Vastattu

Huawei B593 Reititin

  • 4 huhtikuu 2013
  • 96 kommenttia
  • 8552 katselukerrat

Hei jos ostan tuon B593 Saunalahden liikkeestä / Elisan kumpi nyt se onkaan ja maksan kokomaksun kerralla, niin  onko laite silloin operaattorilukittu. Koska jos haluaisinkin joskus vaihtaa palveluntarjoajaa ja käyttää heidän 4G tuolla Huawein reitittimellä.

-Laakkone
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Laakkone 4 huhtikuu 2013, 08:19

Noniin hienoa! Meinasin ensin ostaa jonkun muun reitittimen mutta katsoin, että tuolla reitittimellä saisi jopa 4 antennia! 2 "sisäistä" ja 2 ulkoista!
Katso alkuperäinen viesti

96 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Huawei B593 -reitittimessä ei ole operaattori/sim-lukitusta, joten kunhan asetukset ovat muuten kunnossa pitäisi toimia muidenkin operaattoreiden korteilla 🙂
Noniin hienoa! Meinasin ensin ostaa jonkun muun reitittimen mutta katsoin, että tuolla reitittimellä saisi jopa 4 antennia! 2 "sisäistä" ja 2 ulkoista!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Huomaathan, että näitä antenneja ei voi käyttää samaan aikaan!
Juu huomattu on miten nämä eroavat toisistaan onko ulkoiset paremmat?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ulkoiset vahvistavat antennit ovat paremmat. Mukana tulleissa ei taas mitään eroa sisäisiin ainakaan täällä. Kannattaa hankkia kunnon ulko/sisäantenni vahvistuksella niin alat huomata eron.
Voisitko heittää linkkiä johonkin todella hyvään sisä-antenniin? Pitäisi saada maksimaalinen teho kun asutaan ihan LTE alueen keskellä!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tuota on moni Palstalla kehunut http://www.3g-antennit.fi/product/239/tehokas-4glte-1800-mhz--4gdual-carrier-2100-mhz-ristipolarisaatioantenni

Voi asentaa myös sisätiloihin jos ei ulos halua. Tuolla näyttää olevan myös 14 vuorokauden palautusoikeus jos tuote ei vastaa odotuksia eli jos varovasti kokeilee niin voi palauttaa kun ei toimi. Mutta tuollainen antenni on sen verran hyvällä vahvistuksella, että sillä löytää signaalin kuin signaalin LTE-verkossa jopa raja-alueilla. Minulle tuosta olisi hyötyä, koska saan yhden palkin tai ns. nollapalkit kuuluvuuteen. Jos siis pystyt kytkeytymään LTE:hen, mutta nopeus on heikko kera signaalin, tuosta antennista voisi olla paljon hyötyä :)

Signaalia jota ei ole, ei paraskaan antenni voi vahvistaa.


T merkitty noin suunnilleen taloni sijaintia. En ole vielä täysin varma toimiikohan tuo LTE hyvin voi olla! Pitää vielä tosiaankin miettiä että otanko 50M liittymän vai 100M Kumpaa suosittelisitte?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Itse en voi suositella 100M liittymää.

Minulla on 50M liittymä ja asun LTE ulkopeittoalueella. Kun saan yhdistetyksi tuohon verkkoon, on nopeudet hitaat noin 1-2 Mbit LTE verkossa. 100M liittymä olisi liian huokea...

Mutta jos asut 100% varmalla peittoalueella, 100M kannattaa hankkia. Ei muuten.

Koska jos LTE ei toimi, DC:hen yhdistyt ja siinä käytännön nopeus on 5-20 Mbit.

Sinun kannattaa soittaa vikapalveluun vaikka yöllä (ei ruuhkaa) ja kysyä asutko heidän mukaan ulkopeittoalueella. Jos asut, LTE ei ilman lisäantennia toimi tai toimii heikosti... Jos asut 100% varmalla peittoalueella, niin 100M toimisi aika hyvin. Kannattaa myös huomioida, että Elisa listaa kuuluvuuskartassaan ulkopeittoalueet peittoalueena eli vaikka toimivuutta ei taata niin silti kartta antaa ymmärtää että toimisi täydellisesti!!!

