Kännykän Wifi hotspot katkaisee tietyn ajan kuluttua

  • 28 March 2017
  • 5 kommenttia
  • 2746 katselukerrat

Käytössä Lumia 640 ja Saunalahden Huoleton 4G. Jaan liikkeellä ollessa mobiilinettiä kännykästä Windows 10 läppärille. Asetus Käytön mukaan laskutettavasta yhteydestä on pois päältä Windowsissa. Yhteys toimii aina jonkin aikaa, puoli tuntia tai tunnin ja lakkaa toimimasta yhtäkkiä ikään kuin yhteydellä siirrettävässä datamäärässä olisi jokin katto tullut vastaan. Onkohan jokin asetus pielessä liittymässä tai Windowsissa?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Mulla on sama luuri käytössäni, tosin DualSIM-versiona, jossa dna:n prepaid tarjoaa nopean datayhteyden. Tuo WiFi-Hotspot taitaa mennä itsestään pois päältä, ellei käyttö ole jatkuvaa. Näin olen ite päätellyt. Jos kuormitus on jatkuvaa niin, ainakin itelläni yhteys pysyy hyvin päällä.

Tuonne luurin asetuksiin on jossakin päivityksessä tullut näköjään vaihtoehto, jossa annetaan toisen laitteen ottaa mobiilitukiasema käyttöön Bluetooth yhteyden välityksellä. Josko tuolla saisi herätettyä nukahtaneen yhteyden eloon?

Polku: Asetukset > Mobiilitukiasema > Ota käyttöön etätoimintona

Käypä myöhemmin kommentoimassa, oliko tuosta apua.
Tuo yhteyden katkeaminen on tapahtunut tiiviin käytön aikana joten mitään timeoutia ei pitäisi päästä syntymään. Tuota BT asetusta voisi kokeilla kun vastaavan tilanteen taas saa syntymään. Vaatii siis tosiaan jonkin verran aikaa ennen kuin yhteys menee "tukkoon".
Jos on rankkaa käyttöä kuumeneeko luuri huomattavasti? Usein puhelimissa on suoja-asetuksena lisäpalveluiden sulkeminen jos laite meinaa kiehahtaa.

Sellainen ajatus hiipii vielä mieleen että Windows sisältää laitteiden automaattisen sammuttamisen virran säästämiseksi. Laitatko puhelimen johdolla kiinni läppäriin vai käytätkö sitä langattomasti? USB-johdon päässä olevana yhteys saattaa sammua, tämä pitää ottaa pois device managerin kautta.
Luuri ei pahemmin edes lämpene. En käytä johdollisena.
Laita luurista yhteys päälle ja ota siihen yhteyttä läppärillä. Avaa läppärin win 10:ssä device manager ja sen alta network adapters. Katso mitä adapteria yhteytesi käyttää ja avaa sen asetukset (properties) oikealla hiiren napilla. Katso virranhallinta osiota (power management) ja ota pois "salli tietokoneen sulkea tämä laite virran säästämiseksi" boksi (allow the computer to turn off this device to save power). Voit tehdä tämän kaikille adaptereille jos et ole varma mikä on käytössä.