Huawei E3372 kokemuksia?



Näytä ensimmäinen kirjoitus

232 kommenttia

Windowsissa ei ole tuota palvelua, tyhmänä poistin sen eilen kun ajattelin etten sitä enää tarvitse kun PPP toimi noin hyvin. Nyt en saa takaisin kun tikulta ei löydy mitään. Koitin googlella etsiä mutta aika heikosti tarjontaa. Tikku ei siis Windowsissa näy lainkaan, virtuaalikoneelle näkyy USB-laitteena xxxx muttei sitä voi "siirtää" virtuaali koneelle.

Linuxissa kun yrittää mennä tuohon 192.168.8.1 hallintasivulle niin miettii hetken ja sanoo "The page isn't redirecting properly" mbb:llä sekä ilman, tikun "CD-asemaa" mountatessa antaa virheen ettei ole mediaa.

Tuon firmware päivityksen jälkeen toimi vielä normaalisti, sitten boottasin koneen ja meni tuollaiseen tilaan.

Testannut eri linux distroja livecd:ta, mutta aina sama homma. Taitaa olla siis entinen tikku, onneks nuo Latvian tikut ei nyt mahottomia kustanna joten pistin tulemaan jo uuden tikun. Huvittavaa että koskaan sitä ei opi ettei kannata yrittää korjata toimivaa :)

edit: korjattu skandit
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Loco84 kirjoitti:
...Luulen löytäneeni oikean firmiksen ja flash koodin. Mutta, kun rupesin hommaa tekemään, pysähtyi se heti ensimmäiseen steppiin. Kun avaan selaimella osoitetta  http://192.168.8.1/html/switchProjectMode.html, selain ohjautuu suoraan takaisin http://192.168.8.1/html/home.html eikä mitään tapahdu. Luin jostakin että muillakin oli ollut samanlaisia ongelmia, joten koitin poistaa yhteyden käytöstä asetuksista ja luoda uuden profiilin, mutta ei auttanut.  Oletko törmännyt samaan?

Olen. Mikä sen HiLink-firmiksen versionro on?
KoTe60 kirjoitti:

Olen. Mikä sen HiLink-firmiksen versionro on?

Ohjelmistoversio: 22.286.03.00.182
Itse-itselleni vastaten, ilmeisesti IPv6 tuki tosiaan puuttuu tästä 21.180.01.00.00 general firmwaresta.

En ole löytänyt E3372h-153:lle uudempaa general firmistä, ja operaattori spesifisten firmwarejen, kuten 21.200.07.00.209, flashaus tämän general firmwaren päälle ei ainakaan suoraan onnistu.

Onko kellään kokemusta miten tuon uudemman non-hilink firmwaren saisi flashattua tähän?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Testaan vielä, ettei tuon ajo aiheuta mitään peruuttamatonta, koska jos koneella ei ole tarvittavaa ajuritukea, saattaa tulla ongelmia. Ajuriversio 5.01.10:llä tuo tikku ainakin toiselle ns. puhtaalle koneelle asentui PC UI -portin osalta samalla pid/vid-tunnuksella normitikkuna, mutta kokeilen vielä tuolla koneella myös HiLink-tikun "käsittelyn". 

Tikku jää tuon WebUI-päivityksen ajolla ns. portti-moodiin, eli alkuperäinen HiLink-ominaisuus on (ilmeisesti) lopullisesti mennyttä. Mainitulla 5-version ajurilla tikulta tunnistuu vain portit myös uudelleen tökättynä, joten operointi jatkuu uuden firmiksen latauksella tikulle.

Jos myöhemmin haluaa HiLink-ominaisuuden takaisin, tapahtuu ladatun HiLink-firmwaren asennus ensin (portit on normitikulla ok valmiiksi). WeBUI:n latausta varten täytyy portti avata tuolla em. E3276:n WebUI-kikalla, ja sen jälkeen ajetaan sisään varsinainen WebUI-päivitys. Em. rus-sivustolta löytyy 16.100.05-version päivitysohjelma. Suomen kieltä ei kielivalinnoissa näyttänyt olevan, joten silloin täytyy tulla toimeen 2. kotimaisella (engl.).

