Huawei E3372 kokemuksia?



Näytä ensimmäinen kirjoitus

232 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
k1sul1 kirjoitti:
E: Sain tappelun jälkeä asennettua tuon 21. alkuisen firmiksen. ...

Miten sait tuon asennuksen onnistumaan? Olisi hyötytietoa muillekin, jotka vastaavaan törmäävät.
Nyt sain huawein pelaamaan. DC-Unlocker client nimisellä ohjelmalla sain jotenkin räpellettyä tikun tilaan että flashäys onnnistui. Millään muulla kikalla tikku ei suostunut tunnistautumaan.

Loppu hyvin kaikki hyvin.
Eli sählättyäni ensin tuon tikun ihan sekasin luettuani tätä ketjua eilen, asensin tuon englannin kielisen HiLink-firmwaren takaisin paketista löytyvällä Update_WEBUI_16.100.05.00.03_Hilink_V7R2_9x25_CPIO.exeUpdate_WEBUI_12.005.01.02.422.exe (oletettavasti ensimmäinen, mutta jompikumpi), jonka jälkeen avasin nuo portit E3372s-153_Update_22.286.03.00.00.exellä. 

Kun ne portit näkyy laitehallinnassa, sain tuota E3372Update_21.286.03.01.209.exeä jopa edistymään asennuksessa, ja se kysyi jotain salasanaa. Päättelin että se salasana on tuo FLASH CODE jonka sain tältä sivulta (http://www.modemunlock.com/huawei-algo-check/) seuraamalla ohjeita ja ilmeisesti se olikin. 

Nyt toimii ainakin Windowsissa natiivisti ilman erillisiä ohjelmia tosiaan, edelleen painitaan tomato-firmwaren kanssa.

E: Eikä painita enää, nyt toimii reitittimessä. Default-asetuksilla lähti toimimaan, HiLink-syövän kanssa ei mitenkään.
k1sul1 kirjoitti:
Eli sählättyäni ensin tuon tikun ihan sekasin luettuani tätä ketjua eilen, asensin tuon englannin kielisen HiLink-firmwaren takaisin paketista löytyvällä Update_WEBUI_16.100.05.00.03_Hilink_V7R2_9x25_CPIO.exeUpdate_WEBUI_12.005.01.02.422.exe (oletettavasti ensimmäinen, mutta jompikumpi), jonka jälkeen avasin nuo portit E3372s-153_Update_22.286.03.00.00.exellä. 

Kun ne portit näkyy laitehallinnassa, sain tuota E3372Update_21.286.03.01.209.exeä jopa edistymään asennuksessa, ja se kysyi jotain salasanaa. Päättelin että se salasana on tuo FLASH CODE jonka sain tältä sivulta (http://www.modemunlock.com/huawei-algo-check/) seuraamalla ohjeita ja ilmeisesti se olikin. 

Nyt toimii ainakin Windowsissa natiivisti ilman erillisiä ohjelmia tosiaan, edelleen painitaan tomato-firmwaren kanssa.

E: Eikä painita enää, nyt toimii reitittimessä. Default-asetuksilla lähti toimimaan, HiLink-syövän kanssa ei mitenkään.

Olen ollut matkoilla, niin ei ole päässyt tänne päivittelemään tietoja. Mutta suurinpiirtein näin sain itsekkin tuon HiLinkin katoamaan ikuisiksi ajoiksi. Luulisin että taikasana on tässä tuon universaalin Hi-Link firmiksen asennuksen läpivienti ensin ennenkuin tuon E3372Update_21.286.03.01.209.exe saa ajettua. Muuten pomppaa virhekoodi 13 silmille. Ehkä syy on alkuperäisessä DNA:n käyttämässä ajuriversiossa...

Eli itse tein näin (DNA:lta ostettu E3372 Hilink tikku):

1. HUAWEI_Driver_5.01.10.00 (kun tikku irti koneesta)

2. Update_WEBUI_12.005.01.02.422 (-> PC UI portit näkyviin)

3. Update_WEBUI_16.100.05.00.03_Hilink_V7R2_9x25_CPIO (-> universaali HiLink dashboard sisään)

4. E3372Update_21.286.03.01.209 (itse tosin käytin tuota Huawei_E3372s-153_Firmware_21.286.03.01.209_Megafon_Russia_3Ginfo.ru.7z firmistä)

4.1 Asennusohjelma kysyy flash koodia, generoi se esim ylläolevalla nettigeneraattorilla.

5. UTPS23.015.02.01.910_MAC23.015.02.01.910
Etsin e3372s-mallin firmiksiä ja uusin löytämäni oli 21.300.05.00.00. Huawein Release Notesin mukaan tämä on viides firmware versio. Paketti löytyy osoitteesta:

http://turbobit.net/download/free/xqmn4h3yjo2r#

Onko kukaan kokeillut tämän toimintaa ?
Moinen DNA E3372 tännekin eksyi. Ekaksi lykkäsin tuon Asus RT-N56u:n(Padavanin uusimmalla firmwarella). No eihän se toiminut, en muista mitä ilmoitti. No sitten löysin tämän aiheen ja kokeilin tuota SwitchModea ja eihän se toiminut. Meni vaan aloitussivulle.

