Kysymys

Huawei E3276

  • 25 maaliskuu 2013
  • 338 kommenttia
  • 13335 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

338 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Onhan noita tullut kokeiltua aika montaa erilaista, mutta hyvin pienet erot toiminnassa. Joillakin signaalitiedot tulee vähän miten sattuu (lähinnä rsrq ihme-asteikolla), mutta muuten toimii samalla tavalla.

Tällä hetkellä toinen E3276:seni on HiLink-firmiksellä varustettu. Ja sen verran varoituksen sanaa, että kannattaa todella tarkkaan varmistaa, ettei vahingossa tuuppaa tikkuun HL-version firmistä. Täytyy ainakin ennakkoon varata myös WebUI-päivitys, koska ilman sitä, tikkua ei saa toimimaan millään, eikä myöskään voi palauttaa normaali-firmistä.  
Ostin tällaisen Saunalahti-tikun.

Koitin päivittää Saunalahden ohjelmalla, mutta viimeinen vaihe (latausvaihe) rullaa kauan ja epäonnistuu. Tulee myös joku firmware-päivityksen ikkuna ja myös se epäonnistuu.

Paketti jota yritän asentaa http://asiakastuki.saunalahti.fi/aihe/sl-ladattavat/2/

Huawei-nettitikut E353, E367, E392, E398, E3276 (Mobiililaajakaista 4.0)
http://esco.elisa.fi/rest/esco/blob/asiakastuki/Mobiililaajakaista_paivitys_Huawei.exe

Mikähän tässä mättää, vai onko tämä edes yhteensopiva tämän tikun (E3276s) kanssa?
Käyttäjätaso 4
KoTe60 19-04-2013: Noihin ym. solutunnus- sekä vielä ärsyttävämpiin taajuuslukituspulmiin löytyy ratkaisu firmis-päivityksestä. Sattui OpenWRT-tietoja etsiessäni silmiin päivitys 21.260.05.00.609, jolla toimii CGREG/LOCFILE paremmin, ja myös SYSCFG:n taajuuskohtaiset asetukset (192-firmiksellä pelkkää 900- tai 2100-taajuutta ei saanut valittua).

JA sokerina pohjalla: LTERSRP-komento toimii E392:n tapaan!

Latauslinkki löytyy sivulta http://www.rfactory.org/OpenWRT/index.html#E3276 

Oma Soneran logolla oleva kolmannen osapuolen toimittama tikku (fw 21.192.03.01.07) vaati flash-koodin.

Aika mielenkiintoisena yks.kohtana tuolla sivulla mainittu tieto, että myös HiLink-version pystyisi päivittämään ns. tavalliseksi tikuksi.

Ja loppuun tietenkin liturgia, että flashailyyn liittyy aina riski tikun brikkaamisesta, joten kukin vastatkoon tekemisistään.

-------------------------------------------------------sakset------------------------------------------------sakset----------------------

Anonymous jatkaa:

Kiitos paljon tiedosta - tuli itsekin hankittua 50 eurolla (takuulla) soneran firmwarella varustettu Huawei E3276s-150 nettitikku ja pettymys oli suuri kun se ei toiminut buffalon wifi-reittimen kanssa uusimmallakaan DD-WRT firmwarella ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2014/ mutta sen sijaan toimii täysin openWRT pohjaisella firmwarella http://ofmodemsandmen.com/downloads.html kun isäntänä on NETGEAR WNDR3700v1 (vain USB 2.0 portti jossa virtaa piisaa). ROOTer > DD-WRT (ongelmat cdc_wdm -nettitikkujen kanssa -> working in progress - ) :P

Hain Elisan Viron firmwaren http://unlock4modem.in/download-firmware-huawei-e3276-hilink-normal-modem/ ja siihen flashaus unlock koodin http://a-zgsm.com/freecode/ - uusi firmware nettitikun sisään ja johan alkoi rokkaamaan "vanha" soneran nettitikku. Nykyisin siitä saa jopa Cell-ID (solutunnus) tiedon ulos ilman HEX-mössöä.

