Vastattu

Huawei B 593 -ketju. Laitetaan kokemukset etc. tänne.Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

307 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä DC toimii, tosin ainoastaan mainos puheissa, meille muille vakaa HSPA+-yhteys Elisan verkosta sopivalla HSPA+-nettitikulla.
toimiikos Huawei B683 luotettavasti Sauniksella?

Ja onko siinä bridge mode, eli pitäisi saada julkinen IP-osoite (APN "internet4" käytössä) Huaweilta dhcp:llä (ei 192.168.0.0/16 osoitteita).
Mites tässä B593:ssa itseasiassa nuo signaalin tiedot saa näkyviin? Oletan että ne pitäisi näkyä tuolla Diagnostic -puolella, mutta tämä oma vehkeeni ei niitä ole koskaan näyttänyt. Kyseessä Elisan 4G Premium -liittymä ja näkyvissä on:

4.3Bandwidth(kHz):N/ABLOCK
4.4Cell ID:N/ABLOCK
4.5Signal Strength:3PASS
4.6RSRP(dBm):0PASS
4.7RSRQ(dB):0PASS
Rippuu firmwaresta. SP055 näyttää desibelit, mutta SP61 ei näytä.
Eli meillä toimii ihan hyvin, joskus pätkii aika paljonkin mutta asutaan aika korvessa joten siitäkin johtuu. Ihan hyvin on toiminut, paitsi kun pelaan MW3, (sotapeli) portit pitäisi saada auki 3074, 27500-27050, voisiko joku kertoa miten tehdään vastinporttien määritys? Kiitos jo etukäteen.
siinä taisi olla sellainen bugi, että port access (vai mikä olikaan) asetuksissa oli pakko määritellä remote port, eli kun vaikka laittaa remote port 1024-65535 ja local port 666, muille local porteille ei jää valittavaksi kuin 0-1023!  Se tollo webbiliittymä valittaa vaan, että remote port jo varattu. 

Ratkaisu on siis laittaa päälle DMZ, ja mac-osoitteen perusteella antaa DMZ-koneelle aina sama ip (tämän voi jossakin siellä asetuksissa valita). Huomaa, että kaikki portit on sitten auki DMZ-koneelle, paitsi ne mitkä Saunalahti on estänyt.
Tuo kyl kävisi, osaan nettiasioissa jonkun verran mutta tuo menee jo vähän yli. Eli jotta saisin tuon pelin toimimiaan noilla porteilla, Niin mitä kirjoitan DMZ-osioon kun kysyy Isännän osoitetta. Vissiin kaikille eri numero siihen, eli kerrotko mistä löytää.
isäntä on sen koneen IP-osoite, jolla pelailet sitä peliä.

ei voi olla kuin yksi DMZ, meinasitko pelata useammallakin koneella?

en muista tarkkaa nimeä asetukselle, jossakin siellä dhcp-asetuksissa..  minulla ei ole enää B593:a, niin en voi tarkistaa.
Ja koneen ip:n löytää mistä? vissiin cmd ja ipconfig mutta mikä se niistä on, oon menny sekasi näistä kaikista ipv4, nat, dmz, alipeiteverkko-ip, oletusyhdyskäytävä jutuista 😃
http://kb.iu.edu/data/aapa.html

myös se Huawei osaa näyttää ethernet- ja wifi-yhteyksien tiedot, siellä voi näkyä myös koneen nimi
 Ei toiminut. 😞 Muita ehdotuksia?
Varmaan jollain VPN:llä saisit ohitettua NATin. Riittäisi Suomalainenkin, luulisi että saisi halvalla, kun et pelaamisessa juuri kaistaa tarvitse.
Mulla oli aikoinaan sama ongelma MC545 ja Dovado 4GRn kanssa. Auttoi Dovadon päivittäminen. Toisin olen käyttänyt tähän mennessä vain 3G-verkkoja. Operaattorikin oli eri.
Mistäs tuommoisen VPN:nän saa hankittua 🙂
Kerkkierkille vastattu yv:nä.
Olet ostanut internetselausliittymän käytönesto-ominaisuudella (NAT) varustettuna.