Elisan pitäisikin minusta poistaa ulkopeittoalueet kartasta ihan selvyyden vuoksi.
Kyselin jo asiasta eilen ja he sanoivat, että toimivuus pitäisi olla todella hyvä. Vissiinkin tarkoittivat 100% LTE yhteyttä. Millaisiin nopeuksiin tällä olisi mahdollisuus päästä? 50M yhteydellä voisi jopa olla se 50M odotettavissa vai kuinka?
Soitin taas uudelleen ja kysyin olemmeko 100% peittoalueella. Hän vastasi tähän "Olette aivan loistavalla paikalla 4G ajatellen eikä lisäantenneja todellakaan tarvita" Omaksun tämän että LTE verkko siis toimii ja olemme 100% alueella. En malta odottaa sitä, että pääsen uutta 4G teknologiaa testaamaan!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Jos on pariakin tolppaa kenttää yhteydellä, niin 50M:llä voi helposti mennä 30-50M. Nopeampaan yhteyteen tarvitaan voimakkaamman kentän. Minä asun ulkopeittoalueella ja aina ei löydä LTE-verkkoa. Silloin kun löytyy palkit on tyhjät tai niitä on yksi. Tuolloin toimivuus LTE:ssä on 200 ms 1M/0.05M eli melko hidas. Jo kahdella kentällä toimivuus olisi parempi. Sinällään en ihmettelisi jos 100% alueen raja-alueillakin olisi nopeus hitaampi kuin vaikka keskinkertaisella kentällä joka on 3/5. Kokeilemalla selviää toimivuus.
Kokeilu ei oikeastaan onnistu... Pitää ostaa kuitenkin se reititin varmaankin suoraan maksamalla kokosumma kerralla. Mutta onhan aina mahdollisuus sitten vaihtaa toiseen palveluntarjoajaan jos ei Saunalahti toimi kunnolla. Käsittääkseni 14 päivän tyytyväisyystakuu ei päde laitteisiin, eikä niitä saa palauttaa. Mutta kylä vankasti uskon saunalahden 4G verkon toimivan ainakin paremmin kuin nykyinen elisan 8/1 adsl yhteys.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tuo laite 216 € on ihan hyvä hankinta. Mulla kun LTE ei toimi niin DC:llä tulee 10-30 Mbps. Eli hankinta ei mene hukkaan, kun voithan sitten kokeilla vaikka DNA:n LTE:tä. Elisan LTE-liittymissähän on päivälaskutus eli jos ei toimi, niin irtisanot. Laitetta ei voi palauttaa ellei siitä erikseen sovi, mutta tuollainen reititin on hyvä pitää kun on muillakin operaattoreilla LTE:tä.

Sellaisen vinkin annan että kun otat laitteen käyttöön niin älä tyydy 3G-verkkoon: monesti se kun on vahvempi kuin LTE eli oletuksena laite ottaa 3G-verkon käyttöönsä. Pakota 192.168.1.1 osoitteessa verkko "Vain 4G" - tilaan niin laite lukittuu LTE-verkkoon. Huomaa, että DC on 3G-verkko eli jos DC toimii esim. minulla paremmin, voi kokeilla myös "Vain 3G". Oletus on automaattinen joka valitsee sen vahvimman verkon joka on yleensä 3G tällä hetkellä.

LTE:llä saa 100% peittoalueella helposti 50M liittymällä 10-30 Mbps. Ja hyvässä kentässä jopa 60 Mbit asti 🙂 Mikäli sinulle on sanottu, että olet 100% peittoalueella, kannattaa aloittaa LTE 100M:stä. Silloin nopeudessa hyvällä kentällä pääsee käytännössä 40-80 Mbit.
Miten lähetyskaistan laita? 4G Vissiin pitäisi päästä nopeampiin lähetysnopeuksiin mitä adsl yhteydellä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Teoreettinen nopeus on 50/25 ja 100/50 Elisalla.

Tässä nopeus 50M liittymällä hyvällä kentällä: (Tampereen keskustori)Ja tässä heikommalla kentällä: (Tampereen koskikeskus)Dual Carrier -verkossa jytkii hyvin, jos on ruuhkaton 3G-verkko: (Pirkkalan kunta)Eli pärjää, mutta vaatii vähintäänkin kohtalaisen kentän.
Noniin nyt on ostettu pikaisten testien mukaan download olisi ollut jotain 42M. Mutta kuuluvuus niitä palkkeja vain 2! Pitää katsoa parempi sijoituspaikka / kannattaisiko lisäantennin osto? Jos saisi ne nostettua 3-4 palkkiin!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei Laakkone.

Kiitos viestistäsi.

