Vastattu

Julkinen IP ei muodostu.

  • 28 helmikuu 2013
  • 14 kommenttia
  • 6206 katselukerrat

 Edelleen  http://myip.kolumbus.fi:8000/myip  osoitteella päätteenä se........ nat.elisa-mobile.fi

Vaikka oma saunalahdessa ruksattu ”julkinen(vaihtuva) IP osoite”, ja reitittimellä vaihdettu ”internet.saunalahti” muotoon ”internet4” .

 Reitittimellä kirjoitettu "internet4"  moneen kertaan uudelleen, otettu sähkö pois reitittimeltä moneen kertaan. Silti natin takana. Ja reititin palauttaa internet.saunalahden uudelleen käynnistyksessä.

 Multisim liittymä, mutta ei kai se estä julkista IP tä? Haluaisin IP n julkiseksi, että saisin IP kameran toimimaan netin kautta. Tai siis voisin ainakin yrittää..

3G paketti Huawei E1820, Saunalahti Eliitti+ Multisim, A-LINK WNAP(b) reititin, Dericam(Foscam) M501W verkkokamera.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi jalanko 8 maaliskuu 2013, 07:36

Terve. APN tallentuu WNAP-reitittimeen kyllä, mutta tikun malli on valittava manuaalisesti listalta. Jos se on asennossa "autodetect", WNAP tunnistaa myös automaattisesti access pointin saunalahti.internetiksi.

Harmi vaan, että täällä pohjois-Leppävaarassa ei tällä hetkellä internet4 toimi. Download 0.04, upload 3.16 :D

t. Jani
Katso alkuperäinen viesti

14 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Olen kuullut, että tuolla kyseisellä reitittimellä on ollu ongelmia noiden apn-asetusten hyväksymisessä. Kaveri tuon kanssa tappeli ihan saman ongelman kanssa ja sai sen lopulta toimimaan monen yrityksen jälkeen. Hän vain hakkasi internet4-apn:ää laitteelle uudestaan ja uudestaan boottailujen kera, kunnes laite sen oikeasti hyväksyi lopulta. Olisi hyvä kuulla, jos jollain olisi tarkempaa tietoa, että miten sen saisi kerralla vaihdettua toimivasti :D

Sitten kun saat sen julkisen IP-osoitteen laitteelle, niin muistathan tehdä portforwardit, että kameraan saat yhteyden 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Tosiaan ensin kannattanee testata sillä tikulla suoraan tietokoneeseen liitettynä, että saat internet4 APN:llä julkisen osoitteen. Seuraavaksi sitten se 3G reititin verkonpainoksi ja toimiva tilalle ;)

Tuo käyttämäsi reititin ei tosiaankaan ole sieltä parhaasta päästä!
 Ketjun aloittaja.  Kokeilin tikku suoraan pöytäkoneeseen, edelleen nat :in takana. Sama toisella pöytäkoneella, ja läppärillä myös, edelleen nat takana.  (Tarvisko mahdollisesti wintoosan nettiasetukseen muuttaa johonkin "internet4"?)

 Kokeilin mokkulan asetuksissa, Asetukset/ Lisäasetukset/ Yhteydet  Nimi: Siinä oli jotain "saunalahti internet", muutin sen   "internet4"  Tulos: Vieläkin menee nettiin, mutta edelleen nat takana. Eli ei julkinen IP.

 Noh päivitän reitittimen firmiksen kunhan a-linkin päivityssivu joskus aukee. Ellei auta ehkä reititin sitten verkkopainoksi?  Reititin kuitenkin toiminut ok vuosia, siis mun tarpeisiin kun ei ole ollut IP kamera tarvetta.

 Tikun päivityskin voisi ehkä jotain auttaa, sauniksen tikku, 24kk jo kulunut, pyytämällä sauniksella kai avaisivat jonkun lukituksen siitä, sitten päivityksen luulisi onnistuvan. (tai sekin vesilinnulle).

 Omasaunalahdesta tarkistin, ruksi on pysynyt, eli pitäisi olla julkinen IP, ei kuitenkaan ole? 

