Kysymys

HuiHaiMonitori

  • 29 huhtikuu 2011
  • 45 kommenttia
  • 11247 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 2739 kommenttia
HuiHaiMonitori 1.0.0.5-työkaluohjelma Huawein modeemien hallintaan ja 3G-signaalin monitorointiin Windows-ympäristössä on ladattavissa täältä:

http://dl.dropbox.com/u/25274419/HuiHaiMonitori.zip ' TARGET='_blank

Ja lyhyt esittely ja ohje pdf-muodossa linkistä:  http://dl.dropbox.com/u/25274419/Ohjeita_HHMon.pdf ' TARGET='_blank

Laitteisto- ja ohjelmistovaatimukset: Huawei E1820, E367 (testatut); Windows XP, Vista, 7; Microsoft .NET Framework 2.0 tai uudempi
Muiden Huawein tikkujen osalta toiminta riippuu modeemin at-käskykannasta; ks. ohje.

Ohjelman peruskäyttö ei vaadi käyttäjältä minkäänlaista at-komentojen osaamista tai muutakaan "guruilua". Käyttäjälle on kuitenkin jätetty vastuu selvittää Windowsin laitehallinnasta, mikä on käytössä olevalle modeemille määritetty PC UI -sarjaportin tunnus.

Verkkoyhteyden aikainen käyttö edellyttää sitä, ettei käytetä mitään yhteysohjelmaa, vaan verkkoyhteyden hallinta annetaan Windowsin huoleksi. Verkkoyhteys siis yhdistetään joko suorana puhelinverkkoyhteytenä (kaikki W-versiot) tai wwan-yhteytenä modeemin verkkokortin" kautta (W7).

Kysymykset ja muu palaute tervetulleita!

45 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
MF668 ei tue lainkaan, E180 tukee suurin osa komennoista.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Zeten osalta: näinhän se menee, koska eri merkkisillä modeemeilla lähes kaikki ns. oleelliset käskyt (signaaliin ja asetuksiin liittyvät) ovat omanlaisiaan ja standardi-käskyt (esim. CSQ) ovat melko mitäänsanomattomia. Pääteohjelmana muun merkkisillä modeemeilla Monitori toimii myös aika huonosti, koska tehty kokonaan Huawein ehdoilla. Harkinnassa on täsmäversio MF668:lle...

Kokeilitko E180:llä? Ainakin joissakin vanhemmissa Huaweissa puuttuu käskykannasta tärkein signaaliin liittyvä komento eli CSNR, ja silloin ei häiriöistä/signaalista saa mitään tarkempaa tietoa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
E180 ei näköjään tue tuota komentoa CSNR eikä näköjään signaalinvoimakkuuskyselyä signaali-painikkeesta.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Toiminut hyvin kahden huawei E1820:n kanssa, auttaen niiden oikean sijoittamisen löytämistä huihaimonitorin singaali-toisto toiminnolla.
Lisäksi tämä ohjelma paljasti että minulla on kolmas solu 3G-tukiaseman alueella, kun solu-tunnisteet jäävät ohjelman muistiin.
Itse osaan lukita nettitikkuni käyttämään vain tiettyä "suosikki" solua, jolloin yhteys pysyy hyvänä iltaisinkin. Vaihtamisen sijasta - säätäminen kannattaa.

Käytin tuota myös Sierra Wireless 309:n kanssa, joten ohjelman kätevä omien AT-komentojen tuki auttoi paljon (sierra wireless watcher-yhdistysohjelmaa ei tarvitse sulkea samalla kun käyttää). Että periaatteessa tämä toimii minkä tahansa nettitikun kanssa, mutta omat merkkikohtaiset AT-komennot pitää pystyä sille antamaan.

Uskallan suositella huawei E1820 käyttäjiä vaihtamaan tähän, jos aikaisemmin käytitte mdma.exe ohjelmaa. Hyvää vappua.

