Vastattu

HUAWEI B593, B593U, B593u-12

  • 9 toukokuu 2012
  • 89 kommenttia
  • 18269 katselukerrat

Tilasin tuossa muutama päivä sitten Huawei B593 reitittimen ja 4G liittymän samaan pakettiin. Millaisia laitekohtaisia kokemuksia teillä on ollut ja miten tuo kyseinen liittymä on toiminut yhdessä reitittimen kanssa ja ilman sitä?

TAUSTAA

Yhteys katkeilee. Asun Dual Carrier alueella. Oletan 3G verkon toimivan, koska signaalin valo välkkyy vihreänä, joka tarkoittaa manuaalin mukaan tiedon sujuvaa kulkua. Macin Verkko ei huomaa yhteydessä vikaa, joten siltä osin yhteys tulisi toimia. Kuitenkin yhteys katkeilee odottamattomasti lyhyin väliajoin niin, että selaimeni ei saa yhteyttä sivustoihini, kuten facebook ja Youtube. Tällöin macin Verkko ei kuitenkaan havainnoi piikkiä, kuten ei myöskään reititin, koska tietoa kulkee edestakaisin jokatapauksessa. Tämä siis perustuen manuaaliin ja siihen miten reitittimien ikonien tulee toimia. WLAN ikoni välkkyy myös, joten sen oletan tekevän alustavaa työtään oikein. Olen kokeillut muuttaa reitittimen asetuksia, mutta en ole huomannut muutosten tehneen minkäänlaisia parannuksia katkeilun harventamiselle.

ONGELMA

Missä vika, jos reititin, liittymä ja Mac tulevat toimeen sulassa sovussa manuaalin mukaan? Miksi speedtest.net sivustolta on kadonnut Turun piste ja antaako tämä alustavaa tietoa siitä, että jokin on vialla Elisan verkossa Turun suunnalla vai mistä on kyse?

Editoin tätä postausta tarpeen vaatiessa. Kiitos osallistumisesta etukäteen!

Parasta Päivää!
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Ozz 10 heinäkuu 2012, 21:28

Tänään saapui 3gantenneista ostettu boksi ja nopeudet on aivan loistavat verrattuna nettitikkuun.

Mulla "vielä" käytössä ihan perus 3G nettitikku ja sillä nopeus oli jotain 5-6Mb luokkaa ja tällä boksilla tulee tälläisiä nopeuksia:Eli mahtavasti toimii täällä Tampereen reuna kunnissa.

Uusin firmware kandee laittaa.
Katso alkuperäinen viesti

89 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ei ole kokemuksia ko. laite/liittymä-yhdistelmästä, mutta kuvailtu ongelma on niin kovin tuttu monista muista tilanteista tavallisilla modeemi/reititin-yhdistelmillä. 

Jos siis sisäverkko näyttää toimivan ok sekä reitittimen wlan-merkkivalojen ja Macin verkonhallinnan mukaan, ja myös nettiyhteys toimii ajoittain, jää ongelmaksi ulkoverkko-yhteyden toimivuus. Laitteessa on käsittääkseni ledi-rivistö kertomassa mobiiliverkon signaalin voimakkuudesta? Tosin ilmeisesti vain voimakkuudesta, ei laadusta, mutta voimakkuus-mittariakin seuraamalla voi etsiä parempaa paikkaa laitteelle. Optimaalisinta paikkaa ei välttämättä löydy vain noita merkkivaloja seuraamalla, vaan kokeilemalla yhteyden toimivuutta eri paikoissa. Hyvä paikka voi löytyä ihan mistä tahansa; esim. ikkunalaudalle sijoittaminen ei automaattisesti takaa sitä, että signaali olisi paras mahdollinen. 

Reitittimen asetuksissa voi vaikuttaa tuohon ulkoverkkoyhteyteen vain verkon valinnalla: joskus pakottaminen vain 3G-verkon käyttöön parantaa yhteyden vakautta, vaikka laite yleensä automaattisesti hakeekin nopeimman mahdollisen verkon.

