Kysymys

Kokemuksia: Huawei E353 (Nettitikku E353)

 • 22 joulukuu 2012
 • 24 kommenttia
 • 12623 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
 • Entinen OmaYhteisön jäsen
 • 14255 kommenttia


Tänään arvostelussa Saunalahden tarjoama nettitikku Huawei E353. Nykyäänhän mobiililaajakaistat ovat suuressa suosiossa ja operaattorit kauppaavat kovaa vauhtia niin sanottuja tuplalaajakaistoja, joissa kiinteän mukana mobiili vaikkapa kylille. Itselläni nettitikulle ei käyttöä ole, koska käytän kodin ulkopuolella pitkälti minun Motorolaa suurella akulla ja 2M/2M Saunalahden mobiililaajakaistalla, joten annoin tikun eräälle tuttavalle.

Siinä on järkeä

Mielestäni kannatti päivittää kaapelimodeemi 29,90 euron kuukausimaksusta tähän 28,90 euron kuukausimaksuun. Kuukausilasku alenee 39,90 eurosta 38,90 euroon ja samalla tulee olkoonkin tarpeeton nettitikku maksiminopeudella Elisan kattavaan verkkoon. Käyttöä aina löytyy vaikka lähipiiristä näille vempeleille ja sai vielä oikein tuliterän mokkulan. Vanha ZTE MF668 -tikkuni olikin ollut käytössä jo parisen vuotta ja viime kuukaudet tuttavalla.Paketti on mukavan yksinkertainen. Etuosassa kerrotaan selkeästi ja näkyvästi että nettiin missä ja milloin vain ja että Saunalahti toimii Elisan verkossa. No nämä toivottavasti jo tiesitkin. Lisäksi komeilee Elisan ja Saunalahden logo. Paketti on erittäin kivan pieni. Ja itse laitekin mukavan tyylikäs. Täytyy sanoa, että ehkä nätimpiä tuotepakkauksia koskaan. Seuraavaksi katsellaan mitä ominaisuuksia tikussa on...Nettitikku E353 on Huawein valmistava tikku, joka tukee jopa HSPA+-verkkoja eli nopein mahdollinen tiedonsiirto Saunalahden 3G-maksiminopeuden liittymällä. Huomaathan, että nopeudet vaihtelevat alueittain. Pirkkalassa tulee tällä tikulla jopa 14,4 Mbit. Tikkua voi myös käyttää massamuistina eli muistitikkuna (kortti ei sis.). Myös tuikitärkeä ulkoisen antennin liitäntä löytyy katvealueisiin ja tikku asentuu suurimpaan osaan käyttöjärjestelmistä.Mukaan tulee myös kaapeli, jonka kautta tikku liitetään tietokoneeseen niin halutessa, kaapelin käyttö voi parantaa netin nopeutta. Katvealueisiin taas jokin lisäantenni voi olla hyödyksi, jolloin verkko kantaa myös katveeseen helpommin. Käsittääkseni katveeseen saa Elisalta sopivan antennin veloituksetta, antenni on kuitenkin pieni ns. pöytäantenni, kannattaa kokeilla jos asuu katveessa.Ja tietysti tikun mukana tulee kätevä pikaopas jossa on kaikki tieto selkeästi. Opasta kannattaa säilyttää sillä se tarjoaa apuja vaikkapa siihen mikä olikaan se EDGE tai miten parantaa kuuluvuutta sisätiloissa nettitikussa. Kokonaisuudessaan nettitikku on oikein mukava ja soveltuu mielestäni hyvin Elisan verkkoon. Uskon, että tikku palvelee monta vuotta ja olen kyllä todella tyytyväinen tuplalaajakaistan tarjoukseen. Kannatti tarttua!

Loppusanat

 

Huawein nettitikku on heti paketista otettaessa laadukkaan tuntuinen, mutta myös käytössä vaikuttaa mukiinmenevältä. Käytössä tikku on jonkun verran käynyt lämpimänä, mutta ei mitenkään rasittavasti. Lisäksi tikku oli oikein nopea käyttöön otettava jopa Windows 8 -tietokoneessa vaikka virallista tukea ei olekaan. Piti vain säätää ja tutkia, jonka jälkeen tikku asentui moitteettomasti. Tikkua voi siis suositella lämpimästi.

Yhteenveto

Ystävällisen toimiva kaveri Elisan verkkoon!

