Vastattu

Huawei 3G B683 - etähallinta?

  • 26 elokuu 2013
  • 22 kommenttia
  • 38591 katselukerrat

Hei,

Onko tietoa, pystyykö Huawei 3G B683 mokkulaan konfiguroimaan etähallinnan, että laitteeseen pääsee internetistä kiinni?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 26 elokuu 2013, 20:50

Hei, kiitos viestistäsi.

Saunalahden yhteyksissä käytetään pääsäntöisesti osoitteenmuunnosta, joten reitittimeen ei pääse käsiksi verkon kautta. Tämä tietysti riippuu liittymästäkin, kaikki 4G-liittymät ovat NATin eli osoitemuunnoksen takana. 21 Mbps 3G -liittymissä osoitteenmuunnos on oletuksena päällä, mutta poistettavissa lisämaksutta seuraamalla ohjeita Oma Saunalahdessa.
Katso alkuperäinen viesti

22 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei, kiitos viestistäsi.

Saunalahden yhteyksissä käytetään pääsäntöisesti osoitteenmuunnosta, joten reitittimeen ei pääse käsiksi verkon kautta. Tämä tietysti riippuu liittymästäkin, kaikki 4G-liittymät ovat NATin eli osoitemuunnoksen takana. 21 Mbps 3G -liittymissä osoitteenmuunnos on oletuksena päällä, mutta poistettavissa lisämaksutta seuraamalla ohjeita Oma Saunalahdessa.
Hei,

kiitos selkeästä vastauksestasi, vaikkakaan se ei varsinaisesti vastannut kysymykseeni.

Päästäkseni asiassa kaksi asiaa pitää ratkaista:

käytössä siis 3G liittymä (josta osoitteen muunnos on otettu pois päältä) ja Huawei 3G B683 wlan mokkula.

1. olen määrittänyt yhteysosoitteeksi internet4 ,mutta laite ei saa ip-osoitetta = ei toimi. onko jotain erityistä temppua, joka tässä laitteessa ja tässä yhteydessä tulee tehdä?

2. miten kyseisessä mokkulassa (3G B683) etähallinta määritellään vai pystyykö sitä tuossa laitteessa määrittelemään ollenkaan?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei,

Oletko ottanut osoitteenmuunnoksen poiston oma Saunalahden asetuksista? Pelkkä yhteyspisteen vaihto ei riitä. Klikkaa liittymävalikosta dataliittymäsi tiedot auki ja sieltä muokkaa asetuksia linkkiä klikkaamalla pääset ottamaan käyttöön julkisen vaihtuvan IP-osoitteen.

Jos tuo on jo tehty, kokeile käynnistää reititin uudelleen.

Mukavaa päivänjatkoa!
Hei,

ja vielä kaipaisin apua seuraavaan:

2. miten kyseisessä mokkulassa (3G B683) etähallinta määritellään vai pystyykö sitä tuossa laitteessa määrittelemään ollenkaan?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei, kiitos kysymyksestäsi.

Laitteen etähallinta verkon kautta ei ole mahdollista.

Mukavaa viikon jatkoa!
ja vielä kaipaisin apua seuraavaan:

2. miten kyseisessä mokkulassa (3G B683) etähallinta määritellään vai pystyykö sitä tuossa laitteessa määrittelemään ollenkaan?


Ei ehkei ole enää ajankohtaista samalle kysyjälle... mutta itse sain B683 etähalllinnan toimimaan päivittämällä täältä löytyneen firmiksen:

http://www.4gltemall.com/blog/how-to-update-huawei-b683-firmware/

Siinä pääsee http hallinnan sallimaan myös wan-puolelle. Pelkkä englanninkielinen firmis, eikä tullut mitään kiinalaiselle operaattorille lukittua laitetta tms ikävää ylläriä.

Toi päivitys tulee winkkarin exe ohjelman muodossa, etsii ensin laitteen verkosta, näyttää nykyisen version sekä mikä olisi tarjolla uudeksi. Ja sitten saa päättää päivitetäänkö, ts. voi varmistaa että on uudempi. Noista versionumeroista ei muuten saa kyllä mitään tolkkua...

ps. itsellä yhä hakusessa firmis missä olisi tuki dyndns nimipalvelulle...
Moi. Itsellä on samanlainen ongelma ja sen kaveri.

