Kysymys

Miksi zte mf910 pätkii wifiä?

  • 19 marraskuu 2014
  • 10 kommenttia
  • 61712 katselukerrat

Reititin zte mf910 on kytkettynä tietokoneeseen johdolla ja koneessa on erinomainen nettiyhteys mutta kodin muut laitteet jotka toimivat wlanin kautta eivät oikein pelitä...reititin katkoo yhteyttä tämän tästä...mikä neuvoksi???????????

10 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Reitittimistä löytyy yleensä jonkinlainen virransäästötoiminto, joka käänteisesti näkyy pätkimisenä. 

Tukisivuilta löytyi tällainen: Mobiilireitittimistä ZTE MF93D, Huawei E589 ja Huawei E5776 puuttuu ns. "keep alive" –ominaisuus. Mikäli mobiilireititin on jatkuvasti päällä ja yhteys on pidemmän aikaa käyttämättä, ei yhteys palaudu itsestään. Mobiilireititin tulee käynnistää uudelleen virtanapista, jotta mobiililaajakaista-yhteys lähtee taas toimimaan.

Osassa reitittimiä näitä asetuksia voi säätää laitteen hallintasivulta, ZTE:n kohdalla tuo löytyy verkkoon yhdistettynä osoitteesta elisa.home (salasana admin). Tarkemmat tiedot käyttöohjeesta http://esco.elisa.fi/rest/esco/blob/asiakastuki/MF93D_pikaopas.pdf?_ga=1.218954843.373895657.1416424605
ei ollut mitään vaikutusta. jotenkin tuntuu että jos et ole aivan reitittimen vieressä niin puhelinkin käyttää mielummin 3g kuin wlania koska yhteys on huono. voisiko reititin olla sökö?
ei mitään vaikutusta. tuntuu että jos et ole aivan reitittimen vieressä niin puhelinkin käyttää mielummin 3g kuin wlania koska yhteys on huono. voisiko olla sokö reititin??
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Aika outo juttu, koska MF910 on AC762S:n ohella toinen mifi, jonka wlan EI nukahtele. Millaiset asetukset laitteessa on wlan-kantaman ja lepotilan tiimoilta (Asetukset - Laitteen asetukset - Virransäästö)?

Btw: MF93D:n wlanin nukahtaessa ei tarvita uudelleenkäynnistystä. Riittää kun painelee WPS-näppäintä harvakseltaan niin, että wlan käy pois päältä (X ilmestyy wlan-kuvakkeen viereen) ja taas samasta näppylästä takaisin päälle (X->0).

Ja kyllä: laite voi olla myös viallinen. 
Käyttäjätaso 1
Ihan mahdollista kyllä, että kyseessä olisi laitevika. Kannattaa kokeilla vielä resetoida laite. Pyöreä palautuspainike löytyy reitittimen toiselta puolelta luukun alta, ja siinä on merkintä ”Reset”. Palautuspainikkeen painamiseen tarvitaan teräväkärkistä esinettä. Kaikki tekemäsi määritykset ja muutokset menetetään. Tämän jälkeen koittaisin itse vielä verkon lukitsemista 4G/3G-verkkoon hallintasivujen kautta. Jos ei nämäkään auta, niin Elisan myymälän kautta huoltoon tai suoraan Optimalle http://optimaservice.fi/huoltoon-toimittaminen/
Kantama on pitkä ja ei lepotilassa käytössä. Miten se lukitaan 3g/4g koska kun avaan tuon kohdan asetuksista niin valikossa on valittavana muistaakseni viittä eri megahertsin lukemaa?
Käyttäjätaso 1
Nyt en pääse katsomaan laitteen asetussivuja tarkemmin, mutta ohjeen mukaan Reitittimen hallintaosoitteen http://elisa.home/ kautta pääset tarvittaessa säätämään asetuksia esim. verkon lukitus tilapäisenä korjaustoimenpiteenä. Verkon lukituksen voi tehdä reitittimen hallintaliittymän kautta: Asetukset > Verkon asetukset > Verkko. Verkon tila on oletuksena Vain 4G/3G. Muita vaihtoehtoja ovat: 4G (ensisijainen), Vain 4G, Vain 3G ja Vain 2G.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ja LTE-taajuuslukitus samoissa Verkon asetuksissa erillään. Suomessa käytössä taajuudet 800, 1800 ja 2600, ja kaikki kannattaa testata läpi ja valita käyttöön se, jolla yhteys toimii nopeimmin/vakaimmin. Lukitus kannattaa käytännössä aina tehdä. On pieni vaiva, ja säästyy ainakin taajuuden vaihdon aiheuttamilta pätkimisiltä.

En kyllä tiedä, vaikuttaako mobiiliverkon "käsittely" alkuperäiseen wifi-ongelmaan. Aloituksesta saa käsityksen, että piuhayhteys toimii koko ajan ok?
Käyttäjätaso 4
Ostin viime viikolla tuon MF910 ja se on toiminut ihan loistavasti kaikin puolin. Ei vaikutusta onko langalla kiinni vai WLANilla.

Olen kokeillut sekä Soneran postpaidilla että Saunalahden prepaidilla.

Jotenkin tuntuu, että sulla on WLAN rikki tai jotain muuta mystistä. 
Käyttäjätaso 1
Jos kyseessä on vain että wlan pätkii, vika ei ole netissä! Onko lähistöllä muita wlan verkkoja? Esimerkiksi naapurin wlan saattaa häiritä. Nyt en tunne kyseistä reitintä, mutta yleensä voit vaihtaa wlanin lähetys kanavaa. kokeilepa sitä ennen? Toimiiko wlan hyvin jos otat salauksen tilapäisesti pois? Jotkut laitteet vinoilevat salaukselle, voit yleensä vaihtaa salaustyyppiä myös reittimessä.

Osallistu keskusteluun