Kysymys

kaks konetta + yks mokkula - mitä vielä tarvitaan ?

  • 10 toukokuu 2011
  • 3 kommenttia
  • 1504 katselukerrat

Moi.

Auta +40 toivoton teknikko joka just ja just hyväksynyt cdtä tallenusmuotona 🙂.

Eli. On vanhempien laptop jonka kyljessä Huawein tikku (E1820 HSPA lukee laatikossa). Tämä toimii hyvin - 3 G lukee täysin tapulin kun logataan sisään.

Yläkertaan hankittu junnulle oma pöytäkoneeksi PackardBell imedia S1300. Tälle pitäisi saada nettiyhteys. Mitä bokseja tähän tarvitsee ?

Gigantti tarjoa yhtä, naapuri toista, netti itse kolmatta vaihtoehtoa - saada nyt selkoa.

Kokemuksia ja vinkkejä otetaan vastaan suurella kiitollisuudella !

j

3 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Olen käyttänyt kahta konetta ja yhtä mokkulaa 3G-reitittimen avulla. Reititin jakaa mokkulan yhteyden: toinen kone (pöytäkone) on kaapelilla kiinni reittimessä ja kannettava(t) langattomasti.

Reitittimenä on ollut TP-Link TL-MR3420, joka oli helppo asentaa ja päivityksetkin onnistuivat yllättävän sujuvasti (vertaa wnap).  Mokkulana on ollut CS-17. Nukahtelua tai pätkimistä yhteydessä en ole havainnut. Hintaa oli alle 40 suomalaisesta kaupasta.

http://murobbs.plaza.fi/kayttajien-tuotetestit/716818-tp-link-tl-mr3420-halpa-3g-reititin.html
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tarvitset reitittimen johon laitat Huawei-tikun kiinni, sillä voi jakaa yhteyden useammalle koneelle joko kaapelilla tai langattomasti.

Itsellä on pöytäkone ja läppäri ja yhteys oli toteutettu siten että nettitikku oli laitettu reitittimeen  TW-3G Reititin 802.11n AP josta yhteys pöytäkoneeseen kaapelilla ja läppäriin langattomasti. Tuolla yhteydet pelasivat hyvin.
Vaihdoin kylläkin myöhemmin kiinteään ADLS-liitttymään kun mobiiliyhteyden nopeudet putosivat 6 kk jälkeen niin alas ettei netin käyttö ollut enää sujuvaa eikä saunalahti reagoinut viiden viikon aikana mitenkään lähettämiini kuuluvuusongelman raportteihini.

Reitittimeksi voisit hankkia esim tämän joka minullakin oli > TW-3G Reititin 802.11n AP ja sen saat esim. tuolta > http://www.3g-antennit.fi/product/27/tw-3g-wlan-reititin-80211n-ap  Helppo asennus ja suomenkilinen ohjelmavalikko.

Asetuksiin sitten muistat laittaa APN osoitteeksi internet.saunalahti jos sinulla Saunalahden yhteys, muilla APN osoite on internet
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Parasta mitä olen yhdistelmälläni, 900 Mhz alueella, päässyt:

http://www.speedtest.net ' TARGET='_blank

Up-suunta on aika vakio, toisinpäin heittelee aika lailla.

Tp-link asennus oli tosiaan helppoa, vähän olin pettynyt kun ei mennyt kahta päivää tuskaillessa. Selaimella purkin asetuksiin ja sen jälkeen firmware päivitykset ja muut toimet hoituivat yhtä juoksua. Kaikki asetukset TP löisi tikulta. Ainakin hinta/helppous suhde on kohdillaan.

Osallistu keskusteluun