Kysymys

Huawei E5776 reititin pätkii

  • 1 syyskuu 2014
  • 18 kommenttia
  • 4381 katselukerrat

Aihetta on ruodittu useamman omagurun kanssa, ja loppuviimein lähettivät jopa uuden reitittimen, kun alkoi vaihtoehdot loppumaan.
Ongelma ei ratkennut.

Eli noin 10-15min välein katkaisee yhteyden sekä automaatti- että 4G-asetuksilla. Yhteys palaa 1-5min päästä.
3G:lle pakoitettuna sama juttu. Nopeus maksimissaan 1m, yhteys pysyy silloin n. 20min kerrallaan..
Myöskin ns. lepotila-ajastus on säädetty maksimiin, eli sekään ei ole yhteyden katkaisun syy.
Asiakaspalvelusta ilmoitettiin että yhteyksien kanssa ei pitäisi olla aluella häiriöitä, kun tukiasemakin on "muutaman sadan metrin päässä".

Normaali iPhonen 3G-yhteys toimii normaalisti ja moitteettomasti kun reitittimen yhteys katkeaa.

Olen itse täysin puuhastelija näiden vehkeiden kanssa, mutta kaikki asetus-vaihtoehdot on kokeiltu.

Saivat alunperin vielä meikäläisen tekemään 3v-sopimuksen, niin tässä sitä vielä mennään reilut 2v tällä "susi-keksinnöllä". Olen siis jo kohta vuoden kestänyt tätä olematonta härveliä. Nyt vaan alkaa mittari täyttymään...

18 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Mikä on signaalin voimakkuus?
Toimiiko paremmin ulkona, tukiaseman lähellä tai esim toisen tukiaseman lähellä?
Mikä paikkakunta?
Kaikkea 4-12Mbps väliltä, jos sitä tarkoitit. Ei mitään kauheeta meininkiä siis..
Olen koittanut ulkona ja eri paikoissa asuntoa, mutta toista tukiasemaa en ole testannut.
Tampereella ollaan.
Minulla täsmälleen samanlainen ongelma ja asun Tampereella. Vianmääritys kertoo löydetyn ongelman "DNS palvelin ei vastaa". Yhteys tietokoneelle koko ajan toimii ja reititinlaitteessa maksimi tolpat 4G moodissa, mutta ei saa yhteyttä internettiin. Mikä mättää?
Näyttää olevan 4g yhteydet jumissa vähän  jokapaikassa... Myös nokialla..
Maanantai aamusta 4G heikkeni Porvoossa. Pakotin E392:n 3G verkkoon joka alkoi tänään sekin pätkimään.

Viimein SAUNALAHTI ILMOITTAA ETUSIVULLAAN VALTAKUNNALLISISTÄ HÄIRIÖISTÄ viime päivinä.
Tämä on ollut omalla kohdalla ihan jatkuva vaiva alusta asti, eli ei mitään hetkittäistä..
Ongelman kuvaus on tismalleen sama kuin omassa E5776 -laitteessani.

Haulla löysin http://asiakastuki.saunalahti.fi/ohje/501/ sivulta löytyvän päivityksen. Asennuksen jälkeen laite ei ole kertaakaan katkaissut yhteyttä aikaisempaan tapaan. Sama päivitys asennettiin erääsen toiseen samanalaiseen laitteeseen ja ongelma hävisi.

Ei voi muuta kuin suositella. Nyt laite toimii niin kuin pitääkin.
Kiitokset tästä tiedosta!!

Puolitoista vuotta kohta käyttänyt tätä onnetonta sontaläjää, ja nyt keksivät päivityksen.

Täytynee kokeilla heti kun vaan pääsen jollain PC:llä lataamaan päivitykset.

Ei näytä löytyvän OS:lle päivitysten latausmahdollisuutta.

Taidan olla ainoa Mac-käyttäjä joka on erehtynyt vetämään nimen tähän reititinsopimukseen..? 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Joissakin tapauksissa myös vanhemman sim kortin vaihto uuteen malliin on auttanut tämän laitemallin kanssa. Tietenkin helpompi jos vain saa tuon päivityksen onnistumaan. Tosiaan Macilla ei mahdollisuutta ajaa päivitystä :smileyembarrased:
juh4 kirjoitti:
Ongelman kuvaus on tismalleen sama kuin omassa E5776 -laitteessani.