Speedtest.netin servereiden katoaminen ja ilmiintyminen ei liity mitenkään Elisan verkon toimivuuteen tai toimimattomuuteen.
Itselläni on kyseinen yhdistelmä ollut toiminnassa nyt parisen viikkoa. Ja täytyy sanoa, että vanhan A-Link WNAP / ZTE636 yhdistelmän jälkeen liikutaan aivan eri planeetalla, loistava vekotin. Suuren keskisormen nostan pystyyn kuitenkin Elisan 4G -liittymän NATille. Talouden ainoana nettiliittymänä tuo rampauttaa tehokkaasti Playstationin moninpelaamiset ja muut systeemit.

Alueellani ei ole vielä DC -verkkoa, joten perus 3G on ainoa vaihtoehto, joskin nopeudet ovat kyllä melko mukavat näinkin syrjässä. Yhteys ei pätki lainkaan, joskin laitoin heti kättelyssä HSPA keepalive -skriptin pyörimään koneelleni (http://www.nopeustesti.fi/ping-mobi.php). Voisikohan pätkimisesi johtua siitä, että modeemi veivaa eri verkkojen/yhteyksien välillä jatkuvasti?tällaisia nopeuksia täällä Turun kupeessa.
Tänään saapui 3gantenneista ostettu boksi ja nopeudet on aivan loistavat verrattuna nettitikkuun.

Mulla "vielä" käytössä ihan perus 3G nettitikku ja sillä nopeus oli jotain 5-6Mb luokkaa ja tällä boksilla tulee tälläisiä nopeuksia:Eli mahtavasti toimii täällä Tampereen reuna kunnissa.

Uusin firmware kandee laittaa.
Ozz:

Mistäs löysit uusimman firmwaren?  Olen tänään googletellut varsin ahkerasti mutta ei ole osunut silmiin.

-J-
zio kirjoitti:
Ozz:

Mistäs löysit uusimman firmwaren?  Olen tänään googletellut varsin ahkerasti mutta ei ole osunut silmiin.

-J-

http://www.3g-antennit.fi/files//Huawei_B593.pdf on ohje lisäantennien käyttöön, dokumentissa on myös linkki tuohon firmikseen.
Noniin yritin ajaa sisään tota päivitystä ja se jotenkin jumittaa eikä tee mitään. Yritin päivittää laitetta ip osoitteen kautta ohjeessa sanottiin että yhdistä kone uudelleen reitittimeen nyt k.o vehkeessä vilkkuu vaan WPS valo kun laittaa päälle. Kun yhdistää ethernet kaapelin kautta löytää kyllä reitittimen ja päästää ip osoitteeseen jossa lukee "system abnormal. Please recover" Kun painaa recoveryä alkaa kaikki valot vilkkumaan ja lataa jotain. kestää n. 5min jonka jälkeen tulee teksti. System rebooting after 2 minutes you can login. Ja jää vaan WPS valo vilkkumaan ja sama homma alkaa alusta.
Sama homma mulla
Käyttäjätaso 2
Itse päivitin taannoin tuttavani B593:een tuon uusimman firmwaren ja liittymänä oli Soneran 4G. Ihan pelkästään Wlanin kautta hoidin homman ja missään vaiheessa en itse muistaakseni laitetta sammuttanut/käynnistänyt uudestaan. Reitittimen HTML-sovelluksen valikkoja en muista ulkoa, mutta kuitenkin sieltä missä tiedoston saa tietokoneelta haettua reitittimeen.

Toi muunmuassa 3G-antennit.fi:n kautta löytyvä päivitys on tehty Telian/Soneran laitteisiin, mutta luulisi sen toimivan myös Saunalahden kanssa kun kerta sama reititin kyseessä?
jaka_ kirjoitti:
Toi muunmuassa 3G-antennit.fi:n kautta löytyvä päivitys on tehty Telian/Soneran laitteisiin, mutta luulisi sen toimivan myös Saunalahden kanssa kun kerta sama reititin kyseessä?

Juu, kyllä tuo meni itselläni ihan heittämällä sisään Saunalahden simmillä. Päivityksen tein reitittimen "upgrade" valikon kautta, johon vain valitsin tuon .bz2 -tiedoston.
Joo. Yllä olevien ohjeiden mukaan yritin päivitystä tehdä mut ei niin ei. Reititin oli kuulemma niin jumissa että vaihtoon meni. Vanha elisa shopittiin ja uus mukaan.
näyttääkö tuo erikseen tuolla hallinnassa dc hspa yhteyden vai näkyykö se pelkkänä 3g:nä?nyt kun siinä hallinnan yläreunassa on pelkkä 3g..tikulla toimii dc hspa,mut ei taija tällä boksilla toimia..signaalia on yhtävailla täydet.verkkotila on kyllä pelkkä 3g kun ei automaatilla löydä mitään.kai se apn oli internet?

