Kysymys

lenovo e130 ja saunalahden 3g

  • 31 lokakuu 2012
  • 8 kommenttia
  • 5452 katselukerrat

Jep eli tuttu ongelma ilmeisesti, mutta en itse ole saanut mitään selkoa tähän, joten jos täällä olisi viisaampia. Ostin uuden lenovon thinkpad e130 ja siihen hain saunalahden kortin 3g yhteyttä varten. Yhteyden muodostaminen ei ollutkaan niin helppoa. 

Access connections löytää yhden tuntemattoman onko tuo niinkun tukiaseman ja sijainti profiilissa on seuraavat asetukset:

mukautetut asetukset---->palveluntarjoajan nimi: Saunalahti, Liityntäpisteen nimi: internet.saunalahti kaikki muut kohdat tyhjänä

Yhteyttä muodostaessa tulee virhekoodi 043, syy: palveluntarjoajaa ei ole löytynyt

Toivottavasti tästä sepustuksesta saa joku jotai selvää ja osaa ehkä auttaakin jollain tavalla, omat konstit alkaa loppua.

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Onko siellä paikkaa "puhelinnumerolle" ? Se pitää olla *99#
En ole ite ainakaan löytänyt.
Osaako kukaan sanoa mikä virka tällä Mobile Broadband Activationilla on, kun luin ohjeista että suualueverkkosovitin pitää rekisteröidä käyttöön jotta se toimii. Kun em. ohjelmalla rekisteröinnin suorittaa tulee ilmoitus, että ota yhteyttä palveluntarjoajaan ja on lueteltu tietoja joita minulta saatetaan siellä kysyä esim. IMEI,ICCID, IMSI, sovittimen kuvaus, ohjaimen versio jne.

Kun klikkaa seuraava tulee teksti että aktivoinnin suorittaminen voi kestää 24-48h, riippuen palveluntarjoajasta. Kun saan ilmoituksen aktivoinnista, voin muodostaa yhteyden access connectionin-avulla.

Ei kai tätä laitetta täydy erikseen operaattorin puolelta aktivoida vai?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
-andi- kirjoitti:
... 

Ei kai tätä laitetta täydy erikseen operaattorin puolelta aktivoida vai?

Ei ole aikaisemmin moista vaatimusta vastaantullut. Piti oikein värkin manuaalista katsoa ja todellakin: kaikkia ihmeellisiä viittauksia "valikoituihin palveluntarjoajiin" ja "rekisteröintiin". Ihme juttu, mutta jos se noin niin menee, niin kait niillä on ollut jokin looginen syy tehdä se noin. 

Ne "normaalit" ongelmat 3G-yhteyden muodostamisessa ovat tietysti mahdollisia myös tuolla sisäisellä wwan-kortilla (ilmeisesti Ericssonin värkki?). Eli oliko profiilissa mainintaa verkkovierailun (roaming tms.) sallimisesta, minkä Saunalahden yhteys vaatii? Aik. mainittua puhelinnroa ei yleensä wwan-yhteyksissä määritellä, mutta jos paikka löytyy, niin sekin kohdilleen.

Jos se tunnistaa automaattisesti tuohon profiiliin Sauniksen simmin (palveluntarjoajan nimi ja apn), niin voisi olettaa, että laite on ok Winkun kannalta. Tarkista kuitenkin laitehallinnasta, ettei siellä ole mitään "varoituskolmioita". Wwan-kortin pitäisi näkyä ainakin verkkosovittimien listalla. 
Joo ericssonin laite kyseessä. En löytänyt myöskään mitään verkkovierailuun liittyvää asetuksista. Kone tunnistaa kyllä sim-kortin kun kerta kysyy pin-koodia (otin koodin kyselyn pois päältä kun luin sen auttavan mutta ei auttanut). Mutta suuralueverkko jonka laite löytää on nimeltään Tuntematon eli ei tunnista sitä saunalahden tai elisan verkoksi. Kun luo yhteysprofiilin itse, niin valikosta löytyy ainoastaan FI Elisa palveluntarjoaja ja kasa ulkomaisia. Valitsin tuon Elisan ja laitoin ylhäälläkin mainitsemani asetukset jotka sain saunalahdelta, mutta tuloksena että palveluntarjoajaa ei löydy. Jostain valikosta löysin laajakaistaverkon määrittämisen mutta haun jälkeen valikko on tyhjä, kone ei siis ilmeisesti löydä verkkoa, miksi? en tiedä. Osaako kukaan sanoa kuuluuko tämä jonkun tuen piiriin vai pitääkö ruveta etsimään rahalla henkilöä joka osaisi laittaa netin kuntoon?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tukea täytyy varmaan lähteä hakemaan Lenovon suunnalta joko omatoimisesti tukisivustoilta tai puhelimitse. Ja googlaamalla koneen ja wwan-kortin tyyppitunnuksilla saattaisi löytyä asiasta tietoa Lenovon tuen lisäksi kans.välisiltä foorumeiltakin.

Saako tuota konetta muulla tavoin nettiin, koska yleensä käyttöönoton yhteydessä täytyy ensimmäiseksi ladata ja asentaa kaikki mahdolliset päivitykset (ajurit, ohjelmistot), ja tässä tietenkin ennenkaikkea 3g-korttiin ja ohjausohjelmistoon liittyvät. Vaikka kone on uusi, ajurit eivät välttämättä ole "pakasta nykäistynä" ajan tasalla.
nyt oon omasta mielestä ladannut kaikki mahdolliset päivitykset ilman tulosta. Edelleenkään ei mobiililaajakaistaverkkoa löydy. Oisko kellään vielä jotain ehdotuksia?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
-andi- kirjoitti:
nyt oon omasta mielestä ladannut kaikki mahdolliset päivitykset ilman tulosta. Edelleenkään ei mobiililaajakaistaverkkoa löydy. Oisko kellään vielä jotain ehdotuksia?

Löytääkö se AC (=Access Conn.) mitään mobiiliverkkoja manuaalisella verkonhaulla? Kun mutuna ongelma edelleen siinä, ettei Elisan verkkoa tunnisteta kotiverkoksi Sauniksen simmillä. TAI: jos se laite ei löydä mitään verkkoa, ongelma voi liittyä laitteeseen. Oletuksena, että kait siinä käyttöpaikassa täytyy edes jokin mobiiliverkko olla varmasti löydettävissä (miltä tahansa operaattorilta)?

Ellei tuolla AC:lla voi "käsin" määritellä käytettävää verkkoa (verkkovierailu, verkkotunnus, tyyppi yms.), niin voisi tutkia, pystyykö 3G-korttia käyttämään ilman tuota ohjelmaa joko puhelinverkko- tai wwan-yhteydellä. Tätä mahdollisuutta silmällä pitäen: miten laite näkyy Laitehallinnassa (modeemi, verkkokortti, portit)? 

Jos AC:n käyttö on "pakollista", kannattaa varmaan ottaa yhteyttä Lenovon tukeen.  

Osallistu keskusteluun