Haulla löysin http://asiakastuki.saunalahti.fi/ohje/501/ sivulta löytyvän päivityksen. Asennuksen jälkeen laite ei ole kertaakaan katkaissut yhteyttä aikaisempaan tapaan. Sama päivitys asennettiin erääsen toiseen samanalaiseen laitteeseen ja ongelma hävisi.

Ei voi muuta kuin suositella. Nyt laite toimii niin kuin pitääkin.

Täsmälleen samat ongelmat minulla. Latasin tuon ohjeen mukaiset tiedostot koneelleni, mutta ne eivät suostu avautumaan.  Win 8.1   .  Missä vika?

Sieppaa.JPG
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Itse olen päivittänyt joskus kyseiseen laitteeseen firmiksen ja jossain vaiheessa kysyi flash koodia jonka saa selville seuraavalla ohjelmalla:  http://tools.texby.com/unlock-codes/huawei/
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
veksu kirjoitti:Täsmälleen samat ongelmat minulla. Latasin tuon ohjeen mukaiset tiedostot koneelleni, mutta ne eivät suostu avautumaan.  Win 8.1   .  Missä vika?

Noiden tiedostojen tarkenne on jokin outo numerosarja, eikä Windows ymmärrä niitä ajokelpoisiksi ohjelmiksi. Ei tietoa, missä vaiheessa tuo tarkenne menee tuollaiseksi. Jos vaihtaa tarkenteeksi exe:n, niin käynnistyvät.

Jotkin tiedostot voivat olla myös paketoituja samalla tavalla oudolla tarkenteella, mutta ne saa yleensä auki vähän paremmalla paketinkäsittelijällä (esim. 7z:lla). Mutta nuo kyseiset tdstot ovat exe-tdstoja.
KoTe60 kirjoitti:
veksu kirjoitti:Täsmälleen samat ongelmat minulla. Latasin tuon ohjeen mukaiset tiedostot koneelleni, mutta ne eivät suostu avautumaan.  Win 8.1   .  Missä vika?

Noiden tiedostojen tarkenne on jokin outo numerosarja, eikä Windows ymmärrä niitä ajokelpoisiksi ohjelmiksi. Ei tietoa, missä vaiheessa tuo tarkenne menee tuollaiseksi. Jos vaihtaa tarkenteeksi exe:n, niin käynnistyvät.

Jotkin tiedostot voivat olla myös paketoituja samalla tavalla oudolla tarkenteella, mutta ne saa yleensä auki vähän paremmalla paketinkäsittelijällä (esim. 7z:lla). Mutta nuo kyseiset tdstot ovat exe-tdstoja.

OK thks, nyt pelaa.  Toivottavasti alkup. ongelma ratkeaa tällä.
veksu kirjoitti:
KoTe60 kirjoitti:
veksu kirjoitti:Täsmälleen samat ongelmat minulla. Latasin tuon ohjeen mukaiset tiedostot koneelleni, mutta ne eivät suostu avautumaan.  Win 8.1   .  Missä vika?

Noiden tiedostojen tarkenne on jokin outo numerosarja, eikä Windows ymmärrä niitä ajokelpoisiksi ohjelmiksi. Ei tietoa, missä vaiheessa tuo tarkenne menee tuollaiseksi. Jos vaihtaa tarkenteeksi exe:n, niin käynnistyvät.

Jotkin tiedostot voivat olla myös paketoituja samalla tavalla oudolla tarkenteella, mutta ne saa yleensä auki vähän paremmalla paketinkäsittelijällä (esim. 7z:lla). Mutta nuo kyseiset tdstot ovat exe-tdstoja.

OK thks, nyt pelaa.  Toivottavasti alkup. ongelma ratkeaa tällä.

