Kysymys

Kolmen viikon nimipalvelintesti

  • 26 January 2010
  • 0 kommenttia
  • 418 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Olin unohtanut virittämäni nimipalvelintestin pyörimään kolmeksi viikoksi. Se tarkasti Saunalahden nimipalvelimen toiminnan kerran minuutissa ja kirjasi tuloksen ylös. Tulos oli täysin odotettu:

Palvelukutsuja 28300
Virheitä 420

Tarkastelin lokia ja valtaosa virheistä oli tilanteissa, joissa Internet-yhteys oli mennyt poikki tuntikausiksi aamuyöllä eikä ollut noussut ylös itsestään tai tilanteita, joissa reititinkoneeseen oli tehty päivityksiä yms. Lokitiedostosta ei löytynyt yhtään mitään sellaista, joka antaisi aiheen olettaa, että nimipalvelu itse olisi ollut nurin vähän päästä. Koska oli pääteltävissä, että perättäiset vähintään kolme virhettä (3 minuuttia) varsin ilmeisesti johtuivat internet-yhteyden katkeamisesta, poistin tuloksista kaikki ne. Yksittäisiä virheitä (alle 2 minuuttia) oli kolmen viikon aikana 10 kpl ja nekin johtuvat luultavimmin internet-yhteyden katkeamisesta.

Vajaan kolmen viikon aikana nettiyhteys oli siis poikki 420 minuuttia eli reilun kuusi tuntia. On muistettava, että tuossa on pari-kolme pitkää jaksoa aamuöiltä ja ZTE:n mokkulaan ilmenneiden häiriöiden (yllätys, yllätys) rassausta. Varsinaisia päiväkatkoksia on melkoisen vähän. Toki ne rassaavat silloin, kun niitä tulee.

Olen ollut aina sitä mieltä, että Saunalahden DNS-palvelut toimivat kuten pitääkin ja tämä kyllä vahvistaa käsitystäni.

Eilen päivitin erään asiakkaan FI-nimipalvelun. Ficoran nimipalveluhan päivittyy tasatunnein ja palveluntarjoajien pitäisi päivittää omansa mahdollisimman nopeasti. Nopein oli Sonera, jonka nimipalvelusta uusi ip näkyi jo tunnin päästä. Elisalla meni viisi tuntia ja Finnetillä sitten ainakin12 tuntia, se on ollut aina kaikista hitain.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA