Vastattu

Huawei B 593 -ketju. Laitetaan kokemukset etc. tänne.



Näytä ensimmäinen kirjoitus

307 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Saunalahdelta tietenkin!!!

E392 pyydetty, mutta eivät vaihda vaan ensin pitää tilata jummijammi-roskaa lisää ja vasta sitten E392!!!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Olen seuraillut tätä ketjua vähän ihmeissäni. Toisilla B593 toimi ihan mallikkaasti ja toisilla ei meinaa toimia millään.

Tässä vähän kysymyksiä:

Ovatko kaikki laitteen omistajat hankkineet purkin Saunalahdelta?

Onko kaikkien rautaversio sama?

Onko kaikkien softaversio sama?

Minkä operaattorin SIM ja mikä liittymä on käytössä?

Mikä on kentänvoimakkuus ja millainen antenni?

Olisi varmaan hyvä , jos voisitte kertoilla noita tietoja. Helpottaisi ongelmien rajausta , jos voisi selvittää mikä rauta ja mikä softa toimii vai johtuvatko toimimattomuudet enemmänkin operaattorin verkosta kuin modeemista.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
No eipä näiden tietojen ilmoittaminen paranna laitteen !"#¤&-antennia sitten yhtään.

LTE:tä tämä keisari ei löydä, kun saman operaattorin toisella kortilla oleva E392 löytää LTE:n joka vieläpä toimii! Ja DC toimii mallikkaasti!

Uusin softa, Saunalahden 4G, Elisan verkko, uusin Elisan firmis...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
hpguru kirjoitti:
No eipä näiden tietojen ilmoittaminen paranna laitteen !"#¤&-antennia sitten yhtään.

LTE:tä tämä keisari ei löydä, kun saman operaattorin toisella kortilla oleva E392 löytää LTE:n joka vieläpä toimii! Ja DC toimii mallikkaasti!

Uusin softa, Saunalahden 4G, Elisan verkko, uusin Elisan firmis...

Juu ei varmaankaan , mutta auttanee selvittämään onko kyseessä systemaattinen rautavika vai viallinen yksilö.
No niin. Sain toimimaan tämän laitteen...

Vaihtamalla DNAn liittymään.

DNA toi juuri 4Gn tänne missä asun ja on toiminut loistavasti.

Saunalahden liittymällä nopeudet heitteli DC verkossa 0,50Mb/s -> 22Mb/s

DNAn yhteydellä:

 Speedtest tulos
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mä sain toimimaan vaihtamalla Shopitissa E392 tikkuun ja hitaus meni sillä. Sain vielä rahaa takaisin... :smileycool:

Nyt vain odotellaan, koska Elisa vahistaa 33960 postinumeroalueella LTE verkkoaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jankkari kirjoitti:
No niin. Sain toimimaan tämän laitteen...

  

Vaihtamalla DNAn liittymään.

Eli laitteessa ei ollut vikaa. Jos sama tai sijainnin vaihto auttaa muissakin yksilöissä, kyllä laite silloin on ihan kunnossa eikä kaupan purku ole perusteltua.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä on perusteltua mikäli Elisa ei saa hänen tapauksessa verkkoaan toimimaan.

Hänellä kävi tuuri, kun DNA toimi siinä laitteessa, muuten olisi hukkaostos...
Käyttäjätaso 1
Onko kenellekkään sattunut sellaista että samaan purkkiin kytkettynä kotikone kaapelilla toimii normaalisti DC-verkossa,ainakin n. 16 M latausnopeudella ja läppäri wlanin läpi vain 2,4/2,4 M nopeuksilla?

Molemmissa koneissa Win XP.Paikka Loviisa jossa ei LTE vielä.Kaverini sai tämmösen paketin ja oli jo palauttamassa sitä mutta sain toppuuteltua että tutkittaisiin vielä missä vika.Läppäri kyllä lataa vanhalla 3G tikulla helposti yli 6M nopeudella.En muista enää kokeiltiinko sitä kaapelilla..

