Kysymys

Katso alueesi 3G ja 2G tukiasemat

  • 5 maaliskuu 2011
  • 26 kommenttia
  • 69841 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

26 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Ovat ahkeroineet softan kanssa, se on saanut pari päivitystä ihan kuukauden aikana. Eloa siis on, siihen asti ainakin kunnes firma myydään alta ... mutta itse asiaan.

Olin tippua persiilleni kun päivittivät lähettämäni noin 150 km verkkovoimakkuustiedot vuorokaudessa ja lisäsivät ne kartalle. Ehkä olivat saaneet uuden työntekijän jolla oli vielä intoa - normaali päivitystahti on ollut kuukaudesta viikkoihin.
Tukiasemia merkitty kartaan niin suurella virhemarginaalilla (tiedot ovat todella vanhat), ettei niistä ainakaan kaupungeissa ole paljoakaan iloa. GPS kannattaa kalibroida, jotta paikannus toimisivarmasti ja mittauksesi hyväksytään.
Sen sijaan tukiasemien solujen karttapaikkaa ovat kyllä korjailleet ja vaihtaneet oikeampaan paikkaan (tästä on todisteet).

Sen sijaanvoimakkuuskartta (siellä missä on mittaus tehty) antaa aika hyvän kuvan miten signaali heikkenee ja vahvistuu, sekä missä on hyvä signaalitaso.
Olisikohan mahdollista käyttää kannattavaa tietokonetta android-emulaattoria + nettitikku + kännykästä GPS-paikannus + opensignalmaps sovellus ? Kun tuo mittaaminen kännykällä pelkästään vaikkuttaa mielestäni liikenneturvallisuuteen.

Esimerkkinä vaikka kyläkauppa Keskinen Tuurissa (kävin vain kaupan sisällä ja pihalla). Karttaa kannattaa katsoa mobiililaitteella joka tukee zoomausta.

http://opensignalmaps.com/index.php?lat=62.6172&lng=23.7206&initZoom=13&isHeatMap=1&netwkType%5B%5D=2G&netwkType%5B%5D=3G ' TARGET='_blank

Osallistu keskusteluun