Yhdistää nyt Buffalon WZR-HP-G300NH2 reitittimen kanssa DD-WRT firmwarella, mutta virtasyöppö nettitikku kun on niin hyytyy nopeustestin 20 Mbits kohdalle, eli on edessä hakureissu ulkoiselle virtalähteelle (aktiivi USB-hubi). Kyseinen nettitikku toimii kyllä suoraan tietokoneessa jossa on USB 3.0 portti joten kyseisen nettitikun yli 500 mA virransaanti tulee tyydytetyksi. Alla kuva jossa punaisella on merkitty kohdat jotka alkoivat toimimaan nettitikun firmwaren päivittämisen jälkeen (usb 3.0 tietokone + huawei e3276s-150 + elisa shopit 2G/3G/4G ILMAISanteeni ikkunan sisäpuolella, kaupunki4G LTE 1800 Mhz)- Otetaan vastaan ehdotuksia millaisen aktiivi usb-hubin hankin tuohon buffalon reitittimen väliin huawei E3276s-150 nettitikun virtatarpeita varten  ... ostamislinkki olis kiva? Huom! Buffalon usb 2.0-portin antama virta ei riitä tälle nettikulle.

- Toimii jopa AT^FREQLOCK=? eli milläs komennolla tämä lukitaan käyttämään vain ja ainoastaan elisan 1800 Mhz verkkoa ?

Ps. Nykyisin ei ole yhtään mitään järkeä (pl. kytky-juntit) ostaa operaattorin n kertaa ylihinnoiteltua 4G-LTE-nettitikkua jos melkein samalla hinnalla saa LTE-älypuhelimen (naapurin 6-tuumainen Micro$oft Lumia voi näyttää pieneltä) sekä LTE-tabletin - esim. https://kauppa.saunalahti.fi/#!/laitteet/tabletit/Huawei-MediaPad-M1-8--4G
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
anonymous kirjoitti:
... (ongelmat cdc_wdm -nettitikkujen kanssa -> working in progress - ).

-----

- Toimii jopa AT^FREQLOCK=? eli milläs komennolla tämä lukitaan käyttämään vain ja ainoastaan elisan 1800 Mhz verkkoa ?

... 

Saas nähdä, saako kernelin kehittäjät todellakin korjattua nämä ns. virta-ongelmat noiden ajureiden korjauksella. Voi olla, ettei ainakaan kaikkien laitteiden heikkouksia voida tuolla korjata, eli aktiivi-hubi-viritelmät ovat tarpeen jatkossakin.

---

Eipä ole tullut edes kokeiltua FREQLOCK:ia LTE-verkossa. Infoa toimiiko, kunhan kokeilet. Jos on vielä käytettävissä AC762S, niin sillähän saa kanavanumeron selville.

Eipä ole tullut kokeiltua kyllä COPS:iakaan LTE-verkossa. LTE1800-pakotus SYSCFGEX:llä toimii, mutta joillakin firmiksillä ei hyväksy 3G-maskiksi muuta kuin yleisversion (3fffffff), vaikka pakotus olisi vain LTE:lle.
Käyttäjätaso 4
Laatikosta löytyy kyllä Sierra Wirless (DNA) AC762S akullinen MiFi-nettitikku, josta on akku pullistunut 2A-virransyötön johdosta melkoisesti ( onneksi ei räjähtänyt ). Sillä voisin katso tuon kanavanumeron paikalliseen elisan LTE1800- verkkoon ja kertoa täällä niin ehk'ä saatais tuo AT^FREQLOCK komento ihan kohdillensä. MDMA-monitori-hallinta-ohjelmahan tuon 1800 Mhz LTE antaa valita, mutta olisi tosiaan kiva tietää oikea LTE-taajuudenpakotus AT-komentonakin nyt kun tämä "virolainen" firmware ottaa käskyjä vastaan normaalin huawein tapaan ihan kiltisti.

Ps. Seuraavaksi olis todo-listalla kaksi soneran Huawei B593s 4G-reititintä (n. 90 euroa käytettynä, hei oikeesti ?), joihin pitäis saadaa taajuuslukitus 1800 Mhz LTE-verkkoon, mutta siitä voin keskustella kyseisen laitteen topikissa. Sen laitteen firmware kirjo onkin sitten paljon mielenkiintoisempi.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
oliskohan e3276 ns.virtaongelmat yhtälailla reittitimien virtaongelmaa.tällä meinaan sitä että ittellä oli telewellin 510 adsl modeemissa kiinni josta loppui puhti mutta nykyinen telewell 4g reititin toimii kuin junan vessa vaikka 2 konetta wlanin kautta kiinni ja välillä kännykkääkin ja lisäks piuhan kautta 1 tietokone ja 1 ps3.eikä ole kertaakaan buuttaillu virranvähyyteen.sen puoleen hyvä reititin,piisaa virtaska jopa e3276:lle.

tosin sitä oon miettiny että mitä tapahtuu virran tarpeelle kun lätkästään mokkula ulkoantenniin kiinni,ei se ainakaan sen jälkeen lämpene ja paha sanoo lämpeneekö sitten antenni pihalla ;)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
anonymous kirjoitti:
...MDMA-monitori-hallinta-ohjelmahan tuon 1800 Mhz LTE antaa valita, mutta olisi tosiaan kiva tietää oikea LTE-taajuudenpakotus AT-komentonakin nyt kun tämä "virolainen" firmware ottaa käskyjä vastaan normaalin huawein tapaan ihan kiltisti.

