Vastattu

Kuuluvuus Dual Carrier verkossa Kunnaksessa, Lahdessa

  • 5 kesäkuu 2014
  • 42 kommenttia
  • 2568 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

42 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Vastausta ei vaan kuulu, joten kaikki on sitten valmista viimeistään ensi kesänä, kuten Elisa asiasta tiedottaa.
Käyttäjätaso 1
Pari viikkoa on taas vierähtänyt. Aamulla tuli Elisalta tekstari, jossa kerrottiin Huoltotöistä ja verkon uusimisesta Lahdessa. Työt alkaisivat viikolla 31? No katsotaan, vähän alkaa jo usko mennä näihin ylioptimistisiin lupauksiin muutoksista. Verkkoyhteys kun katkeaa päivittäin aina pieneksi hetkeksi. Tällä hetkellä nopeudet ovat välillä 1-6 megaa noin käytännössä. Paras nopeustestin tulos on ollut jotain 12 megaa, tuo on siis ollut maksiminopeus. Tähän jatkoksi en siis kaipaa ilmoituksianne jossa teidän yhteysnopeutenne on 50 megaa tai enemmän.
Käyttäjätaso 1
No niinhän siinä sitten kävikin että hetki sitten kokeilin reitittimestä vaihtaa automaattiasetuksen 4 G asetukseen. En meinannut uskoa silmiäni kun signaalitaso on nyt 4-5 palkkia, aiemmin yksi palkki. Ja sitten otin viisi nopeustestiä peräkkäin joista nopein latausnopeus 30,36 ja lähetys 11,27 megaa ja hitain latausnopeus 19,96 ja lähetys 8,44 megaa.

Ihmeiden aika ei ole ohi. Näin siis ilman lisäantenneja. Romppu kiittää ja kumartaa!
Käyttäjätaso 5
Romppu kirjoitti:
No niinhän siinä sitten kävikin että hetki sitten kokeilin reitittimestä vaihtaa automaattiasetuksen 4 G asetukseen. En meinannut uskoa silmiäni kun signaalitaso on nyt 4-5 palkkia, aiemmin yksi palkki. Ja sitten otin viisi nopeustestiä peräkkäin joista nopein latausnopeus 30,36 ja lähetys 11,27 megaa ja hitain latausnopeus 19,96 ja lähetys 8,44 megaa.

Ihmeiden aika ei ole ohi. Näin siis ilman lisäantenneja. Romppu kiittää ja kumartaa!

Hieno homma, suunta-antennilla saisi varmaan vielä paremmat vauhdit... vai millaisia arvoja näyttää "langattoman verkon tila" laitteen hallinnasta?

Miksi muuten et ole käyttänyt DNA:n kaapelimodeemiyhteyttä jos sellainen on tarjolla?  Miksi kituuttaa 3G:n kanssa.. hyvä että nyt sait 4G:n :)    Tuolla toisessa ketjussa mainitsit kuitenkin, että on DNA:n kaapeli-tv talossa.
Käyttäjätaso 1
Tuo kaapeliyhteys ei ollut aiemmin kaksisuuntainen, joten kaapelinetti ei ollut mahdollinen. Tänä keväänä sitten tekivät muutoksen, jolloin mahdolliseksi tuli nuo nopeat yhteydet jopa 350 megaa. Perussyy on se, etten viitsi maksaa päällekkäisistä toiminnoista, kun on tämä mobiiliyhteys nyt määräaikaisena, lasku tulee joka tapausessa vaikka en tätä käyttäisikään. Nythän nopeus on jo yli 30 megaa. Äsken nopein testi antoi tuloksen 31,88 - 13,81. Aiemmin paras nopeus on ollut luokkaa 12 megaa ja käytännössä huonoimillaan alle megan nopeuksia kun on ollut ruuhkaa. Ehkä jotain pientä sisäantennia voin harkita, jos eivät ole kovin kalliita? Olisko tietoo mikä olisi hyvä sellainen?
Hei, asun myös kunnaksessa, olisiko mahdollista saada tietää tuon maston paikkaa, mulla on nimittäin tällä hetkellä suunta-antennit suunnattu kilpailijan verkkoon ja teiltä voisi saada paremman yhteyden.
Käyttäjätaso 1
Kyseessä lienee tukiasema joka on n. 1 km VPK- talosta pohjoiseen?
Käyttäjätaso 1
Nyt kun klo on 15:30 on nopeudet alhaalla LTE - verkossakin. Hitain nopeustesti antoi 1,78 megaa latausnopeudeksi ja alle 10 megan oli kaikki viidestä mittauksesta. Eli tuo soluhengitys, mistä oli toisessa ketjussa, lisähappea tarvittaisiin paljon.
Käyttäjätaso 1
Voisko modet laittaa tuosta meistä pohjoiseen olevasta tukiasemasta vaikka tarkan kompassisuunnan yksityisviestillä. Olen suunnitellut lisäantennin laittamista ja meistä pohjoiseen on omakotitalo tuossa välissä ja kun on peltikatot niin meidän kun naapurinkin talossa, niin osaisin suunnitella tarkemmin, mihin paikkaan lisäantenni olisi hyvä sijoittaa.
Näköyhteyttä tukiasemaan ei siis ole, enhän muuten kyselisikään kompassisuuntimaa tukiasemalle.
Käyttäjätaso 1
Saisko edes sellaisen vastauksen onko tukiasema enemmän koillisessa kuin pohjoisessa tästä meidän tontilta katsoen?

