Kysymys

Miksi 4G LTE tippuu 2G-verkkoon 3G-verkon sijasta?

  • 23 elokuu 2014
  • 2 kommenttia
  • 1460 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 13998 kommenttia
Hei.

Minulla on ollut kuukauden tuo LTE-yhteys puhelimessa. Olen siihen muuten tyytyväinen, mutta kun LTE-verkon kantavuus loppuu, yhteys putoaa aina GPRS- tai EDGE-verkkoon alueesta riippuen ja vasta sitten jonkun ajan päästä tajuaa hakea 3G-verkkoon. Tämä on ärsyttävää sillä esimerkiksi bussilla kruisaillessa tai pyöräillessä musiikintoisto pätkii nyt ajoittain, kun yhteys on välillä hitaampi ja vasta minuutin viiveellä nopeutuu 3G-vauhteihin.

Miksi matkapuhelin ei hyppää LTE:n poistuessa kuulumattomiin 3G-verkkoon? Tämä on ärsyttävä seikka ja mietinkin nyt, kannattaako LTE:stä maksaa matkakäytöstä jos toiminta on tällaista.

Joku sanoi, että LTE aiheuttaa ongelmia puheluihin, toistaiseksi kukaan ei ole sanonut yhteysongelmista. Pystyy soittamaan kyllä minulle ja minä muille vaikka olisin LTE-verkossa. Pudotus menee oikein 3G:lle, mutta miksi datasiirron aikana pudotus ei onnistu 3G:lle vaan menee 2G-verkkoon?

Lisäksi kun olin eilen illalla lenkillä ja kävin polulla isojen teiden välissä niin siellä oli heikompi LTE-kenttä noin yksi palkki neljästä ja 4G-palkit näkyivät kyllä näytössä, mutta itse tiedonsiirtomerkki katosi vähän väliä ja palasi noin puolen minuutin päästä kunnes taas katosi. Tämä jatkui siihen asti kunnes 4G-peitto voimistui kahteen palkkiin jolloin tuo oireilu hävisi. Kun tiedonsiirtomerkkiä ei ollut, netti ei ole toiminut puhelimessa lainkaan. Kuuluvuuspalkki ainoastaan näkyi ja Saunalahti-merkintä. Tämä oireilu siitäkin huolimatta, että alueella on normaali 3G-kuuluvuus. Miksi yhteys ei tajua, että LTE on heikko ja siirrä 3G-verkkoon? Miksi pitäisi ylläpitää LTE-yhteyttä ilman tiedonsiirtomerkkiä.

3G-verkossa en tuota oireilua ole koskaan huomannut, mutta itse 3G on kyllä ruuhka-aikaan tolkuttoman hidas. LTE-nopeudet ovat kohdillaan, mutta muutama bugi kyllä ärsyttää.

Minulla on Samsung Galaxy S 4 Mini ja Saunalahden MegaReilu 4G -paketti.

Kiitos.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Epäilen, että toimintatapa riippuu puhelimesta/softasta.

Itsellä Nokia Lumia 920 ja yleensä kyllä aina hyppää 4G --> 3G jos aloitan puhelun tai puhelu tulee, samoin jos 4G verkko loppuu kuulumasta niin hyppää kyllä ensisijaisesti 3G:lle eikä 2G:lle.

Toki tilanteessa jossa 3G kenttä on heikko, hyppää puhelin 2G:lle suoraan 4G:ltä. Esimerkki tälläisestä on, kun menee hissillä kellariin jossa 3G kuuluu kyllä, mutta todella heikosti verrattuna 2G:hen, niin puhelin hyppää suoraan 4G --> 2G.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Minulla on käytössä 4G/3G/2G automaattinen.

Mutta joka kerta kun 4G katoaa, tippuu se 2G-verkkoon. Kun 3G löytyy, niin palkkeja on 4/4 tai 3/4.

Vähän ärsyttävä ongelma. Onko muilla vastaavaa ongelma Samsungien kanssa?

Osallistu keskusteluun