Kysymys

LTE Turussa

  • 2 kesäkuu 2012
  • 10 kommenttia
  • 4463 katselukerrat

Kuuluvuuskartan mukaan Turkuunkin on tullut LTE -verkko. Asun noin 800 metriä kuuluvuuskartan mukaisen LTE alueen sisäpuolella. Minulla ei kuitenkaan löydy LTE -verkkoa. Olen töissä LTE alueen keskellä, siis ihan Turun keskustassa. Sielläkään ei toimi Elisan LTE -verkko. Kysyin asiaa asiakaspalvelusta kaksi kertaa. Ensimäisellä kerralla Saunalahden vikapalvelu vastasi, ettei mainitsemassani osoitteessa ole vielä LTE -verkkoa. Toisella kerralla eri henkilö kyseisestä vikapalvelusta vastasi, että osoitteessa näyttäisi olevan kyllä LTE kuuluvuus. Kuuluvuuteen vaikuttaa negatiivisesti kaikki rakennukset. Minulla on ikkuna torille, eli keskustaa päin, matkaa torille on noin kilometri. Asun mäen päällä viidennessä kerroksessa. Näen hyvin kaikki toria reunustavat rakennukset. Mitenköhän kuuluvuuskartta on laadittu? Onkohan se tehty ihan sormituntumalla? Olen seurannut Turun tilannetta LTE -verkon osalta. Kun kuuluvuuskarttaa toukokuussa päivitettiin, alue oli heti nykyisen laajuinen. Kävin myös Elisa Shopitissa, josta kerrottiin, että LTE verkkoa laajennetaan Turussa jatkuvasti.

Siis voiko kuuluvuuskarttoihin yleensäkään luottaa? Ovathan ne vain suuntaa-antavia, mutta ovatko liian ylioptimisia?

10 kommenttia

Oulussa sama homma, ei mistään kuuluvuuskartan alueelta LTE verkkoa löydy. Mitenkäs se elisan lehtimainos meni, kattavin oikea 4g lte lähes koko suomessa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tjaa. Ainakin Linnanmaalla ja Teknologiakylässä toimi joitakin kuukausia sitten. Ei tietenkään joka paikassa, mutta kuitenkin. Yhdellä tutulla toimi kotona Linnanmaan eteläpuolella jo tuossa alkuvuodesta. Tarkkoja paikkoja en ihan mene vannomaan.
Käyttäjätaso 3
Onhan sinulla käytössä 4G -liittymä sekä LTE -verkkoa tukeva nettitikku? Kuuluvuuskartat ovat kyllä totuudenmukaisia verkon teoreettisen peiton suhteen, mutta koska verkon toimivuuteen vaikuttaa niin moni asia, ei täydellistä kuvaa kuuluvuuskartoista voi saada. Vikapalvelu pystyy kertomaan sinulle tarkemmin verkon peitosta sekä alueen LTE -verkosta, mutta myöskään vikapalvelu ei voi täydellisellä varmuudella kertoa verkon toimivuudesta juuri sinun osoitteessasi. Varmimman tiedon toimivuudesta saa testaamalla.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
:smileyshocked: Juu kannttaa kokeilla kuuluvuus tarkasti nimittäin 4G LTE ja "mopo" DC -peitot ja signaali vaihtelee alueittain suuresti..
Itse asun punaisen täplän kohdalla 8 kerroksessa josta siis näkee tukiaseman oulussa, tuossa ei toimi ei DC eikä 4G, aika kallista testausta hommata edelliseen osoitteeseen 4G paketti ja muuttaa ja luulla että se toimisi.. en kyllä ihan heti usko että vikapalveluun soitto tuon 4g:n herättäisi täällä.: 
Käyttäjätaso 1
Ainakaan en vielä ole 4g lte verkkoa löytänyt muualta kuin teknologia kylästä...
Nyt minulla on käytössä 3G DC. Myös LTE löytyy, mutta signaali on heikko, Dovado 4GR:n appsin mukaan noin 40%.

DC toimii yleensä yli 20Mbitin nopeudella, myös ruuhka-aikaan nopeus on yli 10Mbittiä. Odotellaan vielä lisää tukiasemia.
Käyttäjätaso 1
Ei nuo singnaali palkit mitään merkitse... LTE elisa 4 palkkia ja nopeus huononpi kuin dc verkossa

Näin oulussa
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Signaalipalkit kertovat signaalin voimakkuuden. Ne eivät kerro mitään signaalin laadusta, joka on se merkittsevä tekijä.
Käyttäjätaso 1
Näinhän se on... Noin 20Megan latausnopeus riittää kotona minulle.

Osallistu keskusteluun