No sitten päädyin kokeilemaan E3372s-153_Update_22.286.03.00.00.exe:ä ja sehän kysyi tuota Flash codea ja syötin sen sille. Yllätyksekseni tuo päivitys meni läpi. No putkeen sitten pistin vielä Huawei_E3372s-153_Firmware_21.286.03.01.209_Megafon_Russia_3Ginfo.ru.7z:n ja se ei läpi mennytkään, antoi virheilmoituksen ja hukkui koko mokkula koneesta täysin.

No sitten ladattiin nuo Huawei_Driver_5.01.10.00:t ja ei mitään eloa mokkulassa. No päädyin sitten asentamaan tuon mun E392:n koneeseen Mobilepartnerin kera. Mietin siinä samalla mitä tuolle E3372:lle teen. Pistin sen sitten "vielä kerran" E392:n tilalle tietokoneeseen kiinni ja yllätys oli suuri kun mokkula tunnistui. Myös Hi-link on poissa. Mobilepartneriakin pystyy käyttämään tuon kanssa.

Ainoa ongelma on enää tuo Asus:in reititin, joka jää ip:tä odottamaan. Tuohon tuskin on mitään ratkaisua vielä.

Edit. No tuli sitten uudempia firmwareja ja webUI:ta kokeiltua. Hi-link tuli takaisin tikkuun Huawein versiona. Mutta sitten löytyi venäläiseltä foorumilta AT-käsky joka oli keskeneräinen AT^SETPORT="FF;10,12,16" oikea käsky on AT^SETPORT="FF;10,12,16,A1,A2" Tuolla saan Asusin ottamaan yhteyden, mutta se käy niin että selaimesta pitää vielä käydä pistämässä yhteys päälle kuten hi-linkilläkin. No parempi tuo kuin se ettei toimi lainkaan.

Edit2. No ei tarvinnut edes aamulla pistää hi-linkistä päälle yhteyttä vaan Asus teki yhteyden itse. Eli kaikki toimii nyt niin kuin pitääkin. Paitsi LTE-joka ei kata tänne asti, mutta DC:llä pääsee melkein maksimiin mitä vaan voi.
Onko kellään tietoa kuinka poistaa HiLink-moden tikusta MAC:illä? Onko edes mahdollista
Ostin Verkkokauppa.com:sta Soneralle brändätyn E3372:n. Probleemana on, etten pääse ollenkaan tikun asetuspaneeliin (jos sitä edes on firmisversiolla 22.298.03.00.07) menemällä selaimella osoitteeseen 192.168.8.1. Muitakin IP:tä olen kokeillut eikä mikään toimi. Tavoitteena olisi siis forcea tikku käyttämään 4G:tä, sillä putoilee usein HSPA+:aan. Saunalahden Mobiililaajakaista 4.0 testattu toimimattomaksi.
Käyttäjätaso 7
Koponen942 kirjoitti:
Ostin Verkkokauppa.com:sta Soneralle brändätyn E3372:n. Probleemana on, etten pääse ollenkaan tikun asetuspaneeliin (jos sitä edes on firmisversiolla 22.298.03.00.07) menemällä selaimella osoitteeseen 192.168.8.1. Muitakin IP:tä olen kokeillut eikä mikään toimi. Tavoitteena olisi siis forcea tikku käyttämään 4G:tä, sillä putoilee usein HSPA+:aan. Saunalahden Mobiililaajakaista 4.0 testattu toimimattomaksi.

Soneran tikku E3372s näyttäisi olevan ns. selaimella hallittava HiLink-versio.

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea/ohjeet/Huawei-E3372S?id=6ac8b3aa-b64e-44a6-bdbd-26c49ca0f98c

Elisa/Saunalahden vastaava on perusversio E3372 , joka tarvitsee erillisen yhteysohjelman (joko Mobiililaajakaista 4 tai Mobile Partner)

http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/516/

Näyttää siltä , että se HiLink-tikku ei toimi Saunalahden SIM-kortilla eikä tietenkään myöskään ymmärrä mitään Saunalahden yhteysohjelmista. No enpä ihan 100% varma ole asiasta , mutta ikävältä yhteensopivuusongelmalta asia vaikuttaa. Verkkokauppa.com kyllä väittää , että tikku toimii kaikkien operaattoreiden SIM-korteilla , mutta oletusasetukset ovat Soneran. En vain keksi miten niitä muutettaisiin , jos hallintaan ei pääse.

