Kysymys

Huawei B593s-22 vähäiset tolpat ja lagi

 • 9 syyskuu 2014
 • 14 kommenttia
 • 1637 katselukerrat

Mulla on siis B593s-22 reititin ja mulla on useessti vain yksi tolppa yhteyttä ja nyt oli pari päivää etten huomannu et ois ollu kaks tolppaa, mutta tänää on ollu taas vihdoin edes se 2 tolppaa joskus 3, sitte peli lagaa turhan useesti se pingi hyppii 80-300... joskus ennemmäki ku 300, normaali on joku 40-60 varmaakin. Lisäantennit on käytössä ja käytän 3g internet4 sitä vapaampaa yhteyttä.

Laitoin osoitteen siihe elisan kuuluvuus sivulle niin sain 3G nettii  UMTS 900 3 tähteä ja UMTS 2100 3 tähteä.

Äske lagas ja kokelen nyt pelaa uusiks ja katon et vieläkö lagaa.. tos oli pari päivää et netti toimi lagilta vähä paremmi mut aika useesti on lagannu.

Onko noi tolpat normaalia?

14 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Mulla pingit 30-35 ms. Lisäantenneja ei ole vielä käytössä. Signaalitaso 4-5 tolppaa. Lisäantenneista et kertonut tarkemmin, millaiset sulla käytössä? Pingi 80-300, johtuuko sitten juuri tuosta huonosta signaalitasosta. Miten pitkä matka lähimpään tukiasemaan, ootko koittanut suunnata johonkin toiseen tukiasemaan, jos sellainen on saatavilla.
Mulla on ne laitteen omat antennit ja luulis et niillä sais jo ainaski sen 2-3 tolppaa. En tiiä mistä pingi johtuu oon formatoinu koneenki, mut ei se aina oo iso mutta aika useesti lähiaikoina ollu. Mistä saan selville kuinka lähellä tukiasema on? Ja miten voin laitteen suunnata johoki toisee tukiasemaa? Voisko mikää auttaa? On ollu nyt 2 päivää 1 tolppa suunillee kokoaika. 😕
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Tuli mieleen että muutamilla on ollut sellaista että saa noilla laitteen vakiolisäantenneilla huonomman yhteyden kuin ilman niitä. Sitä kyllä suosittelen kokeilemaan myös. Voisit lisätä myös profiilisi tietoihin asiakasnumeron tai pistää minulle yhteystiedot viestillä niin voidaan vilkaista alueen verkkoa. Tukiaseman sijaintia et kovin helposti saa selville, mutta kuuluvuuskartta antaa kyllä osviittaa missä tukiasemat sijaitsee jos sitä katsoo tarkkaan. Noissa perus lisäantenneissa ei hirmusti ole lisäpotkua tietääkseni. Erillisillä suunta-antenneilla joita tosiaan voi suunnata tukiasemaan päin tulee selvästi merkittävämpää kuuluvuuden nousua.
 • Lisäsin mun liittymän puhelinnumeron kun en tiedä mistä saan sen asiakasnumeron ilmota jos ei riitä ja anna vaik oma saunalahden ohjeet, omistan sinne tunnukset. Tänään ollu 2 tolppaa aika useesti ja joskus 3, mutta nyt taas 1 en tiedä tekeekö se et käynistelee reititintä uudellee vissii se joskus löytää paremman yhteyden tai sit ei johdu siitä sit taas lagia oli äske meni pelit vähä taas piloille. 😕
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  Meitsi87 kirjoitti:
  Lisäsin mun liittymän puhelinnumeron kun en tiedä mistä saan sen asiakasnumeron

  Asiakasnumero löytyy mm. laskusta ja sopimusvahvistuksesta. Em. dokumentit löytyvät Oma Saunalahdesta.
  Juu nyt on sielä se asiakasnumero. 😃..
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • Alueella on nyt yleistä 3G vikaa. Siellä on hiukan pitkittynyt korjaus tukiasemalla kun vaati harvinaisemman komponentin vaihtoa. Oli merkattu että tänään tuo pyritään vaihtamaan. Eli seurailisin tilannetta nyt vielä hetken aikaa jos paranee. Mikset muuten päivitä 4G jos pelailetkin? Pingit reippaasti paremmat eikä niin paljoa se yhteys heittele kuten 3G:ssä. Muutenkin noin hyvä reititin vielä siinä jo valmiina 4G:tä varten 🙂 2 Läheisintä tukiasemaa antaa 4G LTE yhteyttä.
 • Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +5
  Urhokas kirjoitti:
  @Meitsi87 Alueella on nyt yleistä 3G vikaa. Siellä on hiukan pitkittynyt korjaus tukiasemalla kun vaati harvinaisemman komponentin vaihtoa. Oli merkattu että tänään tuo pyritään vaihtamaan. Eli seurailisin tilannetta nyt vielä hetken aikaa jos paranee. Mikset muuten päivitä 4G jos pelailetkin? Pingit reippaasti paremmat eikä niin paljoa se yhteys heittele kuten 3G:ssä. Muutenkin noin hyvä reititin vielä siinä jo valmiina 4G:tä varten 🙂 2 Läheisintä tukiasemaa antaa 4G LTE yhteyttä.

  Johtuisiko se siitä, että Saunalahden 4G ei ole Internet-yhteys, sillä siihen ei saa julkista vaihtuvaa IP-osoitetta.

  Varsinkin monet pelit tämän vaativat.
  Juu no toivottavasti ne hoitavat sen ettei homma pitkity no mulla on 3g ja se internet4 sydeemi siks ku yks peli ei kunnol toiminu ku se o siel teidän puolella natin takana eli porttiohjaukset ei toimi täält mun puolelta sitten.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Meitsi87 kirjoitti:

  Juu no toivottavasti ne hoitavat sen ettei homma pitkity no mulla on 3g ja se internet4 sydeemi siks ku yks peli ei kunnol toiminu ku se o siel teidän puolella natin takana eli porttiohjaukset ei toimi täält mun puolelta sitten.  Jaah höh, enpä muistanut tuota mahdollista pelien yhteensopivuutta kirjoitushetkellä. On harvinaista että tulee vastaan 3G tuolla laitteella 🙂
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  @Urhokas 

  @Kukkatippa

  @Sankarialanne

  Semmoinen kysymys moderaattoreille, että viettekö te koskaan terveisiä asioista päättäville seikoista jotka täällä palstalla kovasti herättävät keskustelua?

  Ihan ykkössijalla näyttää olevan tuo 4G:n pakko-NAT. Jos modet pitäisivät vaikkapa asiakkaiden puolta asiassa ja saattaisivat ongelmaa päättäjien tietoon, niin ehkä alkaisi tapahtumaankin? Kun kerran porukka on valmis tuosta julkisesta osoitteesta ihan maksamaankin, niin ihmetyttää suuresti että asia ei eteenpäin mene.
  Julkisen IP:n vuoksi siirryin DNA:n 4G verkon käyttäjäksi heti, kun heidän LTE800 verkkonsa tuli ulottuville. Meikäläisellä on tarve päästä etäyhdeydellä kiinni valvontakameroihin, NAS-palvelimelle ja Raspberry Pi sääasema tietokoneeseen.
  Tää ja eiline päivä ollu aika useesti lagine ei siis viel ainakaa muutosta.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +5
  Meitsi87 kirjoitti:
  Tää ja eiline päivä ollu aika useesti lagine ei siis viel ainakaa muutosta.

  Tämä johtuu verkossa olevasta häiriöstä. Häiriö on valtakunnallinen.

  Osallistu keskusteluun