Vastattu

elisa ongelmian ratkaiseminen

  • 26 marraskuu 2017
  • 15 kommenttia
  • 916 katselukerrat

Olen pettynyt elisan kykyyn ratkaista ongelmia joita olen kohdannut. Juuri nyt vaihdoin anvia adsl elisan vdsl. Ping nousi 7ms 20-32ms. Tekninen tuki suositteli kokeilemaan toista modeemia. Kuitenkin elisa toimitti tämän uuden huawein itse. lähin elisan liike on 70km päässä.

Maksa nyt elisa huoleton 4G 200Mbs liittymää. toteutunut nopeus ei milloinkaan ylitä 50Mbs kotonani. Laitoin mastoon suunta annenin ja sisälle paneliantennin. Soitin tekniseen tukeen kolmesti.
puheluiden kestoista johtuvia kustannuksia ja henkilönostimen vuokraa kahdesti. Antenneja ja tarvikkeita. Aikaa vaivaa ha tuskaa. Ainoa tulos akati kasvavat kulut.

Mitä siis tehdä? Pitääkö antaa periksi? vai onko edes mahdollista saada vdsl ping vastaamaan anvian adsl 7ms?

Pitääkö vaihtaa mobiililiittymä minimihintaiseen max 50Mbs liittymään?

Onkp pelkkää myyntipuhetta nopeat liittymät. Muuttuvat olosuhteet kun ovat erittäin harvoin suotuisat päästä edes 50Mbs.

Olen väsynyt kokeilemaan kaikkea mitä tekninen tuki pyytää.

Onkp olemassa toimivia ratkaisuja. Kaikki tuki maksaa, muttei johda mihinkään

apuva?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Patomiäs 28 marraskuu 2017, 11:58

Tuo ping minkä saat tuolla liittymälläsi (20-30ms) kuulostaa ihan normaalille. Toki se on isompi kuin mitä aiemmalla ADSL yhteydelläsi, mutta eroa ei ole niin paljoa että tuota oikeastaan pahemmin pitäisi edes huomata. Tuolle ei siis välttämättä ole mitään tehtävissä, toisella modeemilla mahdollisesti voi pientä parannusta saada aikaan, mutta suuren suuria eroja ei yleensä ilmene.Tuohon mobiililaajakaistayhteyteen liittyen, arvelusi maston läheisyydestä voi hyvinkin osua oikeaan. Voi siis olla että jäät antennin keilan sisäkatveeseen, etenkin mikäli kyseessä on korkeampi masto. Tuosta toki voidaan laittaa kuuluvuustoivetta eli katveilmoitusta verkon suunnittelupuolelle, jotta tilanne voidaan jatkossa koittaa huomioida paremmin muutos- ja parannustöiden yhtedessä 🙂 Tätä varten pyytäisinkin että lisäät vielä profiiliisi asiakasnumerosi ja kuittaat tänne kun olet sen tehnyt niin saadaan vietyä tilanteesta riittävät tiedot eteenpäin.
Katso alkuperäinen viesti

15 kommenttia

Tulipa tehtyä kirjoitusvirheitä. En löytänyt keinoa korjata niitä. Toivottavasti asia kuitenkin on ymmärrettävissä.

Kiitos ja anteeksi.
😃
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tulipa tehtyä kirjoitusvirheitä. En löytänyt keinoa korjata niitä. Toivottavasti asia kuitenkin on ymmärrettävissä.

Kiitos ja anteeksi.
:D


Viestin oikeassa alakulmassa on kolme pistettä, klikkaa sitä ja valitse "Muokkaa". Viestien muokkausaika on tunti viestin kirjoituksesta.
Tunti ehti kulua. Mutta kiitos avusta.
Käyttäjätaso 7
Maksa nyt elisa huoleton 4G 200Mbs liittymää. toteutunut nopeus ei milloinkaan ylitä 50Mbs kotonani.

Jos koti on pääasiallinen paikka, jossa tuota liittymää käytät, ei ole mitään järkeä maksaa superhyperliittymän maksuja. Vaihda joko 50M liittymään tai vaihda paremmin toimivaan toisen operaattorin liittymään.

