Kysymys

Huawei B593 vs matkapuhelin

  • 7 kesäkuu 2013
  • 39 kommenttia
  • 4791 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

39 kommenttia

Olen tässä taas googletellut ja vastaan on tullut 3G taajuus lukitus AT komennoilla. Mahtaisiko onnistua tälle reitittimelle usb yhteyden kautta, tai ainakin usb portit tuossa on, mutta taitaa olla tulostimelle,ulk.kovalevylle? Tällä palstalla ohjeita nettitikkujen osalta:

Tässä taajuuslukitus AT-komennot VAIN 3G verkkoon, Huawei E392 ja E398

AT^SYSCFGEX="02",2000000000000,1,4,800c5,,
(voidaan pakottaa ainoastaan 900 Mhz 3G aka WCDMA900 päälle, tikun irroitus tai soft-reboot nollaa, 2G ja LTE on tilapäisesti pois päältä)


 

Vai ymmärsinkö asian jotenkin väärin? Voisko tätä tekniikkaa soveltaa tähän tapaukseen? Nyt vaan mennään oman tietämyksen ylärajoilla ja vähän ylikin... Ei ehkä uskalla alkaa sorkkia kun ei tiedä oikein mitä tekee.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tuolla tavallahan noita Huawein tikkuja ohjataan. Ongelma yhdistelmäpurkin kanssa on vain siinä, ettei sitä tikun tarjoamaa PC UI -porttia (oma "kanava" tikun ohjaukseen ja toiminnan tarkkailuun) ole, jos laitetta ei voi kytkeä usb-piuhalla tietokoneeseen. Ja olen käsittänyt, että B593:ssa usb-portit on oheislaitteiden liitäntää varten.

P.S. lainauksessa väite "tikun irroitus tai soft-reboot nollaa" ei pidä paikkaansa; tuo lukitus ei nollaudu tikun irrotuksella eikä soft-resetillä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ajattelin tuossa sitä, että verkon uudelleen haulla saattaisi puhelimeen saada käyttöön sen huonomman verkon ja se myös todistaisi sen että myös tikku ottaa siinä paikassa huonomman verkon käyttöön. Jos sitten puhelimella löydätkin jostain sen paremman verkon, todennäköisesti samalta seudulta löytyisi hyvä paikka sille reitittimelle. Näin siis jos reitittimen lukitus tiettyyn verkkoon ei onnistu.
Ei se puhelinkaan ihan joka paikassa mökin sisällä toimi täydellisesti, mutta ikkunan kohdalla on "sweet spot" missä toimii varmasti aina 3g verkossa. Mulla oli reititin ja matkapuhelin prikulleen samassa kohdassa molemmat samaan aikaan päällä ja wlan jako päällä. Kännykkä toimi hyvin, reititin ei.

Voisin tosiaan tehdä testin, kuten tuossa aiemmin ehdotettiikin, solun avulla tutkia ovat matkapuhelin ja reititin yhteydessä eri mastoon. Mistäänhän ei taida saada helposti tietoon tietyn maston lähettämää taajuutta? Onko se muuten niin, että yksi masto  lähettää vain yhtä taajuutta? Koska tässä nyt puhutaan tuosta 900 vs 2100 erosta. Koska tosiaan luulen että kännykkä on yhteydessä lähempään 900mhz mastoon ja jostain syystä reititin kauempaan 2100mhz mastoon.

Mainittakoon vielä, että kun tulin mökille n. pari viikkoa sitten tuon reitittimen kanssa ensimmäistä kertaa, pistin purkin päälle (tällöin vielä reitittimen omilla lapa-antenneilla) ja heti löysi 3 palkkia ja toimi hyvin kunnes sen illalla sammutin. Seuraavana päivänä se ei löytänyt enää kuin 1 palkin ja yhteys on toiminut parin viikon aikana n. minuutin pariin otteeseen. Ja tilanne ei siis ole muuttunut ulkoisellakaan antennilla. Voisi olettaa, että se heti aluksi löysi tuon 900mhz verkon ja sen jälkeen se ei ole enää sitä löytänyt. 

