Kysymys

Elisan 3G vihdoin Nuorgamiin ja muuallekin Lappiin

  • 26 marraskuu 2012
  • 6 kommenttia
  • 1153 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 13428 kommenttia
"Rovaniemen alueen 4G nopeutui entisestään Elisan otettua käyttöön LTE-teknologian. Entistä suuremmat langattomat nopeudet mahdollistavat aivan uudenlaisen kokemuksen nettisurffaukseen, pelaamiseen ja videoneuvotteluihin. Lokakuussa 3G-verkkoa laajennettiin Lapissa Enontekiön, Inarin, Kemin, Kittilän, Rovaniemen, Sallan, Sodankylän, Tornion ja Utsjoen alueilla."

 

Tästä kuuluvuuskarttaan: http://www.elisa.fi/kuuluvuus/ (joulukuu 2012)


Joko muuten tullut HSDPA näytölle jollakin Pohjois-Suomessa. Kertokaahan mielipiteitä. Miten muuten 3G toimii Nuorgamissa, kun sehän on vasta-auennut, luulisi pääsevän huippunopeuksiin.


Miltä kuulostaa 😉

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Jos pukkaa HSDPA:ta näytölle, niin joko

a) vaihda ihmeessä päätelaitetta; vaikka vanhat "kävyt" ovatkin ihan toimivia, niin uppi ja pingi ovat niin surkeita, ettei kannata käyttää tai

b) jos "mokkula" on HSUPA, HSPA(+) tai paremmalla tuella varustettu, tee vikailmoitus. Pari päivää täälläkin tuo DC-HSPA+ -tukari oli sekaisin ja vitkutteli HSDPA:lla.

P.S. Tämäkin paikka sen verran P-Suomea, että sudet on jo tapettu lähes sukupuuttoon, tai ajettu etelän ihmisten harmiksi...:smileycheesy:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Vaihtaisin kyllä itsekin luuriin, jossa HSPA+-tuki, mutta niissä on niin huonot akut.

Motorola RAZR MAXXin akku on oikein hyvä vaikka nopeus sitten onkin vaan 14,4 Mbit.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Osaako muuten kukaan sanoa koska DNA avasi 3G-verkkonsa Nuorgamissa?

Heidän kuuluvuuskartassa siinä on kanssa nyt 3G-verkkoa. Ja melko kattavastikin.

En ihmettele miksi Elisakin toi nyt 3G-verkkonsa sinne, tosin tällä hetkellä Elisan kartassa pari läikkää, mutta ehkäpä kuuluvuuskartta ei ole vielä päivittynyt.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
hpguru kirjoitti:
Osaako muuten kukaan sanoa koska DNA avasi 3G-verkkonsa Nuorgamissa?

Tietääkseni 2009. Sonera avasi 3g verkkonsa ensimmäisenä Nuorgamissa, vuonna 2008. Elisa tulee täten pahasti jälkijunassa. Noh, parempi myöhään..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kiitos.

Onpa ihmeellistä, kun noin jälkijunassa tullaan. Mutta parempi nyt kun ei koskaan. Siinä Elisa kyllä korjaisi potin, rakentamalla sinne samalla LTE- tai DC-verkkoa. 🙂
Käyttäjätaso 3
Asustan Elisan uuden 900 MHz tukiaseman alueella. Datanopeus on parantunut aiemmasta hiukan liian kaukana olleen 2100 MHz aseman ajasta.

Päätelaitteen vaikutus on mielenkiintoinen, Lumia 800 Wlan-tukiasemana antaa 2-4 megaa sisäänpäin, Lumia 920 tukiasemana antaa 8-16 megaa sisäänpäin. Uloslähtevä nopeus tökkii kummallakin välillä 0,3 ... 1,5 megaa.

Vertailun vuoksi TF:n mokkulaliittymällä Huawei E586 nopeudet ovat noin 2..6 megaa sisäänpäin ja 2...4 megaa ulospäin.

Osallistu keskusteluun