Mutta muista, että 4g-liittymien nopeuslupaus on kaikilla operaattoreilla 5 megaa. Ja ihan yhtä lailla kaikilla operaattoreilla pätee se, että todellinen saatava nopeus riippuu aika monesta muusta asiasta enemmän kuin liittymän teoreettisesta maksiminopeudesta. Se on sitten ihan tuurista kiinni, minkä operaattorin verkko sattuu toimimaan parhaiten juuri siinä paikassa.
Tuossa noin 400 metrin päässä mittasin 170-175 Mbs tuloksia. Lähin linkkimasto on noin 300-350 metrin päässä minusta. Ehkä liian lähellä. Eipä tämä niin paljon harmittaisikaan jollei suuret nopeudet ole tuon kauempana.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuo ping minkä saat tuolla liittymälläsi (20-30ms) kuulostaa ihan normaalille. Toki se on isompi kuin mitä aiemmalla ADSL yhteydelläsi, mutta eroa ei ole niin paljoa että tuota oikeastaan pahemmin pitäisi edes huomata. Tuolle ei siis välttämättä ole mitään tehtävissä, toisella modeemilla mahdollisesti voi pientä parannusta saada aikaan, mutta suuren suuria eroja ei yleensä ilmene.

Tuohon mobiililaajakaistayhteyteen liittyen, arvelusi maston läheisyydestä voi hyvinkin osua oikeaan. Voi siis olla että jäät antennin keilan sisäkatveeseen, etenkin mikäli kyseessä on korkeampi masto. Tuosta toki voidaan laittaa kuuluvuustoivetta eli katveilmoitusta verkon suunnittelupuolelle, jotta tilanne voidaan jatkossa koittaa huomioida paremmin muutos- ja parannustöiden yhtedessä 🙂 Tätä varten pyytäisinkin että lisäät vielä profiiliisi asiakasnumerosi ja kuittaat tänne kun olet sen tehnyt niin saadaan vietyä tilanteesta riittävät tiedot eteenpäin.
Lisätty puhelinnumero tietoihini.

Nettipelissä on latenssia aina. Pienikin lisä on harmillista. 8ms olisikin todella hyvä ping, mutta kun se ei ole sitä. Aikaisemmin kokonaislatenssini oli luokkaa 40ms. Nyt se nousi 60-73ms.
Moni ei pidä vielä tuotakaan pahana. Mutta minun on vaikea hyväksyä että 20 vuoden kehityksen tulos on se että latenssi pelissä kaksinkertaistuu siirryttäessä ADSL -> VDSL.

Mielestäni ADSL on silloin parempi vaihtoehto, jos näin on. Tuesta luvattiin lähettää uusi Zyxel modeemi. Ilmoitan tässä tuloksista kun saan sen. Tukihenkilö kertoi itse huomanneensa että minulla nyt oleva huawei kasvattaa pingiä noin 10ms. Totesin saman kokeilemalla vaihtaa tilalle Telewell VDSL modeemin.

LTE osalta olen halunnut seurata kehitystä ja olla mukana kun nopeudet kasvavat. Hankin 200Mbs huoleton liittymän. Vain harvoin ja tarkkaan rajatuilla alueilla olen päässyt max 175MBs. Yleensä 32MBs. Ei voi pitää huonona, tiedän. Mutta miksi maksaa teoriasta ja harvoista hetkistä.

Samoin kuin VDSL osalta minun kannattaa maksaa vain parhaasta minulle sopivasta liittymästä.

Jos ADSL latenssi on kolmasosa VDSL latenssista, valitsen ADSL.
Jos LTE on 32MBs valitsen pienimmän liittymän (50MBs).

En jaksa valittaa enää. Täytyy tyytyä siihen mitä saa, eikä maksaa sen enemmästä. Eikö totta?

Tarkka kotini sijainti on merkitty koordinaatteina muistiipanoissa tilini asetuksissa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Juteltiinkin tuossa puhelimitse, laitoin tämän nyt kenttäviankorjaukselle, linjalla on liikaa vaimennusta, joten vaatii asentajaa tutkimaan asiaa. Palataan huomenna sitten kun on selvitetty.
Juu. Hyvä juttu. Toivottavasti vika löytyy. VDSL saattaa vaatia enemmän kuin ADSL. Piuhat tähän taloon on laitettu jo 1981 kun talo rakennettiin. Että voipi hyvinkin olla jotain puutteita. Vuokralla asun, joten hiukan jännittää et miten käy. Ilmottelen lisää kun asia etenee.
Korjaaja kävi. Kertoi että keskusjakamossa oli joku ristikytkentä piuha katkennut kosketuksesta. Zyxel modeemikin tuli. Sen kertoma viive uplink oli 2ms. Downlink 8ms. Tämä vastaa aikaisempaa kokemustani ADSL ajalta. (Ennen perjantai 24. marraskuuta 2017)

Katkennutta johdinta lukuunottamatta linjassa ei löydetty vikaa. Aion pitää zyxel modeemin ja palauttaa saamieni ohjeiden mukaisesti Huawei modeemin.