Kiitos KoTe60, paremman monitori-ohjelman koodauksesta kuin mihin laiskasti päivittyvä mdma.exe kykenee uusien nettitikkujen kanssa.
Käyttäjätaso 5
eipä toimi yllättäen nokian cs-17 tikulla, onko tulossa tähän tukea tai tietääkö kukaan jotain tän huihain tai mdma tapaista sovellusta joka toimisi kyseisen nokialaisen kanssa.
no ei sillä kyllä niin kiire ole kun ennen täällä puustellinmäellä Espoossa huawein e1820 mokkulalla nopeudet oli jotain 15-75kt luokkaa mutta verkossa ei ollu kuulemma vikaa.
no nyt tällä nokialla saa sellasia maltillisia nopeuksia kuten 800-1100kt joten jotain siinä huaweissa oli vikana, se kun oli aina 3g verkossa ja valo oli syaani.

no nyt kuitenkin toimii olisi vain hyvä saada jokin toimiva yhteysohjelma kun mobiililaajakista syö rammia kuin riivattu alun noin  70mt määrästä aina tuonne 600-1000mt määriin asti noin tunnissa.
mobile partner taas laittaa väkisin asetuksista "näytä kansion sisältö" asetuksen pois päältä, niin on todistetusti käynyt useassa 32bit xp 1 32bit vista ja useassa 32/64bit seiskassa joten tuskin on mun koneessa tämä vika vaikka aspa toisin väittää.

eli ylläolevien vikojen takia tarvitsisin kevyen yhteysohjelman jossa olisi säätövaraa, kyllähän tämä 7 pyörittää mokkuloita ilman mitään ohjelmiakin mutta asetukset kuten vain 3g ja soluihin lukittautumiset kiinnostaisi minuakin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
'groovesan': yaw, ja kiitokset myös sinulle...

'atomi':
Periaatteessa ainoat käskyt, jotka noksuissa samoja kuin Huaweissa ovat nuo solubongaukseen liittyvät +cgreg=2 ja +cgreg? -käskyt. MUTTA tässäkin asiassa nokialaisissa pitää olla koukku eli tuohon tulostuvaan merkkijonoon tungetaan ylimääräistä, jota tässä ohjelmassa ei ole tietenkään otettu huomioon ja "kaato" tulee.

Nokialaisten käskykannasta ei tunnu löytyvän myöskään mitään järkevää komentoa signaalin tutkimiseen (pl. lähes turha +csq), joten tuskin näillä näkymin teen versiota noksuille. Solubongaustarkoituksiin HyperTerminalin tai PuTTY:n käyttö suoran puhelinverkkoyhteyden tutkimiseen on helppo ja yksinkertainen vaihtoehto. 3g-pakotus yms. komentoja kannattaa etsiä noiden yhteysohjelmien lokeista.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Monitorista versiot myös ZTEn 668:lle ja sierralaisille:

http://dl.dropbox.com/u/25274419/Z668Monitori.zip ' TARGET='_blank  ;

- testattu myös 636:lla; toimii muuten paitsi ei solutunnusten osalta (laite ei tue solutunnusten näyttämistä)
- online-testausta varten käytettävä suoraa puhelinverkkoyhteyttä

http://dl.dropbox.com/u/25274419/SWMonitori.zip ' TARGET='_blank

- testattu USB309:llä ja SM-215:lla
- online-testaus wwan- tai puhelinverkkoyhteydellä
- taajuusvalinnat at-komentoruudun kautta (AT!BAND=? tulostaa vaihtoehdot; AT!BAND=xx valitsee; AT!BAND? näyttää, mikä valittuna)
- toimii päätteenä ja solutunnusten näyttäjänä myös nokialaisilla (15, 17); signaalin tutkimiseen noksuilla käytettävä csq:ta; verkon valinta ei toimi! ; online-testaus puhelinverkkoyhteydellä yhteysohjelma suljettuna.  Jos joku tietää nokialaisten verkonvalintaan tai tarkempaan signaalin tutkimiseen liittyvät käskyt, ilmoitelkaa; voin tehdä täsmäversion

Molempien tärkeimmät ominaisuudet samat kuin HuiHaiMonitorissakin: solutunnusten näyttö ja kerääminen istunnon aikana, tarkempi tieto signaalin voimakkuudesta ja laadusta, verkon valinta-asetusten määrittäminen klikkauksella sekä kustomoitava lista at-komennoista alasvetovalikon kautta käytettäväksi. Sierran versiossa lisäksi muutama peruskäsky napilla helposti toistettaviksi. Signaalia ja solutunnuksia voi tutkia myös offline-tilassa (ilman verkkoyhteyttä), mutta vain online-tilassa toimintaa seuraamalla näkee, kuinka modeemin ns. dynamiikka toimii erilaisilla signaaleilla, soluvaihdoissa, jne.

