.76.167.X48.46 Mb/s36.41 Mb/s19 ms
  ...

  Ja oletettavasti nämä siis samasta tukiasemasta? näin kerrottiin... Aikooko elisa tehdä tälle jotain vai voiko sopimuksen purkaa noilla perustein myös?
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  Eipä tuossa ole kuin pari vaihtoehtoa. 1) vaihdat modeemiin jossa taajuuslukitus onnistuu, esim. DNA:n firmiksellä olevaan B593S:ään 2) hankit vain 1800 Mhz taajuudelle tarkoitetut suunta-antennit ja suuntaat ne kohti tukiasemaa.

  Jotkut älyttömyydet kyllä ärsyttävät ihan suunnattomasti Elisassa:

  1) kuuluvuuskartta, joka on pelkistetty täysin käyttökelvottomaksi. Perustellaan sillä, että asiakkaat eivät ymmärrä tulkita monimutkaisempaa karttaa?? NO VOISIKO SINNE LAITTAA VALINNAN, ETTÄ HALUTESSAAN SAISI NÄKYVIIN TAAJUUDET ERI ALUEILLA??

  2) taajuusalueen lukituksen puuttuminen Elisan myymissä reitittimissä. Taas samat perustelut, asiakkaat eivät ymmärrä ja halutaan pitää mahdollisimman yksinkertaisena ja blaaah blaaaah blaah. NO VOISIKO LAITTAA VALINNAN, ETTÄ HALUTESSAAN VOISI LUKITA TAAJUUDEN??

  Eipä mulla taas muuta tällä kertaa.

  Osallistu keskusteluun