Kysymys

Huawein B593 vs. Sierran mokkula hubin kera

  • 4 marraskuu 2012
  • 4 kommenttia
  • 2742 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 2 kommenttia
Terve kaikki,

haluaisin hieman kokemuksia ja kommentteja, etenkin tuosta Huawein B593 -modeemista.

Olen testaillut tässä tovin tuota DNA:n kautta saatavaa 4G-mokkulaa, eli AirCard 762S (Aircard hub) telakan keran kyseessä.

Nopeudet ovat olleet ihan hyvät, asun LTE-alueella, joten siitä ei ole ollut valittamista. Suurimmaksi ongelmaksi on muodostunut se, että aina välillä tuo Sierran vehje hukkaa yhteyden. Eli Windows ilmoittaa, että yhteys telakkaan on muodostettu, mutta sanoo, että ei pääse internetiin. Tähän auttaa ainoastaan se, että mokkulan irroittaa telakasta ja käynnistää uudelleen ja laittaa taas kiinni telakkaan. :smileyrolleyes:

Ajattelin tästä korvaavaa pääyhteyttä kotiin, joten tuo, että useamman kerran viikossa pitää tuo tehdä ei oikein käy päinsä. Jostain luin, että syy saattaa olla se, että telakka ei osaa yhteyden katkeamisen jälkeen laittaa sitä uudelleen kuntoon (vaikka mokkula olisikin yhteydessä itsessään) - mene ja tiedä sitten. :)

Tästä syystä olen nyt sitten kuitenkin päättänyt katsoa myös tuota Saunalahden tarjontaa, eli Huawein B593 -modeemia. Sehän on kokonaan kiinteä laite, joten siinä ei ole tuota kahden eri laitteen ongelmaa.

Nopeuden ei tarvitsisi olla paras mahdollinen 4G:llä saavutettava, mutta tosiaan se olisi aika tarpeen, että modeemi osaa yhdistää itsensä takaisin, jos yhteys katkeaa - siis niin, että kaikki siihen yhdistävät laitteetkin pääsevät taas nettiin.

Olisin tosi iloinen ja kiitollinen, jos Huawein B593 omistajat pystyisivät kertomaan, että onko se noin toiminut. :smileycool:

4 kommenttia

Itse olen käyttänyt B593:a nyt muutaman kuukauden ja on ihan OK peli. Kaverina minulla tuolle on tosin suunta-antenni, mutta sillä saa kyllä jotain 20-25 megabittiä sekunnissa. Verkkona on leikki-4G eli 3G-DC, kun ei täällä oikeaa 4G:tä ole eikä varmaan ihan heti tule.

Suunta-asemia on muutamakin tässä ympärillä joten yhteys kyllä tuttuun tapaan katkeaa muutaman kerran päivässä kun asema päättää pätkäistä yhteyden vaikka modeemi muuta väittää. Väsäsin skriptin, joka yhteyden katketessa käy potkaisemassa modeemia eli painaa Disconnect ja Connect, mikä palauttaa yhteyden noin 20 sekunnissa mikä on ihan OK mielestäni. Silti tietysti yhteys katkeaa hetkeksi, siltä ei voi välttyä.

Ilman lisäantennia nopeudet olivat suunnilleen samat, mutta pätkimistä tapahtui useammin.

Mielestäni tuo kuitenkin on paras 4G-purkki mita olen kokeillut, parempi kuin esim. Bandluxe R300 ainakin. R501 vois olla parempi, mutta hieman on liian kallis.
Kiitos kokemuksien jakamisesta Lutikka74. Tuo kuulostaa lupaavalta mielestäni. Itse olen hyvän LTE-peiton alueella ja sain DNA:n yhteyttä kokeillessa täällä about 25 - 30 Mbps sisään / melkein saman ulos. :smileyazn:

Ongelmaksi siis jäi itse laitteisto. Tuo Sierra on varmaan hyvä pelkkänä mokkulana, mutta tosiaan petyin siihen, että telakka ei osaa noiden yhteyksien katkeamisen jälkeen tehdä nettiä saataville. Yhteyden tosiaan saa telakkaan, mutta kone valittaa vain, että nettiyhteyttä ei saatavilla. Ainoastaan mokkulan irroittaminen telakasta ja kytkeminen uusiksi on siihen auttanut. Siihen verrattuna tuollainen scriptin koodaaminen olisi aika lailla helpompi kikka, koska siinä kuitenkin homma saadaan ohjelmallisesti hoidettua. Itsekin olen joskus Linuxin kanssa (3G:tä) säätäessä joutunut turvautumaan scripti-viritelmiin, että hommat pysyvät toiminnassa.

Ajattelin, että tuo B593 voisi tosiaan olla ihan kokeilemisen arvoinen vehje, voisi toimia täällä ilman tuollaisia parempia antennejakin ihan hyvin. Toisaalta olisi myös kiinnostava päästä vertailemaan, että kuinka paljon eroa olisi hyvillä antenneilla verrattuna niihin perusantenneihin.
B593:n kanssahan tulee kaksi sellaista pientä lapa-mallista antennia, jotka voi ruuvata kiinni suoraan laitteeseen. Ne varmaan auttavat jonkinverran signaalissa. Itse laite ei kovin tarkkaan osaa kertoa, miten hyvä signaali on, mutta arvioin itse että 15 dBi suunta-antenni nosti signaalin tasoa noin 0.5-1 palkkia verrattuna niiin laitteen mukana tulleisiin antenneihin. Mutta tämä on siis mutua.

Eli antenni kyllä auttaa varmaan paljonkin, jos yhteys on muuten aika heikko.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
nxv kirjoitti:
Terve kaikki,

Olen testaillut tässä tovin tuota DNA:n kautta saatavaa 4G-mokkulaa, eli AirCard 762S (Aircard hub) telakan keran kyseessä.Nopeudet ovat olleet ihan hyvät, asun LTE-alueella, joten siitä ei ole ollut valittamista. Suurimmaksi ongelmaksi on muodostunut se, että aina välillä tuo Sierran vehje hukkaa yhteyden. Eli Windows ilmoittaa, että yhteys telakkaan on muodostettu, mutta sanoo, että ei pääse internetiin. Tähän auttaa ainoastaan se, että mokkulan irroittaa telakasta ja käynnistää uudelleen ja laittaa taas kiinni telakkaan.

:smileyrolleyes:

Oletko muuten päivittänyt Sierra mokkulan firmiksen, saa DNA liittymällä ainakin ->

PDF ohje päivityksestä

Ellei ole DNA liittymää, niin DNA prepaid myös onnistuu...

http://www.dna.fi/yksityisille/puhe/sivut/dna-prepaid.aspx

Osallistu keskusteluun