Plussaa

 • Helppo asentaa, heti käyttövalmis netti
 • Ei kuumene käytössä liikaa
 • Siistin näköinen ja muistitikkumahdollisuus
 • Todella pienikokoinen ja toimii sellaisenaan USB-portissa
 • Voi asentaa ilman tarvetta erilliselle mobiililaajakaistaohjelmalle, toimii kunhan asentaa ajurit ja ottaa käyttöön Windowsin puhelinverkkoyhteyden
 • Toimii myös Windows 8 -versiossa https:///t5/Mobiililaajakaistat/Mobiililaajakaista-ja-Windows-8/m-p/246168#M25490
Miinusta

 • Mukana ei tule käyttöohjeessa näytettyä nauhaa, jolla kannen saisi kiinni tikkuun, nyt mahdollisuus että se hukkuu ellei itse osta tuollaista erikseen
 • Mukaan tullut USB-kaapeli voi olla joillekin liian pitkä
Yhteenveto: 9½/10

Nopeustesti

Huawei E353, HSPA+, Pirkkalan kuntaKysymyksiä, kommentteja, muuta asiaa? Anna palaa - kommentoi!

24 kommenttia

Käyttäjätaso 1
kannattaa rastittaa ne yhteys seuranta valinta ruudut ja vain 3g. muuten mulla katkeili yhteys. silti joskus katkeilua, mitä mf668 ei tehnyt. plussaa vielä ettei tartte asentaa mobiiililaajakaista ohjemaa.   8/10
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tikku on tänään otettu käyttöön tuttavan luona. Tikku on nyt käytössä Sääksjärvellä ja asennus oli todella helppoa ja nettikin löytyi HSPA+. Soneran nettitikku katkeili alueella ja oli hidas, joten tuli oikein tarpeeseen nettitikkuni Elisan verkossa, jolle minulla ei ole käyttöä (sain kuukausimaksun alemmaksi eurolla ottamalla tikun kylkiäisenä), vuodessa säästän 12 euroa.

Elisan verkko ei toimi sekään alueella mahdottoman nopeasti, mutta kyllä sieltä 1M-5M-nopeuksia irronnut jatkuvasti eli jopa HD-sisältö ajoittain näkyy. Pääasiallinen käyttö lienee uutisten lukua, pankkiasiointia, YouTube ja elokuvien latausta ja siihen tämä Elisan verkko sopii oikein hyvin. Testiaikanani yhteys ei ole pätkinyt/katkonut kertaakaan ja nopeus on ollut varsin riittävä. Soneran nettitikkuun nähden tuo Elisa oli luksusta sinne.

Mikä parasta tässä minä saan kk-laskua alemmaksi ja samalla tuttavani hienoisen netin Soneran mokkulan tilalle joka oli sietämättömän hidas ja takkuileva. Elisa pelaa!!!

Sinne saa Soneran ADSL-langan varmasti, mutta mitä järkeä, kun sillä ei edes YouTube näy 360p-tilassa. Lataa, lataa, lataa. Jopa Elisan mobiiliverkko suoriutuu samasta työstä paremmin ja nyt kun vieläpä ilmainen niin mikä siinä ja netti on kovin vähän käytössä kuitenkin siellä, joten mokkula riittää. Minä en olisi tikulla tehnyt mitään kun tosiaan käytän luurissa dataa niin paljon kuin jaksan matkoilla. Ja kannettavat/tabletit ei innosta oikein.

Mielestäni kotiin ei ole parempaa yhteyttä kuin Saunalahden kaapelimodeemi 10M/2M, sinne vain ei ole kaapeliverkkoa saatavilla eli on Soneran langat vain ja ne taas ei kannata, kun Elisan tukiasemat voi pitää töissä.

Mutta parempihan on antaa tikku tarvitsevalle tuttavapiiristä kuin pitää sitä käyttämättömänä kaapissa.
Käyttäjätaso 5
Mistä olet kuullut saatavan maksuttomia lisäantenneja? SL tarjosi sellaista kyllä katvealueelle - maksullista toki - hinta lähempänä 30 euroa. 🙂 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Muutama palstalainen kertoi saaneensa ilmaiseksi lisäantennin. Katvealueesta kun on kysymys, niin kyllä ihan ymmärrettävää, että pitäisi saada joko viankorjaus tai apua signaalin saamiseen katveeseen lisäantennilla.

