Kysymys

IP Kamera ja Huawei B593s-22

  • 7 heinäkuu 2014
  • 5 kommenttia
  • 3277 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 4 kommenttia
Vaihdoin kiinteän laajakaistan mobiiliksi ja käytössä on nyt  Huawein B593s-22 4G reititin/modeemi.

Kiinteän laajakaistan kanssa käytössä on jo pitkään ollut IP kamera ja siihen en nyt pääse ulkoverkosta enää käsiksi. . Stoppaako palomuuri nyt yhteyden vai mikä mättää. Pitääkö tässä jotain portteja availla ja jos pitää niin miten?

Sisäverkosta pääsen  kameraan kiinni ja se on  ulkoverkossa kiinni osoitteessa 85.XX.XX.XX jonka se myös nätisti ilmoittaa DYNDNS palvelulle. 

5 kommenttia

No johan on. Shopitissa myivät minulle tämän ja kerroin että sen yhteyteen tulee kamera. Eli tässä on sitten liittymän vaihto edessä.....
Käyttäjätaso 5
atap kirjoitti:
No johan on. Shopitissa myivät minulle tämän ja kerroin että sen yhteyteen tulee kamera. Eli tässä on sitten liittymän vaihto edessä.....

Shopitissa ei ole yleensä juuri tietoa myytävistä tuotteista.. en luottaisi ollenkaan mitä siellä kerrotaan tuotteesta.

Mutta jos nyt lähdet liittymää vaihtamaan, niin Soneran liittymissäkään ei oletuksena ole julkista IP-tä, vaan sen saa lisäpalveluna: http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea/ajankohtaista/asiakastiedotteet/open+gate

DNA:n liittymässä on oletuksena julkinen IP, mutta portteja on aika paljon suljettun. Saat kuitenkin kameran DNA:n liittymällä vaikkapa porttiin 500 tai 2222. Eli osoite olisi muotoa http://123.123.123.123:500/ jossa 123.123.123.123 tilalla toki liittymän julkinen IP tai dyndns palvelun hostname.
Käyttäjätaso 4
1 tapa saada yhteys NAT takaa on, että jos saat PC sinne sisäverkkoon ja olemaan auki kokoajan, niin siihen voisi laitaa:

http://www.teamviewer.com/fi/

Ei maksa mitään yksityiskäytössä.
Ja saa myös mobiilille, eli kännykästä pääsee sisäverkkoon omalle pclle

http://www.teamviewer.com/fi/download/mobile-app.aspx

En ole itse kokeillut ihan tässä muodossa.Tuleeko ongelmia?
Nostetaanpa tämä aihe takaisin keskusteluun.

Nyt Elisa mahdollisti 4G palvelulle julkisen IPn!

Jotta saa julkisen IPn toimimaan niin pitäisi vaihtaa APN osoite Internet4. Huawein käyttöliittymässä voi kyllä lisätä yhteysosoitteita mutta alkuperäinen "auto" niminen profiili on harmaana eli siinä olevaa APN = Internet ei saa muutettua/poistettua. Miten saan reitittimen käyttämään toista APN profiilia jossa   APN = internet4tai vaihtoehtoisesti muutettua nykyistä profiilia?
No löytyihän se profiilivalinta sieltä verkkoyhteyspuolelta....

Nyt toimii Julkinen IP ja 4G! 

Osallistu keskusteluun