 Syy on väkisin joku kolmesta

-Itsessä, ei osaa säätää.

-Vehkeissä, lähinnä kai jonkun ohjelma, softa

-Saunalahdessa
Käyttäjätaso 1
Asetusissas on pelkkä 3G valittu? Minulla ainakin julkku toimii e353n kera.
Aloittaja. No nyt pääsin edes vähän eteenpäin, tikku suoraan koneessa julkinen ip sentään onnistuu.Lisää hymiö

Sen sai kun muutin tikun yhteysasetuksissa / / /käyttöpisteen nimeksi "internet4", eli tarvii se olla tikussakin, ainakin kun ilman reititintä.

Mutta kun tikku on reitittimessä olen edelleen nat in takana, eli reititin mokoma... taitaa olla jotenkin syyllinen..?

Tätä kirjoitan siis julkisella, ja tikussa valintana "ensisijaisesti 3G". (Mutta sillä helmikuu13 vinkillä etsien löysin tikusta käyttöpiste nimi paikan, eli vinkki auttoi kuitenkin).

No kun onnistuu otan reitittimeen firmwaren.. jos se nyt jotain auttaa.   Kun kuitenkin tarvisin sen julkun reitittimen kautta.
Käyttäjätaso 1
Paitsi joka kerta kun koneen käynnistän pitää tuo internet4 väkslätä uudelleen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
helmikuu13 kirjoitti:
Paitsi joka kerta kun koneen käynnistän pitää tuo internet4 väkslätä uudelleen.

Oletko kokeillut toisella mobiililaajakaistaohjelmalla?
helmikuu13 kirjoitti:
Paitsi joka kerta kun koneen käynnistän pitää tuo internet4 väkslätä uudelleen.

Olisiko tästä apua:

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Mobiililaajakaistat/Mobiililaajakaistan-asetusten-tallentaminen/m-p/195101#M20472
Vaihdoin 3G:ksi liittymäni koska se on nopeampi kuin 4G LTE johtuen katvealueesta..

APN internet4 valittu Huawei B593:ssa (tuossa webbiliittymässä on muuten bugi, ei voi poistaa kuin keskimmäisen APN:n listalta.)

Status ? Internet näyttää IP 85.156.18.134, se on tämä Huawei-purkki:

Starting Nmap 6.01 ( http://nmap.org ) at 2013-03-08 01:44 EET
Nmap scan report for 85-156-18-134.elisa-mobile.fi (85.156.18.134)
Host is up (0.0028s latency).

PORT STATE SERVICE
22/tcp filtered ssh
23/tcp filtered telnet
80/tcp open http
443/tcp open https
631/tcp filtered ipp
1280/tcp open unknown
37215/tcp open unknown

Device type: general purpose
Running: Linux 2.6.X
OS CPE: cpe:/o:linux:kernel:2.6
OS details: Linux 2.6.9 - 2.6.27
Network Distance: 1 hop

GET / HTTP/1.1:
...
var host = [["InternetGatewayDevice.LANDevice.1.LANHostConfigManagement.IPInterface.1","192.168.1.1"],null];
var wanIPMAC = {'dataip' : '85.156.18.134' , 'voiceip' : '' , 'dataMAC':'00:1E:10:1F:06:03', 'voiceMAC' : '00:1E:10:1F:06:05'};
...

 

Purkki resetoitu useampaan otteeseen..

jos dhcp:n ottaa pois päältä, purkki ei vastaa mihinkään dhcp-kyselyihin.  Eikä jaa muita kuin 192.168.1.* osoitteita :smileyangry:

 

Kokeilin siis dns-kyselyillä, onko toimivampi kuin entinen *aska NAT.. kyllä!
NAT-yhteydellä voi olla korkeintaan n. 32 yhtäaikaista kyselyä (tai yhteyttä, olisiko kaikki tcp+icmp+udp yhteensä), tai muuten alkaa paketteja tippumaan.  