Aika mielenkiintoinen värkki. Onkohan tuo switchProjectMode-systeemin pilaaminen tehty ihan tarkoituksella, ettei näitä tikkuja muunneltaisi vai mikä h_tin idea tuossa on?
Nyt ei enää minkään valtakunnan firmis suostu asentumaan tikulle. Tulee virhekoodi 10 porttia ei löydy. Tulikohan tästä nyt avaimen perä.
Vaikuttaisi olevan Saunalahdella se häikkä. Kipasin hakemassa Soneran prepaidin testaukseen, mokkula samassa paikassa (en sen suuremmin hyvää paikkaa etsinyt) Soneralla HuiHai arvot "ruuhka-aikaan"

^HCSQ:"LTE",55,47,141,24
^RSSI:24
^HCSQ:"LTE",56,47,131,22
^RSSI:23
^HCSQ:"LTE",55,56,131,34
^RSSI:23
^HCSQ:"LTE",55,47,131,24  -down 30-40mb uppi alle 10mb

Saunalahdella HuiHai arvot tänään aikalailla samoissa, paitsi tuo viimeinen arvo, joka ollut alle 20.

down alle 3mb ja uppi on aina yli 20mb. On se kumma jos ruuhka tälläiset nopeudet aiheuttaa..
Onkohan Saunalahdella tukiasemassa jotain vikaa, vai mistä mahtaa johtua moinen nopeus..??31641346
IPv6 tukea ei taida löytyä tästä E3372 tikusta?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
jukula84 kirjoitti:
Nyt ei enää minkään valtakunnan firmis suostu asentumaan tikulle. Tulee virhekoodi 10 porttia ei löydy. Tulikohan tästä nyt avaimen perä.

Voi olla, tai voi olla olemattakin. 10-koodi tulee kyllä joskus toimivallakin tikulla, eli kyseessä voi olla myös ongelmatilanne.
Käyttäjätaso 7
Joukki kirjoitti:
IPv6 tukea ei taida löytyä tästä E3372 tikusta?

http://consumer.huawei.com/en/mobile-broadband/dongles/features/e3372.htm
Tuon mukaan ilmeisesti pitäs toimia IPv6. Eipä toimi ainakaan minulla. Korttia käytin tabletissa missä sai laitettua IPv4/IPv6 päälle niin toimi IPv6. Mokkulassa taas ei.

Edit. Vai onko sitte firmiksestä kiinni. Dna vakio hilink firmis mokkulassa ja se kiinni tp link 3420v2 boxissa. Kokeilin myös ilman boxia ja ei ollut vaikutusta.
Pitää kokeilla vakioimagea uudestaan, mutta mielestäni se ei toiminut vastaavalla konfiguraatiolla. Tuossa puolalaisessa imagessa on vielä kaikki tarvittava valmiiksi asennettuna.

Tikkujen jumitukseen olen käyttänyt skriptiä, joka testaa yhteyden toimintaa ja resetoi reitittimen tarvittaessa. Reset ei tosin auta kaikkiin tapauksiin, jos reititin ei katkaise USB-portin sähköä resetin yhteydessä. TP-Linkin WDR4300 osaa ainakin katkaista sähkö USB-väylästä resetin yhteydessä, joten sen kanssa saa hyvin toimivan yhteyden rakennettua.
jukula84 kirjoitti:
Nyt ei enää minkään valtakunnan firmis suostu asentumaan tikulle. Tulee virhekoodi 10 porttia ei löydy. Tulikohan tästä nyt avaimen perä.

Kuten tuosta edeltä voit lukea niin sain tikun samaan tilaan jostain kumman syystä. Sain kuitenkin tuon HiLink softan asennettua koneelle (iso kiitos KoTe60) ja tikku rupesi portteja aukomaan kun päivityssoftaa pisti perään. Kerkesi tässä välissä tulla jo toinenkin E3372 tikku mutta ompahan varalla ainakin toimiva jos toisen saa taas juntturaan.