E:kun laittaa yhteystilan automaattiseksi antaa virhekoodin 0x000200CC ?? miten ton sais toimimaan dchspa:n kanssa?vai olikos se wcdma?verkkotilassa valinnoissa:vain 4g 3g 2g...
En usko että erittelee DC:tä mitenkään siihen yhteystilaan. Siitä en tiedä, laskeeko B593 DC:n 3G:ksi vai 4G:ksi. Mitä nopeustestit sanovat? Eihän sillä ole merkitystä mitä boksi sanoo, kunhan bitti liikkuu sitä vauhtia kuin pitääkin 🙂
Käyttäjätaso 1
Hei,

Päivityspakettia ei pureta, se asennetaan sellaisenaan reitittimen hallinnassa.

Saman mokan myös itse tehneenä.
nopeus on jotain 15/2 kun mokkulalla se on 25/3..pelkällä 4g:llä ei löydy signaaleja
Tuohon yhteyden pätkimiseen löysin itse helpotuksen jota kannattaa kokeilla! Käytössäni on Soneran verkko mutta luultavasti sama ehkä toimii muidenkin operaattorien kanssa?

Eli muutin APN-profiilia käyttämään prointernet yhteyttä ja nyt on toiminut paremmin.
En tiedä liittyykö kenties ongelma noihin NAT (NAT 3) asetuksiin joita normi internet 3G linjassa on?

Tässä linkki kuvaan asetuksista jossa olen muokannut tuota "vakio internet APN asetusta".

http://i944.photobucket.com/albums/ad287/MadDogReno/APN-profiili_zps5a8ddb9a.jpg

PS. Jos käyttää ulkoista antennia (tai niitä valkoisia lapamato piiskoja jotka tuli mukana) kannattaa tarkistaa että firmware on päivitetty viimeisimpään versioon (V100R001C07SP061)!
Sillä edelliset verssiot EIVÄT ymmärrä ulkopuolisia antenniliittimiä eli käyttää aina siitä huolimatta sisään rakennettua antennia! Eli singnaali taso ei muutu vaikka olisi mikä tahansa antenni kytkettynä! :)
Käyttäjätaso 3
APN eli yhteyspiste on operaattorin määrittelemä nimi yhdyskäytävälle, jonka perusteella verkko määrittää minkälainen yhteys liittymälle muodostetaan. Yleisin operaattoreiden käyttämä APN normaaleille datayhteyksille on "internet". Saunalahden 3G-liittymillä APN on taas "internet.saunalahti". Yhteyspistettä "prointernet" ei ole Saunalahden verkossa käytössä, joten emme suosittele sen vaihtamista asetuksiin, koska silloin yhteys ei muodostu ollenkaan. Saunalahden 4G-liittymillä taas kannattaa käyttää "internet" -APN:ää.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
A-Q kirjoitti:
Yhteyspistettä "prointernet" ei ole Saunalahden verkossa käytössä, ...
. Saunalahden 4G-liittymillä taas kannattaa käyttää "internet" -APN:ää.

Tuo prointernet on Soneran julkisen ip:n antava APN, eli vastaa Sauniksen 3G-liittymillä käytettävää internet4:ää (jos otettu käyttöön).

Saunalahden 4G-liittymillä "kannattaa" todella käyttää internet-APN:ää: mikään muu ei toimi!
Tänään sain käsiini Huawei reitittimen. Käytössä saunalahden rajoittamaton 3g-liittymä ja nopeudet parantuivat aivan mielettömästi. Nopeudet pomppasi muutamasta megasta jopa 20 megaan.

Ainoa ongelma tuntuu olevan se, että normaali nettisivu surffaus jumittaa pahasti. Reititin miettii välillä esim. iltalehden sivujen kohdalla todella pitkään. On ilmeisesti ollut vastaavaa ongelmaa muillakin?

käytän internet.saunalahti apn:ää ja olen pakottanut boxin vain ja ainoastaan 3G-yhteydelle, vieläkö löytyis kikkakolmosia kenenkään hihasta?

