Kysymys

Huawei E392



Näytä ensimmäinen kirjoitus

217 kommenttia



Mut hämärintä tässä on se, että se oli tuossa 5:ssa ensin tähän asti ja se on toiminut hienosti keväällä, ei kai yhtäkkiä ilman syytä lakkaa toimimasta?

Nyt vaihdoin tuonne 6:sen viereen jossa sit löytyikin melkein heti 4G ja nopeus nousi mukavasti ylöspäin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Mandoliini kirjoitti:

Mut hämärintä tässä on se, että se oli tuossa 5:ssa ensin tähän asti ja se on toiminut hienosti keväällä, ei kai yhtäkkiä ilman syytä lakkaa toimimasta?

Nyt vaihdoin tuonne 6:sen viereen jossa sit löytyikin melkein heti 4G ja nopeus nousi mukavasti ylöspäin.

Ihan satavarma en ole, mutta aikoinaan noita liittimiä testatessani sain sellaisen vaikutelman, että tuo 5-liitin toimii lisäantenni-liittimenä. Silloin tikun sisäiset antennit ovat ns. primääri-antennit ja tuosta lisäantennista haetaan apuja. 6-liitin puolestaan ohittaa tikun sisäiset antennit, ja signaali otetaan vain ulkoisesta antennista.

Tai sitten se oli toisinpäin, mutta käyttäytymisessä oli havaittavissa selvä ero. Kannattaa myös tsekata, vaihtuuko solutunnus ja kuinka signaali muuttuu, kun antennia vaihtaa toiseen liittimeen (Mobile Partnerin Työkalut-Vianmäär.->Verkon tila -välilehti).

Mutta löytyykö sitä 4G:tä eli LTE:tä missään vaiheessa? Tuo aikaisempi nopeusmittaus kait on DC-verkosta...
4G rupesi toimimaan sitten tuossa 6-liittimen vierestä kun antennin sinne laittoi..

Toisessa poritssa toimi vaan HSPA+, WDCMA.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hyvin näyttää tuo E392-nettitikku kuumenevan Dual Carrieriakin käytettäessä. Onneksi nopeuteen tuo ei ole vaikuttanut pahemmin tai sitten Elisan Dual Carrier -verkon päivityksestä on ollut jotain hyötyä, sillä ennen tuli monesti alhaisia nopeuksia vähäksi aikaa, nyt nämä ovat ohi. Ja hyvä niin, yhteys on nykyisin todella vakaa ja erinomainen myös nopeuksien osalta.

B593 korosti näitä ongelmia enemmänkin minkä takia se vaihdettiinkin tuohon. Ja verkonpäivitys poisti loput ongelmat.

Kiitokset Elisalle korjauksesta, nyt täällä on tullut aina tasaisesti 15-21 Mbps. Liittymä on Mobiililaajakaista 3G jopa 21 Mbps 12,90 euroa kuukaudessa. Sellaisen vinkin annan, että ennen kuin vetää mokkula vasaralla kannattaisi laittaa reitittimen ja tikun tai tietokoneen ja tikun väliin mukaan tullut USB-kaapeli ja tikku on ehdottomasti pakotettava käyttöpaikan nopeimpaan verkkoon manuaalisesti: näin toimintavarmuus paranee. Minulla pakotus on Elisan Dual Carrier -verkkoon (WCDMA). Ja lopulta huomaat, että nettitikku ei olekaan mikään huono yhteys 😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
hpguru kirjoitti: blääh, blääh,... Minulla pakotus on Elisan Dual Carrier -verkkoon (WCDMA). ....
Se on vaan harmi, ettei tuollaista DC-pakotusta voi tuollakaan tikulla tehdä. Oliskin monessa paikassa ihan bueno, eikä E392:sta puuttuisi enää muuta kuin kunnolliset signaaliarvo-näytöt 3G-verkkoon. Onneksi ANQUERY näyttää sentään tarkemmat dBm:t, ettei tarvitse n. 40 dBm "kentässä" nähdä tuota typerää 51 dBm:n tappi-arvoa. 

Mutta hyvä sentään, että pystyy taajuuksille pakottamaan. E5776:sen kanssa taas alkoi firmiksen metsästys, koska siinä on E3276:sen 190-firmistä vastaavaa kuraa sisällä, eikä taajuuspakotukset meinaan onnistu. Huawein firmisten kehitys näyttää olevan two-step-fw-one-step-bw, muttei onneksi toisinpäin.