Noin sata kertaa nopeampaa voi nyt ilman NATia tehdä esim. tällaisia kyselyitä 😉  Ja toivottavasti auttaa usein ilmenneisiin pätkimisoireisiin.

Miten tämän tajuttoman purkin saa antamaan tuon julkisen IP:n dhcp:llä.. vai pitääkö vaihtaa purkki?

 

LISÄYS: CSipSimple ei toiminut NATattuna Huawein kautta, ei onnistunut rekisteröitymään getonsip.comiin..

Ja nyt ilman NATia wifi:llä Huaweihin yhteydessä oleva Android-puhelin juttelee ulkomaailmaan IP:llä 85.156.18.134 kuten muutkin dhcp-clientit.. siksipä loogista, jos saunalahti ei anna kuin yhden IP:n per asiakas? Sekin vaihtuu, kun boottaa Huawein..
Terve. APN tallentuu WNAP-reitittimeen kyllä, mutta tikun malli on valittava manuaalisesti listalta. Jos se on asennossa "autodetect", WNAP tunnistaa myös automaattisesti access pointin saunalahti.internetiksi.

Harmi vaan, että täällä pohjois-Leppävaarassa ei tällä hetkellä internet4 toimi. Download 0.04, upload 3.16 :D

t. Jani
Käyttäjätaso 4
Katsoin että elisan DHCP-pooli antaa uudenlaisia IP-avaruuksia (elisan entisiä IP:tä) kun APN = internet4 , tämä alkoi 7.3.2013 klo 02 ->
 Aloittaja. Nyt aukesi julkinen ip ja pysynytkin jo muutaman päivän. Eli tämä tosiaan    Lisää hymiöauttoi:

”Terve. APN tallentuu WNAP-reitittimeen kyllä, mutta tikun malli on valittava manuaalisesti listalta. Jos se on asennossa "autodetect", WNAP tunnistaa myös automaattisesti access pointin saunalahti.internetiksi. ”

Myös wnap in ohjelman päivitin uusimpaan, mutta se ei ainakaan yksin auttanut.

Eli paljon kiitoksia avusta Jalankolle ja kiitos muillekin, tuntuu kyllä tosi mukavalta kun joku vaivautuu vastaamaan.Lisää hymiö
Onko Dovado Domallekin jotain vastaavaa kohtaa (tikun kohdalta pois autodetect) reitittimen asetuksissa kuin wnapille.

Internet4:llä ei data liiku. Vielä keskiviikkoon 6.3 asti toimi mutta sen jälkeen ei ole toiminut.

Täällä aikasempi kirjoitukseni internet4 toimimattomuudesta. http://yhteiso.elisa.fi/t5/Mobiililaajakaistat/internet4-APN-ep%C3%A4luotettava/m-p/266480#U266480.

Annettujen ohjeiden mukaan olen yrittänyt korjata mutta edelleenkin yhteys muodostuu mutta data ei liiku.
Terve! Olen yrittänyt tehdä yhteen peliin jonka nimi on "minecraft" Niin monipeli-palvelinta. Noh olen saanut tehtyä nettisivut palvelimelleni, (toimii muut voidat käydä) Mutta itse serverille ei kukaan ei voi liittyä (paitsi minä)

 ja kun katsoin cmd--> ipconfig--> se näytti 192.168.43.2 niin minulle sanottiin että tuo on jokin "sisäinen yksityinen ip" niin Koska mobiililaajakaista vaihtaa ip:tänsä, minulla on nettinä puhelin-->tukiasema-->tietokone---> internet... Puhelin; samsung galaxy Y, ja en noista ip jutuista paljon tiedä on kerrottu että kirjoittaa jonnekkin kohtaan mikä se nyt olikaan esm; (elisa.fi) niin sinne 192.168.43.2 niin siellä voi muuttaa asetuksia... (en tiedä yhtään) Niin kuitenkin kysymykseni on Voinko tehdä mc-palvelimen puhelimen tukiasema-netillä? tai miten saisin puhelimeni ip osoitteen julkiseksi? :]

Ps: sori kirjoitus-virheistä

Osallistu keskusteluun