Vähän tuntuu ettei näitä Huihain tikkuja ihan täysin pilalle saa aivan helpolla, E392 kanssa myös joskus aikoinaan tuli hieman jännäkakka kun testailin eri firmiksiä ja sitten katosi kaikki mutta jollain kikalla sen taas sain elävien kirjoihin.
Olihan se vähän hakuammuntaa mitä paketteja piti asentaa ennen kuin lähti toimimaan. Mitään dokumentaatiota näistä kun ei ole. En edes tajunnut kirjata ylös kaikkia paketteja mitä erikseen asensin, mutta tässä listaus koko setupista josko siitä olisi jollekulle apua: http://pastebin.com/buA3qjsU

ja /etc/config/network:

config interface 'wan'
option proto 'ncm'
option ifname 'wwan0'
option device '/dev/cdc-wdm0'
option apn 'internet'
option pincode '1234Jotain skriptiä itsekin suunnittelin, joka tekisi rebootin mikäli yhteys katkeaa. Miten testaat yhteyden tomintaa? Pingaat jotain palvelinta, esim. Googlen dns 8.8.8.8 ?
Jes, sain lopulta itsekkin tuon pakotettua tikun normal moodiin.

Yksi ongelma tuossakin tuli mun tikulla. E3276:n WebUI-kikalla portit avautui nätisti, mutta kun yritin sen perään ladata tuota varsinaista Megafonin softaa, tuli virheilmoitus:

Capture.PNG

Aikani kikkaultuani sain tuon kierrettyä niin että latasin E3276 WebUI:n perään tuon 16.100.05. Portit jäi kuitenkin edelleen auki kunhan ei nypännyt tikkua pois koneesta. Siihen perään kun latasi Megafonin, niin meni läpi. Eli mulla tarvitsi siis kolme softalautausta tikkua koneesta irrottamatta että sai HiLinkistä normaalimoodiin.

Kiitos paljon avusta!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Minkä Megafonin softan (tarkoittanet dashboardia eli tikun sis. yhteysohjelmaa) latasit?

"Mualimalta" näyttää löytyvän Mobile Partnerista versio 23.015.jotain (UTPS23.015.xx.xx.xxx), joka ilmeisesti on tarkoitettu näille uudemmille tikuille. Lataamassani versiossa oli mukana 5.01.06-ajuripaketti. Sen verran kokeilin, että totesin olevan aika hidas käynnistymään, ja lisämausteena aikaisempiin versioihin wifi-hot-spot-hallinta ja jokin Huawein cloud-palvelu (toimineeko, en tuota klikkaillut). Taajuuspakotusta ei tuosta versiosta löytynyt, ja diagnostiikan signaaliarvot minimaaliset, mutta viimemainittuihin voi tuttuun tapaan vaikuttaa DiagnosisPlugin config-tiedostoa muokkaamalla.

Ja tietty mukana runsaasti mainoksia, mutta tällä kertaa vain Huawein omia tuherruksia...

Wwan-yhteydellä tuli tuon tikun kanssa eteen outo juttu: Yhdellä koneella (w7) tikku ei suostu millään menemään Sauniksen simmillä sen paremmin 3G- kuin LTE-verkkoonkaan eli rekkautuminen epäonnistuu. Samalla koneella tikku toimii normaalin liukkaasti sekä Soneran että DNA:n simmeillä verkossa kuin verkossa. Muilla kahdella koneella (w7, w81) tikku toimii normaalisti myös Sauniksen simmillä. Kaikissa koneissa samat ajurit asennettuna, eikä mitään eroa asennuksesta ole löytynyt. Yksi hämmentävimmistä tapauksista 5,5 vuotisen mobiilihistoriani aikana.
Kokeilinpas omasta E3372H-153 tikusta poistaa tuota hilinkkiä, että pääsisin eroon natista. Ohjeena käytin näitä: http://blog.asiantuntijakaveri.fi/2015/07/convert-huawei-e3372h-153-from.html