Kokeilkaa ja kommentoikaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
E367:n käyttäjille tiedoksi: Modeemin signaalinäyttö poikkeaa muista siinä, että signaaliarvot eivät päivity, kun modeemi on datasiirtotilassa (mode 5,9 = hspa+). Tämä ominaisuus pitää ottaa huomioon esim. hotspotin haussa niin, että modeemin sijoituspaikan perushaku kannattaa tehdä ilman verkkoyhteyttä signaaliarvojen Toisto-valinta päällä. Kun verkkoyhteys ei ole päällä, ei taustalla tapahtuvat datasiirrot (päivitysagenttien, rss:ien yms. aiheuttamat) jumiuta signaalinäyttöä ja modeemin siirron aiheuttama muutos näkyy  Monitorin näyttämissä signaaliarvoissa. Modeemin ominaisuuksiin kuuluu onneksi myös se, että häiriötaso näkyy verkkoyhteyden tilasta riippumatta "käsiteltynä".

Kokonaisuutena em. "helpottaa" MLK:n tai jonkin muun yhteysohjelman käyttäjiä: Voitte vapain mielin tutkia Monitorilla signaali- ja solutietoja, kun yhteysohjelma ei ole päällä (=verkkoyhteys ei ole päällä). Myös esim. Verkko- ja taajuusvalinnan avulla, voi tutkia kummalla taajuudella (2100 vai 900) signaali tulee vai tuleeko molemmilla. Monitorilla valittu asetus (esim. 3g/2100) "nollautuu", kun käynnistää yhteysohjelman, joka "tunkee" modeemille omien määrityksiensä mukaiset (useimmiten huonommat) asetukset.

E1820 toimii toisin: signaali-arvot poikkeavat huomattavasti riippuen modeemin tilasta. Ilmeisesti E1820:n pienentää toimettomana olon virrankulutusta "sammuttamalla" osan signaaliprosessoinnista, mikä näkyy isoina vaihteluina häiriöissä ja/tai signaalin voimakkuudessa. Tästä syystä E1820:llä lähempänä "oikeita" olevia signaaliarvoja saa vain verkkoyhteys ja mielellään myös datasiirto päällä. Mikäli myös tällöin signaalissa esiintyy suuria vaihteluita (yli 5 dBm, yli 3 dB), on syytä epäillä, että tulevassa signaalissa on vaihtelua heijastuksista, ulkoisesta häiriölähteestä tms. johtuen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Käyttis tällä kertaa XP Pro sp3.
Antaa tuommoisen ilmoituksen.... eikä anna esille mitään tietoja vaan painikkeet continue/quit.

Portti on juuri sama kuin siellä NMEA:n kohdalta.

See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.IO.IOException: Pyydetty resurssi on käytössä.

  at System.IO.Ports.InternalResources.WinIOError(Int32 errorCode, String str)
  at System.IO.Ports.SerialStream..ctor(String portName, Int32 baudRate, Parity parity, Int32 dataBits, StopBits stopBits, Int32 readTimeout, Int32 writeTimeout, Handshake handshake, Boolean dtrEnable, Boolean rtsEnable, Boolean discardNull, Byte parityReplace)
  at System.IO.Ports.SerialPort.Open()
  at ModeemiMonitori1.Form1.buttonStart_Click(Object sender, EventArgs e)
  at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
  at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
  at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
  at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
  at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
  at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
  at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
  at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
  at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
  at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.3620 (GDR.050727-3600)
    CodeBase: file:///c:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
Z668Monitori
    Assembly Version: 1.0.0.20
    Win32 Version: 1.0.0.2
    CodeBase: file:///C:/Documents%20and%20Settings/J%E4rjestelm%E4nvalvoja/Omat%20tiedostot/Lataukset/Z668Monitori/Z668Monitori/Z668Monitori.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.3614 (GDR.050727-3600)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Xml
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.3082 (QFE.050727-3000)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:


   


When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Jostakin syystä esittää, että com-portti on varattu ts. jonkin toisen sovelluksen tai Winkun tavallista verkkoyhteyttä "tiukemmin" varaamana. Onko verkkoyhteys päällä? Miten yhdistetty? 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ihan normaalisti verkkoyhteys päällä.... tosin käyttää Mobiililaajakaistaa. Oiskohan se vika siinä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

Ihan normaalisti verkkoyhteys päällä.... tosin käyttää Mobiililaajakaistaa.


