Kysymys

Mikä vikana???

  • 23 toukokuu 2011
  • 34 kommenttia
  • 2418 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

34 kommenttia


Siis toimii toisen liittymän sim-kortilla. Onkos tuo yhteydenhallinta softa edelleen saunalahden vai vaihtuiko se samalla?


Ei tuo Mobiililaajakaista-softa toimi kun Saunalahden liittymillä, joten yhdistin Windowsin omasta verkonhallinnasta.
Olen tietty koittanut yhdistää tuolla Saunalahden SIM-kortillakin Windowsin omien työkalujen kautta, ilman onnea.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

Ei tuo Mobiililaajakaista-softa toimi kun Saunalahden liittymillä, joten yhdistin Windowsin omasta verkonhallinnasta.
Olen tietty koittanut yhdistää tuolla Saunalahden SIM-kortillakin Windowsin omien työkalujen kautta, ilman onnea.


Minkä virhenron tuo suora yhdistäminen heittää Sauniksen simmillä? 734?


Ei tuo Mobiililaajakaista-softa toimi kun Saunalahden liittymillä, joten yhdistin Windowsin omasta verkonhallinnasta.
Olen tietty koittanut yhdistää tuolla Saunalahden SIM-kortillakin Windowsin omien työkalujen kautta, ilman onnea.


Minkä virhenron tuo suora yhdistäminen heittää Sauniksen simmillä? 734?

En nyt tällä hetkellä pääse tarkastamaan, enkä muista. Mutta varmaan neljää eri virhenumeroa puskenut eri kokeilukerroilla.
Minulla teki samaa vikaa.. sivuportista toimii, takanaolevissa joskus häikkää. (Voi olla, että virta ei riitä.) Ihme sieltä kyllä hiiri ja ulkoinen kiintolevy toimii.  Vertaan, että PC:llä ei ongelmia.

Olen asentanut CS:ää, siinä on hivenen omituisuuksia. Esim. ei testausvaiheessa lukenut sen muistia ollenkaan. Olin onneksi tallentanut tiedot tikulle. Siten sain sen myös toimimaan, että poistin läppäristä koko Nokialaisen ohjelmat ja modeemin ja ajoin uusiks.
Eri laite ja eri paikka voi tuottaa myös ongelmia. Kannattaa etsiä mokkulalle paras paikka käyttökohteesta, minä kotona löysin sen taulun karmista.
Huawei tuntuu toimivan ihan ok W7:lla ja Xp:llä. Nyt testailen yhteyksiä mökiltä Saimaan saaresta. Läppäri näyttää 6 Down ja yli kolmea Up. Huawein U8800 näyttää noin kahta molempia. Ihme paikka en kotona saa uploadia noin ylös.
Näiden mokkuloiden ongelma tahtoo olla vaihteleva nopeus.

Laite Acer, 2-ytiminen Athlon, mokkulana Huawei liitetty puolentoista metrin USB-kaapelilla, roikkuu katosta..liittymä SL.
Kyllä tässä jokin paikka sidonnaisuus myös on. Kone katkoo USB-yhteyttä lähes jatkuvasti äitini luona minne kone on ostettu (kerrostalo). Kotonani taas (ok talo) ilmiö esiintyy harvemmin. Molemmissa 3G-kenttä näyttää identtiseltä. Teoriassa mokkulan virrankulutus voisi olla hieman suurempi heikossa kentässä ja tämä pistäisi USB:n virransyötön polvilleen mutta kun kentät vaikuttaisivat olevan yhtä vahvat. Kokeilen mokkulaa vielä omalla vista läppärillä äitini luona. Jos se toimii sielläkin niin kai se vika on läppärissä tai ajureissa?
Sekä läppäri että mokkula on ostettu samaan aikaan. Heti alussa katkeilua oli enemmän ja lukuisten käyttis päivitysten jälkeen ongelma on hieman vähentynyt. Viikonlpppuna yhteys oli päällä katkeamatta jopa 6 tuntia putkeen! Tämä siis ok tasossa.
Täällä Saimaanrannan mökeillä testailen systeemejä. (Mökkitalkkari).
Kyllä nää nopeudet aika paljon heittelee eri paikoissa. Tällä mökillä huippukentät, linkki tosin näkyy, matkaa noin 8 km.
Kotona Windows7 ultimate, ubuntu ja XP eri koneilla. Läppäreissä vielä XP. Huawein mokkula.
Tällä läppärillä on myös tullut monta kertaa PIN-koodi kyselyjä ja yhteyden tarkistusta. Ihmettelen, koska sama mokkula käytössä. ( tilasin tosin Kiinasta 6 megaan pystyvän mokkulan, saas nähdä mitä sillä tekee, ei tosin ollut kauhean kallis...)
Ootko kokeillut sellasta, että poistat kaikkia mokkulan ohjelmat (mokkula silloin pois) ja boottaat koneen ja annat mokkulan ajaa ohjelmat uusiks.
Jos ei ala pelittään yritä vaihtaa se mokkula.
Tai jos voit kokeile vaikka kaverin mokkulaa ja testaa.
Toivon hyviä yhteyksiä.
No niin nyt on Nokian CS-17 tikku vaihdettu Huawein E367 malliin. Ainakin yhden illan kokemuksen jälkeen toimii loistavasti kerrostalo ympäristöstä huolimatta.
Elisan Shopit- myymälässä tiesivät ko. ongelmasta. Kuulemma Nokian tikkuihin tuli ongelmia jonkin päivityksen jälkeen.
Hyvä juttu kun vaihtoivat toiseen!
Käsittämätöntä touhua SL:lta tähän päivään asti jo 1,5 kuukauden ajan! Toukokuun alusta asti 3G käytännössä tavoittamattomissa Nokian CS-17 -tikulla.
Tänään soitin n:nnen kerran aspaan koska viimeisestä meilistä vikailmoitukseen oli 3 viikkoa eikä mitään ollut taaskaan tapahtunut koko aikana! Tuesta sanottiin suoraan että käy vaihtamassa tikku, tilalle tuli E1820 koska uudempaa mallia ei ollut hyllyssä yllätysyllätys. Tikku kiinni ja ajurit kuntoon ja avot, homma oli sillä selvä!

Nimimerkillä satoja kilometreja turhaa ajoa asian takia + lukemattomia tunteja eri laitteilla asiaa testanneena! V*ttu että sylettää koko touhu! Asian olisi tietysti voinut fiksusti ratkaista (kustannuksia tietysti tulee tästä) lähettämällä suoraan uusi tikku Nokiatikkujen asiakkaille. Mutta ei. Parempihan pörssiyhtiön on säästää kustannuksissa ja maksattaa tällaiset touhut asiakkailla vaikka tasan varmasti tänä päivänä tietävät ko. viasta!
Innostuneena edellisen käyttäjän kommentista soittelin SL.n tukeen ja sieltä sanottiin melko suoraan että käyppä hakemassa Elisa Shopitista uutta tikkua. ja ettei tuon Noksun tikun oikein kuulukkaan toimia. Hämeenlinnan ShopIt.issa annettiin Huawein tikku ilman mitään isompi kyselyitä suoraan käteen. Eli tuo ongelma Nokian tikkujen kanssa on selvästi tiedossa. Kaikki vaan suoraan tikut vaihtamaan eikä kannata turhaan taistella että saa tuon Nokian toimimaan. kiukuttaa kyllä tuollainen käytös ettei saunalahti suoraan kerro asiakkailleen ongelmista Nokian tikun kanssa.

Osallistu keskusteluun