Lyhyt versio:

1) Huawei B593s, HW verB, Firmis V200R001B180D20SP15C07, Oct 15,2013 ja 3G Saunalahden simmillä, josta on sisääntulevan esto poistettu (roaming päällä),  miten sen ohjauspaneeliin pääsee ulkoa netistä käsin käsiksi? 

2) miten pääsee sen takaa LANista julkisella osoitteellani testaamaan LANissa olevien laitteiden yhteyttä ulos? Nyt pääsen LANista PC:llä LANissa oleviin laitteisiin vain LANin sisäisillä IPeillä, en julkisella nettiosoitteellani.

Pitkä versio:

Tässä ketjussa on puurot ja vellit sekaisin: aloittaja kysyy neuvoa B683lle ja vastaukset koskevat B593:a - mutta eivät anna lopullista vastausta vakuuttavasti.

Mulla on B593s-22, hommatti soneralta mutta ajan sitä Saunalahden simmillä 3G:ssä, koska sonera ei kyennyt (päinvastaisesta myyntihetkellä vakuuttelusta huolimatta) avaamaan liittymää sisääntulevalle liikenteelle luotettavasti. Saunalahden liittymällä roaming alkuvaikeuksien jälkeen pelaa aika hyvin - siis että on yhteys netistä omaan sisäverkkoon, routerissa annettujen ohjeiden ja lupien mukaan. Mulla on valvontakamerat ja sääasema sekä mökin PC mökillä LANissa B593:n takana, ja niiden ideahan nyt vaan on, että internetin kautta pääsee niitä kurkkimaan. Kaikki muu on pelleilyä.

Mutta kamerat sekä myös Huawei aika ajoin pätkii ja vaatii huomiota osakseen, on virtakatkoja ja muita poikkareita pitäisi buutata jne. Pitäisi päästä reitittimen hallintaan ulkoa internetistä. Mutta ei onnistu. Lähdenkö joka kerta kun kamera tilttaa erikseen kämpiltäni kaukomailta kotisuomeen mökille katsomaan, miltä reitittimen ohjauspaneeli taas näyttääkään?

Kysymys yksi siis: miten onnistuisi?

Kysymyksen kaveri taas on, että miksi en pääse reitittimen LANin puolelta PCstä yleisellä (DDNS) internetosoitteellani omaan verkkooni? En siis pysty Lanista kokeilemaan, pelaako internetyhteys kameroille. Pääsen ainoastaan LANin sisäisillä IP-osoitteilla niille. - Yhteys kyllä pelaa ulkoa, ei siinä mitään. Mutta onhan se tekniikan halventamista, että kun olen asentanut uuden kameran tms, pitää mennä ulkopuolisesta koneesta TeamViewerillä katsomaan, pelaako ja miltä näyttää. Minusta loogista olisi, että nettiosoite kuin osoite, vaikka sitten omakin.

Taustaa: Minulla oli 450-verkon liittymä niin kauan kuin se pelasi, sille pelkkä modeemi ja sen perässä erikseen kunnon reititin - eikä tällaisia ihme juttuja ollut. Otin LANissa PC:llä http://omadnsliittymänimi.net:porttinro/ ja kamera aukesi laakista. - Olen myös kokeillut liittää se reititin Huawein perään LANiin ja asettaa Huaweissa se DMZiksi, eli se ottaisi kaiken moskan netistä ja päästää vain asialliset jutut läpi. Hyvä konsepti, mutta ei onnistunut ainakaan minulta vielä, en saa IP-konfliktia ratkaistua. Reititn ei hyväksy Huaweita Gatewayksi.

Joku, joka tietää ja viitsii paneutua? Ehdotuksia?

Dino Stobal
Käyttäjätaso 5
stobalin kirjoitukseen..

Tässäkin menee nyt vähän puurot ja vellit sekaisin, kun puhutaan "liikenteen sallimisesta sisäverkkoon" roamingina.