Epäilisin wlan moduuliakin ja latasin jo muistitikulleni uuden ajurin mutta nähtäväksi jää auttaako se mitään..Ei uskoisi sen olevan pullonkaulana vaikka läppäri onkin vanhempi Acer,ehkä 2007 mallia suunnilleen..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jankkari kirjoitti:
No niin. Sain toimimaan tämän laitteen...

Vaihtamalla DNAn liittymään.

DNA toi juuri 4Gn tänne missä asun ja on toiminut loistavasti.

Saunalahden liittymällä nopeudet heitteli DC verkossa 0,50Mb/s -> 22Mb/s

DNAn yhteydellä:

 Speedtest tulos

Hmmm...........

Tämä kyllä viittaisi siihen , että välttämättä B593:n ongelmat eivät ole ihan yksiselitteisesti laitteesta kiinni , kun toisella operaattorilla toimii. Siis sillä verkolla näyttää olevan aika iso osuus toimimattomuudessa.

Tätä vähän aiemmin jo epäilin

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Mobiililaajakaistat/Huawei-B-593-ketju-Laitetaan-kokemukset-etc-t%C3%A4nne/m-p/274534#M28302
Käyttäjätaso 1
papparainen kirjoitti:
Jankkari kirjoitti:
No niin. Sain toimimaan tämän laitteen...

Vaihtamalla DNAn liittymään.

DNA toi juuri 4Gn tänne missä asun ja on toiminut loistavasti.

Saunalahden liittymällä nopeudet heitteli DC verkossa 0,50Mb/s -> 22Mb/s

DNAn yhteydellä:

 Speedtest tulos

Hmmm...........

Tämä kyllä viittaisi siihen , että välttämättä B593:n ongelmat eivät ole ihan yksiselitteisesti laitteesta kiinni , kun toisella operaattorilla toimii. Siis sillä verkolla näyttää olevan aika iso osuus toimimattomuudessa.

Hyvin pitkälti verkko-ja antennipuutetta,uskoisin niin.

Huuhaajuttuja lie osittain että uudet boxit olisi heti viallisia.Ja sitä maltin puutetta..Ymmärrän toki että kun saa uuden lelun,se pitäisi hetimiten saada toimimaan tai muuten ollaan soittelemassa kirjoittelemassa perään langat hehkuen:smileyundecided:
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
:smileyshocked: Kyllä joku osuus on tällä Saunis DC jutulla, kun niin monilla + eri päätelaitteilla ja useilla alueilla kummaa pätkimistä, reipasta huojuntaa tai himmaamista.

Oudointa on, että saman verkon esim. Kolumbus liittymällä samassa käyttöpaikassa Elisa DC -verkko toimii ihan OK, tosin siinä on eri APN ja on ns. Elisa liittymä / eikä palveluoperaattori Saunis.
Käyttäjätaso 2
Helsinki Käpylä, Elis 4G Premium

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
eehoo kirjoitti:
Helsinki Käpylä, Elis 4G Premium



Aika hyvä. Jos toivoa saa , niin vielä kun tuo käppyrä kulkisi vaakasuoraan alun tasolla. Nyt kuvaaja mielestäni kertoo , että nopeus on aika sattumanvaraista.
Käyttäjätaso 2
Netin käytössä en vaan ole huomannut takertelua, ainakaan vielä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Joo, mahdollisimman tasainen käyrä on aina parempi kuin tuollainen satunnainen piikki joka sitten laskee jyrkästi alaspäin. Outoja piikkejä tulee välillä näillä 4g liittymillä :smileyundecided:



Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Näitä piikkejä tulee aina, koska nopeus kuristuu. Kuristin vaan hidas tai laiska niin hetken aikaa liittymä vaikuttaa nopeammalta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Saunamittari on vähän ongelmallinen kun se ilmoittaa sen piikin nopeuden eikä keskimääräistä nopeutta..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kylä, speedtest.net ollut mniusta tarkempi...