Ymmärsinkö oikein: Koneella on asennettuna MLK-softa. Verkkoyhteys yhdistetty käyttäen tuon MLK:n luomaa Mobiililaajakaista-nimistä puhelinverkkoyhteyttä tietenkin ilman MLK-softan käynnistystä?

Menee arvailuksi: varaakohan MLK:n automaattisesti käynnistyvät osat tikun portit käyttöönsä (pl. varsinainen modeemiportti, koska Winkun pitäisi törmätä, kun yhteyden avaa "käsin"), koska jonkin varaamana tuon portin täytyy olla.

Miten käy, jos yrität Monitorilla yhteyttä puhelinverkkoyhteys katkaistuna?
Entäs silloin, jos "tapat" Wilog.exe:n (Tehtävienhallinnan Prosessit-välilehti)? 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Joo tässä sain uusvanhan koneen ja en sitten jaksanut tähän kummempia tehdä muuta kuin tietoturvaohjelman. Tikun tökkäsin paikalleen ja yhteyden tosiaan sillä softalla. Wilog tuolla tosiaan pyörii. Kokeilin muuten nuo kaikki listan portit ja mitään niistä ei tuo monitori tunnista. Tosin virheilmoitustakaan ei anna. Tässä ilmeisesti menee niinkuin puttyllä, että tuo yhteyden seuraaminen on aika hankalaa nm:n uudemmalla versiolla.

En ole vielä tässä kokeillut, mutta varmistan kuitenkin. Tarkoitatko, että yhteyden voi muodostaa pelkän monitorin avulla ilman windowsin omaa yhdistä-toimintoa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

En ole vielä tässä kokeillut, mutta varmistan kuitenkin. Tarkoitatko, että yhteyden voi muodostaa pelkän monitorin avulla ilman windowsin omaa yhdistä-toimintoa?


Ei Monitori edelleenkään toimi yhteysohjelmana (eikä koskaan tule toimimaankaan), eli windowsin kautta varsinainen verkkoyhteys auki. Mutta modeemia voi säätää tai signaalia/solua tutkia ilman verkkoyhteyttä. Monitorin yhteys tarkoittaa yhteyttä modeemiin (sen nmea-portin kautta). Tässä ajatuksena se, että mikäli xp pro jostakin kumman syystä varaa agressiivisemmin kaikki laitteen portit, kun puhelinverkkoyhteys yhdistetään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Näin olinkin ymmärtänyt, mutta hämäsi tuolla tuo "...jos yrität Monitorilla yhteyttä....". 😉
latasin ja varmaan moni muukin haluaa ladata joten "nostetaan" tämä toistaiseksi olemaan "etusivun juttu" 🙂
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Edelleen ajankohtainen, opiskelijoiden isien ja äitien ostaessa nettitikun että voi surffailla omassa boxissa kun perheen kiinteää ei enään ole tarjolla.

Nettitikun (tässä tapauksessa melkein mikä vain huawei-valmistajan) säätäminen kannattaa aina, jopa (lue:kirosana mobiilipuolella) tuplasti enemmän mobiilikaistan nopeutta saavutettavissa käyttöösi pienellä vaivalla.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
KoTe60, vieläkö kiinnostais tehdä HuiHaiMonitori4G ? (tuki huawei E398 ja E392)

Alla huawei E392 AT-komennot, elisan firmwaressa (käytin SWmonitoria):