Roaming tarkoittaa aivan jotain muuta, ei tähän asiaan liity yhtikäs millään lailla. Roamingilla tarkoitetaan kun käytetään muun kun oman operaattorin verkkoa esimerkiksi ulkomailla, eli suomeksi verkkovierailu. Enempi voi lukea vaikka wikipediasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Roaming

Lähes kaikissa mobiililiittymissä on oletuksena NATin takana oleva sisäverkon IP-osoite, jolloin liikenne luonnollisesti Internetistä asiakkaalle päin on täysin estynyt. Saunalahden 3G-liittymiin on mahdollista saada käyttöön internet4 apn jolla saa käyttöönsä julkisen IP-osoitteen johon on mahdollista ottaa yhteyksiä ulkoapäin Internetistä. Sinulla ilmeisesti on tämä käytössä. Joudut tyytymään 3G-yhteyteen 4G:n sijaan ihan vain saadaksesi julkisen IP:n. DNA:lta saa suoraan julkisen IP-osoitteen ilman kikkailuja ja lisämaksuja, mutta portteja on rajoitetusti auki, mutta riittävästi muutaman valvontakameran tarpeisiin. Soneralta saa lisärahalla OpenGate palvelun jossa on julkinen IP ja portit auki. Pienellä rahalla saa julkisen vaihtuvan IP-osoitteen ja vähän suuremmalla panostuksella kiinteän julkisen IP:n, jolloin dyndns palvelut jäävät turhiksi.

Mitä tulee tuohon etähallintaan, niin Firmware versiosta taitaa riippua pystyykö laitteen HTTP hallinnan sallimaan Internetistä. Nämä operaattorikohtaiset firmwaret ovat kovasti rajoitettuja operaattorin toiveiden mukaisiksi.

Sallimisen pitäisi onnistua hallinnassa kohdassa Suojaus --> Palvelun käytönhallinta
Hei Petri,

 iloinen ylläri uudelle käyttäjälle, että heti löytyi vastaaja! Kiitos.

Otetaan tuo ruokalista ja käsitteet ensiksi:

verkkovierailu.JPG

roaming.JPG

Jos roamingilla ei ole tämän kanssa tekemistä, niin siitä pitäisi kai jonkun ilmoittaa Huawein vellinkeittäjille... :smileyazn:

Tossa näkyy, mitä FW tarjoaa vaihtoehtoja etähallinnalle. Käsittääkseni tarttisin vielä option http internetistä, jotta pääsisin paneeliin. Näillä asetuksilla - korjaa jos olen väärässä - itse ohjauskomennot saisi kyllä läpi, jos olisi oma skripti niitä puskemassa. Vai puuttuuko multa vain tietoa, miten http-käyttöliittymän saa näillä auki netistä?

Firmiksiä B593s:ään tarjotaan ihan vapailtakin markkinoilta ja kehutaan "universaaleiksi", ei ole pakko tyytyä suomalaisten operaattoreiden kustomoituihin nuotteihin. Mutta olen aika varovainen tässä, en haluaisi olla se, joka ilmoittaa myyjälle, että firmistä tarttis katsoa vielä, ruttasi multa raudan. Esim https://sellfy.com/p/cAyT/

Julkisen IP:n tarjoajista minulle hienoa lisätietoa. Juu on Saunalahden internet4. 3G:hen on mun kyllä pakko tyytyä peittoalueenkin takia, mun mobiili kun on stabiili ja kaukana 4G-alueilta. Ei tämä Saunalahden paketti ole paha, alle 13 euroa/kk eikä ainakaan vielä ole moitittu liiasta liikenteestä. 

Toinen kysymykseni on vielä ilmassa. Miksi en pääse LANista omille servereilleni julkisella internet-osoiteella? Siis haluan vain avata omia (kameroiden jne) nettisivujani, saanhan kaikki muutkin nettisivut auki. Ei siis onnistu kierrättämään yhteyttä ulos ja lähimmän solmun kautta takaisin. Sitäkin kummempaa, kun kuitenkin DDNSän pitäisi kai kuuliaisesti hakea senhetkinen julkinen IP:ni, jotta ylipäänsä selviää, että haluan takaisin omaan osoitteeseeni, vaikka tietenkin eri porttiin? 