Edit:

Tästä tikusta lienee kyse.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/55760/fhmss/Huawei-E3372-3G-4G-nettitikku-Sonera

Tulipa mieleen , että jos olisi Soneran SIM käytettävissä , niin voisi testata ettei tikussa ole jotakin vikaa. Toinen vaihtoehto on vaihtaa tikku brändäämättömään esim. tähän.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/50430/fjmnh/Huawei-E3372-LTE-4G-3G-USB-modeemi
Testasin 21.300.05.00.00 firmiksen ja ei ainakaan yhteysnopeus huonontunut :)



Tikku on kiinni Netgear WNDR3700v2 reittimessä, jossa OpenWRT CC 15.05. Samalla tuli löydettyä ratkaisu ongelmani originaalin OpenWRT:n kanssa. Kahdella komennolla yhteysongelma ratkesi.

echo 6000 > /sys/class/net/wwan0/cdc_ncm/tx_max

echo 0 > /sys/class/net/wwan0/cdc_ncm/min_tx_pkt

Lähde:

http://lists.freedesktop.org/archives/modemmanager-devel/2016-January/002489.html
Tikku kyllä toimii SL:n SIM-kortilla ja surffailee mainiosti, mutta asetuksien säätäminen on koitunut ongelmaksi.

edit: Olisikohan firmiksen päivityksestä apua? (vaikka tietokoneihmisiä olenkin, niin ei hajuakaan miten mobiilitikkujen kanssa säädetään)
Onkohnan kyseistä E3372 mahdollista saada toimimaan android laitteiden kanssa mitenkään.

Parilla eri firmwarella testattu mutta ei kummallakaan toimi. Vanhempi E1552 Mokulla kyllä toimii ihan suoraa 
Käyttäjätaso 7
Koponen942 kirjoitti:
Tikku kyllä toimii SL:n SIM-kortilla ja surffailee mainiosti, mutta asetuksien säätäminen on koitunut ongelmaksi.

edit: Olisikohan firmiksen päivityksestä apua? (vaikka tietokoneihmisiä olenkin, niin ei hajuakaan miten mobiilitikkujen kanssa säädetään)

Kappas vaan kirjoittelimme vähän ristiin. No lisäsin edelliseen viestiini , että kannattaisi vaihtaa tikku Verkkokaupassa brändäämättömään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
 Hieman kummallista, jos hallintasivulle ei pääse ollenkaan. Tosin tuon Soneran version hallintasivulla ei muistaakseni edes ollut "vain 4G"-valintaa (saatan muistaa väärinkin), joten vaihdoin suosiolla WebUI-version 16.100.05.00.03:seen (3ginfo.ru:sta). Löytyy myös 17.100-versio, mutta siinäkään ei ollut 4G-pakotusta (löytyy kummallinen "LTE supported" tmsp.).

Firmis-päivityksen onnistumisesta en tiedä, koska en ole vielä viitsinyt omallani edes yrittää, kun tikku toimii tuolla typerällä firmiksellään verrokkitikkuna. 
Olin lukevinani jostain Palstan viestistä, että tuossa Verkkokaupan tikussa olisi joku muu kuin Soneran firmis, vaikka onkin Soneralle brändätty tikku, mutta hallintapaneelinhan pitäisi siltikin toimia? o_O
Käyttäjätaso 7
Koponen942 kirjoitti:
Olin lukevinani jostain Palstan viestistä, että tuossa Verkkokaupan tikussa olisi joku muu kuin Soneran firmis, vaikka onkin Soneralle brändätty tikku, mutta hallintapaneelinhan pitäisi siltikin toimia? o_O

Niinpä.

Onhan sekin toki mahdollista , että kyseinen tikku on jotenkin viallinen ja hallinta ei toimi sen vuoksi.

PS. Kuten KoTe60 edellä epäili , että siinä WebUI:ssä ei kuitenkaan pysty tikkua pakottamaan 4G only tilaan , niin ei kai siitä apua kuitenkaan olisi varsinaiseen ongelmaasi.
Noh, näillä mennään siinä tapauksessa. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Koponen942 kirjoitti:
Olin lukevinani jostain Palstan viestistä, että tuossa Verkkokaupan tikussa olisi joku muu kuin Soneran firmis, vaikka onkin Soneralle brändätty tikku, mutta hallintapaneelinhan pitäisi siltikin toimia? o_O

Kumosit tuon jo aikaisemmassa viestissäsi, koska Telian/Soneran custom-tunnus on 07 (versionron lopussa).