...

AT^SYSCFGEX="03",3fffffff,1,2,4,,     LTE1800:lle pakotus

AT^SYSCFGEX="03",3fffffff,1,2,80000,,    ja tällä menee LTE800:lle

E392:sta poiketen on varminta antaa komento yhteyden ollessa poikki. Ainakaan kaikilla firmiksillä komento ei mene läpi yhteys päällä.

P.S. Samat LTE-maskit toimii muuten myös AC762S:lläkin, A710/GBAND-kikkailulla...
Ollut aika ajoin ihme ongelmia E3276:sen kanssa. Yhteys yksinkertaisesti vain jäätyillyt yks kaks yhtäkkiä ja välillä joutunut useammankin kerran käyttämään virtoja pois. Sekä Dovado 4GR:ssä että suoraan koneessa kiinni. Tikussa ollut Elisan 21.260.05.00.609. Nyt vaihdoin tilalle Telian 21.263.03.00.07. Tikku ainakin "kiihdyttää" nyt eri tavalla. Aikaisemmin esim. Speedtest.net testissä lataus nopeus nousee jonnekin esim 20-30M paikkeille ja testin puolessa välissä ponnahtaa esim 50-60M lukemiin. Nyt tikku "kiihtyy" tasaisesti esim sinne ~60M ilman tuota ensin puolet ja sitten loput ponnahdusta. Katsotaan toimiiko paremmin. Haittapuolena toki se RSRP arvon oleminen ihan ihme asteikolla mutta käyttö kuitenkin 4GR:ssä joka ei RSSI:tä kummempaa kyllä näytäkään niin väliäkös tuolla jos toimii paremmin. Toivotaan.
Voisiko joku valaista mikä firmware tähän tikkuun on paras ja miksi? Ei noita kaikkia jaksaisi alkaa testaamaankaan.. kun tuloksiin oman mausteensa tuo vielä yhteyden vaihtelu jakuvasti
Kannattaa kokeilla tämän sivun firmistä.

http://www.rosil.si/blog/upgrading-huawei-e3276-firmware/

Tuo firmware on tarkoitettu täsmälleen Huawei E3276s-150 mokkulaan.

Sivulla on selkeät englanninkieliset ohjeet, että kuinka päivittää firmis uusimpaan versioon.

Itse ainakin päivitin omaan mokkulaan tuon firmiksen. Ja tuntuu, että nyt tikku pelittää paremmin kuin edellisellä firmiksellä Soneran verkossa.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
mitä tarkoittaa paremmin,nopeusko parempi,pätkiminen poissa vai mikä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Jos tietäisi, mikä firmis oli aiemmin, niin voisi ainakin arvailla, kuinka radikaalisti tikku on muuttunut. 

Jostakin 260-sarjalaisesta lähtien ovat firmiset olleet kaikki aivan ok toimivuudeltaan.

Ylläolevan linkin 436-firmiksestä päivitetty versio on 491, mutta ei sekään mitään mullistavaa tikkuun tuo. Oli 491-version julkaisumuistiossa tosin maininta "fix security issue", mutta ei ollut kerrottu, mikä moinen turvallisuusongelma aiemmassa versiossa on.
No höh olevinaan vastasin Veccun viestiin. Mutta ei tullunakkaan lainausta hänen viestistä. :/

Mitä nyt olen kovasti testaillut niin tuntuu, että tuo pätkiminen on (melkein) hävinnyt kokonaan pois.

Itselläni on kaksi Soneran E3276s-150 mallin tikkua (toisen lähettivät ilmatteeksi viime vuonna jatkuvien nettiongelmien takia sekä samassa tikkuantennin sellaisen mustan kapean pitkulaisen).

Molempien tikkujen firmis oli/on 21.263.03.01.07.