Asiassa voi toki olla myymäläkohtaisia erojakin.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Onpas outoa ettei lisäantenni kuulu sauniksen myyntipakkaukseen? Kilpailevalta operaattorilta saa antennin mukaan ja hintakin on 50% halvempi.. Minä ostin oman tikkuni verkkokaupasta ja siinäkin oli antenni mukana. Miksi saunis pihtailee tämän suhteen?

Itse tikusta ei pahaa sanottavaa. Todella vakaa ja nopea. Pääsin parhaimmillaan nopsalla 20-25m nopeuksiin, juurikin lisäantennin kanssa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Näissä "kokemuksista" yksi lause riittää kertomaan, millä tasolla analyysissä liikutaan:

/quote

Voi asentaa ilman tarvetta erilliselle mobiililaajakaistaohjelmalle, toimii kunhan asentaa ajurit ja ottaa käyttöön Windowsin puhelinverkkoyhteyden

quote/

 

Kannattaisi edes sen verran tutustua laitteeseen ja Windowsin ominaisuuksiin, että tietäisi, miten laitetta kannattaa käyttää. Puhelinverkkoyhteyksien käyttö kuuluu mobiililaitteiden "pimeään keskiaikaan" ja tulisi jo viimein unohtaa tyystin tykkänään. 

 

Oma arvioni tuosta jo hieman epäkurantissa tikusta:

 

- yhteysominaisuudet 8; ei mitään mullistavaa herkkyyden, häiriösietoisuuden tms. suhteen, hyvä perustikku; heikkoutena div-antennituen puute

- käytettävyys 6; oudon "raskas" järjestelmän kannalta 

- säädettävyys 9; kuten kaikissa kolmen vuoden sisään julkaistuissa  Huawein tikuissa

- yhteysohjelma -5

 

Yleisarvosana 8-; kyllähän tuota käyttelee, mutta suurinpiirtein samat ominaisuudet (pl. "raskaus") löytyy myös E367:sta.

 

Kun tuota Saunalahti on varmaankin kohtapuoliin korvaamassa uudemmilla 3xxxx-sarjan tikuilla, niin mielenkiintoinen kysymys kuuluu: tuleeko valikoimiin ajurillinen vai HiLink-tyyppinen seuraaja? Jälkimmäisen lisukkeeksi tosin olisi Huaweilta syytä vaatia käyttöliittymä, jolla pystytään myös taajuusvalinta tekemään vaikeampia paikkoja silmälläpitäen.  
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Miten muuten KoTe60, mitä näistä kannattaa käyttää Saunalahden liittymällä: MF668, E367, E353, E1820? Viimeinen muuten, mutta käytössä ei ole div. antennia. Kaikki tikut Saunalahdelta hommattuja. Ja käytössä on Win XP.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
MF 668.

Löytyy nyt minulta ilman korttia. Huawei on käytettävyydeltään parempi.

Ja kyllä KoTe, en ole tutustunut kovin syvällisesti noihin tikkuihin. Ihan senkin takia, että suurin osa ei näitä "termejä" ymmärrä joten taviksille pitää puhua taviksena, tuon jokainen asiakaspalvelua opiskellut nörttkin tietää.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Hyvis kirjoitti:
Miten muuten KoTe60, mitä näistä kannattaa käyttää Saunalahden liittymällä: MF668, E367, E353, E1820? Viimeinen muuten, mutta käytössä ei ole div. antennia. Kaikki tikut Saunalahdelta hommattuja. Ja käytössä on Win XP.

Oma luottotikkuni noista on E1820, ja ihan siksi, että kahdessa vuodessa on oppinut tasan tarkkaan sen ominaisuudet ja käytöksen erilaisissa verkkotilanteissa. Eikä vähiten siksi, että lisäantennin (ja div-tuen) ansiosta voi vastaanottoa vielä parantaa häiriöpaikoissa.

E367 ja E353 ovat aika pitkälle samankaltaisia eli jotenkin sekavasti toimivia hankalassa paikassa. Tuo johtunee siitä, että ovat vastaanottimiltaan (paremmat sis. antennit?) herkempiä kuin E1820.