 

Helpottaisi kummasti jos reititin näyttäisi millä taajuudella se toimii milläkin hetkellä? Luulisi että tämä ei ole vaikeaa toteuttaa? Onko tässä joku saunalahden tarve salata käytettävä taajuus?
Reittittimen hallinnasta solun tunniste: esto

 

Enpä siis testaakkaan noita mastoja. Tämä on tehty kyllä mahdollisimman vaikeaksi. Kävin testaamassa vielä ja nostin antennin yli 7 metriin ja suuntasin sitä noin tunnin. En saanut enempää kuin sen yhden palkin. Yhteys toimi satunnaisesti ja nettimittarilla sain 2mb/s yhteyden nopeudeksi. Saman saan nyt myös matkapuhelimella, mutta se sentään toimii moitteettomasti koko ajan.


Kun tosiaan ekan kerran testasin tuota reititintä täällä mökillä niin sain nopeudeksi n. 15mb/s. Ja tämä oli tosiaan vielä reitittimen omilla antenneilla. Ei tätä kyllä pysty ymmärtämään. Toimi puolisen päivää (kuten edellisessä viestissä mainitsin).

Äsken kun otin tuon antennin alas ja päätin vielä testata reitittimen omilla antenneilla niin otti 3 palkkia ja hallintaohjelma ilmoitti että 3g yhteys on mutta sivut vaan pyöritti eikä mihinkään päässyt.

Aaargh. Ehkä tää homma täytyy laittaa vähäks aikaa hyllylle. Täytyy testata vielä vanhempien mökillä, mutta luulempa että omalta osalta tuli tehtyä pari huonoa ostosta. Mietin voisiko antennissa olla vikaa?

Huomasin että antenni on hieman erilainen kun kuvissa oleva sama malli:

antenni joka on nyt käsissäni näyttää tältä:

http://www.siptune.com/siptune.com/images/csg/ren-dual-clamp.jpg

tilaussivulla kuva on hieman erilainen:

http://www.3g-antennit.fi/product/149/tehokas-15dbi-suuntaava-3g-antenni-mobiiliverkkoihin

onhan tuossa antennissani tarra jossa malli on kyllä oikein: REN 68015 YSX

tuskin tällä on mitään väliä. Kun ei keksi muutakaan. Tuli vaan mieleen jos vika tosiaan onkin antennissa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
On ihme juttu!

Tuo "esto" voi noin äkkiseltään ajateltuna johtua ainakin parista seikasta: joko solutunnuksen näyttäminen on estetty purkin asetuksista tai yhteys on väärän operaattorin verkkoon (rajoitettu ns. hätäpuheluyhteys).

Onko purkin hallinnassa mahdollisuus manuaaliseen verkon valintaa?  Siis sellaiseen, että purkki etsii kaikki käytettävissä olevat verkot (omat ja vieraat), ja rekisteröidytään siihen, jonka käyttäjä valitsee. Näisi vähän, mitä verkkoja se oikein löytää, vai löytääkö mitään.

Resettejä olet varmasti tehnyt jo ihan tarpeeksi noiden firmiskokeilujen tiimoilta, mutta jos siinä on ihan sellainen perinteinen "klemmarin piikki" -resetti, niin senkin voisi kokeilla. Siis ihan vaan siksi, ettei laitteessa kuitenkin ole jokin "bitti poikittain". Jossakin välissä saamasi 15M-nopeus on sitä luokkaa, jollaisia tuollaisessa paikassa olisi odotettavissa ainakin 900-verkosta, eikä kauaksi pitäisi jäädä DC2100:llakaan, ainakaan ruuhkattomaan aikaan.