Onks tietoo? Tiedon puutteessa filosofiakin kelpaa.

Dino Stobal
Käyttäjätaso 5
stobal kirjoitti:
roaming.JPG

Jos roamingilla ei ole tämän kanssa tekemistä, niin siitä pitäisi kai jonkun ilmoittaa Huawein vellinkeittäjille... :smileyazn:

Tuo ilmoitus näkyy varmaan kokoaika laitteen hallinnassa kaikilla sivuilla? Johtuu siitä, että käytössäsi on vanha Saunalahden SIM kortti joka roamaa Elisan verkossa. Uusilla Saunalahden SIM-korteilla tuota ilmoitusta ei tule, koska niissä Elisa on ns. kotiverkkona.

Alunperin Saunalahtihan oli ihan oma operaattori, ennenkuin Elisa osti sen. Joskus useita vuosia takaperin Saunalahden liittymillä pystyi roamaamaan Elisan ja Soneran verkoissa, tämän sai itse valita.

stobal kirjoitti:
Tossa näkyy, mitä FW tarjoaa vaihtoehtoja etähallinnalle. Käsittääkseni tarttisin vielä option http internetistä, jotta pääsisin paneeliin. Näillä asetuksilla - korjaa jos olen väärässä - itse ohjauskomennot saisi kyllä läpi, jos olisi oma skripti niitä puskemassa. Vai puuttuuko multa vain tietoa, miten http-käyttöliittymän saa näillä auki netistä?

Joo siltä näyttää, että HTTP:tä ei voi sallia Internetistä ainakaan tuolla Soneran firmiksellä. Universal firmiksellä ehkä sääntöjä voisi itse luoda lisää?

stobal kirjoitti:
Firmiksiä B593s:ään tarjotaan ihan vapailtakin markkinoilta ja kehutaan "universaaleiksi", ei ole pakko tyytyä suomalaisten operaattoreiden kustomoituihin nuotteihin. Mutta olen aika varovainen tässä, en haluaisi olla se, joka ilmoittaa myyjälle, että firmistä tarttis katsoa vielä, ruttasi multa raudan. Esim https://sellfy.com/p/cAyT/

Näihin Soneran, DNA:n ja Elisan myymiin Huawei B593S purkkeihin ei vain mene tuo Universal firmis suoraan sisään ainakaan webbihallinnan kautta. Firmiksissä on määritelty operaattorikohtainen C-versio ja laite ei suostu ottamaan vastaan esimerkiksi toisen operaattorin firmistä tai universal firmistä. Valittaa väärästä C-versiosta.

Itsellä on kaksi näitä Huawein B593S purkkeja, toinen oli Elisan firmiksellä ja toinen on DNA:n firmiksellä. Elisan firmiksellä olevan purkin rikoin laittamalla siihen väkisin väärän firmiksen sisään. Laitteesta tuli tiiliskivi enkä ole vielä keksinyt mitä sille voisi tehdä. Todennäköisesti ei mitään.

Sinänsä Universal firmiksen tai toisen operaattorin firmiksen tarjoaminen laitteelle webbihallinnan kautta ei riko laitetta, se ei vain suostu ottamaan päivitystä vastaan. Eli sinänsä melko huoletta voi kokeilla päivittää Universal firmistä sisään, jos Soneran firmis vaikka suostuisi päivittymään Universaliin. Ainakaan Elisna ja DNA:n firmiksiä ei pystynyt korvaamaan Universalilla.

Itse rikoin laitteen puukottamalla firmistä käsin siten, että muutin siihen C-versioksi Universal 00 numeron tilalle Elisan  C-versio numeron. Luulin kaiken menevän hyvin kun nyt laite suostui ottamaan firmisken vastaan ja aloitti päivityksen. Päivityksen jälkeen käynnistyi uudestaan mutta jäi jumiin eikä sitä saa mitenkään elvytettyä.