Nettiongelmat olivat sellaisia, että tikku putos usein pois verkosta(?) eli yllättäen joku sivu ei latautunut enää kirveelläkään. Siinä ei auttanut ollenkaan realoadata (tai yritä uudestaan nappi) napit vaikka "hakkasit" hiiren napilla näitä selaimen "namiskoja". :P

Ja vaikka avasit uuden välilehden ja kirjoitit jonkun nettiosoitteen jonka sivu ei ollunna välimuistissa niin välilhehden reunassa se harmaa tai vihreä pyörylä EI VAIN lähtenyt pyörimään sekä sana Muodostetaan yhteyttä.

Ja tätä tapahtu USEITA KERTOJA päivän aikana joten eiku luoda aina uusi yhteys.....joka oli/on todella raivostuttavaa.  Naurettavinta tuossa on vain se, että saat uuden IP-numeron ja jos olit aikaisemmin kirjaantunut jollekin salatulle sivulle niin uloshan se viskas.

Soneralle  valitin asiasta niin heidän vastauksen olivat aina, että lataillen (muka?) liikaa dataa (ehkä heidän mielestä erilaisten ohjelmien tietoturvapäivitysten hakeminen on sitten liikaa datan hakemista 😛 ) tai että heidän tikkuja EI OLE tarkoitettu käytettäväksi yhdessä paikassa, etc.

Mutta kun luin tässä muutamia päiviä sitten Soneran klaanin sivulta jaasarton viestin MDMA ohjelmasta sekä tikun firmiksen päivittämisestä. Niin aloin  etsimään netistä täsmälleen tähän tikkuun sopivaa ja uudempaa firmistä sekä luin tämän sivun viestejä firmiksen päivittämisestä.

Sitten löysin tuon sivun (jonka linkin aikaisemmin mainitsin) ja päätin uhrata toisen tikun päivittämällä tuon firmiksen (21.436.03.00.00). Niin vois sanoa, että EI OLE ENÄÄ tullunna sillä tavalla noita nettiongelmia. Mitä taasen tulee noihin nopeuksiin niin täällä Joensuun Utran alueella on turha toivoa parempia nettinopeuksia sillä tuntuu tukimastot ovat melkein AINA ruuhkaisia. Download pyörii keskinmäärin 5-11 Mbits välillä. Mutta kun syyskuussa 2013 otin Soneran tikun 3G liittymällä ja 4G mokkulalla niin nopeudet olivat 11-15 Mbits välillä. Eli pudostusta on tapahtunut dramaattisesti. Soneralle on turha valittaa heidän samojen vastausten takia. :P

Vertailukohtana vois sanoa, että Joensuun ydinkeskustassa......mitä olen testannut niin nopeudet ovat 20 ja rapiat Mbits eli melkein maksimi 3G teoreettisesta nettinopeudesta.

Sitä olen myös miettinyt, että pitäisikö tuohon toiseen mokkulaan ajaa kokeeksi tämän sivun firmis

https://3ginfo.ru/downloads794.html

vaikka tuo firmis on versiota 21.263.03.00.07 ja tikussa on firmis versio 21.263.03.01.07.

Mutta voiko firmistä päivittää ns. taaksepäin vaiko vain ajaa aina uudempaa versiota?

Kuten aikaisemmin mainitsin niin nettiliittymän otin 2013 syyskuussa ja alkuun ei ollunna mitään nettiongelmia.

Ja sitten asiasta kukkaruukkuun........käykääpäs lukemassa tältä sivulta (en tiedä onko aikaisemmin kukaan maininnut tämän sivun linkkiä?) mielenkiintoisia tietoja tästä tikusta (23 sivuinen PDF päätteinen tiedosto)

http://www.starhub.com/content/dam/business/support/Internet/userguides/PDF/e3276-product-spec.pdf

Sillä esimerkiksi Tikun mukana tulleissa ohjeissa EI mainita ainakaan mitään halaistua sanaakaan seuraavista asioista....

Sivulla 10

Maximun Power Consumption < 3.5W

Power Supply 4.75V - 5.25V / 700mA

ja sivulla 9 mainitaan taasen seuraavaa...

External Interfaces USB 2.0 High Speed (joka käsittääkseni tarkoittaa sitä, että tämä mokkula pitäisi liittää USB porttiin ns. Y-USB -kaapelilla tai aktiivi USB hubiin tai sitten liittään USB 3.0 porttiin jos tietsikassa on sellainen).

Sillä eikös Yksi USB 2.0 portti anna 500 mA virtaa maximissa. Tältä palstalta luin, että LTEssä tikku saattaa ottaa parhaimmillaan (tai pahimmillaan) 800 mA virtaa. Mutta mitähän tikku mahtaneen repiä virtaa 3G+ tai DC-HSPAssa?

Osallistu keskusteluun