Edit: No nyt taisi seljetä tuo tukiaseman sijanti. On hieman koilliseen kartta pohjoisesta, ainakin kansalaisen karttapaikan mukaan,  tuo moderaattorien kertoma etäisyyskin täsmäisi. Näin siis omalta tontilta sijaintia katsoen.

Kiitokset Testaaja 12 nikille.
Käyttäjätaso 1
Ilmeisesti ko.tukiasema on 800 MHz tyyppiä jossa max. nopeus on tuo 50 megaa. Voiko modet vahvistaa asian? Onko lännessä sijaitseva tukiasema 1800 MHz taajuudella jossa on enemmän nopeutta?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
800 MHz -tukiaseman teoreettinen maksimi LTE-verkossa on noin 75 Mbps.

Olet oikeassa siinä, että toteutuva nopeus on aina huonompi. Maaseudulle tuohon taajuuteen 50M-nopeampaa liittymää ei juuri kannata hankkia. 1800 MHz -tukiasemissa maksiminopeus on 150 Mbps.

Tämä kapasiteetti on sitten jaettua eli riippuen samanaikaisista käyttäjistä, paikoin nopeus voi laahata jopa pohjalukemissa. Käytännössä LTE-verkossa jaetaan yhtä mobiililaajakaistaa kaikkien kesken.

Laskussa tämä näkyy näin: jaettu kakku, täysi hinta!
Käyttäjätaso 1
Maaseudulle? No asun toki Kehä III:n ulkopuolella.
Käyttäjätaso 1
Tukiasemien taajuudet ovat ilmeisesti erittäin salaisia, ettei niitä voi asiakkaillekkaan ilmoittaa? Lisäantennien hankintaa ajatellen olisi tietysti kiva tietää, millaisia taajuuksia ja nopeuksia omaan talouteen on saatavilla. Kaikki asiat kun pitää itse selvittää kokeilemalla.
Käyttäjätaso 1
Huonoksi on mennyt Saunalahden 4G täällä Kunnaksessa. Kilpailijan 3G-verkkokin on hyvin usein huomattavasti nopeampi kuin tämä Elisan 4G, puhumattakaan kilpailijan 4G-verkosta. Vahingossakaan en aio mainita kenestä operaattorista on kyse, etteivät seuraa taas perässä sinne ja taas on sitten liikaa liikennettä omassa tukiasemassa. Elisan 4G potkii hyvin usein ihan 1-3 megan nopeuksilla. Tämä kun sitten jaetaan vielä omassa taloudessa kolmen käyttäjän kesken, niin eihän siitä mitään valmista tule. Sanonkin tässä samalla irti tuon 4G sopparini, on siis määräaikainen ettei jatku enää lokakuun jälkeen toistaiseksi voimassa olevana. Jos ei onnistu näin, niin modet varmaan ottaa sitten yhteyttä, niin saadaan soppari poikki määräajan täyttyessä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Laita varmuudeksi suoraan modelle (palstatiimiläiselle) yksityispostia irtisanomisestasi.

Modet niitä vihreällä nimellä varustettuja ja sellaiselle laita, joka nyt paikalla.
Käyttäjätaso 1
Laura
Kiitos yv-viestistäsi koskien mobiililiittymäni sulkemista.

Osallistu keskusteluun