Huawei B593 julkinen IP

  • 13 joulukuu 2017
  • 2 kommenttia
  • 569 katselukerrat

Hei ! Ostin otsikossa mainitun reitittimen ja käytössäni on myös liittymässä julkinen IP - toiminto, liittymän sijoituspaikka on Orimattilassa jossa julkinen IP - osoite vaihtuu useasti. Huawei ei osaa lähettää IP - osoitteen muutosta esim. tekstiviestillä kuten toimii esimerkiksi Telewell 510 . Tämä on paha puute sillä käytössäni on sisäverkossa paljon palveluja joissa ei ole esim. DDNS toimintoja , mikä avuksi !

2 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Jos Huaweisi ei osaa lähettää ip-osoitteen muuttuessa päivitystä nimipalveluun, ei oikein hyvää konstia taida olla olemassa. Voit toki laittaa jonkin ddns-clientin pyörimään koneelle, mutta se ei tiedä osoitteen muuttumisesta ja liian tiuha päivitys ilman muutosta lasketaan spämmiksi eli tulee tilanteita, jolloin nimipalvelu ei ole ajan tasalla. Silloin voi ottaa avuksi Google etähallinnan tai TeamViewerin, jotka eivät tarvitse ddns-palvelua yhteyden saamiseen. Niillä pääsee kotona olevaan koneeseen, jolla sitten voi päivittää tiedon nimipalveluun. Ei mitenkään hieno ratkaisu, mutta tyhjää parempi kuitenkin.
Äkkiähän joku koodari varmaan rakentaisi softan, joka pollaa itseään ulkokautta ja vastauksen puuttuessa potkaisee päivityksen joko valmiilla clientilla tai omalla rutiinillaan. 😃
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
On siinä huaweissa tuki dyndns palvelulle. Rekisteröi itsesi tuetulle ddns tarjoajalle, laita tunnukset huaweihin ja saat yhteydet dns nimellä. Huawei tosin taisi tukea vain maksullisia ddns palveluita, mutta eihän nekään maksa kuin muutaman taalan kuukaudessa.

Osallistu keskusteluun