Vanhemmat ZTE:t ovat jääneet jo lähes käyttämättä, eli joskus tulee Soneran verkon sekavassa 900/2100-paikassa käytettyä (tikussani toimii vain 2100). 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
hpguru kirjoitti:
Ja kyllä KoTe, en ole tutustunut kovin syvällisesti noihin tikkuihin. Ihan senkin takia, että suurin osa ei näitä "termejä" ymmärrä joten taviksille pitää puhua taviksena, tuon jokainen asiakaspalvelua opiskellut nörttkin tietää.

Täällä ei ollakaan asiakaspalvelutehtävissä, vaan antamassa faktatietoa niille, jotka sitä kaipaavat. Aspasta saa ihan tarpeeksi kuulla jonninjoutavaa lässytystä ihmisiltä, jotka eivät ole koskaan tosipaikassa ongelmiin törmänneet. Ja tavan taviskin voi aina kysyä, jos jokin asia menee yli.

Jos et ole "kovin syvällisesti" tutustunut tikkuun, niin mitä virkaa tällainen Kokemusta jstkin tuntemattomasta -säikeen perustaminen sitten palvelee? "Taviksiakaan" ei tarvitse tyhmänä pitää, eikä ainakaan yrittää alentaa omalle vaatimattomalle tasolleen.

Nörtti-taso tietokone-asioissa on onneksi ohitettu jo reilut 20 vuotta sitten, ja asiakaspalvelua opiskeltu aikoinaan ja vast.tehtäviä hyödynnetty työelämässä yli 30 vuotta, joten hyväkin käsitys siitä, mitä tavallinen suomalainen ajattelee "lässytyksestä".
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Niin mikään valtakunnan laki ei estä kirjoittamasta arvostelua nettitikusta. Jos haluat, voit kirjoittaa oman faktaan perustuvan arvostelun. Se ei ole myöskään kiellettyä eli kuuluu perustuslaillisiin oikeuksiin. Arvostelu palvelee niitä jotka etsivät kokemuksia tikusta. Minulle tämä tikku ajaa asiansa myös heikossa kentässä kiitettävästi.

Asiakaspalvelusta saa myös hyviäkin neuvoja, ei vain kehotusta mennä Omagurun vastaanotolle. Ei pidä leimata asiakaspalvelua lässytyksen antajaksi. Toki jos ei halua kuulla lässytystä enää Saunalahden asiakaspalvelusta, kannattaisi itse niihin töihin hakea.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
KoTe60 kirjoitti:
Kannattaisi edes sen verran tutustua laitteeseen ja Windowsin ominaisuuksiin, että tietäisi, miten laitetta kannattaa käyttää. Puhelinverkkoyhteyksien käyttö kuuluu mobiililaitteiden "pimeään keskiaikaan" ja tulisi jo viimein unohtaa tyystin tykkänään.

Nyt kun on niin tarve päteä, niin mikset samalla kerro mitä tapaa tulisi käyttää?

Tuollaisenaan vastauksesi on lähinnä hyödytön ja osoittaa tarpeesi päteä mikä on naurettavaa.

Tule sinäkin keskiajasta hyvään tämän vuosituhannen keskustelupalstoilla käyttäytymisen tapaan.
Eiköhän olisi nyt joulurauhan julistuksen jälkeen jo syytä rauhoittua joulun viettoon.

Hyvä tahto maassa ja taivaassa.:)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä täällä jo valmistaudutaan lähtöön perheen luo.

Viimeiset musakuuntelut Spottarilla ja ei soi joulumusaa vaan Crystal Laken remiksejä.

Pitänee muuten kysyä sitten myös miten on toiminut Elisan verkko siellä ilta-aikaan. Onko yhteys ollut riittävä peruskäyttöön.

Voisi olettaa että päiväajan 3-5M olisi 1-3M. Selvää ainakin että tikkuni toimii paremmin Lempäälän kunnassa Tampereen läheisyydessä kuin Soneran verkko koskaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
KoTe60 kirjoitti:
Hyvis kirjoitti:
Miten muuten KoTe60, mitä näistä kannattaa käyttää Saunalahden liittymällä: MF668, E367, E353, E1820? Viimeinen muuten, mutta käytössä ei ole div. antennia. Kaikki tikut Saunalahdelta hommattuja. Ja käytössä on Win XP.