Tuo linkkisi tarjoama universal firmis on aika vanha, uudempiakin universal firmiksiä löytyy. Firmiksen mukana tulee sen itse .bin päätteisen firmiksen lisäksi minkä voi syöttää webbihallinnasta myös päivityssofta Windowsille. Ohjelma etsii ja etsii laitetta muttei löydä. Olen tullut siihen tulokseen että tuo päivityssofta etsii laitetta muilla tavoin kuin verkon kautta, ilmeisesti laite pitäisi päivityystä varten kytkeä koneeseen jonkinlaisella tarkoitukseen sopivalla USB-pihalla. Olisi mielenkiintoista tietää onnistuisiko sillätavalla päivitys operaattorikohtaisesta firmiksestä Universaliin.


stobal kirjoitti:
Julkisen IP:n tarjoajista minulle hienoa lisätietoa. Juu on Saunalahden internet4. 3G:hen on mun kyllä pakko tyytyä peittoalueenkin takia, mun mobiili kun on stabiili ja kaukana 4G-alueilta. Ei tämä Saunalahden paketti ole paha, alle 13 euroa/kk eikä ainakaan vielä ole moitittu liiasta liikenteestä. 

Toinen kysymykseni on vielä ilmassa. Miksi en pääse LANista omille servereilleni julkisella internet-osoiteella? Siis haluan vain avata omia (kameroiden jne) nettisivujani, saanhan kaikki muutkin nettisivut auki. Ei siis onnistu kierrättämään yhteyttä ulos ja lähimmän solmun kautta takaisin. Sitäkin kummempaa, kun kuitenkin DDNSän pitäisi kai kuuliaisesti hakea senhetkinen julkinen IP:ni, jotta ylipäänsä selviää, että haluan takaisin omaan osoitteeseeni, vaikka tietenkin eri porttiin? 

Onks tietoo? Tiedon puutteessa filosofiakin kelpaa.

Dino Stobal

 Tuohon en osaa sanoa mitään, mutta itse pystyn elämään asian kanssa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
stobal kirjoitti:. Toinen kysymykseni on vielä ilmassa. Miksi en pääse LANista omille servereilleni julkisella internet-osoiteella? Siis haluan vain avata omia (kameroiden jne) nettisivujani, saanhan kaikki muutkin nettisivut auki. Ei siis onnistu kierrättämään yhteyttä ulos ja lähimmän solmun kautta takaisin. Sitäkin kummempaa, kun kuitenkin DDNSän pitäisi kai kuuliaisesti hakea senhetkinen julkinen IP:ni, jotta ylipäänsä selviää, että haluan takaisin omaan osoitteeseeni, vaikka tietenkin eri porttiin? 

Onks tietoo? Tiedon puutteessa filosofiakin kelpaa.

Ihan varmaa tietoa asiasta minulla ei ole , mutta kokemukseni perusteella yleensä modeemi ei osaa kierrättää ulkoverkon kautta yhteyttä julkisilla osoitteilla LAN-porttien välillä. Voi toki olla , että operaattorikin on estänyt sen , mutta ongelma luultavasti johtuu modeemista.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
-petri- kirjoitti:
Näihin Soneran, DNA:n ja Elisan myymiin Huawei B593S purkkeihin ei vain mene tuo Universal firmis suoraan sisään ainakaan webbihallinnan kautta. Firmiksissä on määritelty operaattorikohtainen C-versio ja laite ei suostu ottamaan vastaan esimerkiksi toisen operaattorin firmistä tai universal firmistä. Valittaa väärästä C-versiosta.

 ...