&C
&D
&E
&F
&S
&V
&W
Q
S
V
%V
S0
S2
S3
S4
S5
S6
S7
S8
S9
S10
S11
S30
S103
S104
+FCLASS
+ICF
+IFC
+IPR
+GMI
+GMM
+GMR
+GCAP
+GSN
+DR
+DS
+CMEE
+WS46
+PACSP
+CFUN
+CBST
+CRLP
+CV120
+CHSN
+CSSN
+CREG
+CGREG
+CEREG
+GCAP
+CSCS
+CSTA
+CR
+CEER
+CRC
+CGDCONT
+CGDSCONT
+CGTFT
+CGEQREQ
+CGEQMIN
+CGEQOS
+CGCONTRDP
+CGSCONTRDP
+CGTFTRDP
+CGEQOSRDP
+CGQREQ
+CGQMIN
+CGEREP
+CGPADDR
+CGDATA
+CGCLASS
+CGSMS
+CSMS
+CMGF
+CSAS
+CRES
+CSCA
+CSMP
+CSDH
+CSCB
+FDD
+FAR
+FCL
+FIT
+ES
+ESA
+CMOD
+CEMODE
+CVHU
+CGEQNEG
+CSQ
+CBC
+CPAS
+CPIN
+CMEC
+CIND
+CMER
+CGATT
+CGACT
+CGCMOD
+CPBS
+CPBR
+CPBF
+CPBW
+CPMS
+CNMI
+CMGL
+CMGR
+CMGS
+CMSS
+CMGW
+CMGD
+CMGC
+CNMA
+CMMS
+CHUP
+CCFC
+CCUG
+COPS
+CLCK
+CPWD
+CUSD
+CAOC
+CACM
+CAMM
+CPUC
+CCWA
+CHLD
+CIMI
+CGMI
+CGMM
+CGMR
+CGSN
+CNUM
+CSIM
+CRSM
+CCLK
+CLCC
+COPN
+CPOL
+CPLS
+CTZR
+CTZU
+CLAC
+CLIP
+COLP
+CDIP
+CTFR
+CLIR
+VTS
+ICCID
$QCSIMSTAT
$CREG
$CCLK
$QCCNMI
*CNTI
$QCCLR
$QCDMG
$QCDMR
$QCDNSP
$QCDNSS
$QCTER
$QCSLOT
$QCSIMAPP
$QCPINSTAT
$QCPDPP
$QCPDPLT
$QCPWRDN
$QCDGEN
$QCPDPCFGE
$BREW
$CSQ
$QCSYSMODE
$QCBANDPREF
$QCVOLT
$QCHWREV
$QCBOOTVER
$QCDEFPROF
$QCMRUE
$QCMRUC
$QCAPNE
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
LTE-tuki on niin pienestä kiinni, että joku operaattori saa tänne periferiaan verkon pystyyn. Eli saattaapi mennä tovi jos toinenkin...

Kokeilitko tuota E392:sta DC-versiolla?

Listalta puuttuu kaikki Huawein omat spesiaalit (^-alkuiset, reilut 60 kpl); eikö ne tulostu? Tulostuuko HyperTerminalilla erilainen listaus? SWMonitori saattaa katkaista listan kesken. Tuo QC:n käskykanta on melko suppea ja puutteet on vielä niissä tärkeimmissä eli monitorointi- ja säätökäskyissä.
E353:n kanssa on ilmennyt seuraava ongelma:

Jos tikku on rekistreöitynyt verkkoon, niin ohjelma kaatuu ilmeisesti siinä vaiheessa kun se kysyy tikulta solu id:tä tai heti sen jälkeen.

Windows antaa seuraavan virheraportin:

Problem signature:

   Problem Event Name: CLR20r3

   Problem Signature 01: huihaimonitori.exe

   Problem Signature 02: 1.0.0.50

   Problem Signature 03: 4db7915d

   Problem Signature 04: System.Windows.Forms

   Problem Signature 05: 2.0.0.0

   Problem Signature 06: 4ef6cb85

   Problem Signature 07: 151f

   Problem Signature 08: 138

   Problem Signature 09: System.FormatException

   OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.4

   Locale ID: 1035

Jos laitan esim. Puttylla 3g taajuuden mitä alueelta ei löydy, niin voin käyttää monitoria niin pitkään ennen kuin valitsen taajuuden mikä löytyy ja ohjelma kaatuu samalla virheilmoituksella.

E1820:lla monitori toimii normaalisti.

Olisiko tuohon mahdollista saada korjausta?