Oma luottotikkuni noista on E1820, ja ihan siksi, että kahdessa vuodessa on oppinut tasan tarkkaan sen ominaisuudet ja käytöksen erilaisissa verkkotilanteissa. Eikä vähiten siksi, että lisäantennin (ja div-tuen) ansiosta voi vastaanottoa vielä parantaa häiriöpaikoissa.

E367 ja E353 ovat aika pitkälle samankaltaisia eli jotenkin sekavasti toimivia hankalassa paikassa. Tuo johtunee siitä, että ovat vastaanottimiltaan (paremmat sis. antennit?) herkempiä kuin E1820.

Vanhemmat ZTE:t ovat jääneet jo lähes käyttämättä, eli joskus tulee Soneran verkon sekavassa 900/2100-paikassa käytettyä (tikussani toimii vain 2100). 


Näkyy tämmöisellä parinkymmenen asteen pakkasella tuo E353 antavan sisään jopa kymmentä Megaa ja ulospäin vaihtelee tuossa ykkösen ja kakkosen välillä. Ping on 80-100 ja nämä tulokset Speedtest.netillä. Tuo latausnopeus on kuitenkin huonommalla säällä jopa pari Megaa.

Eli periaatteessa antennin kanssa voisi saada juuri siitä E1820-tikusta vakaamman nopeuden. Mutta kun ei ole sitä antennia. Tässä seutuvilla voi olla pari solua. Jos ei sitten toista olisi nyt paremmin suunnattu tai lisätty parempaan paikkaan parin kuukauden sisälle uutta tukiasemaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Hyvis kirjoitti:
Näkyy tämmöisellä parinkymmenen asteen pakkasella tuo E353 antavan sisään jopa kymmentä Megaa ja ulospäin vaihtelee tuossa ykkösen ja kakkosen välillä. Ping on 80-100 ja nämä tulokset Speedtest.netillä. Tuo latausnopeus on kuitenkin huonommalla säällä jopa pari Megaa.
 Eli periaatteessa antennin kanssa voisi saada juuri siitä E1820-tikusta vakaamman nopeuden. Mutta kun ei ole sitä antennia. Tässä seutuvilla voi olla pari solua. Jos ei sitten toista olisi nyt paremmin suunnattu tai lisätty parempaan paikkaan parin kuukauden sisälle uutta tukiasemaa.

Tuosta nopeuserosta pakkanen vs. matalapaine(?): Kuinka varmaa on, että yhteys on koko ajan samaan soluun? Kummalla taajuudella? Noinkin suuren nopeuseron pitäisi näkyä signaalitasoissa melko selvästi, ja signaalivoimakkuuden (johon pakkasen aiheuttamat ilmiöt yleensä vaikuttavat) muutoksen pitäisi olla väh. luokkaa 10-15 dBm (karkeasti -90 -> -105) , jotta tuollainen nopeusero syntyisi pelkästään siitä. Ja 900-taajuudella muutoksen pitäisi olla vielä suurempi, koska 900:lla nopeus laskee eri tavalla kuin 2100:lla.

  

Parhaimmillaan diversiteetti-antenni-systeemillä olen saanut yli 10 dBm:n muutoksen (ja vielä parempaan suuntaan) 2,5 dBi:n läpyskäantennilla, mutta tuo on varmasti lähes optimaalisin mahdollinen tilanne. Ja tuo 2100-verkossa ja paikassa, jossa ilman antennia signaali oli karkeasti -100 dBm tai vähän parempi. MUTTA: nämä on aina niin paikka-, verkko-, laite- yms. riippuvaisia, että vain kokeilu kertoo, missä mennään.  

Edelleen näkyy Sauniksen aspa-sivuilla kerrottavan mahdollisuudesta saada Shopitista ilmaiseksi lisäantenni. Liekkö kahta eri versiota saatavilla, kun sivulla kuvitus sekä E353:sta etää E39x:stä. 
hpguru kirjoitti:
KoTe60 kirjoitti:
Kannattaisi edes sen verran tutustua laitteeseen ja Windowsin ominaisuuksiin, että tietäisi, miten laitetta kannattaa käyttää. Puhelinverkkoyhteyksien käyttö kuuluu mobiililaitteiden "pimeään keskiaikaan" ja tulisi jo viimein unohtaa tyystin tykkänään.

Nyt kun on niin tarve päteä, niin mikset samalla kerro mitä tapaa tulisi käyttää?

Tuollaisenaan vastauksesi on lähinnä hyödytön ja osoittaa tarpeesi päteä mikä on naurettavaa.