Jatkan testauksia ennen kuin osaan kertoa enemmän. Palaan asiaan tässä.
Noniin. Ensinnäkin latenssi tuli ehkä hieman paremmaksi keskimäärin. En voi varmaksi sanoa. Mutta nyt on ainakin paremmin dataa modeemin puolesta. Esim:

VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 10.272 Mbps 91.783 Mbps
Actual Net Data Rate: 10.240 Mbps 91.643 Mbps
Trellis Coding: ON ON
Total Attenuation: 0.0 dB 17.0 dB
SNR Margin: 17.6 dB 9.1 dB
Actual Delay: 2 ms 8 ms
Transmit Power: - 3.2 dBm 14.4 dBm
Receive Power: -5.3 dBm 0.6 dBm
Actual INP: 1.0 symbols 1.0 symbols
Total Attenuation: 2.2 dB 13.8 dB
Attainable Net Data Rate: 46.476 Mbps 98.968 Mbps
============================================================================
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 4.3 22.4 35.9 N/A 11.9 29.2 45.5
Signal Attenuation(dB): N/A 35.1 0.0 N/A 11.7 29.0 45.5
Total Attenuation: 0.0 dB 17.0 dB
SNR Margin(dB): N/A 17.5 0.0 N/A 9.2 9.0 8.9
Transmit Power(dBm): N/A - 7.1 - 5.4 N/A 12.3 7.8 7.0
============================================================================

VDSL Counters

Downstream Upstream
Since Link time = 22 min 37 sec
FEC: 460 1
CRC: 7 0
ES: 1 0

Itse en osaa kaikkea tulkita 🙂 Actual delay 2ms ja 8ms pistävät silmään. Mietin josko latenssi syntyy jossain muualla kuin kotonani taikka lähimmässä talojakamossa. Testailuni mukaan aikaisempaa ADSL latenssia ei saavutettu. Mutta päätin tyytyä tähän kunnes joskus toivottavasti saavat myytyä taloyhtiölle kuidun. Kiitos kaikille osallistujille.

Toi showtime training status. En tiedä mikä se on, mutta olisiko pelaamiseen ja matalaan latenssiin vaihtoehtoa "showtime" sijaan?

Hannu
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuo Showtime tarkoittaa että modeemi on saanut linjan käteltyä auki ja IP on voimassa, eli yhteys on käytettävissä 🙂 Eli ei vaikuta pelaamiseen muuta kuin mahdollistamalla internetin käytön
Toi showtime training status. En tiedä mikä se on, mutta olisiko pelaamiseen ja matalaan latenssiin vaihtoehtoa "showtime" sijaan? Hannu

Mun mielestä tuo "showtime" vain kertoo, että training-tapahtuma, eli linjan synkronointi on valmis, eli "show voidaan aloittaa, linja on käyttövalmiina."
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Joo showtime sync meinaa just tuota, linja on silloin ylhäällä.
Bongasin hieman lisää tietoa:
"ATM, or Asychronous Transfer Mode, was a protocol designed in the 1980's to allow traditional high-throughput data traffic - such as file transfers - as well as real-time, low latency content such as voice and video."

Kun taas VDSL:
"PTM, or Pulse-Time Modulation (also known as Pulse-Width Modulation) is used to encode a message into a pulsing signal, within the context of ADSL it is the method used to encode the ADSL signal and transfer it via the telephone copper to the ADSL Exchage."

Eli VDSL on "pakattua" ADSL, ja siitä tulee viivettä. Pakkaamaton ADSL on siksi nopeampaa samassa piuhassa. Arvaan ja luulen että jos tässä talossa ei olisi piuhat 80-luvulta olisi latenssi myös parempi.

(Mulla on toi modeemi siltaavana. Tuleekohan siihen Firmwaret elisalta? Nyt näyttäs olevan elisa6.)

Kuitua odotellessa.

Osallistu keskusteluun