Oikein logiikan riemuvoitto näissä uudemmissa Huawein laitteissa on tuo CSNR-komennon "amputointi". Jotenkin tuon 60 dBm:n rajan ymmärtäisi 4G-tikuissa, mutta kun sama raja on 3G:lläkin.   
Tuossa jo riemuitsin jo, että 4G palasi, mutta se olikin vain parin päivän hurmaa..

Testailin tota nykyistä antennia ja Mobile Partneria.

Solun tunniste ei muutu oli antenni paikassa tai ei.
RSSI: -75dBm ja antenni paikassa -73dBm eli hieman parannusta, jos hankin paremmin antennin 14dBm niin muuttuuko lukema tuosta -75dBm:stä suoraan -61dBm:n?

Jotenkin tuntuu, että paremmalla antennilla voisi toimia paremmin, koska lataus nopeus nousi 4mb nyt 4mb -> 8.8mb kun antennin laittoi kiinni.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Onkos tämä minun E392 tikku nyt sitten pakotettuna Only WCDMA 900/2100-verkkoon?

Tuommosella koodilla kyselin AT^SYSCFGEX?

Ja tuli joku tämmönen, että mitäs toi meinaa suomeksi?

^SYSCFGEX:"02",3FFFFFFF,1,2,7FFFFFFFFFFFFFFF

Tarkoitus on, että olisikin, mutta menin kokeilemaan tuota uusinta Saunalahden mobiilisoftaa ja olen epävarma jättikö se sinne todella Vain 3G -asetuksen päälle, kun tuntui ainakin valikossa muuttavan Only 4G -muotoon.

On siinäkin mobiililaajakaista ohjelma... pelkkää kuraa.

Meinaakko toi koodi sitä että mulla on Only WCDMA päällä ettei hypi edgelle? Joka on nopeudeltaan surkea.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Kerrataan vielä:

Tikku on pakotettu 3G:lle; mitään taajuuspakotuksia EI ole päällä. Tikku siis käy läpi kaikki sen tukemat 3G/GSM-taajuudet signaalia etsiessään.

SYSCFGEX:n parametrit:

"02"   =  vain 3G

3FF...    = kaikki taajuudet (3G, GSM)

1   =   verkkovierailu sallittu

2   =   CS, PS molemmat sallittuna

7FF...    =  kaikki taajuudet (4G)

"Säädettäessä" käskyyn tulee loppuun lisätä pari pilkkua, koska samalla käskyllä määritetään myös muuta.

Ei ole Birdstepin tyypit vieläkään oppineet, että olisi suotavaa ensinnäkin saada tallennettua se haluttu verkkotyypin valinta ja toiseksi, että se myös ohjelmaa käynnistettäessä "lyötäisiin" sisään siihen tikkuun. Vaikka siellä valikossa näkyy LTE-tikuilla Ensisijaisesti 4G -valinta, ei se ainakaan näytä menevän tikulle asti, ellei käy sitä asetusikkunaa kuittaamassa.

Edit: ajatuskatko...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kiitos selvennyksestä. Tuo 00 on ilmeisesti automaattinen, 01 GSM, 02 WCDMA ja 03 LTE.

Tosiaan nyt on hyvä kun olen varma pakotuksesta, koska yhteys ei hypi tosiaan enää hitaamalle tekniikalle eli toimii vakaasti. Tuo uusi Mobiililaajakaista 4 oli kyllä surkea eli jostain syystä aina näytti jotain muuta kuin mihin olin pakottanut mikä vähän hämmensi ja ajattelin tarkistaa.

Se hyvä puoli siinä oli, että se 4-versiop jätti ajurin koneelle ohjelman poiston jälkeen eli tikku toimii nyt suoraan koneessa, jos joskus tarvitsee.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
hpguru kirjoitti:
 Tuo 00 on ilmeisesti automaattinen, 01 GSM, 02 WCDMA ja 03 LTE.

Noin ne "Vain" -valinnat menee, mutta myös verkkotyyppien preferointi onnistuu yhdistelemällä noita.

Jos oikein "kuraista" yhteysohjelmaa kaipaa, niin kannattaa kokeilla DNA Netti -nimellä kulkevaa viritelmää. On muuten täysin käsittämätöntä p_kaa järjestelmän kannalta, ja vastaa täysin jotain takavuosien Nokialaisen viritelmää. Noksuissakin sentään tikulla oli valmiina ohjelma, joka asensi (ja poisti) pelkät ajurit, mutta tuon DNA:n hirvityksen joutuu asentamaan, että saa ajurit irti. Sitä en tiedä, toimiiko tuo jotenkin selkeämmin Huawein tikuilla, mutta ZTE:n kanssa meinasi mennä nauruksi.