/Janne
Käyttäjätaso 1
Mistä tähän saa täydellisen manuaalin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Valitettavasti ajoittainen jumiminen on mobiiliverkon ominaisuus.

Mikäli päätät tehdä vikailmoituksen, siellä ei edes näitä käsitellä vikailmoituksina, vaan neuvotaan hankkimaan kiinteä laajakaista Saunalahdelta.

Alun perin mobiiliverkko on tehty liikkuville ihmisille liikkuvaan nettitarpeeseen, mutta mainonnan jälkeen ihmiset ovat alkaneet ostaa niitä myös vakiokäyttöön kotiin. Tämä ruuhkauttaa tukiasemat, etenkin kun monilla on kuitenkin mahdollisuus kiinteään, kannattaako siis säästää? Säästö on toki säästöä, mutta samalla säästetään toimintavarmuudessa ja -vakaudessa.

Mobiiliverkon palvelutasoa on hankalaa taata ja se riippuu niin monesta seikasta, etten osaa antaa sinulle kikkakolmosia. Ehkäpä jossain toisessa huoneessa tikku toimisi paremmin? Tai lisäantennilla?
Pikanen kysymys b593 käyttäjille putoaako teillä signaalitolpat jos lataus käynnissä? oma boxi pudottaa 5:stä tolpasta 3:een jos lataus päällä, normaalia vai antenni (ulkoinen tässä tapauksessa portaissa) huonosti suunnattu?

Signaalin voimakkuus:    
5
RSRP(dBm):
-116

RSRQ(dB):    
-17

Nostin antennia about 1m ylemmäs ja nyt tällästä lukemaa, ja ei puota "palkkeja":

Signaalin voimakkuus:
5
RSRP(dBm):    
-116
RSRQ(dB):    
-9

Siis onko toi RSRQ nyt parempi -9 vs-17(ennen) ? en tiedä näistä *****akaan..
Hpguru ilmeisesti vastaili minun viestiini. Sen verran täytyy avata asiaa, että asun maalla talossa, joka on rakennettu 1900, joten talossa ei ole ollut koskaan puhelinta yms. nykymaailman laitteita, joten mobiililaajakaista on ainoa varteenotettava vaihtoehto, jos millään tavalla meinaa pysyä nykymaailmassa mukana.

Vanha mokkula Huawei E1820 toimi moitteettomasti, uusi huawei reititin hankittiin vain pitämään yllä talon sisäistä wifiä.  Siksi kyselin tätä pätkimis asiaa, koska vanhalla mokkulalla tätä ei ilmennyt koskaan, joten ominaisuus saapui uuden reititittimen mukana. Siksi olisi kiva tietää pätkiikö muilla niin sanotussa normaalissa nettisivusurffaamisessa ja onko kukaan keksinyt korjauskeinoa?
Tämä ei taida tukea WDS:ää? Eli tarkoitus olisi käyttää langattoman lähiverkon laajentamiseen vanhoja buffalon WDS:ää tukevia wlan-reitittimiä. En ole kovin montaa tätä mallia vastaavaa 3g/4g-modeemin ja reitittimen yhdistelmää nähnyt, eikä yhdessäkään ole kuvauksen mukaan ollut WDS-tukea.
Miksiköhän avustaja ei tunne koko purkkia !?
derth kirjoitti:
Pikanen kysymys b593 käyttäjille putoaako teillä signaalitolpat jos lataus käynnissä? oma boxi pudottaa 5:stä tolpasta 3:een jos lataus päällä, normaalia vai antenni (ulkoinen tässä tapauksessa portaissa) huonosti suunnattu?

Signaalin voimakkuus:    
5
RSRP(dBm):
-116

RSRQ(dB):    
-17

Ei mulla ainakaan tee noin. Mutta onkohan meillä eri versiot muutenkin kun omasta Huawei B593:sta ei noita RSRP tai RSRQ -juttuja löydy ollenkaan.

Oma teoriani on, että B593 vaihtaa tukiasemaa aika herkästi toiseen jos sen mielestä olisi nopeampi tarjolla lähistöllä. Tämä tosin on aika mutua.

Osallistu keskusteluun