Kokemuksia: TP-Link TL-MR3220 langaton reititin



Näytä ensimmäinen kirjoitus

234 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Juu, ei taida toimia 3420:llä kun siinä ei (jostain?) syystä ole tuota usb virran katkaisumahdollisuutta. Vanhassa vara parempi sen suhteen. Tämä on hyvä pitää mielessä, ken tuota ominaisuutta tarvitsee.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Olenkos nyt ymmärtänyt oikein, että Huntsmanilla ei pääse MR3220-reitittimellä kovin suuriin nopeuksiin? Käytössä siis Nettitikku E3276, jota alkuperäinen firmis ei tue.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Otetaas komento takaisin, ei taida sittenkään leikata nopeutta tuo Huntsman, ainakaan tämä uusin versio missä on ajastetut toiminnat. Ihan samoja nopeuksia pukkaa kuin oletusfirmiskin. Nyt on kaiken lisäksi 5 astetta lämmintä ja tihuttaa vettä taivaalta. Kunhan tuo vähän pakastuu niin pääsee varmaan yli 50M nopeuksiin. Tämä siis e392 tikulla.



E3276 tikusta + 3220V2 + Huntsman ei edelleenkään kokemuksia joten siihen saa joku muu vastata.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Huntsman mennyt aivan surkeaksi. Tuli joku päivitys ja sitten se ei tunnistanut enää modeemia? Huntsman Red toimi, mutta se oli joku Beta-versio. Todella kummallista että laitepäivitys rikkoo modeemituen. No flashasin tuonne alkuperäisen ja ainakin toistaiseksi menen sillä. Tekstiviestejä nyt ei näy, mutta eipä niitä ole tullutkaan yhtään. Ylipäätään kehnoa vastaanottaa viestejä mokkulaan :D

Vähän monipuolisempi tuo oletus-TP-Link-firmis saisi olla ominaisuuksiltaan. Viestituki olisi ainakin hyvä lisä toimivaan pakettiin. Ja jos saisivat sen signaalinäytön toimimaan, toisaalta mitä siitä välittämään, kun toimii todella hyvin tuo netti 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tarkoitus oli nyt sitten päivittää joulunpyhien kunniaksi MR3220 v2 uuteen softaan sivulta

 http://ofmodemsandmen.com/downloads.html

Ennen päivitystä tuossa on valmiiksi jo aiempi versio huntsman-firmiksestä. Laitoin sähköt laitteeseen ja pääsin hallintasivulle. Mutta jossain vaiheessa tuo tökkäsi niin, että yhteys tietokoneelle ei verkkojohdolla enää pelannut(?). Resettinapista painoin ja virtaa käytin pois sun muuta, mutta ei toimi niin ei toimi. Laite on tuossa pöydällä ja siinä palaa vain reunimmaiset valot. Nettitikun E367 tökkäys vaikuttaa siten, että tikussa kyllä vilkkuu sininen valo välittömästi eli verkon löytää. Verkkopiuhan toinen pää on tietokoneessa ja sen kytkeminen reitittimeen ei vaikuta.

Reitittimeen ei siis syty muita valoja kuin nuo reunimmaiset, vaikka nettitikku ja verkkojohto olisivat paikoillaan. Hallintasivullehan ei pääse, koska reititin ei tunnista verkkojohtoa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Hyvis kirjoitti:
... Laitoin sähköt laitteeseen ja pääsin hallintasivulle. Mutta jossain vaiheessa tuo tökkäsi ....

...Reitittimeen ei siis syty muita valoja kuin nuo reunimmaiset, vaikka nettitikku ja verkkojohto olisivat paikoillaan. Hallintasivullehan ei pääse, koska reititin ei tunnista verkkojohtoa.

Missä vaiheessa se tökkäsi? Oliko jo päivitys meneillään?

Mitkä merkkivalot siinä palaa? Pwr ja SYS?

Onko se verkkojohto varmasti paikoillaan tietokoneen päässä (saattaa jäädä joskus millin-pari "vajaaksi" tai irrota hiukan kaapelia käsiteltäessä)? Ja onko se reitittimen päässä kytketty oikeaan reikään (siis jokin 1 - 4; ei WAN)? Ja kunnolla kiinni sielläkin päässä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
KoTe60 kirjoitti:
Hyvis kirjoitti:
... Laitoin sähköt laitteeseen ja pääsin hallintasivulle. Mutta jossain vaiheessa tuo tökkäsi ....

...Reitittimeen ei siis syty muita valoja kuin nuo reunimmaiset, vaikka nettitikku ja verkkojohto olisivat paikoillaan. Hallintasivullehan ei pääse, koska reititin ei tunnista verkkojohtoa.

Missä vaiheessa se tökkäsi? Oliko jo päivitys meneillään?

Mitkä merkkivalot siinä palaa? Pwr ja SYS?