Nyt tikkuni jäi ilmeisesti jumiin download tilaan ja vilkuttaakin koko ajan tuota vihreätä lediä. Mitähän tuolle voisi tehdä, että se siitä tokenisi? Onko joku palstalainen onnistunut muuttamaan hilinkkiä stick modeen näissä Suomen E3373h-153 tikuissa?
Kokeilin asennella tarvittavat paketit puhtaaseen OpenWRT:n. Tikku näkyy ja wwan0 interface nousee ylös, mutta se ei saa IP-osoitetta. Sama ongelma on ollut aikaisemminkin, kun olen kokeillut trunk-versiota. Voihan tosin olla, että lataan jonkun väärän modulin järjestelmää. /etc/config/network-tiedosto on muuten samanlainen, mutta /dev/cdc-wdm0 laitenimellä ei wwan0 interface nouse ylös. Kokeilin myös syöttää sinne komentoja minicomin kanssa, mutta ei sekään toiminut, vaikka laitenimi näkyy dev-hakemistossa.

Tässä vielä kokeilemani komennot:

opkg update

opkg install usb-modeswitch chat comgt-ncm kmod-usb-net-cdc-ncm kmod-usb-serial kmod-usb-serial-option kmod-usb-net-huawei-cdc-ncm

uci delete network.wan
uci set network.wan=interface
uci set network.wan.ifname=wwan0
uci set network.wan.proto=ncm
uci set network.wan.device=/dev/ttyUSB0
uci set network.wan.pincode=1234
uci set network.wan.apn=internet
uci commit network
reboot

Nettiyhteyden tarkistamiseen olen käyttänyt Siptunen vanhaan Asusin reitittimeen tehtyjä skriptejä, joka on OpenWRT-pohjainen. OpenWRT on GPL-lisenssin alainen, joten skritit voinee laittaa tänne näkyviin:

/usr/sbin/wan-wd:

#!/bin/sh

# WAN watchdog by Anttu v.100915
# Inner 1 min loop inits modem, outer 1+2 min loop reboots

    sleep 60
    while :
    do
      modinit=0
      while [ $modinit -eq 0 ]
      do
        sleep 60
        RESP=`ping -c 3 google.com`
        if [ "$RESP" = "" ]
        then
          /etc/init.d/network restart
          modinit=1
        fi
      done  
      sleep 120
      RESP=`ping -c 3 google.com`
      if [ "$RESP" = "" ]
      then
        reboot
      fi
    done

/etc/init.d/wan-watchdog:

#!/bin/sh /etc/rc.common
# Modeemien asetukset, ATu 100911

START=98
start() {
    wan-wd &
}

Tuo wan-watchdog pitää sitten pistää päälle esim. komennolla:

/etc/init.d/wan-watchdog enable
Käyttäjätaso 3
Pitäisi tietää vähän enemmän, jotta tuohon voisi kommentoida. Laittaisitko profiiliisi asiakasnumerosi tai/ja yksityisviestillä käyttöpaikan osoitetta, niin katsotaan tilannetta.
Täällä yksi kyseisen tikun epäonninen omistaja. Äärimmäisen ärsyttävä tuo HiLink kun pomppii kokoajan silmille ja bugittaa (mm. ollessa yhdistettynä UUDELLEENOHJAA halutulta sivulta tuonne HiLink sivulle.). 

Eikä mm. toimi esim. Tomato-firmwarella varustetussa Linksyssin reitittimessä muiden nettitikkujen kyllä toimiessa.

Mitään en nettitikuista ja firmwarejen uudelleenasennuksista ymmärrä, mutta sain tyyliin näkymään tuonne laitehallintaan COM & LPT porttien alle pari lisäporttia (eli temppuillen sain sen switchprojectmoden toimimaan?), mutta siinä ollaankin jumissa. 