Hauskana piirteenä tuossa DNA:n ohjelmassa oli se, että vähän sähläämällä sen sai yhdistämään "verkkokortin" myös Sauniksen simmillä, vaikka ruudulla teksti "SIM ei ole tuettu".
Olisko fiksummilla vinkkiä antaa. Päivitin sauniksen multisimliittymäni (tai mikä se nyt oli se vanha juttu kun sai extra simkortin samalla datapaketilla kun kännykänkin) 4G aikaan. Kotona kalustona on Huawei E392 ja siinä oli aiemmin tässä thriidissä neuvottu 3G pakotus käytössä. Homma toimi kun junan vessa. Sillä AT^HSPA=3 komennolla toi pakotus oli putty.exe:llä tehty. Nyt sitten haluaisin tuon tikun 4G moodiin, koska Sonyn Xperia V antaa 50/12Mbps nopeuksia jatkuvalla syötöllä.

Laitoin tuohon alkuunsa komennolla AT^HSPA=4
DC:hen meneekin nyt ihan mukavasti ja noin 15-16 Mbps sisään ja 1.5mbps ulos. Mutta mutta ... pitäs tuon nyt siihen 4G:hen napsahtaa. Mikä loitsu tuohon tikkuun pitäisi antaa että sen saa pakotettua LTE:lle?

Signaalin taso on vaatimaton -100dB seudulla, mutta tosiaan tuon 45/50 mbps saa sillä(kin) sentään dataa valumaan :)
olen ollut erittäin tyytyväinen tuohon E392 tikkuun. Sen jatkeena on muuten Asus RT-N56U purkki joka toimii hiton vakaasti. Tuon purkin kanssa softaversiolla : 3.0.0.4.374_130 tämä E392 ei ole kertaakaan kiukutellut viimeiseen puoleen vuoteen. En ole edes virtoja joutunut katkomaan tuosta purkista.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
newdroid kirjoitti:

Laitoin tuohon alkuunsa komennolla AT^HSPA=4
DC:hen meneekin nyt ihan mukavasti ja noin 15-16 Mbps sisään ja 1.5mbps ulos. Mutta mutta ... pitäs tuon nyt siihen 4G:hen napsahtaa. Mikä loitsu tuohon tikkuun pitäisi antaa että sen saa pakotettua LTE:lle?

LTE-pakotukset tapahtuu komennolla, jonka perusmuoto on

AT^SYSCFGEX="03",00400000,1,2,800C5,,        Vain LTE, kaikki taajuudet

 

Taajuusmaskin (800C5) voi korvata  4 (LTE1800),  80000 (LTE800) tai 40 (LTE2600) , jos haluaa pakottaa vielä tietylle taajuudelle. 

 

Niinpä se on, että E392 on edelleenkin luottovehje monellakin tapaa: pomminvarmaa toimintaa, nopeudet kohdillaan ja vielä h_tin hyvä "istuvuus" reitittimiin. 
Toi
AT^SYSCFGEX="03",00400000,1,2,800C5,,
komento ei antanut ajaa itseään. Sanoi jotta liikaa parametrejä.

joten ajoin tämän:


Kaikki taajuudet, 2G, 3G ja LTE
AT^SYSCFGEX="010203",3fffffff,1,4,7fffffffffffffff,,

ja perään

AT+CFUN=1,1
Tää toimi.

^LTERSRP:-103,-10
^RSSI:18
^LTERSRP:-103,-8

Nyt näkee sentään tuon 4G:n 🙂 Mutta mutta.. Ei yhdistä siihen. Tyytyy 3G DC:hen.

Mistä tietää mikä LTE kanava kuuluu omissa nurkissa parhaiten? Jaa, vai eipä noita ole kun 3 vaihtoehtoa - eiköhän ne voi ihan kokeillakin jotta millä mennään :D

tikun versio on näköjään
^HVER:"CD1E392M"

AT^SYSCFGEX="03",00400000,1,2,40,, komennon tuo syö nätisti ja vielä näkee verkkoja sen jälkeen.

AT^SYSCFGEX="03",00400000,1,2,80000,, komennon syö myös nätisti, mutta alkaa vain vilkuttaa vihreää valoa kolmesti nopsaan peräjälkeen. Ei enää uppoo komennot perille -> putty katki ja mobiile partneri auki -> Asetuksissa on "Vain LTE" päällä vaikka se alkuunsa oli "AUTO".

AT^SYSCFGEX="03",00400000,1,2,4,, asettuu paikalleen. ja näyttää verkon kuuluvuutta ihan nätisti.