DNA:n purkkiin meni kylläkin "iloisesti" 00-firmis sisään ihan selainhallinnan kautta paikallisena päivityksenä, mutta vaati tuon päivitysfirmiksen hexa-editoinnin custom-numeron osalta (. Eri operaattorin firmistä en ole kokeillut, kun ei ole löytynyt ns. varmaa ilmaista paikka, josta esim. Elisa- tai Sonera-firmiksen voisi ladata.
Käyttäjätaso 5
KoTe60 kirjoitti: DNA:n purkkiin meni kylläkin "iloisesti" 00-firmis sisään ihan selainhallinnan kautta paikallisena päivityksenä, mutta vaati tuon päivitysfirmiksen hexa-editoinnin custom-numeron osalta (. Eri operaattorin firmistä en ole kokeillut, kun ei ole löytynyt ns. varmaa ilmaista paikka, josta esim. Elisa- tai Sonera-firmiksen voisi ladata.
Jaa? Mikähän itsellä meni pieleen, juurikin hexa-edittorilla muokkasin uuteen Universal firmikseen jokaisen C00 kohtaan elisan C-numeron. Päivitys suostui siis tämän jälkeen menemään läpi mutta tiiliskivi oli lopputuloksena. Minulta löytyy Elisan ja DNA:n firmikset Universalin lisäksi.
Käyttäjätaso 5
KoTe60 kirjoitti:DNA:n purkkiin meni kylläkin "iloisesti" 00-firmis sisään ihan selainhallinnan kautta paikallisena päivityksenä, mutta vaati tuon päivitysfirmiksen hexa-editoinnin custom-numeron osalta (. Eri operaattorin firmistä en ole kokeillut, kun ei ole löytynyt ns. varmaa ilmaista paikka, josta esim. Elisa- tai Sonera-firmiksen voisi ladata.

Minkä universal-firmiksen muuten laitoit? Onko V200R001B236D30SP00C00 ?

Onko mitään hienouksia verrattuna operaattoreiden firmikseen? Taajuusvalintaa tai kertooko käytettävää taajuutta?MikMin
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
-petri- kirjoitti:
Minkä universal-firmiksen muuten laitoit? Onko V200R001B236D30SP00C00 ?

Onko mitään hienouksia verrattuna operaattoreiden firmikseen? Taajuusvalintaa tai kertooko käytettävää taajuutta?MikMin

Just ton.

Pikasilmäilyllä ei taajuuksien tai niistä ilmoittamisen osalta mitään eroa Denarin versioon. 
Käyttäjätaso 5
KoTe60 kirjoitti:Pikasilmäilyllä ei taajuuksien tai niistä ilmoittamisen osalta mitään eroa Denarin versioon. 

Outoa, koska Sonerankin firmiksessä ilmoitetaan käytetty taajuus, kun taas Elisan ja DNA:n firmiksissä ei.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
-petri- kirjoitti:
KoTe60 kirjoitti:Pikasilmäilyllä ei taajuuksien tai niistä ilmoittamisen osalta mitään eroa Denarin versioon. 

Outoa, koska Sonerankin firmiksessä ilmoitetaan käytetty taajuus, kun taas Elisan ja DNA:n firmiksissä ei.

Eiköhän kyse ole vain siitä , että "särinä" on sellaisen ominaisuuden firmikseensä Huaweilta pyytänyt. Toki en panisi pahakseni vaikka se olisi vakiona kaikissa firmiksissä.

PS Mielestäni tämä -petri-:n idea pitäisi ottaa uuteen harkintaan pikimmiten.

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Saunalahti-Ideapaja/Huawei-B593-een-ohjelmistoversio-jolla-voi-valita-k%C3%A4ytett%C3%A4v%C3%A4n/idi-p/362965
Noniin, pääkokki Petri mua opettaa siperian tavoin. Se vaan, että tuo ilmoitus ilmestyi silloin, kun omasaunalahdessa säätelin julkisen osoitteen auki, ja vaihdoin APNän internet4:ään. Johti minut arvelemaan, että julkinen verkko roamaa minun verkossa nytten. Saunalahden simmi on ostettu joulukuussa 2013 eli 1/2 vuotta sitten. En osannut pyytää, ettei sitten vanhaa varastoa pliis.

Kiitos oikaisusta. Parannan tapani.

Firmiksen päivityksessä onkin näköjään lisää mutkia, kai mun on pakko kokeilla, luiskahtaako tollanen 00-firmis soneran purkkiin.