Olisi kiva testata 100 Mbps liittymällä, mutta se hinta... Mä en maksa 39,80 € mobiililiittymästä tai netistä ylipäätään.
Käyttäjätaso 4
Sampo kirjoitti:
Onko kenellekkään sattunut sellaista että samaan purkkiin kytkettynä kotikone kaapelilla toimii normaalisti DC-verkossa,ainakin n. 16 M latausnopeudella ja läppäri wlanin läpi vain 2,4/2,4 M nopeuksilla?

Epäilisin wlan moduuliakin ja latasin jo muistitikulleni uuden ajurin mutta nähtäväksi jää auttaako se mitään..Ei uskoisi sen olevan pullonkaulana vaikka läppäri onkin vanhempi Acer,ehkä 2007 mallia suunnilleen..


Itse törmäsin tuossa tutun muutaman vuoden ikäistä W7 läppäriä fiksaillessani siihen, että ko koneessa IE antoi Speedtestillä 15-16Mbps nopeuksia ja Firefox 0,5-1Mbps. Syyksi löytyi se että FF (20.0.1) käyttää Adoben flashia jossain hemmetin suojatussa tilassa, mms.cfg tiedostoon kun lisäsi rivin ProtectedMode=0 niin jopas taas testi toimi normaalisti.
Käyttäjätaso 1
garfield69 kirjoitti:
Sampo kirjoitti:
Onko kenellekkään sattunut sellaista että samaan purkkiin kytkettynä kotikone kaapelilla toimii normaalisti DC-verkossa,ainakin n. 16 M latausnopeudella ja läppäri wlanin läpi vain 2,4/2,4 M nopeuksilla?

Epäilisin wlan moduuliakin ja latasin jo muistitikulleni uuden ajurin mutta nähtäväksi jää auttaako se mitään..Ei uskoisi sen olevan pullonkaulana vaikka läppäri onkin vanhempi Acer,ehkä 2007 mallia suunnilleen..


Itse törmäsin tuossa tutun muutaman vuoden ikäistä W7 läppäriä fiksaillessani siihen, että ko koneessa IE antoi Speedtestillä 15-16Mbps nopeuksia ja Firefox 0,5-1Mbps. Syyksi löytyi se että FF (20.0.1) käyttää Adoben flashia jossain hemmetin suojatussa tilassa, mms.cfg tiedostoon kun lisäsi rivin ProtectedMode=0 niin jopas taas testi toimi normaalisti.

Oho:-o

Aika erikoinen havainto.Kiittis muuten vinkistä jo etukäteen.Toi tarvii tsekata koska jokatapauksessa lähtiessäni vielä defragmentoin läppärin sekä muutenkin putsasin ja tyrkkäsin siihen nopeamman eli tälläkertaa Suomalaisen MPC kromi selaimen.Mutta eihän sitä enää kokeiltu varmaan senjälkeen,taisin lähteä himaan jo kun kone jäi sinne vielä itsekseen raksuttelemaan sitä kiintolevyä.Ja tosiaan,FF siinä on ollu aika kauan jo..

IE:a ei tullut kokeiltua koska vihaan/varon sitä niin visusti;-)
Käyttäjätaso 4
Sampo kirjoitti:
IE:a ei tullut kokeiltua koska vihaan/varon sitä niin visusti;-)
Itselläkin käytössä Ubuntu ja FF, eikä ole tarvinnut mitään viritellä. Hetken tosiaan raavitutti päätä (=tikkuja sormiin) kunnes tuon hokasin, tosin jo Speedtestin karttanäyttökin hyytyili aika huolella. Mutta ensimmäistä kertaa tuohon kuitenkin nyt törmäsin.
Käyttäjätaso 2
Eipä tuo speedtest poikkea pahemmin bastuwiikistä :)

 
Itsellä lakkasi pätkiminen DC verkossa kun laittoi asetuksista kaikki verkko asetukset manuaaliseksi, jopa siis yhteystilan

Nyt jo kolmatta päivää verkko pystyssä eikä katkomista ole.

tasaisesti tulee 24-26 sisään ja 3 ulos
Käyttäjätaso 2
Ei pätki ei, koko aika tulee 50-70 sisään ja reilu 30 ulos

Osallistu keskusteluun