Kysymys

LTE-signaalista

  • 29 elokuu 2013
  • 85 kommenttia
  • 40231 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

85 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Laitoin juuri kaverille tämän talon katolle antenniputkeen, ja tulihan sillä ihan selkeä parannus verrattuna omiin tikkuihin

https://www.4g-antennit.fi/product/317/monitaajuuksinen-suuntaava-3g4g-antenni-11-dbi-gsmumtswlan4glte-10-m-kaapelilla

Langattoman verkon tila

1PLMN:24405
2Palvelun tila:Kelvollinen palvelu
3RSSI (dBm):-51
4RSRP (dBm):-80
5RSRQ (dB):-13
6Verkkovierailu:Ei
Mutta nopeudet jäävät heikoiksi, ~10Mbit sisään mutta ulos puhaltaa sitten parhaillaan ~45Mbit/s?

Sieppaa.PNG
Käyttäjätaso 4
En jaksanut koko lankaa lukea joten voi olla, että tämä on linkattu jo aiemmin. Mikäli lontoo taipuu riittävästi, tältä sivulta saa hyvää vinkkiä signaaliarvoista.

http://blog.industrialnetworking.com/2014/04/making-sense-of-signal-strengthsignal.html
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Joo, nuo nyt tiedossa olivatkin, ja tuo RSRQ itseasiassa heittelee aika villisti, -6-13 välillä, tuossa nyt sattui vaan olemaan heikompi hetki.

Mutta ymmärtääkseni tuollaisella ~-12dB tasollakin pitäisi vielä ihan hyvin toimia, tai ei ainakaan aivan noin heikosti kuitenkaan.

edit: kysyin aspasta suuntausvinkkiä tuolle antennille, mutta vastauksena sain vain ylimalkaisen "idän suunnasta", etäisyydestä tms. ei mitään tietoa. Kaipa tuo kuitenkin 1800:n tukari on upin perusteella.
Käyttäjätaso 4
Kun ei SINR ole tiedossa, on paha sanoa. Itselläkin RSRQ heittelee reippaasti, nykyään -4 ja -9 välillä (ennen -6 ja -11), SINR taas 14-20 (ennen 5-15 joitakin poikkeuksia lukuunottamatta).

Eniten mulla on vaikuttanut kompromissi SINR:n ja RSRQ:n välillä. Antennia kääntelemällä ja siirtelemällä parhaat tais olla SINR 20-25 mutta RSRQ -10 -13, ei hyvä. Toisaalta sain RSRQ:n vakaasti pysymään alle -7, SINR taas romahti alle 10, ei hyvä. Toisaalta mulla on hieman haastava sijainti..

EDIT: Siis kompromissilla yhteys vakautui, DL on nyt koko ajan ollut suurempi kuin UL.
elkaa valittako.png Elkää työ valittako ku tämmösillä liittymillä maksethaan kuitenki samaa hintaa.. Panorama antenni myös käytössä vaan eipä hirveesti apua ole auttanu. Saa nähä auttaako helmikuun puolela ku saapi tukiasemaa edes hieman lähemmäksi.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
angryhuskie kirjoitti:
elkaa valittako.png Elkää työ valittako ku tämmösillä liittymillä maksethaan kuitenki samaa hintaa.. Panorama antenni myös käytössä vaan eipä hirveesti apua ole auttanu. Saa nähä auttaako helmikuun puolela ku saapi tukiasemaa edes hieman lähemmäksi.

Sinulla on tukiasema aika kaukana RSRP:stä päätellen ja lisäksi verkossa aika paljon häiriötä. Millaiset antennit tarkalleen sinulla on käytössäsi? Aika tehokkaat suuntaavat antennit tossa tarttis olla mutta jos helmikuussa tulossa parannuksia niin kannattaa siihen odotella. Oletko kokeillut toimiiko joku muu operaattori paremmin?
Saunalahti/elisa tällä hetkellä käytössä ja ei niin hirveä matka oisko 3-5km pohjoseen lähin? (tosin käsittääkseni tämä vaatis enempi jo ulkokäyttöön kunnon antennia kuin näitä sisäantennei, mut mihin tuonki kerrostalossa tukkii?) ainakin cellmapperin mukaan. Tosin tuossa nyt on muutama korkeampi kerrostalo edessä tuonne nykyiseen sijaintiin nähden. Toivon mukaan paranee helmikuun loppuun mennessä kun ainakin tuesta niin lupailtiin.

Voit katsella sijainteja ( Karikatu 4, 94830 Kemi)

https://www.4g-antennit.fi/product/389/panorama-2545dbi-4gwlanlte-kaksoisantenni-698-2700-mhz-2-metrin-kaapelilla-sma

Tälläinen löytyy tällä hetkellä ja ennen tuota helmikuuta en ole vaihtamassa, koska tietoa ei ole riittääkö tuo silloin. 

Soneralta varmaan saisi aika pitkälle paljon paljon paremman yhteyden 4g:nä kun elisalta tällä hetkellä, mutta mieluiten tuon helmikuun odotan kun kokemukset tästä lapin sonerasta on mitä on. Aina olen tykännyt asioida ennemmin elisan kuin soneran kanssa.

Soneralla siis tukiasema tuossa 500metrin-1km säteellä ja ei ole yhtään taloa välissä, ainoana Stora Enson Veitsiluodon tehtaat jossa tuo kyseinen tukiasema pitäisi olla. Ainakin sonera paukutti puhelimessa täydet 4g kentät kun taas oma saunis puhelimella harvemmin edes 4g:tä löytääpi.
angryhuskie kirjoitti:
Voit katsella sijainteja ( Karikatu 4, 94830 Kemi)

Lähin tukiasema on luoteessa 2 km päässä osoitteesta ja taajuudeltaan LTE800.

Muita tukiasemavaihtoehtoja, nekin LTE800, löytyy idästä 6.5 km päästä ja lännestä 5.5 km päästä.
joo ja tuohon lähelle helmikuussa teknisentuen mukaan tulossa kanssa LTE800 tarkkaa sijaintia en vielä tiedä. Mikäköhän mahtaa sitten olla kun eihän tuo 2km pitäis noin paljoa heikentää edes tuota että näin hitaalla toimii?
Käyttäjätaso 4
-105dB on huono signaalin voimakkuus.
Voisit kokeilla edes antennia ikkunan ulkopuolella, tukiaseman puolella taloa.
Tuo kuvan antenni ei taida kyllä olla mistään kotoisin.,.

Ehkä tuossa hyvän signaalin tavoittelussa pitäisi jättää "politiikka" taustalle

Osallistu keskusteluun