Onko se verkkojohto varmasti paikoillaan tietokoneen päässä (saattaa jäädä joskus millin-pari "vajaaksi" tai irrota hiukan kaapelia käsiteltäessä)? Ja onko se reitittimen päässä kytketty oikeaan reikään (siis jokin 1 - 4; ei WAN)? Ja kunnolla kiinni sielläkin päässä?

En ehtinyt aloittaa päivitystä. Ne valot PWR ja WPS paloivat, mutta kun tarpeeksi kauan rämpytin virtajohtoa ja -nappia, valot normalisoituivat.

Uusin päivitys Huntsman 2013-12-20 / LuCI Trunk (svn-r9811) on nyt asennettuna, mutta ei toimi E3276, vaikka aktiivihubi ja y-kaapeli on välissä. Tai vaikka ei ole. Tikku kyllä löytää verkon eli vilkkuu ensin syaania ja sitten sinistä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Hyvis kirjoitti:
 Tikku kyllä löytää verkon eli vilkkuu ensin syaania ja sitten sinistä.

Vihreää kait sen pitäisi vilkkua, mutta never mind...

Tsekkaas nyt aluksi vaikka Modem-Information -sivulta, tunnistuuko tikku ja vaihtaako se moodia (Product ID vaihtuu) sekä alaosan loki-riveiltä asentuuko ajurit (useamman rivin lopussa Driver=jotain (ei (none)).

Tikun tunnistuminen näkyy myös systeemi-lokista (Status-System log).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ensin vilkkuu tupla-vihreää ja sitten vissiin löytää verkon, kun muuttuu se vilkku. Tosiaan niinhän se olikin, että hallintasivuilla ei näy tikkua. Joskus ennen se näkyi. En nyt pääse.siihen koneelle, joten en näe muita tietoja. USB-valo kyllä paloi.

Oiskohan tuossa päivityksessä mennyt jotain pieleen; jäänyt jotenkin puolitiehen? Pitääpä vaikka palauttaa valmistajan oma firmis ja tehdä homma uudestaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tämmöiseen ilmoitukseen jää, kun yritän laittaa päivitystä:

The system is flashing now.
DO NOT POWER OFF THE DEVICE!
Wait a few minutes until you try to reconnect. It might be necessary to renew the address of your computer to reach the device again, depending on your settings.

Loading Waiting for changes to be applied... Vaikka odottaa 10 minuuttia, ei etene. Ensin vilahtaa kaikki valot pois ja päältä. Sen jälkeen jää (esim) LAN3, PWR ja WLAN palamaan sekä tuo toisena oleva valo mikälie vilkkuu tasaisesti päällepois.

Tuo siis jos yrittää laittaa "Back to original firmware"-tiedostoa. Ja saman näkyy tekevän myös uusimmalla OpenWRT-versiolla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Eihän se tuossa sen kummemmin ilmoittele, että fläshäys onnistui. Jos vaihdetaan HM:n versiota, pitää sivu päivittää, jolloin pitäisi avautua rootin salasanan kysely. Jos palataan tehdasfirmikseen, vaihtuu hallintasivun ip, joka pitää vaihtaa osoiteriville. Tai onko HM:n hallinnan osoite edelleen 192.168.1.1 (omissa purkeissa edelleen heinäkuinen firmis) ja tehdas-sellaisen 0.0-loppuinen?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Noinhan sen kait kuuluukin tehdä kun päivittää alkuperäiseen firmikseen, se jää junnaamaan tuohon "The system is flashing now" vaikka tuntikausiksi, ei se mitään ilmoittele. Mutta päivitys on joka tapauksessa mennyt läpi, jo parin minuutin päästä. Turha odottaa pidempään. Osoite siinä tosiaan muuttuu http://192.168.1.1 --> http://192.168.0.1

Jospa tuossa  Huntsmanin uusimmassa versiossa on jotain mätää? Eikös Gurukin juuri todennut että hänelläkään ei tunnistanut enää tikkua kun päivitti uusimpaan versioon? Onko Kote60 itse kokeillut tuota päivitystä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Eipä ole tullut kokeiltua. Huntsman muuttui muistaakseni syyskuisessa versiossa "käytökseltään" huonompaan suuntaan, ja siksi olen pitäytynyt heinäkuisessa versiossa.

Myös E3276 on tällä hetkellä boikotissa, koska s&t sen sekoiluun, ja reititinkäytössä nykyään MF821D (3G) ja E39X:t (4G).

Aikaisempienkin HM:n firmisvaihtojen jälkeen oli tikun tunnistumisessa ongelmia noilla Huawein tikuilla. Jäi tuntuma, että toimi varmemmin, kun päivityksen yhteydessä poisti kaikki asetukset, ja aloitti ns. puhtaalta pöydältä.

