Kysymys

Huawei e367 mokkulan firmware päivittäminen

  • 6 huhtikuu 2012
  • 6 kommenttia
  • 15552 katselukerrat

Moikka

Voisko joku ystävällisesti suositella, että mikä firmis tähän kyseiseen mokkulaan pitäisi ajaa. Tietenkin viimeisin.

Sekä mistä tämä firmis olisi imuroitavissa?

Itse tietenkin yritin aluksi hakea googlella tähän kyseiseen tikkuun firmistä ja löysinkin. Yhden DNA sivulta ja toisen ulkolaiselta sivulta MUTTA kummassakin oli eri versio numero joten iski pieni epävarmuus, että uskaltaako näitä kumpaaka edes kokeilla.

Elisan sivuilta enkä saunalahden sivuilta löytänyt firmiksiä imuroitavaksi. 

Pystyykö muuten omasta mokkulasta mitenkään tarkistamaan, että mikä firmis versio on kyseessä?

Onko nämä saunalahden mokkulat muuten operaattori lukittuja?

6 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Ensimmäisenä kysymys: Miksi haluat päivittää sen? Jos se toimii, älä päivitä. Jos taas ei, kannattaa selvittää ensin, onko mahdollisesta päivityksestä hyötyä.

Itselläni näkyy olevan versio 11.810.09.10.00 - näen tuon reitittimen ilmoituksesta. Sen kanssa ei ole ollut mitään hankaluuksia sen kummemmin 2100 MHz kuin 900 MHz:n puolella.
Minulla ainakin tuli aikoinaan myös ohjelmapäivitys automaattisesti.

Ohje-Tietoja-kohdassa on Mobiililaajakaista 3.0.2.2.
Tuota noin mistä tämän reititimen saa käyttöön, että näkisi oman mokkulan firmis version???

Niin sen verran tuosta firmiksen päivittämisestä DNA forumilta luin, että joku oli päivittänyt oman e367 mokkulan firmware versioon E367 11.810.09.33.00.B726 oli saanut jotain 20 prosenttia lisää latausnopeutta. 

Imuroin tämän kyseisen firmiksen DNA sivulta

http://www.dna.fi/yksityisille/asiakaspalvelu/matkapuhelinjaliikkuvalaajakaista/dnamokkulatuotetukijaohjelmistot/Documents/E367Update_11.810.09.33.00.B726.exe

Mutta en ole asentanut tuota firmis kun aloin miettimään tuota, että onko nämä saunalahden mokkulat operaattorilukittuja?

Että jossain mielessä saunalahtikin voisi tarjota omilla sivuilla firmistä imuroitavaksi. 🙂
jarith69 kirjoitti:
Tuota noin mistä tämän reititimen saa käyttöön, että näkisi oman mokkulan firmis version???

Minä löysin täältä:
Saunalahden Mobiililaajakaista

Ohje>Dignostiikka>Modeemit>(minulla) Huawei ... Modem#2
Käyttäjätaso 3
Jos nopeuden paranemisesta (tai muusta teknisestä korjauksesta) ei ole mainintaa missään virallisemmassa tiedotteessa (esim. Huawein 'release notes'), väitteeseen voi suhtautua terveellä epäilyllä. Jos oikein ymmärsin, tuon päivityksen suurin ero on Mac-tuen muuttuminen ja sehän ei Windows/Linux-väkeen vaikuta mitenkään.

Yhden ihmisen arvio tuskin erityisen järjestelmällisesti mitattuna ei ole luotettavaa tietoa. Itselläni on ollut neljä erilaista modeemimallia ja vain yhden ainoan (E220) softapäivitys muutti nopeutta ja silloin kyse oli päivityksestä uudempaan protokollaan.

Langattoman laajakaistan osalta nopeuksiin vaikuttavat niin monet tekijät, että testien kanssa on oltava tarkkana. Jos kahta eri firmware-versiota vertaa, rinnakkain pitäisi olla mahdollisimman tarkaan samoihin (ja ruuhkattomiini) aikoihin kaksi eri tikkua, joissa on eri ohjelmistoversiot. Yksi tai kaksi testiä eri riitä, vaan niitä pitäisi ajaa todella monta. Näin tilastoihin saadaan enemmän totuusarvoa.

Toisaalta tuollaisesta virallisesta päivityksestä ei varmaan haittaakaan ole.
Mulla on käytössä E367 HuuHaa ja päivitin sinne uuden firmwaren, ja en voi väittää että olisi huonommaksi mennyt, en myöskään allekirjoita noita +20% nopeuksien nousuja tms.

Verkkoon kirjautuminen nopeutui SL:n laajakaista sovelluksessa huomattavasti.

Saavutettu hyöty oli ±0, mutta tulipahan kokeiltua.

Ajoin sisään seuraavan: E367Update_11.810.09.33.00.B726

Osallistu keskusteluun