Vastattu

Huawei B593S-22: Portinsiirto ongelmia

  • 15 heinäkuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 729 katselukerrat

  • Kyselyiässä
  • 0 kommenttia
Eli ikäväkseni minulle on suotu tämmöinen 4G Internet liittymä joka kulkee Huawein B593S-22 merkkisen boxin läpi.

Boxista löytyy kyllä 'Suojaus' otsikon alta 'Portinsiirto', mutta tuo mokoma ei tunnu toimivan. Olen koittanut avata Etä 80 -> Paikalliseen 80, Etä 8080 -> paikalliseen 80, sekä Etä 8080 -> paikalliseen 8080 portiin, mutta ei tunnu ottavan tuulta alleen tämä jumppa.

Kyllä ennen vanhaan näitä portteja pysty availemaan ihan oman maun mukaan kun netti vielä hiipi tuota kuparia pitkin tuolta puhelinpistokkeesta. Onko tässä nyt joku Elisan koko 4G kattava palomuuri tai NAT härpäke joka estää näinkin perus porttien avaamisen? Olisi kiva jos maksettua yhteyttä saisi vielä käyttää, vaikkei nyt sitten HTTP palvelinta saisikaan pyörittää niin SSH:lla olisi kiva välillä käpistellä kotikonetta vähän kauempaakin kuin omasta lähiverkosta eikä oma VPN yhteyskään olisi pahitteeksi, mutta ilman avoimia portteja nuo on vähän hankalahkoja toteuttaa.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Red 18 heinäkuu 2016, 07:51

Noiden porttiohjauksien tekemiseen tarvitaan julkinen IP, jonka saa 4G-liittymälle tilattua meiltä erillisenä lisäpalveluna OmaElisasta. 🙂 Täältä lisätietoa: http://elisa.to/1T0HnZjJulkinen IP lisäpalveluna maksaa meillä 1,99e/kk ja avausmaksu on 3,90e.
Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Noiden porttiohjauksien tekemiseen tarvitaan julkinen IP, jonka saa 4G-liittymälle tilattua meiltä erillisenä lisäpalveluna OmaElisasta. 🙂 Täältä lisätietoa: http://elisa.to/1T0HnZj

Julkinen IP lisäpalveluna maksaa meillä 1,99e/kk ja avausmaksu on 3,90e.
Itse olen huomannut että portit saa auki, muttei Elisan/Saunalahden verkolta pääse käsiksi sinne. Koita jollakin internet palvelulla jos he saavat yhteyden portteihin. Itsellä esim VPN kautta saa yhdistettyä muttei edes omasta koneesta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Eikös tämän "ominaisuuden" pitänyt jo olla korjattu? Vuosiahan mobiili apn internet4:ssa oli ongelmana se, että toisesta mobiilista ei päässyt sisään julkisen osoitteen kautta. Käsitykseni on, että tämä on nyt viimein korjattu? Onkos se tullut sitten takaisin tämä sama probleema?
Ilmeisesti. Ainakaan sama kone ei edes löydä itseään julkista IP:tä käyttäen. Saunalahden puhelin näytti nyt toimivan, muttei toiminut aikaisemmin. Ping komento sanoo "request timed out.", vaikka sillä on oikea IP osoite. Jos muuta haluaa koittaa siellä, kokeilkaa yhdistää tänne: http://natsumi.noip.me/