Vastattu

Miksi mobiililaajakaista ei riitä tvn katsomiseen vaikka pitäisi olla 50 mb?Näytä ensimmäinen kirjoitus

30 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
hpguru kirjoitti:

Hei.

Tilanteessasi ainoa vaihtoehto on 4G, mutta jos se on hidas kaikilla operaattoreilla, voisit kokeilla 3G-verkkoa. DNA:n mobiiliverkossa jo lähes kaikki liikenne menee 4G-liikenteenä ja tämä tarkoittaa taas sitä, että 3G-verkkoa ei enää juurikaan käytetä. Silloin se saattaisi olla selkeästi nopeampi ja tietysti kannattaa yrittää sitäkin parantaa esim. lisäantennilla.Ja koska 3G verkkoa ei paljoa enää käytetä dataliikenteeseen, on järkevää siirtää 2100 MHz taajuusalue 3G käytöstä 4G käyttöön ja näin on monesti toimittukin, erityisesti DNA on tätä tehnyt. Joissakin paikoissa 2100 MHz 3G verkko on ajettu kokonaan alas ja joissakin paikoissa puolet eli 10 MHz taajuuskaistasta on siirretty 4G käyttöön. Eli sieltä 3G puolelta ei välttämättä aina saa lisää nopeutta, vaikka sen käyttö on vähentynyt. Toki 900 MHz taajuusalueella on vielä 3G normaalisti käytössä taajamissa ja maaseudulla, missä 2100 MHz 3G verkkoa ei ole yleensä koskaan ollutkaan.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Olin myöhässä testin kanssa, vasta klo 23.40.
Silloin 4G toimi taas hyvin.
Tässä kuitenkin 4G/3G tulokset DNA verkossa:


Ei vähän viivettä lisää, 2M vähemmän down ja puolet hitaampi up 3G:ssä.
Huomenna pitää testata aikaisemmin.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Jep, nyt tuli virallinen vastaus Elisan asiakaspalvelulta:

Osoitteeseesi [Siuntiossa] ei valitettaavasti ole saatavilla Elisa Talokuitua tai muutakaan kiinteää laajakaistaa, mutta voimme toimittaa osoitteeseesi nettiyhteyden mobiililaajakaistalla. Tilata voit soittamalla asiakaspalveluumme puhelinnumerossa 010 190 240 (ma-pe 8-19.00 ja la 10-16.30).

Mukavaa päivän jatkoa!


Kiitos!
Kyllä ihmetyttää ku saunalahden liittymä antaa iphonelle 40mb down ja mulle varta vasten kaupattu, uusi reititin vai mikä boksi nyt onkaan (jonka piti ratkaista ongelma) saa download 13Mb, ei ummarra, ei...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Alffons kirjoitti:

Kyllä ihmetyttää ku saunalahden liittymä antaa iphonelle 40mb down ja mulle varta vasten kaupattu, uusi reititin vai mikä boksi nyt onkaan (jonka piti ratkaista ongelma) saa download 13Mb, ei ummarra, ei...


Laitteissa on erilaiset antennit, ja pienikin siirto laitteelle voi palauttaa nopeuden puhelimen tasolle. Lisäksi on hyvä muistaa, että kotireitittimiin 4G:lle saa yleensä laitettua lisäantennin joka voi parantaa signaalia ja sitä kautta nopeutta. Kokeile ja kerro miten kävi.

Osallistu keskusteluun