Mitään megafonin firmistä en löydä, saati sitten ohjelmaa millä sen saa flashattyä :smileyangry:

Eli jos joku viitsisi avustaa tämän kanssa ennen kuin heitän koko tikun ikkunasta niin olisin hyvinkin kiitollinen.

E: Löysin jonkun megafonifirmiksen (Huawei_E3372s-153_Firmware_21.286.03.01.209_Megafon_Russia_3Ginfo.ru.7z), joka näyttää samalta kuin ylhäällä oleva kuva. Mutta ei onnistu, tällänen lopputulos.

virhekoodi
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ei hajuakaan, miksi se pukkaa tuota virhekoodi-13:a. Muistan sen jollain tikulla säheltäessäni nähneeni, mutta ei muistikuvaa sen paremmin ko. tilanteesta. Tällä tikulla nyt jo lähes 10 kertaa tuo edessuntakas-vaihto-operaatio tehtynä, eikä tuota virheilmoa vielä ole "löytynyt". Saiskos tarkan selostuksen operaatiosta tikun tökkäyksineen/irrotuksineen vaihe vaiheelta, mikä johtaa tuohon virheilmoitukseen.

Kuten tuossa aikaisemmassa viestissä totesin, niin Sauniksen simmi (roamaava vielä) aiheutti yhdellä koneella outoja ongelmia. Saattaahan tuo aiheuttaa ongelmia myös latausvaiheessa, joten voisi kokeilla ilman simmiä. Edelleen ajuriversio voi aiheuttaa jotain, joten voi kokeilla myös asentaa ensin 5.xx-ajurit (löytyvät oheisesta paketista) tupla-bootti-tavalla, ja sen jälkeen operoida tikun kanssa.

Tässä on paketissa työkalut ja jonkinlainen ohje tikun käsittelyyn: E3372_tools
E: Sain tappelun jälkeä asennettua tuon 21. alkuisen firmiksen. Nyt ärsyttää vähemmän kun ei käy enää näin.

Mitä h*lvettiä tän kanssa oikein oli alunperin ajateltu. _JOKA_ sivu uudelleenohjasi tuonne mokkulankonffaus sivulle jos sen kautta ei oltu yhdistetty internettiin. Tuo Windows 8 tapa (laita kiinni ja unohda) on paljon parempi. Sitten painimaan reitittimen kanssa :)

Capture.PNG

Kiitoksia kattavasta tiedostopaketista. Ajattelin jo että jos nyt jo onnistuisi, mutta ajurithan siellä kiukuttelevat. Kaksi keltaista kolmiota kummittelee vaikka mitä tekisin, tai seuraten tuota ohjettasi pilkulleen.

huihai

Kun yritän käsin noita ajureita asentaa "Valitsen ajurin kansiosta" tavalla saan tälläisen virheilmoituksen. 

virhe

Tuon E3372s-153_Update_22.286.03.00.00.exe ohjelman ajaminen korvaa keltaiset kolmiot näillä:

portit

Mutta yritettäessä asentaa E3372Update_21.286.03.01.209.exe, kaatuu asennus tähän:

virhe

Ja tosiaan nyt tuo tikku ei edes HiLinkkiä koita pakottaa :smileyhuh:

Koitettu ilman simmiä, jos nyt simmin kanssa vielä yrittäisi..
Terve

Tuli hommattua kanssa tikku LMT E3372 HiLink firmiksellä.

Reitittimenä TP-LINK TL WR703N jossa TL-MR3020_V1_140610 firmware.

Tikku tunnistui suoraan ja reititin antaa täydet 50/25Mb/s ethernet portista.

TPn perässä on sitten kunnon WiFi reititin.

Osaako nuo TP linkin fimikset uudelleen käynnistää yhteyden katketessa?

Rooter/MultiWeb firmiksistä tämmöinen ominaisuus löytyy?
Onko kellään kokemusta Zyxel SBG3300 ja Huawei E3372 yhtennsopivuudesta?

Kuulin että joku oli saanut ne toimimaan yhdessä mutta Zyxell ei tue sitä virallisesti.

Osallistu keskusteluun