Kysymys

Huawei B525s-65a bridge


Olen onnistuneesti virittänyt yritysverkkoyhteyksiä Huawei B315s-22 laitteella, jossa on elisan firmis, josta löytyy toimiva bridge ominaisuus. On siis erittäin tärkeää että palomuurille menee julkinen IP. Nyt tuota b315 laitetta ei enää elisaliikkeestä saa, vaan laite on Huawei B525s-65a. Siinä on kyllä bridge, joka toimii esim tietokoneen kanssa hyvin. Tietokone saa julkisen ip:n ja netti toimii. Jos laitteen kytkee watchguard palomuurin wan porttiin, palomuuri saa ihan samat osoitteet, mutta nettiliikenne ei toimi. Epäilisin sen johtuvan erikoiseesta gateway-määrityksestä. Tietokone sai siis ihan saman, eri verkkoavaruudessa olevan yhdyskäytäväosoitteen, mutta silti yhteys toimi. Alla tuo kummallinen IP/GW-yhdistelmä jonka tuo huawei B525s-65a antaa siihen kytketylle laitteelle(bridge-tilassa).

IP: 84.231.0.90 (tämä tietysti vaihtelee)
MASK: 255.255.255.0
DEFAULT GATEWAY: 192.168.100.1

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Jostakin syystä huawei antaa oman sisäverkkonsa osoitteen oletusyhdyskäytäväksi. Oletko kokeillut laittaa modeemista dhcp palvelimen pois käytöstä? Ettei se nyt jostain syystä anna tuota väärää gw:tä?
Kokeiltu on. Ennen bridge moden asettamista. Koska kun bridge moden laittaa päälle niin dhcp ja muut asetukset disabloituu.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Jos tehdasresetti modeemiin ei auta, niin joku vikahan siinä on. Mutta voi olla tietysti ihan softabugi, jolloin huoltoon toimittaminen tuskin mitään auttaa. Vähän lelujahan nämä kuluttajille tarkoitetut laitteet ovat, joten yritystoiminnan kyseessä ollessa vaihtaisin leluista esim. Dovadon reitittimeen.

Osallistu keskusteluun