Vastattu

Huawei E5573 LAN staattiset ip:t

  • 3 heinäkuu 2016
  • 5 kommenttia
  • 307 katselukerrat

  • Kommentaattori
  • 32 kommenttia
Tuli ostettua otsakkeen 4G mokkularouteri R-kioskista 3G mokkulan tilalle, mutta laitteen asetuksista en löydä kuinka saan kotiverkon laitteillemme asetettua kiinteät IP:t, osaako joku valaista asiaa? Vanhemmassa Huawei E5220 mokkularouterini oli selkeästi staattisten IP osoitteiden asetus samoin kuin on kiinteän laajakaistani Zyxel routerin asetuksissa, tästä vaan en löydä vastaavaa.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kimppikoo 6 heinäkuu 2016, 22:38

Siinäpä se, kun asiakkaan tarpeet eivät aina kohtaa valmistajan tekeleiden ominaisuuksien kanssa. Voithan tehdä esim. Rasberry pi:stä dhcp palvelimen verkkoon ja disabloida modeemien kelvottomat toteutukset.
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Hmm, enpä kyllä itse ole tietoinen tuosta laisinkaan. Onkohan palstalla apureita jotka osaa neuvoa tuon reitittimen asetusten kanssa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
En usko, että siinä pystyy dhcp reservationia tekemään lainkaan. Mutta reititin tuskin jakaa koko ip-verkkoaan dhcp:llä, vaan jonkin osan siitä. Helppo kokeilla:

1) katso ensin mistä ip-alueesta modeemi jakaa koneellesi osoitteen (esim. windowsissa ipconfig -komento) tai jos modeemissa voi aluetta ylipäätänsä säätää niin katsot sieltä suoraan
2) jos osoite oli esim. 192.168.1.100 niin voisi olettaa, että dhcp alue on 192.168.1.100- jotakin ylöspäin
3) laita koneelle kiinteä ip-osoite samasta verkosta, mutta alempaa esim. 192.168.1.2
4) jos et saa herjaa päällekkäisistä ip-osoitteesta verkossa, niin voidaan olettaa, että ainakin alue .2-.99 on vapaana eikä dhcp:n jakamana
5) laita vapaasta alueesta olevat osoitteet niille laitteille, jotka kiinteää tarvitsevat. Toki muista sitten konfiguroida oletusreitti, aliverkon maski ja nimipalvelut käsin kohdilleen.
Tuo ei mielestäni ole sopiva tapa. Staattisten IP osoitteiden pitää voida olla routerikohtaisia, routerin DHCP:n jakamia. Meillä on nimittäin 2 eri verkkoa, toisesta (liikkuvasta) jakelua ulospäin toisessa (kiinteässä) vain paikallista LAN sisällä tapahtuvaa valvontaa yms..

Siis jopa Huawein vanhassa halvemmassa 3G mallissa E5220 on selkeät staattisen IP:n asetukset. Samoin Verkkokaupan mukaan tästä E5573 mallista hieman paremmassa mallissa E5577 olisi ominaisuus (kysyivät Huawein tuesta, mutta hieman arvelluttaa mitä sieltä on saatu vastauksesi vrt. alla.)

Tämä Elisan myymä malli E5573 onkin outo. Kysyin Huawein tuesta ja sieltä neuvottiin (virheellisesti), käyttämään MAC filteröintiä, mutta sehän on mielestäni potaskaa, koska tarvitsemme nimenomaan kiinteät IPv4 osoitteet. IPv4:t voivat vaihtua laitekohtaisesti vaikka MAC osoitteet ovatkin aina samat. Meillä on täällä valvontakameraa, Raspberry Pi:tä ynnä muuta IoT höpöä ja kiinteät IP:t pitää olla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Siinäpä se, kun asiakkaan tarpeet eivät aina kohtaa valmistajan tekeleiden ominaisuuksien kanssa. Voithan tehdä esim. Rasberry pi:stä dhcp palvelimen verkkoon ja disabloida modeemien kelvottomat toteutukset.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Näinhän se on. Joko nuo ominaisuudet on poskettomasti hinnoiteltu Huawein puolelta, ettei kannata edes vaatia tai sitten ihan piittaamattomuutta. Laitteita kuitenkin menee kaupan, niin susi ja sekunda kelpaa. Kaveripiirissä parilla on mobiililaajakaistareitittimiä. Asetusten muuttaminen esim. jonkin pelin vaatimalla tavalla (porttiohjaus) on ylitsepääsemätön ongelma, vaikka neuvoa annettaisiin Skypen ruudunjaon kautta. Eikös ole parempi, että laitteet on suoraan idioottimaisia, ettei kukaan tarvitse päätään asetuksilla vaivata. Voisi saada jopa toimimaan. 😉

Osallistu keskusteluun