Nyt ei ole 4g pätkinyt vielä kertaakaan, mutta päivitysten jälkeen läppärini ei saa yhteyttä Huaweihin (nyt se on usb-kaapelilla kiinni).  Yritin katsella Huawein asetuksia, mutta siellä on minulle liian vaikeaselkoista tekstiä..   Ei muuten Lumia puhelinkaan saa yhteyttä Huaweihin...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
veksu kirjoitti:
Nyt ei ole 4g pätkinyt vielä kertaakaan, mutta päivitysten jälkeen läppärini ei saa yhteyttä Huaweihin (nyt se on usb-kaapelilla kiinni).  Yritin katsella Huawein asetuksia, mutta siellä on minulle liian vaikeaselkoista tekstiä..   Ei muuten Lumia puhelinkaan saa yhteyttä Huaweihin...

Onko SSID ja wlan-salausavain olleet aikaisemmin ne laitteen takalevyssä olevat oletukset? En kyllä muista yhtään, palautuuko ko. asetukset oletuksiin fläshätessä ko. laitteella, mutta niitä nyt ekana voi kokeilla.

Jos siinä on vaan mennyt jokin "bitti poikittain", niin piikki-resetti seuraavaksi, ja silloin nuo oletukset ainakin ovat käytössä (WPA/WPA2-PSK, ja silloin myös AES-protok., kanavavalinta ja kaistanleveys automaatilla).
KoTe60 kirjoitti:
veksu kirjoitti:
Nyt ei ole 4g pätkinyt vielä kertaakaan, mutta päivitysten jälkeen läppärini ei saa yhteyttä Huaweihin (nyt se on usb-kaapelilla kiinni).  Yritin katsella Huawein asetuksia, mutta siellä on minulle liian vaikeaselkoista tekstiä..   Ei muuten Lumia puhelinkaan saa yhteyttä Huaweihin...

Onko SSID ja wlan-salausavain olleet aikaisemmin ne laitteen takalevyssä olevat oletukset? En kyllä muista yhtään, palautuuko ko. asetukset oletuksiin fläshätessä ko. laitteella, mutta niitä nyt ekana voi kokeilla.

Jos siinä on vaan mennyt jokin "bitti poikittain", niin piikki-resetti seuraavaksi, ja silloin nuo oletukset ainakin ovat käytössä (WPA/WPA2-PSK, ja silloin myös AES-protok., kanavavalinta ja kaistanleveys automaatilla).

piikki reset ei auttanut. Asetuksissa laitteen takakannen tiedot

Sieppaa.JPG

Sieppaa2.JPG
veksu kirjoitti:
KoTe60 kirjoitti:
veksu kirjoitti:
Nyt ei ole 4g pätkinyt vielä kertaakaan, mutta päivitysten jälkeen läppärini ei saa yhteyttä Huaweihin (nyt se on usb-kaapelilla kiinni).  Yritin katsella Huawein asetuksia, mutta siellä on minulle liian vaikeaselkoista tekstiä..   Ei muuten Lumia puhelinkaan saa yhteyttä Huaweihin...

Onko SSID ja wlan-salausavain olleet aikaisemmin ne laitteen takalevyssä olevat oletukset? En kyllä muista yhtään, palautuuko ko. asetukset oletuksiin fläshätessä ko. laitteella, mutta niitä nyt ekana voi kokeilla.

Jos siinä on vaan mennyt jokin "bitti poikittain", niin piikki-resetti seuraavaksi, ja silloin nuo oletukset ainakin ovat käytössä (WPA/WPA2-PSK, ja silloin myös AES-protok., kanavavalinta ja kaistanleveys automaatilla).

piikki reset ei auttanut. Asetuksissa laitteen takakannen tiedot

Sieppaa.JPG

Sieppaa2.JPG

Nyt toimii kun laitoin kohtaan 'WPA Esijaettu avain' joskus antamani salasanan - en siis sitä mikä on reitittimen taakse printattuna.  Kiitos neuvoista!
Nyt toimii allekirjoittaneellakin(ainakin toistaiseksi)!!
Sain vihdoin käsiini Windows-laitteen ja pääsin latailemaan firmikset.
Hetken oli käsi päässä, kun ei nuo paketit auenneet.
Aikamme asiaa pähkittyämme selvisi että niistä puuttui nuo .exe-päätteet.

Sekin vielä..

Osallistu keskusteluun