Alla vielä at-komennot

H
A
D
S0
S3
S4
S5
S6
S7
E
V
I
T
P
X
Z
Q
&C
&D
&F
+CMGS
+CMGW
+CMGR
+CMGL
+CMGC
+CMSS
+CNMA
+CSCS
+CMEE
+CREG
+CSDH
+CNMI
+CGREG
+CMMS
+CMGF
+CGSMS
+CSCA
+CSMS
+CSMP
+CPMS
+CMGD
+CSCB
^RSTRIGGER
+CLIP
+CLIR
+COLP
+CLCC
+CPAS
+CSTA
+CCUG
+CSSN
+CHLD
+CHUP
+VTS
^DTMF
+CRC
+CBST
+CMOD
^ALS
+CUUS1
+CGDCONT
+CGEQNEG
+CGDSCONT
+CGEQREQ
+CGEQMIN
+CGPADDR
+CGCMOD
+CGACT
+CGANS
+CGTFT
^CGDNS
+CGAUTO
+CGDATA
^TRIG
^GCFIND
+CGATT
^CGCATT
+COPS
+CGCLASS
+CFUN
+CGMI
+CGMM
+GMM
+CGMR
+CGSN
+GSN
+CIMI
+CSQ
^CBND
^CPDW
^HWVER
^HVER
^FHVER
+CLAC
^SN
+GCAP
^SRVST
^MODE
^SIMST
^HS
+CPLS
+CPOL
+CPBS
^CPBR
+CPBR
^CPBW
+CPBW
^SCPBW
^SCPBR
+CNUM
+CPBF
+CSIM
+CPIN
^ICCID
^CPIN
+CRSM
^PNN
^CPNN
^OPL
^CARDLOCK
+CCWA
+CCFC
+CUSD
^CMLCK
+CLCK
+CPWD
^CDSF
^CDCF
^CDQF
^DSFLOWCLR
^DSFLOWQRY
^DSFLOWRPT
^CPAM
^TIME
+CTZR
^STSF
^STGI
^STGR
^IMSICHG
^PDPSTUB
^CWAS
^CGAS
^MFREELOCKSIZE
^CELLINFO
^MEANRPT
^CCC
^SPN
^CARDMODE
^CURC
^CMSR
^CMGI
^CMMT
^AUTHDATA
^DHCP
^CRPN
^GLASTERR
^NDISDUP
^NDISSTATQRY
^NDISCONN
^NDISADD
^DNSP
^DNSS
^DLOADVER
^DLOADINFO
^NVBACKUP
^NVRESTORE
^AUTHORITYVER
^AUTHORITYID
^GODLOAD
^RESET
^NVRSTSTTS
^HWNATQRY
^FLASHINFO
^COMM
^HSPA
^CSNR
^FREQLOCK
^CFPLMN
^CQST
^CAATT
^SYSINFO
^SYSCFG
^RXDIV
^PCSCINFO
^CELLSRCH
+CLVL
^VMSET
^CDTMFS
^CDTMFE
+GMI
+GMR
^SETPORT
^VERTIME
^APHPLMN
^ANQUERY
^APPWRONREG
^APMAC
^SCID
+CSQLVL
^CSQLVLEXT
^AUTHVER
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Vaikuttaa äkkiseltään siltä, että Huawei on muuttanut CGREG-tulosteen muotoa. Voisitko esim. PuTTY:lla tsekata missä muodossa se tulostuu (ensin CGREG=2 ja sitten CGREG? tulostaa ko. litanian).

Kiitos tuosta komentolistasta. Näyttäisi olevan paljon mielenkiintoista tutkittavaa.

En ole saanut käsiini tuota Sauniksen ajurillista E353:ta, kun paikalliselle Shopitille ei raha kelvannut...
Joo elikkäs ylempi on E353:sta ja alempi E1820:sta, lainausmerkit näkyvät olevan erona ja solun id tulostuu eri tavalla.

+CGREG: 2,5,"80E8","879B"

+CGREG: 2,5, 80E8, 188786
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Näyttää tuo E353 jättävän RNC Id:n (=18h) kokonaan pois eli näyttää vain jälkimmäisen 4 merkin tavun. Tekee samalla sen, että HHMonin näyttämä ns. pitkä desimaali -muoto menettää E353:lla merkityksensä, koska se on täysin erilainen kuin muilla laitteilla.

Nuo tunnukset lienevät kuitenkin eri soluista? Sitten on p merrassa, jos kyseessä sama solu...
Juu eri solu, noita 900MHz soluja taitaa löytyä ainakin kolme kappaletta tältä alueelta. 2100MHz taajuudella sama solu eri tikuilla ja juurikin tuo 18 puuttui E353:lla tuosta edestä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
fantom kirjoitti:
Juu eri solu, noita 900MHz soluja taitaa löytyä ainakin kolme kappaletta tältä alueelta. 2100MHz taajuudella sama solu eri tikuilla ja juurikin tuo 18 puuttui E353:lla tuosta edestä.

Toimiiko?

Osallistu keskusteluun