Kysymys

Hammaslahti -pyhäselkä 4G:n . signaalin huononenminen.

  • 11 helmikuu 2016
  • 7 kommenttia
  • 727 katselukerrat

Pakko ihan kysyä teiltä elisan asiantuntioilta kun tuli pari kuukautta sitten minulle tähän huawei 593s modeemiin tuo päivitys,elisalta ostettu  ja latasin sen niin samoihin aikoihin myös 4G- speed testin nopeudet tippui , ennen päivitystä pääsin aika useinkin 10 - 20 megan nopeuksiin .Nyt sitten on harvinaista jos nousee edes 7 megaan . päiväsaikaan vakio nopeus on n 3-6 megaa , ja yöllä tosiaan pyörii 5- 8 megan välillä .

Poxsin asetukset on kunnossa . kaikki katsottu . poxsi myös sijaitsee täysin samassa kohtaa missä minun asunnossani saa parhaan singaalin . ja ollut siinä aina . Ja muitakin paikkoja asunnossa yritetty tämän singaalin huononemisen jälkeen kokeilla mutta ei auta . Siksi tulikin mieleen olisiko elisan toimesta tehty jotain silloin marras- joulukuussa esm . lähetysmastoihin muutoksia . Sen minäkin tiedän niin kuin olen toisaalla täällä kirjoittanut tuli se helmikuun alussa 1800hz-verkko ainakin sinne honkavaaran -lähettimeen joka ei meillä vaikuta millään tavalla.

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Useimmilla tuon päivityksen asentaneilla on käynyt vastaavasti. Joillakin on ollut apua tehdasasetusten palauttamisesta, mutta pääsääntöisesti tuo "päivitys" on rikkonut jotakin purkin toiminnassa. Siispä, if it's ain't broken, don't fix it!
Eli viisainta  taitaapi olla  pistää huawei 593s eläkkeelle"  ja ostaa tilalle toinen modeemi. Olisko täällä jotain hyviä ehdotuksia huawein kovaajaksi! ? Välttämättä ei nyt tarviisi olla pöytämallinen modeemi , joku pienempi langaton mokkulakin käy ja  kunhan laitteessa olisi tuo kauan kaivattu taajuuksien lugitus/ valintamahdollisuus ,kun huawei 593:ssä sitä ei ole . 
Käyttäjätaso 4
Saahan nuissa sen taajuuden lukittua kolmannen osapuolen softilla. B315:stä omia kokemuksia, LTEWatch on ihan hyvä lisä jolla saa tajuuden lukittua ja muutakin infoa yhteydestä jos ongelmia meinaa ilmetä.
Olen kokeillut saada tuota LTEWatch -sovelletusta toimimaan 593s.n kanssa mutta ei toimi ja joku muukin sanoi siitä ettei toimi kyseisen modeemin kanssa!
Käyttäjätaso 4
Kysy suoraan Modeilta yksityisviestillä niitä tukiasemien muutoksia. Eivät halua vastata julkisesti "salattuihin" tukiasema kyselyihin.

Mainitsin kyllä uuden modeemin tyypin siinä toisessa ketjussa.

Tässä uudestaan: Huawei E5186.

Sonera myy sitä 168€:lla

Ja toimii kaikissa verkoissa. Myös toimii uudessa Yhteisverkossa. Sekä  Elisan uudessa 2-taajuus verkossa (LTE-A, 300Mb max)

Sonera antaa sen ja liittymän kokeeksi 2 viikoksi, ei tarvi ostaa, jos ei ole tyytyväinen.
Käyttäjätaso 2
Alueesi tilanne voidaan tosiaan tarkistaa jos laittelet meille modeille yksityisviestiä. Kirjaa viestiin osoite, jossa käytät liittymää sekä liittymänumero. Lisää myös asiakasnumerosi profiiliisi niin asiat hoituvat jatkossa sujuvasti 🙂
Laitettu yksityisviestiä .

Osallistu keskusteluun