"kotiboksi" zyxel 7460

  • 10 maaliskuu 2017
  • 5 kommenttia
  • 554 katselukerrat

Sain juuri reitittimen Elisalta ja tuohon oli tarkoitus laittaa uusiin ohjelmisto zyxelin kotisivuilta. Kuitenkin boksi päätti tehdä tiltit ohjelmiston päivityksen jälkeen eikä suostu enää tekemään mitään. Ohjelmisto on laitettu zyxelin sivuille 3.3.2017 ja ajattelin tässä kertoa että kannattaa miettiä kaksi kertaa ennekuin päivittää ko laitetta. Asiasta on lähetetty jo zyxelille sähköpostia. :?

Jos tuolta ei tule järkevässä ajassa mitään infoa niin mitäs tän laitteen kanssa tehdään?

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Elisan laitteisiin tulee ohjelmistopäivitykset Elisalta. Jos niihin menee itse asentelemaan muita päivityksiä, menee laitteet varmasti sekaisin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Elisan laitteisiin tulee ohjelmistopäivitykset Elisalta. Jos niihin menee itse asentelemaan muita päivityksiä, menee laitteet varmasti sekaisin.

Väärin. Liekkö laitteella ollenkaan Elisan custom-firmwarea, mutta vaikka olisikin, niin pikaoppaassa ei ole varoitusta orkkis-firmiksen käytöstä. Pikaoppaassa kuitenkin on viittaus Zyxelin sivuilla olevaan käyttöoppaaseen, jossa puolestaan on maininta:

"You can download new firmware releases from your nearest Zyxel FTP site (or www.zyxel.com) to use
to upgrade your device's performance."


Summa summarum: Jos päivitys brikkaa laitteen, niin korjaus Elisan kautta takuuseen.
Jos laitteessa olisi "pohjalla" Elisan custom-firmware, ei käyttäjä pystyisi sen päälle originaali-firmistä asentamaan, vaikka käyttöliittymässä sellainen valinta olisikin tarjolla.

Taitaa eri valmistajilla olla eroja siinä, kuuluvatko käyttäjän tekemät epäonnistuneet softapäivitykset takuun piiriin vaiko eivät. En osaa tuosta Zyxelistä itse sanoa.
Laite lähtee takuuseen suoraan zyxelille. Ohjeissa nimenomaan mainitaan fw päivitys ja onko sit tehty ongelmien ratkaisemiseksi.

Tuo laite pysyi siis hengissä vajaan 2h....
Käyttäjätaso 1
Tässä on ihan zyxelin firmware ja toivottavasti Elisa ei yritäkkään sekaantua siihen ja lukita laitteita.
Onhan noita tapauksia Elisan toimesta että jakavat päivityksen ilman mahdollissuutta aikasempaan versioon palata.

Osallistu keskusteluun