^LTERSRP:-101,-9
^RSSI:20
^LTERSRP:-101,-9
^RSSI:20
^LTERSRP:-101,-7
^RSSI:20

Se vaan ettei vieläkään suostu yhdistämään 4G:hen.. Mobile partnerin mukaan 4G ei edes kuulu? Mutta toisaalta vieressä on Xperia V LTE:ssä nätisti.. hmm.. DC:hen en tahdo jäädä. Se on melko jumittelevainen nyt ollut. 3x viikossa joutunut tikun irroittamaan.

Tikku vilkuttaa vihreää valoa kolme kertaa nopeasti peräkkäin.

Olikohan tuohon jotain lääkettä?  4G antenni on jo tilattu..

Nopeutta 3G:llä
ja toinen "veto" perään



VS Sonyllä:
http://www.speedtest.net/my-result/a/736326407
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
newdroid kirjoitti:
..

Olikohan tuohon jotain lääkettä?  4G antenni on jo tilattu..

Kokeile MP:llä manuaalirekisteröitymistä Vain LTE-tila päällä muutamaan kertaan. Jostakin kumman syystä oli omankin tikun kanssa eka rekisteröitymisessä ongelmia. 

Tosin alkaa myös epäilyttämään, että voi olla jotain häikkää joko liittymässä tai sim-kortissa (liian vanha esim.). Jos tuo manuaali-systeemi löytää Elisan LTE-verkon, mutta rekisteröityminen siihen ei onnistu, on noissa em. jotain vikaa.
KoTe60!!!
Sä oot kyllä perhanan etevä!!

Kattoppas, noi mun simkortit, tai niiden numerot oli niitä 12 numeron sarjaisia. Toisen liittymän numero alkoi 0000 0040 xxxx ja toisen alkoi muodossa 0000 0142 xxxx. Eli nää on vanhoja! Vanha kännykän liittymä, on ollut olemassa jostain 2002 tai 2001 vuodesta mulla. Uinut kaljatuopissa, ja mitä kaikkea. No sen tajusin vaihtaa hiljattain kun tuntui puheluissa olevan vikaa katkeamisia. Se siis on näitä mikrosim mallisia kortteja. Ja eihän tuo Söny syö muita.

No laitoin tuon mun oman kännykkäliittymään hakemani uuden simkortin tähän E392:seen ja vaihdoin tikun WCDMA:sta LTE:lle. Sekunnissa, eli heti, alkoi näkyä LTE verkko MP:n vasemmassa ala kulmassa.

Nyt paukkii dataa läpi :


Eli kipaisen vielä paikallisen Saunalahti/Elisa palvelupisteen kautta ja vaihdan tuon simkortin toiseen. Mahtavaa että sain apuja tähän juttuun. En olisi hoksannut tuota simkorttia epäillä LTE epäyhteensopivaksi :)

Vielä vähän laittaa vastaan, tuossa asuksessa tuon LTE nopeuden saavuttaminen. Mutta eiköhän se ole vain sijoittelullinen kysymys tms. nyt kun koko tikun sentään saa LTE verkkoon 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
newdroid kirjoitti:
...Vielä vähän laittaa vastaan, tuossa asuksessa tuon LTE nopeuden saavuttaminen. Mutta eiköhän se ole vain sijoittelullinen kysymys tms. nyt kun koko tikun sentään saa LTE verkkoon :)

Hieno homma, että ongelma oli ratkaistavissa, eikä ollut vikaa esim. tikussa tms.

Ei 50M dl ole päiväaikaan mitenkään huono tulos. Kaupunkipaikassa olisin tytyväinen, jos saisin edes puolet tuosta...
Tämä ratkesi asentamalla Asukseen "custom" firmwaren.. Jo lähti laulamaan:


Eli E392 on edelleen erinomainen tikku 🙂
Jahas. Viikko takkuilua ja Asukseen takaisin tuo vakio firmware ja 3G pakotus AT^xxxxx3 loitsulla tikkuun. 3G DC:nä mennään ja toivottavasti toimii. Tähän asti kokemukset ovat luokkaa että aamulta kahdeksan aikaan katkeaa yhteys aina sitten iltapäivästä x-kertaa neljästä eteenpäin ja yhdistäminen 4G/3G preferoinnilla mahdotonta. Katkoo pitkin iltaa yhteyttä..
Mur. Antenneja saa tosin jo järkeviin hintoihin.. Josko pitäis sijoittaa jokakanavaa tukevaan antenniin...

Laitan vielä toisen 3G routerin tähän hommiin jahka saan sen kaverilta takaisin.

Hyvät pingit DC:ssä:

Osallistu keskusteluun