Mitä siinä oikein tapahtuu, kun yrität selaimella hallintasivulle (192.168.8.1 tai mikä se default gateway -ip onkin)? Antaako selain jonkin virheilmon vai jääkö vaan junnaamaan?
192.168.8.1 timeouttaa. Hain sovittimen tiedoista default gatewayn IPn (100.87.18.129), Chrome antaa virhekoodiksi "ERR_CONNECTION_REFUSED".
Käyttäjätaso 7
Koponen942 kirjoitti:
192.168.8.1 timeouttaa. Hain sovittimen tiedoista default gatewayn IPn (100.87.18.129), Chrome antaa virhekoodiksi "ERR_CONNECTION_REFUSED".

Hmmm...

Kokeilepa laittaa PC.lle kiinteä IP-osoite tikun alueesta esim. 192.168.8. 2 , maski 2565.255.255.0 ja gatewayksi tuo sama tikun osoite 192.168.8.1
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Koponen942 kirjoitti:
192.168.8.1 timeouttaa. Hain sovittimen tiedoista default gatewayn IPn (100.87.18.129), Chrome antaa virhekoodiksi "ERR_CONNECTION_REFUSED".

Yritätkö jonkin purkin (Dovado?) läpi käsiksi siihen tikkuun? Jotkin reitittimet "vääntävät" HiLink-omituisuuden pois käytöstä, eikä silloin hallintasivu tietenkään toimi.

Edit: Eikä tietenkään pidä mennä sorkkimaan PC:n ip-osoitteita; ne määrittyy automaatilla aivan oikein.
Ihan suoraan on koneessa kiinni tuo tikku. IP-osoitteiden säädön jälkeen ei palauttanut enää IPtä automaattisesti takaisin. Nyt kone nakkelee BSOD:ta kun yritän laittaa wlan-tikkua mokkulan tilalle, joten kännykällä mennään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Koponen942 kirjoitti:
Ihan suoraan on koneessa kiinni tuo tikku.
Onko kyseessä varmasti HiLink-tikku? Em. 100-alkuinen yhdyskäytävä on käsittääkseni Elisan sisäverkon ip (natattu yhteys), ja silloin tikku EI voi olla HiLink, vaan ns. normi-moodissa oleva "Network Card". Mitäs Laitehallinnan Verkkosovittimet-osio ilmoittaa Huawein laitteen nimeksi?

Vikasietotilan kautta (ilman verkkoyhteyksiä) pitäisi päästä säätämään verkkoasetukset takaisin oletuksiin. 
Sovittimen nimi on Huawei Mobile, käyttää microsoftin generic-ajuria tuolle tikulle (plug & play pitäisi olla, ainakin quickstart guiden mukaan). Laitoin IPv4-asetukset hakemaan IPn automaattisesti, mutta antaa edelleen nuo 192.168.8.1 jne. Olisiko joistain netsh komennoista apua?

Wlan-tikku kaataa koneen edelleen.

Edit: Parin "kylmäkäynnistyksen" jälkeen hakee IPt normaalisti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Koponen942 kirjoitti:
Sovittimen nimi on Huawei Mobile...

HiLink-tikut näkyy Verkkosovittimissa aina "NDIS based Internet Sharing Device"-nimellä ja normi-tikuilla alussa on tuo Huawei Mobile, mutta sen perässä lukee "Network Card #xx". 

Pelkän "Huawei Mobile"-nimen olen nähnyt taannoin E3276:lla firmisten kanssa sählätessäni, ja tuossa moodissa tikku toimi kyllä ok, mutta sitä ei pystynyt millään tavalla säätämään (ei portteja, ei WebUI:ta). Jollakin kikka-kolmosella sain tuon tikun taas "normaalimmin" toimivaksi.

On kummallista, että samalla firmiksellä varustettu S-brändätty tikku toimii omilla W7-koneillani aivan normaalina HiLink-tikkuna. Sen verran poikkeava ko. tikku oli aikaisempiin HiLink-versioihin verrattuna, että asennus piti ajaa uudestaan tuolta tikulta, ennen kuin alkoi toimimaan, eli entinen MB HL Service ei kelvannut. 

S.S. Ehkä tämäkin lisäomituisuus ko. firmiksellä/brändäyksellä varmistaa jo aiemmin tiedetyn: jos hankkii HiLink-E3372:n, niin kotimaassa ainoa järkevä ostopaikka on operaattori D, jolla myös hinta edullisin.

Osallistu keskusteluun