Huawei B315s-22 Port Fowarding - ei onnistu

  • 10 syyskuu 2016
  • 14 kommenttia
  • 978 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 7 kommenttia
Moi, hankittu julkinen osoite Elisan 4G verkkoon + reitittimen asetuksissa muutettu se "internet4". Portin 80 jako (www-palvelin) ei kuitenkaan onnistu vaikka olen yrittänyt tehdä ohjeen mukaan. Virheenä "refused to connect".Pitäisikö julkisen osoitteen ping toimia? Minulla tulee timeout. Latasin sen laajemman ohjeenkin ( https://www.spark.co.nz/content/dam/kb/public/images/ibase/modem/b315s/Huawei%20B315s%20-%20User%20Guide.pdf ), mutta en keksi miten edetä...?

14 kommenttia

Onnistuuko esim. 8080-portin käyttö ?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Onko huaweihin määritetty porttiohjaus tai dmz tai vaihtoehtoisesti sillattu tila?
Nyt ping toimi välillä kun laitoin palomuurin päälle ilman mitään muita asetuksia, mutta kun käynnistin laitteen uudelleen lakkasi ping toimimasta? Porttiohjaus on päällä (80 => 8080). DMZ ei vaikuta (laitteen osoite / pois). Ping pitäisi varmaankin ensin saada kulkemaan ennen kuin voi testata muita asetuksia?
Testasin myös 5000 portilla (flask REST API). Ennen toimi kun oli Elisan viihde -boksi ja vastaavat porttiohjaukset. Nyt ei saa yhteyttä? Ping ei mene läpi?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Yleensä WAN portin ping estetty, ettei voi DDOS:
Varmuuden vuoksi tarkennus, että DMZ:aan ei kuulu laittaa laitteen/reitittimen osoitetta vaan sen koneen, jossa palvelin pyörii.
No se ip osoite joka mulla oli ennen äskeistä uudelleenkäynnistystä antaa nyt nätisti pingin (ko. osoite on 84-231-6-167.elisa-mobile.fi), ilmeisesti vastaava pitäisi toimia minulla nyt uudellakin ip:llä?
Juu, DMZ:aan kokeilin ko. palvelin-tietokoneen osoitetta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Pingillä ei ole mitään tekemistä porttiohjausten kanssa. Se ei ole edes sama protokolla kuin TCP, vaan kyse on icmp protokollasta.
tuntuu, että reititin / palvelin ei nyt oikein löydy ulkoverkon suunnasta, Reitittimessa on erikseen asetus pingin estoon, mutta olen poistanut testiä varten koko palomuurin & ko. asetuksen. Portinohjaukset tehty speksin mukaan - ei kuitenkaan toimi? Onko ideoita miten asiassa vooisi edetä? Millä Huawein asetuksilla tämän pitäisi toimia (palomuuri päällä/pois, DMZ päälle, portinohjaus kuntoon, ...)?
Onko tuo "ulkoverkon suunnasta" kokeiltu yhteydenotto mimmoisesta liittymästä ? Ainakin joskus on ollut ongelmia, että kaksi Saunalahden mobiililaajakaistaa eivät aina onnistu liikennöimään keskenään, josko sellaisesta johtuisi ?
kokeilin myös kotoa (elisan mobiililaajakaistaverkosta), mutta työpaikan vpn:n kautta, joten ulkoiset yhteyden pitäisi tulla eri suunnasta? Ei nyt ole käytössä muita kuin elisan verkkoon primääristi kytkeytyviä laitteita.
No nyt toisesta luurista (elisan 3G verkossa) onnistui !? - Kiitokset avusta, ilmeisesti juuri nämä saman verkon suunnasta tulleet kokeilut eivät pelittäneet.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Eli se vika on taas palannut? Saunalahden internet4 APN:ään liittyneet laitteet eivät voi liikennöidä keskenään.

Osallistu keskusteluun