Lisäantennia kannattaa kokeilla, mutta jos toimii ilmankin hyvin, ei ehkä sijoitus antenniin kannata. Oliko sinulla 50M vai 100M liittymä?

Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin.
50M netti. Tuo 2 palkkia on aika huonosti kyllä LTE alueella. Pitää testata jos saisi sitä parannettua. Käsittääkseni tuollainen parempi antenni voisi lisätä noita palkkeja? En ole koskenut oikein asetuksiinkaan vielä. Voiko asetuksia nostamalla saada nopeennusta aikaan?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Nykyisellä tukiasemamäärällä mitä LTE:ssä on, kaksi kuuluvuuspalkkia on hyvä. Minulla on vain nolla kuuluvuuspalkkia eli LTE on todella hidas. Olisin todella onnellinen, jos saisin samat kuuluvuuspalkit kuin sinulla.

Lisäantenni esim. sisä/ulkokäyttöön tarkoitettu DC/LTE-antenni voisi tuoda kuuluvuutta lisää, mutta myös kotikonstein voi toimivuutta yrittää parantaa. Jos LTE-verkko on vahva, 4G-pakotusta ei välttämättä tarvitse tehdä. Sinun kannattaa kuitenkin kokeilla mitä tapahtuu jos määrität yhteyden Vain LTE -muotoon ja tämä onnistuu siis 192.168.1.1 osoitteesta. General settings -> Internet setings ja kohta AUTO muotoon 4G Only ja sitten OK.

Lisäksi jos hallinnan etusivulla et näe verkkotekniikkaa esim. (DC-HSPA+) tai (LTE), sinulla on vanha sovellusversio eli sinun tällöin kannattaa suorittaa laitepäivitys niin saat myös ulkoisen antennin käyttömahdollisuuden. http://www.elisa.fi/saunalahti/asiakaspalvelu/213.52/huawei-b593-paivitysohje/ Huom! Noudata tarkasti ohjeita ja päivityksessä voi kestää jopa 5 minuuttia. Tämän jälkeen näet tarkemman verkkotekniikan hallinnassa ja mm. saat mahdollisuuden käyttää ulkoisia antenneja.

Lisäksi voisit kokeilla toimisiko reititin paremmin ikkunan vieressä vaikkapa ikkunalaudalla.

Jos haluat kokeilla lisäantenneja, niin tässä voisi olla ihan hyvä (sis. 14 vuorokauden kokeilu- ja palautusoikeuden) jos antennista ei tule mitään apua. http://www.3g-antennit.fi/product/239/tehokas-4glte-1800-mhz--4gdual-carrier-2100-mhz-ristipolarisaatioantenni

Lopuksi, 42 Mbps LTE-verkossa 50 Mbps liittymällä on hyvä saavutus!
Mitä jos vaihtaisin yhteyden nopeudeksi 100M? Voisiko se nostaa esimerkiksi lataus ja lähetysnopeuksia? Vai pysyisikö samassa kuin 50M? Miten nämä eroavat toisistaan? Voisiko nopeampaa yhteyttä saada vaihtamalla 100M yhteyteen?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
En usko, että 100M nopeuttaa. Tai nopeuttaa, mutta kenttien pitäisi olla lähes täydet.

Kananttaa varmaan ensiksi kokeilla lisäantennilla ja jos yhtään paranee niin sitten vasta harkita 100M.
En kyllä usko, että parempi antenni nostaisi montaakaan palkkia. Tai voin toki olla väärässäkin. Pitää kokeilla kun voi sen sitten aina palauttaa! Olen kyllä vähän pettynyt tuohon lähetysnopeuteen... Lähetysnopeuteni on aika pieni. Pitää katsoa jos löytäisin reitittimelle paremman paikan. Ja laittaisin sen käyttänään ulkoisia antenneja. Nyt testailin sisäänrakennetuilla. Jos ne poimisivat signaaleja vaikka hieman paremmin.

Postaan illemmalla vielä speedtestin tuloksia tänne kun saan kaiken toimimaan!
https://[url=http://www.speedtest.net]http://www.speedtest.net]http://www.speedtest.net/result/2627217643.png[/url][/url]
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Laakkone kirjoitti:
https://[url=http://www.speedtest.net]http://www.speedtest.net]http://www.speedtest.net/result/2627217643.png[/url][/url]
Voi sen linkin laittaa ihan toimivassa muodossakin  ;)

Joko näin

http://www.speedtest.net/result/2627217643.png

Tai näin

Osallistu keskusteluun