Ongelmanjäljitystä helpottaa, jos tikun tökkää kiinni, kun purkki on jo kunnolla "tulilla". Näkee ainakin lokeista paremmin, mitä tapahtuu, vai tapahtuuko mitään.
Käyttäjätaso 2
kannattaa laittaa dd-wrt.com sivun versio. Sain konfattua Huawei e589 kanssa ja nyt pystyn jatkamaan signaalia sekä wlan ja ethernetin kautta :)

Tuossa ohjeet ja linkit ladattaville 2 kpl tiedostoille.

http://www.jiku.arkku.net/vpn/

en saanut firefoxilla 192.168.1.1 asetuksia muutettua piti ottaa chrome käyttöön.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
TonttuX kirjoitti:
kannattaa laittaa dd-wrt.com sivun versio. Sain konfattua Huawei e589 kanssa ja nyt pystyn jatkamaan signaalia sekä wlan ja ethernetin kautta 🙂...

.Jossakin mielessä paljon helpompaa saada nuo mifit tai muuten verkkolaitteena toimivat vehkeet (esim. HiLinkit) toimimaan reitittimien kanssa. Toimii TP-Link Huntsmanillakin varustettuna ilman lisäkikkareita useammankin vastaavan laitteen kanssa "melkein" ilman kikkailuja.

Onko jollakulla kokemusta dd-wrt:stä just tuon E3276-tikun kanssa, koska suurin osa ongelmista aiheutuu nimenomaisesti tuosta tikusta?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Olen joskus aiemmin tuota firmistä vaihtanut, mutta en muista miten se käyttäytyi eli näyttikö se esim palkilla tai prosenteilla sitä etenemistä. Mutta kyllä se ilmoitti lopputuloksen jotenkin ihan itsestään. Tekipä sen päivityksen johonkin toiseen Huntsmanniin tai takaisin TP-linkin omaan versioon.

Eihän tuo MR3220v2 niin suuri investointi ollut, etteikö voisi hankkia tilalle jotain parempaa. Shopitissa muistaakseni myydään jotain Zyxelliä. Telewellin 510 on kovasti haukuttu ja kehuttu kuten myös A-Link wnap.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kokeilin ihan mielenkiinnosta tuota Huntsmanin uusinta versiota MR3220 V2 reitittimellä ja e392 tikulla. Toimii ihan loistavasti, ei mitään ongelmia. Ei leikkaa uppiakaan.



P.S. Kun päivitin takaisin alkuperäiseen firmikseen niin ei se mitään ilmoitellut vaan jäi taas junnaamaan "The system is flashing now" ilmoitukseen, kuten aina ennenkin. Turha odotella kun se ei se tosiaan mitään ilmoittele.
 TP-Link landaton 3/4G-tukiasema TL-MR3420V2 ja Huawei 4G nettitikku E3276

Hyvin asentui ja lähti toimimaan, kahdella Wlan antenilla.
Käyttäjätaso 2
pajaranta kirjoitti:
 TP-Link landaton 3/4G-tukiasema TL-MR3420V2 ja Huawei 4G nettitikku E3276

Hyvin asentui ja lähti toimimaan, kahdella Wlan antenilla.

EDIT sulla ei taida olla 4g liittymää käytössä sigusta päätellen.

toimiiko lte tplinkin ohjelmalla? itse en ole saanut omalla ohjelmalla toimimaan. Huntsmanin sain LTE:nä toimimaan mutta yhteys katkeilee. Sama huntsman oli myös vanhassa mr3220V1 ja siinä toimi pätkimättä, tosin nopeudet parempia tässä 3420V2 versiossa?

eikä auta lisävirta tikulle katkeiluun.
Käyttäjätaso 2
mites tämän saisi pakotettua vain 4g lte :lle reitittimeltä? menee aina 3g preferred tilaan. kone joka on reitiitimen vieressä ja jos siinä kiinni menee lte:lla aina.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Huntsmanin versiossahan on mahdollisuus pakottaa  LTE verkkoon, toisin kuin alkuperäisessä firmiksessä. Eikö pysy LTE verkossa jos ruksaat kyseisen kohdan?
Käyttäjätaso 2
ei. saa monta kertaa irroitella tikkua ja buutata laitetta ennen kuin suostuu lte verkkoon menemään. Paremmin taisi toimia 3220V1 purkilla. Täytyy ottaa ensi viikolla takaisin käyttöön/testiin...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
TonttuX kirjoitti:
ei. saa monta kertaa irroitella tikkua ja buutata laitetta ennen kuin suostuu lte verkkoon menemään. Paremmin taisi toimia 3220V1 purkilla. Täytyy ottaa ensi viikolla takaisin käyttöön/testiin...

Huntsmanin ei pitäisi sorkkia tikun asetuksia verkkotyypin valinnan suhteen millään tavalla, eli jos yhteysohjelmalla tai at-komennoilla määrittelet tikun tiettyyn verkkoon ennen reitittimeen tökkäämistä, niin haluttuun verkkoon se menee. Ainoa reitittimen asetus, joka näyttää tuuppaavan tikun väkisin 3G-verkkoon, on PPP-pakotus, mutta ei kait se ole päällä?
Käyttäjätaso 2
oli päällä 🙂 mut ei ole enää
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
TonttuX kirjoitti:
oli päällä 🙂 mut ei ole enää
Hmm. Meneekö se nyt helpommin LTE:lle?

Osallistu keskusteluun