Antenneja en yleensä kommentoi, koska omat kokemukseni suunta-antenneista ovat sellaiset, että kaikkea muuta ensin kokeillaan. Tuollaisella 15 dBi:n antennilla pitäisi kuitenkin UMTS900 löytyä 20 kilometrin päästä, ja antenni on aivan liian tehokas alle 5 km etäisyydelle. Olettaen, että se toimii. 
Päivitin takaisin firmware 55:n koska vain tässä versiossa oli manuaalinen verkon valinta. Mutta ei se anna valita sitä. Kun valitsen manuaalisen valinnan, etsintä nappula pysyy harmaana eikä verkkolista päivity.

Antaa nyt 3 palkkia resetoinnin jälkeen, ja verkkona näkyy olevan saunalahti mutta heittää koko ajan virhettä:

Connection failed with error code 0x000200CC : UNKNOWN_CAUSE_CODE

Tässä vähän tietoja tuolta hallintapaneelista ja vianmäärityksestä:

Tuotetiedot
2.1 Malli: B593u-12 OK
2.2 Ohjelmistoversio: V100R001C260SP055 OK
2.3 Laitteistoversio: Ver.B OK
2.11 Antennin tila: Ulkoinen OK

Modeemin tila
3.1 Langaton tila: WCDMA/UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSPA+/3G OK
3.2 Numeronvalintatila: Aina päällä OK
3.3 Datayhteyden tila: Yhteys ei onnistunut, virhekoodi 0x000200CC ESTO
3.4 SIM-kortti valmis: KYLLÄ OK
3.5 SIM vahvistettu: KYLLÄ OK
3.6 Data-APN: internet.saunalahti OK
3.7 Internet MTU: 1360 OK
3.8 IP-dataosoite: ESTO
3.9 IP-dataosoitteen aliverkon peite: ESTO
3.10 IP-datayhdyskäytävä:  ESTO
3.11 DNS: N/A ESTO

Langaton tila
4.1 PLMN: N/A ESTO
4.2 Palvelun tila: Rajoitetun palvelun alue OK
4.3 RSSI(dBm): -69 OK
4.4 Verkkovierailu: EI OK
4.5 Signaalin voimakkuus: 3 OK
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
4.4 Verkkovierailu: EI OK

Tuo pisti silmään: Tarkottaakohan tuo sitä, että verkkovierailu on estettynä? Ja näinhän ei saa olla, kun virtuaalioperaattori Saunalahden simmillä yritetään Elisan verkkoon.

Jollakin logiikalla voisi manuaalinen verkonvalintakin olla estettynä tuon roaming-eston takia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Selittäisi tuo roaming-juttu muuten senkin, että välillä yhteyden saa muodostettua ja se jopa toimii: Elisan verkko tunnistuu Saunalahden simmeillä edelleen toisinaan koti- ja toisinaan vierasverkoksi. Ja näin on, vaikka yhteys olisi koko ajan yhteen ja samaan tukiasemaan.
Hyvä idea. Tuossa v61 firmwaressa ei ole edes mahdollisuutta valita verkkovierailua päälle. Piti siis päivittää takaisin vanhaan v55 ohjelmistoon kun siinä on valinta ruutu verkkovierailulle. Ruksasin sen ja tallensin, käynnistin uudelleen eikä muutosta mihinkään suuntaan. Näyttää tosin vieläkin: 4.4 Verkkovierailu: EI. Voihan... luulin jo että tää ratkaisisi pelin.

 

Mä taidan luovuttaa. Ei tota nyt vaan saa toimimaan. Eniten mua tässä ihmetyttää toi tehokkaan suuntaavan ulkoantennin toimimattomuus. Ymmärrän kyllä että sisäisellä tai lapa-antenneilla ei toimi, onhan tuossa nyppylää ja metsää aikalailla välissä vaikka matka onkin vain 3,5 km. Kävin kokeilemassa tuttjen mökillä joka on puolimatkassa mastolle ja siellä saunamittari antoi 15mb/s lapa-antenneilla. Löysi pari palkkia ja toimi ainakin lyhyen kokeilun ajan hyvin. Takaisin omalle mökille ja taas sama, antaa myös sen pari palkkia mutta ei vaan yhdistä (punaista valoa modeemissa) ja virhettä mitä tuossa aiemmin jo pistinkin. Ei jaksa enää tapella. Mulla on mennyt useita viikkoja tätä säätäessä. 