Kysy asiakaspalvelusta, miten Saunalahti aikoo varustautua IPv6:n tukemiseen tulevaisuudessa.
Kiitos åbolle linkistä, jos kokeilen niin huomenna tai ylihuomenna ilmoittelen sitten toimiiko.
Vähän katselin åban linkkiä, se on linkki VPN:nään, mutta on maksullinen. Ideana olisi siis saada portit 27500-27050 ja 3074 auki, jotta pelin NAT tyypin saisi Avoimeksi, nyt se on tiukka. Tällöin peli etsisi serverejä joka puolelta maailmaa ja se toimisi hyvin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Uusi purkki haettu viallisen tilalle ja alkutoimet piti suorittaa mutta ei pääse lainkaan hallintasivulle http://192.168.1.1

Onko sinne joku toinen osoite?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
VilkkuvaMajakka kirjoitti:
Uusi purkki haettu viallisen tilalle ja alkutoimet piti suorittaa mutta ei pääse lainkaan hallintasivulle http://192.168.1.1

Onko sinne joku toinen osoite?

Eipä taida olla. Oletko kokeillut resetoida purkkia? Onko tietsikassa saman alueen ip-osoite?

http://www.sonera.fi/media/13b945b032f5b7448465f990eea946df4b1533a7/HuaweiB593.pdf
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Resetoitu 2x, ei auta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
VilkkuvaMajakka kirjoitti:
Resetoitu 2x, ei auta.

No jopas nyt jotakin. Antaako se purkki edes pc:lle oikean alueen osoitteen? Jos ei , niin oletko kokeillut laittaa pc:lle kiinteät osoitteet modeemin alueesta?

No voihan se olla toki rikkikin , mutta silloin olisi jo aika huonosta tuurista kyse , kun edellinenkin ilmeisesti oli viallinen.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Käyty naapurin koneelta yrittämässä ja kas kummaa, hallintaan pääsi heti. Mitähän mahtaa omalle koneelle tapahtunut kun ei päästä hallintaan? No, mulle riittää että saa päivitettyä 55-versioon ja pakottaa 4G:lle 😉
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Lainataan omaa viestiä eli sama ongelma jatkuu myös uudella reitittimellä, kun kytkettynä 2 tietokonetta. Max. minuutin voi katsella mitä tahansa videota. Oliko ehdotuksia? Maanantaina tämä laite saa niin kyytiä, ettei ole mailla halmeilla nähty ellei ala toimimaan.

"

Nyt tarvitaan teidän viisaiden mietteitä seuraavasta ongelmasta. Kun katson mitä tahansa mediantoistoa esim. Yle Areena, Katsomo, Ruutu tai Elisan omia tallenteita niin video pysähtyy aina n. minuutin toiston jälkeen. Tekee kahdella koneella(molemmat käyttävät tätä reititintä), joten vika on oltava tässä reitittimessä/4G-liittymässäni?. Ei ole kyllä mitään hajua mikä voisi olla vikana, onko ehdotuksia? 

 

Kyllä on resetoitu ja yritetty katsoa hallinnasta mitä voisi muuttaa. Pakotettuna 4G:lle ja nopeudet ovat 50M luokkaa, joten ongelma ei ole siitä kiinni. Aivan kuin tämä reititin pistäisi jonkun rajoittimen päälle kun alkaa katsomaan hieman enemmän dataa vievää. Sama simkortti 392-tikussa ja kaikki toimii normaalisti, reititin väliin niin harasoo. Netti kättelee 50M ja toimii muutoin normaalisti.

 
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kuulostaa todella oudolta. Mulla itselläni pystyy katsomaan Youtube videoita kaikilla muilla nopeuksilla paitsi 360:llä? Kyseessä tosin soneran 4g liittymä mutta kertoo vain että henkimaailman juttuja nämä usein ovat. Miten voi HD video pyöriä normaalisti mutta 360 ei?

Kerroit aiemmin ettet ole edes kokeillut 3g verkossa. Kokeile nyt kuitenkin, ihan mielenkiinnosta..