Toinen tie päästä etähallintaan voisi ehkä olla, jos saisi modeemin reititntoiminnot kokonaan pois käytöstä, eli saisi tehtyä siitä tyhmän pelkän modeemin DMZ-tilassa. Perään kunnon reititin LANin hallintaan. Modeemiin ainoastaan reitittimen piuha ja sen IP:lle DMZ päälle. Reititin sitten jakelisi osoitteet, portit ja liikenteen kameroille ja myös modeemille. Tällainen systeemihän minulla oli vanhassa nelipuolikkaassa. Modeemi ei nikotellut, kun puhuttelin sitä LANin puolelta. - Voisko tällaista miettiä, millä asetuksilla tähän pääsisi?

Kokeilin sitä jo kerran, mutta ongelmaksi tuli, että modeemin default IP on 192.168.1.1 ja reitittimen taas 192.168.0.1 eli ne asettuvat eri osoitealueisiin, joten kun reititin on kiinni modeemissa, sille tulee modeemin jakama osoite, jolla en siihen pääse käsiksi jatkotoimia varten. Kun asetin etukäteen reitittimen osoitteeksi 192.168.1.2 niin pääsin kyllä suoralla piuhalla reitittimelle, mutta se ei halunnut ottaa modeemia gatewayksi. Kiinteän nettiyhteyden teeskentelyyn reitittimellä minulla ei ole antaa pyydettyjä yhteysparametreja.

Pitää funtsia lisää. Ehkä modeemista myös DHCP pois päältä? Mutta sitten ei pelaa DMZ??? En tiedä.

Dino Stobal
Stobal, oletko saanut etähallinnan toimimaan tässä syksyn aikana? Itsellä täsmälleen sama ongelma, soneralta ostettu router ja saunalhden simmi mökillä.
Opex,

tulee vähän myöhään vastausta. En ole saanut etähallintaa toimimaan.

Nyt on tullut sen lisäksi toinenkin homma, aion laittaa mökille kaksi eri liittymää (ilm. Elisa/saunis sekä Sonera)  ja  yhdistää niiden nopeudet/kaistaleveydet Load Balancing Routerilla. Siinä olisi se hyvä puoli, että Elisan tunnetut maan laajuiset katkot tuntuisi enää vain netin hidastumisena. Molemmat ei voi olla yhtä aikaa poikki, jos mökillä suinkin on virtaa.

Siihen tarvitaan myöskin tämän Huawein modeemi(e)n asetukset niin, että se (ne) toimii pelkkänä tyhmänä modeemina, ilman minkäänlaisia reititintoimintoja. Reititin tulee niiden perään, ilmeisesti TP-Linkin TL-R470T+. Miten tällainen onnistuisi, ei aavistustakaan.

Onko jollakulla ehkä ideaa tai jopa neuvoa antaa; kokemuksia?

Jännää.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Ilmeisesti haluat modeemin täysin siltaavaan tilaan, eli se ei ota mitään kantaa liikenteeseen eikä tee osoitemuunnoksia tms. ?

Huaweita et siinä voi käyttää, ilmeisesti Dovadon reitittimet sopivalla nettitikulla kykenevät siltaavaan konfiguraatioon. Näitä sitten 2 kpl sen "load balancerin" eteen. Aika haasteelliselta hommalta kuulostaa.
Käyttäjätaso 4
Itse olen uhrannut vanhan miniläppärin tuohon etäyhteyteen.

Teamviewer asennettu ja aina päällä, sillä saa yhteyden sisäverkkoon jos vain netti toimii.

Tuo TL-R470T+ Load balancer toimii ihan hyvin kahden eri operaattorin yhteyden kanssa (Elisa/Sonera, 3G/ADSL).

Itse laitoin B593:lle internet4 ja toimii hyvin kunnes osoite aina välillä vaihtuu.

ADSL:ssä ei tunnu juurikaan vaihtuvan.

Jos ADSL poikki ja B593:n IP-osoite vaihtunut, Teamviewerillä miniläppäriin kiinni ja katsomaan julkinen IP-osoite B593:sta.

Ja samalla boottaamaan ADSL-modeemi...

Nykyinen kamerajärjestelmä tosin ei enää tarvitse julkista IP:tä, toimii hyvin kaikkien NATien takaakin ilman konffausta.

Jokohan sitä vaihtaisi 4G:n...

Osallistu keskusteluun