 

Taidanpa laittaa purkin ja antennin myyntiin. Tuskinpa niitä enää palauttaakaan voi. Ei ainakaan antennia kun siinä on jo käytön jälkiä. Jos joku tarvii niin ottakaa yhteyttä. Kallis, turhauttava, hankala ja hermoja raastava seikkailu mobiililaajakaistan ihmeelliseen maailmaan taitaa päättyä tältä erää. Toivottavasti tulevaisuudessa hommat on helpompia. Tuntuu esim. että tuon B593 purkin softat on vähän mitä sattuu. Toisesta versiosta on tiputettu aina jotain tärkeää pois jne.

 

Kiitos kaikille osaa ottaneille ja auttaneille!

 

 
Käyttäjätaso 5
mrl586 kirjoitti:

Alkavatko Saunalahden 4G-liittymät toimia myös internet4 APN:llä?


Tähän tuli sellaista vastausta että Saunalahden 4G-liittymiin tätä ominaisuutta ei ole tulossa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Vortex kirjoitti:
mrl586 kirjoitti:
Alkavatko Saunalahden 4G-liittymät toimia myös internet4 APN:llä?

Tähän tuli sellaista vastausta että Saunalahden 4G-liittymiin tätä ominaisuutta ei ole tulossa.

Eikö Saunalahti halua tehdä 4G:stä oikeita nettiliittymiä? Monelta jää tilaamatta 😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Vortex kirjoitti:
KoTe60 kirjoitti:
4G-liittymäkin näkyy toimivan molemmilla APN:illä 3G-verkossa. Saas nähdä, kuinka pysyvä olotila tuo nyt sitten on...

Vähän lisätietoja tähän. Saunalahden 4G MLK -liittymille on tuotu ominaisuus että ne toimivat nyt molemmilla APN:illä, päivitämme ohjeet myös ajantasalle tässä lähiaikoina. Nythän kyseessä ei ole onneksi ongelmatilanne, koska 4G-liittymät toimivat sekä internet, että internet.saunalahti APN:llä, mutta lisäillään kuitenkin myös ohjeisiin tämä tieto. :)

Mihinkäs ohjeisiin tuo APN-tieto on päivitetty vai onko mihinkään?

 

Ei ainakaan tänne

 

http://www.elisa.fi/saunalahti/asiakaspalvelu/1245/saunalahti-mobiililaajakaista/11021/apn-yhteysosoite/
Käyttäjätaso 6
papparainen kirjoitti:

Vortex kirjoitti:

KoTe60 kirjoitti:

4G-liittymäkin näkyy toimivan molemmilla APN:illä 3G-verkossa. Saas nähdä, kuinka pysyvä olotila tuo nyt sitten on...


Vähän lisätietoja tähän. Saunalahden 4G MLK -liittymille on tuotu ominaisuus että ne toimivat nyt molemmilla APN:illä, päivitämme ohjeet myös ajantasalle tässä lähiaikoina. Nythän kyseessä ei ole onneksi ongelmatilanne, koska 4G-liittymät toimivat sekä internet, että internet.saunalahti APN:llä, mutta lisäillään kuitenkin myös ohjeisiin tämä tieto. :)


Mihinkäs ohjeisiin tuo APN-tieto on päivitetty vai onko mihinkään?

 

Ei ainakaan tänne

 

http://www.elisa.fi/saunalahti/asiakaspalvelu/1245/saunalahti-mobiililaajakaista/11021/apn-yhteysosoite/


Laitoin pyyntöä eteenpäin, että korjattaisiin tuo APN-tieto myös kyseiseen ohjeeseen.

Osallistu keskusteluun