Tule sinäkin keskiajasta hyvään tämän vuosituhannen keskustelupalstoilla käyttäytymisen tapaan.

Kyllä se pätemisentarve taitaa olla  sinulla, kun täytyy näitä omia ensikokemuksia suurine turhine kuvineen tyrkyttää muille.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
antero kirjoitti:
hpguru kirjoitti:
KoTe60 kirjoitti:
Kannattaisi edes sen verran tutustua laitteeseen ja Windowsin ominaisuuksiin, että tietäisi, miten laitetta kannattaa käyttää. Puhelinverkkoyhteyksien käyttö kuuluu mobiililaitteiden "pimeään keskiaikaan" ja tulisi jo viimein unohtaa tyystin tykkänään.

Nyt kun on niin tarve päteä, niin mikset samalla kerro mitä tapaa tulisi käyttää?

Tuollaisenaan vastauksesi on lähinnä hyödytön ja osoittaa tarpeesi päteä mikä on naurettavaa.

Tule sinäkin keskiajasta hyvään tämän vuosituhannen keskustelupalstoilla käyttäytymisen tapaan.

Kyllä se pätemisentarve taitaa olla  sinulla, kun täytyy näitä omia ensikokemuksia suurine turhine kuvineen tyrkyttää muille.

Hei, pysytään aiheessa. Jos ei ole kokemuksia antaa tuosta nettitikusta, niin sitten hankkii niitä ennen kuin tänne tulee kommentoimaan. Kiitos!

Omasta mielestäni tuo Huawei käytettävyydeltään paras tikku. Paljon parempi kuin entinen ZTE.
Käyttäjätaso 1
Saakohan ilmaiseksi sellaisen litteän "läppäri antennin" vai ympärisäteilevän piiska-antennin?   Oman ostamani piiska-antennin johto hieman vioittunut, että sellaisen mielellään kouraisisi kouraansa asiakaspalvelupisteestä.

Sellainen litteä läppäri antenni on aika kehvo verrattuna piiska malliseen. Niiin siis minulla ollut näin.

Minulla toimi tuo mf668 katkeamatta, kun taas tämä e353 katkeilee aina joskus. Pasiradiota nauhoittaessa huomaa miten välillä katkennut yhteys. Mf668 nauhoitti niin pitkään kuin lähetystä tuli katkeamatta. Olen kyllä 3G katve alueella.

Pelatessa e353 ollut parempi paitsi joskus katkeaa koko peliyhteys.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Käsittääkseni Shopitista saa pienen pöytäpiiska-antennin.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Missä asennossa noita erilaisia antenneja kuuluisi pitää ja suunnata mastoon: terhakasti pystyssä, vaakasuorassa vai onko käytännössä mitään merkitystä?
Käyttäjätaso 1
Täytyy shopitista kysäistä. Oma ostamani on noin 30cm. Pidän antennia ikkunaruutujen välissä. Pysty asennossa. Korkeuden paikassa  on väliä, antenni 10cm ylempänä tai alempana huonontaa. Ulos en viitsi antennia pistää, kun se menisi lumen peittoon.
Pystyykö tän tikun mukana tulleen ohjelmiston asetuksia tallentamaan jostain? Ärsyttää, kun "vain 3g" pitää valita erikseen joka käynnistyskerralla. En myöskään tykkää, että selain avataan automaattisesti, mutta tämäkin pitäisi erikseen käydä joka kerta poistamassa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
zarzan kirjoitti:
Pystyykö tän tikun mukana tulleen ohjelmiston asetuksia tallentamaan jostain? Ärsyttää, kun "vain 3g" pitää valita erikseen joka käynnistyskerralla. En myöskään tykkää, että selain avataan automaattisesti, mutta tämäkin pitäisi erikseen käydä joka kerta poistamassa.

Ohjelma ei noita asetuksia osaa tallentaa, mutta keinot löytyy "kiertämällä" (Windows):

https:///t5/Mobiililaajakaistat/quot-Vain-3G-quot-asetus-p%C3%A4%C3%A4lle/m-p/193195#M20370  3G-pakotus

https:///t5/Mobiililaajakaistat/Mobiililaajakaistan-asetusten-tallentaminen/m-p/195101#M20472  "selain-puukotus"

Osallistu keskusteluun